Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz borg25 #21184 üzenetére

    Mivel az akkori kor emberének kellett elmagyarázni, az ő szintjükön van.
    Jézus pedig azt mondta, hogy ne moss kezet, pedig mondhatta volna azt is, hogy igenis fontos a kézmosás. Aki ezt írta, nyilvánvalóan semmit nem tudott a csíraelméletről. Egy másik példa a teremtéstörténet sorrendje, ma tudjuk, hogy víz nem lehetne fény nélkül, de világosság sem Nap nélkül. Vagy ott van Noé sztorija, ami soha nem történt meg. A Biblia tele van történelmi és tárgyi tévedésekkel, de rossz tanácsokat is lehet találni.

    Ha a rabszolgákkal tárgyként bántak (adható, vehető, örökölhető), miért ne férne össze a "szeresd felebarátod" tanáccsal? Szerinted etikus dolog-e a rabszolgatartás? Morális-e a Bibliától/Istentől, hogy támogatja a rabszolgaságot? Sokan mégis azt mondják, hogy a Biblia a moralitás forrása.
    Ördögűzés miről szól?
    Az is akkor kezdődött, amikor még semmit nem tudtak a mentális betegségekről...

    Ma olyan világot élünk...
    Régen minden jobb volt? :D Kis szentimentalizmust vélek felfedezni.

    Az nem igaz, hogy a ószövetség Istene csak büntetett.
    Ilyet nem állítottam, idézem magam:
    "Sok keresztény leginkább kidobná az Ószövetséget, mert ma szemmel rettentően immorális szörnyetegként ábrázolja Istent, aki soha nem gondolja meg magát."

    (#21189) kymco
    A kereszténység felekezetekre oszlik, nem is kevésre.
    Tudom, korábban ezt a témát is felhoztam, még Jézus is imádkozott a felekezetek egyesüléséért. Ha van egy ilyen fantasztikus mindenható lény, a Bibliával elég szerencsétlen formátumot választott a kapcsolattartásra.

    az imádság Isten szándékát megváltoztató kérés volt
    De ha alapból olyan tulajdonsága van Istennek, hogy nem változtatja meg a szándékát, akkor az ima is azt kéri, ami egyébként is megtörténne. Így nincs is értelme kérni.

    Te feltételezed, hogy az ókori moralitás alacsonyabb szinten volt, mint a XXI. századi.
    Félreértettél. ezt nem feltételezem, hanem nagyon is valószínűnek tartom, mert számtalan példa bizonyítja. Az, hogy a moralitás fejlődik, nem jelenti azt, hogy pikk-pakk megszűnnek a háborúk. A terrorizmust felhozni elég rossz példa, a terroristák épp egy 1500 éves könyv morális tanításait követik.

    A nem hívő társadalom is előbb választ meg egy férfi politikust...
    A legtöbb ország társadalma még ma is nagyobb részben hívő. A legtöbb nő kevésbé vágyik vezető szerepre, így kevesebb a jelölt is. A Bibliában a régi patriarchális társadalom tükröződik, ami elég szerencsétlenül jön ki, ha Isteni kinyilatkoztatásnak és nem emberi alkotásnak tekintik.

    Ha már felhoztad, szerinted van különbség a távgyógyítás és az Amerikában népszerű hitgyógyítás között?

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák