Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23622 üzenetére

    "1. Mi történik az 5 nap alatt - megtérésük és haláluk közt? (Mert most nem tudjuk)
    a) Istennek tetsző, hiteles, jó életet élnek - "üdvözülnek"
    b) bűnbe esnek - megbánják? meggyónják? jóvá teszik (vezeklés)? nem bánják meg? - "?"
    c) hisznek, próbálnak jók lenni, de félreértelmeznek valamit és bűnös (Istennek nem tetsző) életet élnek - "nem üdvözülnek"

    Ha valaki megtért,bemerítkezett és megkapta a Szentszellemet akkor akarattal nem fog bűnözni és bűnben élni,mert az Isten szelleme a jóra vezet. Megformatálja a szívet, mint a számítógép a merevlemezt. És a szívből szól a száj, mint tudjuk,ezt sem véletlenül mondja az Ige.
    Nem azt mondom,hogy attól kezdve,hogy megtért az illető,már soha nem vétkezik,ez nekünk embereknek lehetetlen. Mert elbukunk,hibázunk,de Jézus vére engesztelő áldozat ezért értünk az Atyához.
    Egyszeri ,tökéletes,örökké tartó áldozat.
    1 Korintus6.20
    "19 Tudjátok meg, hogy a testetek a bennetek lakó Szent Szellem temploma! Igen, a Szent Szellem tulajdona, akit Istentől kaptatok, ezért többé már nem ti rendelkeztek a testetekkel! 20 Isten nagyon drága váltságdíjat fizetett értetek szerezzetek hát dicsőséget Istennek a testetekkel is!"

    "2. Mi van, ha egy kérdés kapcsán egyikük ezt, másikuk azt vallja - mind Istenre hivatkozva?"

    Egy a Szentszellem mind az 5 emberben. Ha egyikük kijelentést kap Istentől és elmondja azt annak akinek az Isten szánta, Isten szelleme teljes békességet jelent ki abban ezt ezzel kapcsolatban,ha elmondja neki az illető.

    Tegyük fel,egyiknek mutatja az Úr,hogy tegye a kezét a másik vállára és imádkozzon érte,hogy meggyógyuljon.
    Ez az ember elmondja ezt a másiknak és megkérdi tőle,hogy megteheti- e azt.
    Ő persze beleegyezik,mert Isten akarata volt,és már őt felkészítette erre Isten szelleme. Beleegyezik. Amaz imádkozik pár szóval és az illető válla teljesen meggyógyul abban a pillanatban. A többiek ezt látván erősödnek a hitükben és hálát adnak Istennek.

    "a) imádkozol amíg nem válaszol végre?

    Én beszélek a mennyei Apámmal. Mert a gyermeke lettem,imádkozásnak mondjuk, viszont én már nem annak mondanám.
    Az elején,megtérésünk után,amíg csecsemők vagyunk a hitben,addig Isten nem hagy magunkra,válaszokat kapunk,ha teljes szívvel vágyjuk Őt.
    Amikor felcseperedünk,akkor megpróbál minket. Úgy viselkedik mint egy Apa.
    Egy élő személy,nem egy tárgy. Teljesen személyes,teljesen egyedi,kreatív... Ameddig csecsemők vagyunk,úgy nevel,amikor felcseperedünk,akkor ahhoz mérten kezel és nevel,de soha el nem hagy.

    b) elbizonytalanodsz
    (elhagyott/eltévelyegtél/rosszban hittél)?
    Semmiképpen,hiszen tudom,hogy ki vagyok a Jézusban. Nem szabad engednünk a Sátánnak,amikor támad. Amikor olyan gondolatok jönnek,hogy pl. Magadra maradtál.../ez és ez a bűnöd.../már megint hibáztál.../
    Isten büntet,azért vagy beteg,azért van ez vagy az... Ezek mind a Sátántól jönnek,ő a vádló.

    De le lett győzve. Jézus legyőzte. Nem nekünk kell legyőzni. Mi hatalmat kaptunk felette amikor Isten gyermekeivé lettünk.
    Lukács 10.18
    18. Ő pedig ezt mondta nekik: láttam (figyeltem) a sátánt, mint villámlás esett le az égből. 19. Lám, hatalmat adtam néktek (megadtam nektek a felhatalmazást), hogy kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és minden ellenséges erőn úrrá legyetek, és semmi sem fog néktek ártani, 20. de nehogy annak örüljetek, hogy a szellemek engedelmeskednek nektek, inkább annak örüljetek, hogy a neveitek fel vannak írva az egekben.

    c) megkérdezel másik hívőt, volt-e már hasonló helyzetben?
    Persze,beszélgetni lehet és kérdezni erről,Apa rajta keresztül is válaszolhat.
    Sőt egy zeneszámon keresztül is. Elég egyetlen szó,ami Istentől jön,hogy elvégezze azt amit Isten nekünk azzal mutatni akar.
    Ézsaiás 55.10
    "
    10 Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, 11 ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön: nem tér vissza hozzám üresen, hanem véghezviszi, amit akarok, eléri célját, amiért küldtem."
    d) ilyen szitut elképzelni sem tudsz?"
    Előzőre a válaszom,erre is megállja a helyét.

    ""És most minden logikát és tanulmányt tegyél félre"
    Ezt filmekkel kapcsolatban is nehéz, mármint nem gondolkodó üzemmódban bambulni :D"

    Igen,ez nem egyszerű. :D

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák