Új hozzászólás Aktív témák

  • gduck

    addikt

    válasz cof #88177 üzenetére

    Nem értek vele egyet azzal, hogy a VTV szar. Azzal igen, hogy megkaptuk a legalját. Szerintem ez picit köszönhető a konkurenciának, ami miatt sok előfizetőt vesztett a UPC és olcsóbban kell adni a szolgáltatását. Persze így működik az árverseny, csak így sajna már egyik szolgáltató se fog 200-300 dolláros médiaboxot az ölünkbe potyogtatni. 2008-ban még ezt csinálta a UPC!!!

    Egy kis "történelmi" visszatekintés ;)

    Nálam 2009 elején köszöntött be a Digitális KTV korszak. Budapesten már 2008-ban elindult, szerencsére vidéken se kellett sokat várni rá.
    A kezdetekben PHILIPS HD DRV médiaboxot adtak, amin - beüzemelés után - a szerelő is tátott szájjal bámulta a HBO HD adását :DDD Megjegyzem, akkor az M1,M2 kísérleti HD adása mellet az EuroSport, Natgeo és a HBO volt csak HD minőségben elérhető a UPC-nél. Ezzel a médiaboxal nagyon meg voltam elégedve, hiszen 3 tuner volt benne. Így egy jól megszokott - később kezdem el nézni az adást - (amit addig a PANA DVD-RAM felvevőmmel tudtam megoldani, köszönhetően annak, hogy DVD-RAM-ra rögzítés közben tudta a már felvett anyag lejátszását. De ez teljesen más téma, bocs! ) funkciót se vesztettem el. Igen ám, de ennek a médiaboxnak a kártérítési díja még 60e Ft körül mozgott! Sajnos a 2009-es UPC ÁSZF 3/b mellékletet sehol se találtam a neten, így a pontos árat nem tudom leírni. Ennek azért van jelentősége, mert ilyen drága médiaboxot azóta nem használ a magyar UPC, sőt egyik konkurense sem!

    És eljött a 2012-es esztendő, amikor ámulva olvastuk, hogy Hollandiában a UPC elkezdte beüzemelni a Horizon platformot/médiaboxot. Az új csoda 6 tuneres volt, beépített routerrel, kistestvérrel és media stream képességekkel. De ez sajnos sose ért ide, csakúgy mint az ezt leváltó Horizon 4 platform/mediabox.

    Így, 2016-ban kaptunk helyette egy "Horizonocska" médiaboxot. Amin egy olyan hardverre próbáltak ráerőszakolni egy Horizon kinézetű (Horizon platformot tudásban meg se közelítő) szoftvert, ami sajnos nem alkalmas erre a feladatra! Bővebben itt olvashattok az akkori "Horizonocska" véleményemről: [link]

    Arról viszont nem feledkezhetünk meg, hogy az évek alatt az összes médiabox beleértve a Horizont is, rengeteg rácfelvarráson esett át.Külön köszönet azért, hogy a Horizon bevezetése után a régi boxok is megkapták a visszanéző funkciót. Sőt, még a műsorújságban a csatorna nevek mellé bekerült a csatorna logó is!

    És eljött 2020, amikor is már Vodafone színek alatt debütált a VodafoneTV box.

    Miért nem értek egyet azzal, hogy a VodafoneTV szar? Mert jól működik, menürendszere elsőre szokatlan, de megszokható! Hátránya, hogy "nagyon" NET függő és igen csinál néha furcsa dolgokat is. Sajnos ez már lassan megszokottá válik, hogy a béta tesztelés a végfelhasználók végzik. Szóval ha ezeket a hibákat kijavítják, akkor egészen használható kis box lesz belőle :K

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák