Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz Füleske #22307 üzenetére

    Nem, ha a dolgok mögé szeretnél nézni, akkor látnád, hogy az egyházi adományok többsége, az általános és nem célzott bevétel. Mint ahogy az adónál se tudod meghatározni a 2x1% leszámítva, hogy abból mi legyen, az egyházi adományod is a működési költségekre fog elmenni, amibe beletartozik az afrikai misszió fenntartása és a lobbizás is. Plusz a pap fizetése, fűtés, renoválás stb. Félrevezető és manipulatív ezen dolgok bármelyikére is azt mondani, hogy az adomány arra megy el, hogy ....
    Nem a kritikus szemlélettel van a baj, mert ha optimalizálni akarsz akkor is a hibákat keresed. De úgy érzem, hogy te nem javítani akarsz a helyzeten, hanem elpusztítani.

    Az egyházon kívül is lehet, az éhező afrikaiaknak gyűjteni, ezt ki vitatná. Ami viszont kérdés, hogy te melyik reggel keltél úgy, hogy most szeretnék az éhező afrikai gyerekeknek adományozni, s rágooglizok, hogy ezzel melyik szervezet foglalkozik, kinek küldjek, melyik lesz hatékony, s nem csak az ottani rezsimet fogja gazdagítani? Máris két kérdés: Magadtól eszedbe jut-e? Illetve, honnan tudod, hogy hatékony lesz? Igaz, az egyházi se biztos, hogy hatékony, de nekem több benne a bizodalmam, mint egy noname szervezetben.

    A pedofília ellen azért a szavaknál többet tesznek az egyházon belül. Azt hiszem pont te linkelted be a cikket, hogy Lengyel püspöki karon belül milyen fejezések mentek. Attól, hogy szerinted a cölibátus eltörlése lenne a megoldás, még nem biztos, hogy tényleg az is.

Új hozzászólás Aktív témák