Új hozzászólás Aktív témák

  • Füleske

    addikt

    válasz borg25 #22301 üzenetére

    "Mi lenne, ha nem a belekötési lehetőségeket keresnéd, hanem megpróbálnál látni? A dolgok mögé járni? Nem ferdíteni?"
    Szerintem én épp azt teszem és előtted van rózsaszín köd.
    "Mit szólnál hozzá, ha én meg azt mondanám, hogy az egyház azért kalapozott, hogy legyen pénz a szegény éhező afrikai gyerekek élelmezésére? Az már nem tetszene mi?"
    Az még rosszabb, ha afrikai élelmezésre kalapoztak közben meg ezt a pedofil papok védelmére költötték. Az tényleg nem tetszene.
    "Abba egyből belekötnél, hogy dehát hol volt olyan, hogy kifejezetten erre a célra hirdetnek meg adakozást?" Nem, az egyház reklámkampányai mindig is erősek voltak, a marketing kommunikációval sosem volt probléma. De Te írtad hogy próbáljak meg a dolgok mögé látni. Az egyház szerintem olyan cég ami a hívők (és közvetetten adók révén a nem hívők) pénzén a saját pecsenyéjét sütögeti. Te írtad hogy az ember manipulálható és ezt ki lehet használni. Gyűjtsünk afrikai éhező gyerekeknek, remek példát hoztál erre. Miért kell ehhez az egyház ?
    "Az egyház tart fenn missziókat Afrikában, gyerekeket etet" Az adakozók és adózók pénzén, mint ahogy itthon is mondhatnád hogy az egyház sokkal színvonalasabb iskolákat tart fenn mint az állam. 3-4 - szer annyi pénzből jobbat tudnak kihozni az "tényleg meglepő". Az állam hátráljon ki az egyházak pénzeléséből, aztán meglátjuk milyen lesz az egyházi intézmények színvonala. Tartsák el a hívek az egyházakat és intézményeiket ha fontos nekik a létük.
    "De foglalkozzunk a pedofil résszel is:..." Csodás hogy a nemzetközi nyomás hatására végre legalább szavakban fellépnek a pedofília ellen. Köszönjük meg ezt nekik, nincs is több teendő ! A kiváltó okról meg ne beszéljünk, fogjuk rá a sátánra. Pár év múlva is megnézhetjük, ha a kiváló ok nem változik akkor mi lehet a végeredmény ? Kíváncsian várom.

Új hozzászólás Aktív témák