Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23609 üzenetére

    Figyelj,nehéz így írva elmagyarázni,mert nekem nincs olyan nagy biblia ismeretem,mint neked/ nektek. Figyelj,nem maga a bibliai ismeret teszi meg azokat a cselekedeteket,amelyeket Jézus is megcselekedett,hanem a Szentszellem. A Szentszellemhez nem kell Pázmány Péter egyetemet végezni teólógia szakon,hanem el kell hinni amit Jézus mondott pl.a János 14 ben.

    14.12
    12 "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Mert én az Atyához megyek, 13 és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban; 14 ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem." 15 "Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, 16 én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: 17 az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz."

    Aztán egyre több Igét fog megismerni az ember,mert Isten szelleme erre fogja őt vezetni.

    A hit hallásból van,vagy abból,hogy én itt most írok és valakit megérint ezen keresztül az Isten Szentszelleme,és bűnbánatra indítja őt,és megtér ezmiatt az Istenhez,ha megtért,megkapja ama segítőt, ( A Szentszellemet ) és Ő elvezeti őt minden igazságra,késztetni fogja őt arra,hogy olvassa az Igét,mutat neki esetleg csodát,csodás gyógyulást hogy erősítse őt a hitében.
    Máté 22:21
    21 Jézus így felelt: „Igazán mondom nektek: ha hisztek, és nem kételkedtek, ti is megtehetitek, amit én tettem ezzel a fával. Sőt, még többet is: ha például azt mondjátok ennek hegynek: »Kelj fel, és zuhanj a tengerbe!« az is megtörténik. 22 Mindazt, amit imádságotokban hittel kértek, meg fogjátok kapni.

    Mindezt úgy,hogy mégcsak bibliai ismerete sincs az embernek,sem főiskolája,sem templomba nem jár/járt,sőt,mondjuk nagy bűnöző,és bűnben él.

    Máté24
    Akkor Jézus ezt mondta nekik: Igazán mondom nektek, a vámszedők és a prostituáltak előbb be fognak menni Isten Királyságába, mint ti! "

    Szóval nem ellentmondások ezek,csak annak tűnik ellentmondásnak,aki mondjuk teológiát végzett suliban,vagy bibliaiskolát,esetleg oda- vissza fújja az Igéket. Szóval a hit fontosabb mint a bibliaismeret.
    Persze ,az is fontos,Istennek is fontos lesz,hogy tanulmányozzuk az Igét megtérés után,és a Szentszellem erre fog minket megindítani. De a csodákhoz vagy az élő kapcsolathoz nem kell teológia.
    A farizeusok bíztak abban,hogy ha minden betűjét ismerik a bibliának,akkor ők az Istenről mindent tudnak,mert ember közül senki nem volt olyan akinek ne tudtak volna válaszolni bármilyen bibliai kérdésre.
    Mégsem ismerték fel Jézust,mint megváltót,sőt,a saját népe feszítette keresztre Őt.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák