Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz Anfänger #23556 üzenetére

    "Egyház és gyülekezet nélkül van ember-Isten és Isten- ember kapcsolat. Ha hisszük,ha nem."
    Krisztus mindenkit az Ő egyetlen és egységes Egyházába hív, ha téged ez a bizonyos "szentszellem" onnan elhívott, akkor az nem Isten Lelke volt, hanem a hazugság atyjának sugallata.
    "Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem."
    Amiről te beszélsz, az pont ennek az ellenkezője, Krisztus főpapi imájában pont az ellen imádkozott, amit te itt fennhangon hirdetsz.

    Pál apostol is erről a viszonyról beszél Rómaiakhoz írt levelében:
    "Mert ahogy egy testben több tagunk van, s minden tagnak más a szerepe, sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként azonban tagjai vagyunk egymásnak"
    Ez az egy test pedig Krisztus titokzatos teste, az Egyház.

    Sőt figyelmeztet is az apostol!
    "Testvérek, Urunk, Jézus Krisztus nevére kérlek titeket, éljetek mindnyájan egyetértésben, ne szakadjatok pártokra, legyetek egyek ugyanabban a lelkületben, ugyanabban a felfogásban."

    "Ha Istennel élő kapcsolatod van és Ő maga vezet téged,miért mennél vissza az egyházba embertől tanulgatni?"
    Akkor most dobjuk ki a Bibliát, mert szerinted nincs rá szükség, minek az emberek által leírt és az Egyház által összeállított Szentírás, ha maga Isten tanít téged?
    "Isten nem tudja az igazat,ezért bízza a papokra a tanításodat?"
    Isten tudja az igazat, se ezért bízta Egyházát apostolokra, majd az apostolok pedig utódaikra. Azért bízta rájuk, hogy mindenkihez eljusson az igazság, megőrizzék az egységes és apostoli hitet, amiről már te régen letértél.

    "Ha hisszük,ha nem."
    Én inkább továbbra is abban hiszek, amit Krisztus és apostolai tanítottak, amiben az ősegyház hitt, amiért keresztények tízezrei szenvedtek vértanúságot az üldözések ideje alatt, sőt szenvednek ma is, például a kopt és etióp keresztények. A tévelygéseidet pedig meghagyom neked. Igazából csak azért írtam amit, hogy a sok hamisságod mellett itt álljon a krisztusi igazság is, mert ez egy elég látogatott fórum.

    Miklós315
    Én is kicsit más értelemben idéztem. Barátunk azt mondja, hogy ő ismeri az igazságot, csakúgy mint a farizeusok, sőt másokat is tévútra akar vinni, ezért megmarad bűne. Ellenben a csecsemők, az eszkimók nem ismerhetik az igazságot, ezért Isten őket más szempontok alapján ítéli meg majd. Az istenkeresők azok a vakok, akik vágynak az igazság meglelésére, legyenek akár más vallásúak, ateisták, agnosztikusok, ők az üdvösségben végül színről színre láthatják majd Őt.

Új hozzászólás Aktív témák