Hirdetés
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Marathon (2025)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- The First Berserker: Khazan
- EA Sports WRC '23
-
GAMEPOD
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
HoryThePooh #132195 üzenetére
Vodafone előfizető már régóta, azonban TV szolgáltatást még nem vett igénybe tőlük (UPC-től sem).
Internet bevezetését Vodafone-al szeretné majd megoldani.Tehát se TV, se internet? És internet alapon akar tévézni? Nem értem.
Ez tuti valami idősebb generáció lesz (értsd: 60 felett): Ne legyenek kábelek, ne legyenek távirányítók, se boxok, ne legyen semmi se, de azért tudjak már TV-zni. LOL
-
válasz
Sweet.tv - internetes TV
A tulajdonos gondolom nem kér a savazásból, de 2023-ban hogyan lehet struktúrát kábelezés nélkül házat építeni/felújítani?! -
pjen
félisten
válasz
A.yettel a megoldás. " kábel nincs" valóban nem kell kábel, leteszed a routert és passz.2019 után gyártott okos Tv n megy minden nélkül. LG, SAMSUNG, PHILIPS próbálva, de yettel ad boxot, szinte bármilyen Tv hez. HDMI kell.
-
HoryThePooh
aktív tag
Sziasztok!
Átolvastam a fórumot, közelítőleg kaptam egy képet,
remélem a ti tapasztalatotok információi teljesebb válaszokat adnak majd kérdéskörömre.
TV-zés kábel nélkül, csak WiFi-vel lehetséges?
Adott egy kész ház, amiben nem lett kialakítva sem UTP kábel sem coax kábel előkészítés a falban.
A tulajdonos ha lehet nem szeretne kábeleket a falon lógva látni, kábel-csatornában sem.
Internet bevezetése a házba nincs kiépítve, de a ferde tető alatti kis padlástérben elvezetve a ház kamrájába,
ez elvileg megoldható a kábelek belső térben látványa nélkül.
Vélelmezhetően a WiFi jel (MESH rendszerrel) az egész házat le tudja fedni probléma mentesen.
A tulaj Vodafone előfizető már régóta, azonban TV szolgáltatást még nem vett igénybe tőlük (UPC-től sem).
Internet bevezetését Vodafone-al szeretné majd megoldani.
1, Van-e olyan TV szolgáltatás, elsősorban Vodafone (de bármely TV streaming szolgáltató szóba jöhet) amellyel SMART TV használattal megoldható a TV adások nézése?
2, Ehhez milyen márkájú vagy milyen OS-el felvértezett TV-k ajánlottak?
3, Milyen Vodafone Internet csomagot kell ehhez rendelni? Milyen fizikai eszközzel?
4, Ha mindez nem működő képes, hol kellene engedményeket tenni a tulajdonosnak?
Milyen plusz fizikai egység szükséges, vagy milyen kábelt kénytelen megtűrni a házban ha az nem behúzható utólag a falba? -
golya87
őstag
Sziasztok!
Két hete eléggé "lomha" a netem. Lassan indult be egy-egy betöltés, de utána jó volt. DNS-re tippeltem volna, de már időtlen idők óta a 8.8.8.8-at használom. Tegnap óta viszont teljesen használhatatlan, így ránéztem a modem értékeire. Elég sok hibát ír, ez nem tudom mennyire normális. Az általam megtalálható kötések rendben vannak, egy osztóm van, ami (eddig) működik.
Rá tudnátok nézni, hogy szerintetek ez rendben van-e?
Downstream
UpstreamElőre is köszönöm!
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Új internet előfizetéshez most milyen routert adnak? Még mindig a Connect Boxot? Az új router (már ha van újabb) jobb, mint a régi Connect Box? Tegnap vitte vissza az asszony az egész kócerájt meg megelégeltük, hogy vacak a wifi otthon, de rájöttünk, hogy Telekom nem tud bekötni, Yettel meg csak wifin jön be a házba úgyhogy most visszamennénk
Ui: Torrent hasít, mint állat? -
válasz
#42308056 #132186 üzenetére
Ezeket a menet közbeni csomagvesztésekkel nem tudsz sokat tenni. Ha a Vodafone hálózatán belül vannak, akkor megpróbázatod bejelenteni hibának. Esetleg a pathping-el ránézhetsz hol mekkora a csomagveszteség. pl.
pathping google.com
Tracing route to google.com [142.250.180.238]
over a maximum of 30 hops:
0 magic-HPlaptop [192.168.0.99]
1 TP-SHARE [192.168.0.1]
2 catv-89-133-166-54.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.166.54]
3 catv-89-135-222-46.catv.fixed.vodafone.hu [89.135.222.46]
4 * * *
Computing statistics for 75 seconds...
Source to Here This Node/Link
Hop RTT Lost/Sent = Pct Lost/Sent = Pct Address
0 magic-HPlaptop [192.168.0.99]
0/ 100 = 0% |
1 2ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% TP-SHARE [192.168.0.1]
0/ 100 = 0% |
2 9ms 0/ 100 = 0% 0/ 100 = 0% catv-89-133-166-54.catv.fixed.vodafone.hu [89.133.166.54]
1/ 100 = 1% |
3 10ms 1/ 100 = 1% 0/ 100 = 0% catv-89-135-222-46.catv.fixed.vodafone.hu [89.135.222.46]
Trace complete.Kételyeim vannak, hogy azzal az 1%-al foglalkoznának nálam.
Esetleg két egymástól független DNS szerver használata is segíthet. Attól függ miért akad meg az adatok lehívása. Ha megy közben a torrent, próbáld meg lekapcsolni, újraindítani a modemet, és 1-2 napig torrendezés nélkül kipróbálni, hogy mennyivel jobb/rosszabb.
-
válasz
boborján2 #132184 üzenetére
Magából a protkolból következik, hogy nincs átjárás. Ezt a kapcsolatot a szolgáltató biztosítja egy CGNAT nevű eljárással. Ez biztosítja a kapcsolatot a kliensek és az IPV6 című szerverek között. (Hírtelen nem találtam más magyar nyelvű írást ami mélyebb hálózati ismeretek nélkül is talán érthető)
-
boborján2
aktív tag
válasz
cigam #132183 üzenetére
Nem azért mert ipv6-on vagy, és amíg kikecmeregsz ipv4-re addig pár eszköz nem válaszol a pingre?
Most akkor van átjárás vagy nincs?Nem értek hozzá. Azért kérdezem. A két hsz mint ha ütné egymást.
Ipv6 -tól annyit tudok ,még trékom időkből ,hogy amíg az volt, az xbox one store játék letöltése időnként durván belassult. Kikapcsoltattam az egészet ahogy volt és megjavult a letöltés.
Látszólag nemnhogy lassan terjed , de ahol már van ott is köhög. -
-
válasz
#42308056 #132179 üzenetére
Mert abból hatalmas káosz lenne. Ez nem úgy működik, hogy hozzáadunk egy betűt a rendszámhoz, ha elfogy a jelenlegi 3 betűs kiosztás, és év(tized)ekig békésen megférnek egymás mellett az új 4 betűs és a régi 3 betűs rendszámok.
Pl. rengeteg eszköz még nincs felkészítve IPV6 címtartomány kezelésére. Nem lehet egy csettintéssel egy éjszaka alatt megvalósítani az átállást. Ez két különböző protokoll, amik nem kompatibilisek egymással, és a terjedése is lassú. [link] -
Sziasztok!
Az lenne a akérdésem, hogy a médiaboxon elérhető-e az összes nagy streaming platform applikációja? Ha nem, akkor melyik nem?
HBO, Netflix, SkyS., Amazon, illetve a Disney érdekelne. -
-
SzGee
aktív tag
válasz
#42308056 #132171 üzenetére
Nálam is ez van, kb reggel óta, Bp XVII. ker - mondjuk nálam kb heti 1x felmerül ez a probléma, kaptam már csillapítót is, az értékek néha jók, néha nem jók
De már kurvára unom egyébként
Most egyébként szerintem valahol náluk lehet a gebasz, mert eddig a modem reset segített, de most az sem -
törölt tag
Sokáig jó volt a net, most megint ez a hülyeség megy hogy nincs csomagvesztés de sokszor nehézkesen töltenek be oldalak. Nem tudok most pl. egy netes fizetést végigvinni mert nem tölt be az oldal. Másnál is ilyen?
-
-
bzolika10
aktív tag
válasz
kabelmania27 #132157 üzenetére
Köszi, akkor marad a bridge mód, vagy a 36-os csatorna. Ilyen baromságot, hogy szoftverfrissítéssel lerontják. Bár mondjuk ülzetpolitikailag érthető, terelni kell a népeket az 1700 forintos havidíjú repeater felé...
-
Költöznék a hónap végén. Elég átszerelnem a modemet (mindkét helyen van Vodafone és ki is van építve, tehát csak a régi helyen ki kelle húznom az új helyen pedig bedugnom az Arrist) vagy mindenképpen igényelnem kell költöztetést?
-
kezo0
addikt
válasz
cocka #132164 üzenetére
Én ilyenkor próbálok mindig biztosra menni, és a korábbi kezdési időponthoz időzítem a rögzítést, hogy biztosan ne maradjak le a műsor elejéről. Jelen esetben beállítottam a rögzítést a boxon az előtte levő műsorra is. (Bár azt hiszem, visszanézővel is meg lehetett volna nézni, de ugye sosem tudhatjuk, épp melyik funkció nem fog működni, amikor használni akarjuk…)
(És ha eddig nem lett volna egyértelmű, akkor most már tényleg mindenki tudja, hogy mekkora boomerek vagyunk mi: műveltségi vetélkedőt nézünk a tévében!
)
-
kezo0
addikt
válasz
cocka #132162 üzenetére
Ha netán a Géniuszról van szó az ATV-n, annak a kezdését bizony már második hete 20.45-re teszi az EPG, pedig 20.30-kor kezdődött a múlt héten is és ma is – ahogy a megelőző hetekben is mindig 20.30-kor kezdődött. Volt szerencsém megnézni két különböző nyomtatott programmagazinban is: az egyikben 20.30-ra, a másikban 20.45-re tették a kezdést.
Szóval ebben az esetben én azért élnék a gyanúperrel, hogy itt valamit a csatorna is kavarhat az időpontokkal. -
cocka
veterán
Megint az van, hogy már 10 perce megy az adás, amit úgy mond felvett. Megint az előző műsor végéig kell eltekernem, hogy ominózus adásnak láthassam az elejét.
Nekem senki ne mondja, hogy hónapokig szarul írják az EPG-t meg hogy a csatornák rendszeresen 20-25 percekkel korábban kezdik a műsort az EPG-ben írt időponthoz képest. Mivel ha valóban a ténylegesen kiírt időpont előtt 10 perccel kezdte "venni" a rendszer, akkor nem menne már 10 perce a műsor, mikor a felvétel lejátszására nyomok. LOL
-
-
Klujber
csendes tag
válasz
Voice24 #132148 üzenetére
Hali, ‘A’ számmal akarok átmenni így nem kell nekem semmit csinálni mert a két szolgáltató lezongorázza egymás között a váltást (így kértem korábban is, nincs szünet a váltásnál) A régi IPtv-t akarom kérni az Android helyett. Úgy tudom hogy személyesen illetve telefonon lehet még kérni, online csak az androidot. Neked van más szolgáltató ötleted az optikánkra, vagy alternatívád
-
paisacha
tag
Sziasztok!
Arris TG3442-nél ki lehet valahogy kapcsolni az 5GHz-es sávot...?
Előre is köszönöm!
-
kabelmania27
félisten
válasz
bzolika10 #132139 üzenetére
Üdv!
Amennyiben a modem oldalán nem érhető el a modem üzemmód 1270-es számon kapcsoltasd ki az ipv6-ot.
Modem fw frissítés óta a compal és az arris modemnél nem lehet wlan csatornát változtatni, automatikusan a legoptimálisabbat választja ki, szolgáltatók nem garantálják a vezeték nélküli átvitelt, ha stabilabb wlan kapcsolatot szeretnél érdemes venni gigabites routert, ilyenkor a modemet használhatod modem üzemmódban. -
pjen
félisten
válasz
Intruder2k5 #132153 üzenetére
Digin nálam is megy, kakukk tojás.
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e / 9070XT 340e / RTX 4070Ti S 405e / 5070 280e / 5070Ti 400e / 5080 540e
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest