Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Multivitamin Use and Mortality Risk in 3 Prospective US Cohorts
Conclusions and Relevance In this cohort study of US adults, MV use was not associated with a mortality benefit. Still, many US adults report using MV to maintain or improve health.
Lenyeg: ha multivitamint szedsz, attol nem leszel egeszsegesebb.
390,000 embert kovettek 20 even keresztul.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Z.É.T.
őstag
Egy egész jó Oroszi Beatrix interjú járványokról, antivaxxerekről, megelőzésről, várható későnyári, koraőszi hullámról és nem direktben a hazai járványügyi "de legalább kormányozni tudnak"-ról:
"Fontos leszögezni, hogy
a Covid még mindig súlyosabb, mint az influenza.
Sokan próbálják beállítani úgy a koronavírus-megbetegedést, mintha az már csak egy influenza lenne. Amíg a 2023/24. légúti szezon első 12 hetét, azaz a 40-52. hétig a SARS-CoV-2, addig a 2024. 2-10. hetét az influenzavírusok dominálták.
A Covid-19 járvány idején, október második felétől már 7 százalékos többlethalálozást detektáltunk, november végétől pedig 10 százalékos többlethalálozást,
ami egészen december végéig fennállt a 65 évesek és idősebbek körében. Ezzel szemben 2024 első heteiben az influenzajárvány idején többlethalálozást nem észleltünk. Az adatok azt mutatják, hogy ha valaki súlyos lefolyású Sars-Cov-2 vírusfertőzés miatt kerül kórházba, még mindig nagyobb annak a kockázata, hogy meghal, mint az influenza esetében."
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
no, kis pontosítás: volt szamárköhögős beteg a sotén, és azokat a fiatal dokikat oltották, akik kapcsolatba kerültek vele. főleg nyári betegség egyébként, szabadtéren alapvetően nem para.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz Z.É.T. #71994 üzenetére
a vakcinainfós dokik szerintem abszolút értelmes, korrekt, jó csapat, szóval ezt a cikket első körben én elfogadnám, mint aktuális dolog. majd rákérdezek anyámnál is.
update: rákérdeztem, velős választ adott: "a gyerekek védettek, jelenleg az oltás hiánycikk"
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Közben írtak egy ilyen hibrid-cikket, benne a fb linken található infók is
-
Z.É.T.
őstag
-
HÁZIGAZDA
a sotén a dolgozókat beoltatják, mert annyira már van járvány, hogy a kitett dolgozóknál ezt meglépjék (ott bent is volt megbetegedés asszem). többet én sem tudok.
"diperte" oltás szerintem elérhető, például:
https://oltokozpont.hu/hu/oltas/22/difteria-tetanus-pertussis[ Szerkesztve ]
-
-
Z.É.T.
őstag
Sajnos tilos nyilvánosan megosztani (csoportszabályzat), de aki ebben a topikban jelen van, eleve érdemes bekövetni a fb csoportot szerintem.
https://www.facebook.com/share/p/3X4zDL2rXwzqS3Ev/
Saját szavaimmal:
Járvány van, az oltás 10 évig véd, tehát 10 évente érdemes ismétlőt lőni (kiváltképp, ha járvány látható a közelben), már kapható vakcina.
Az átesés nem alakít ki védettséget.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
COVID-19 mortality rates were 16-18 times lower in Vaccinated kids
Higher mortality from COVID than other vaccinable diseases [link]---
NY Governor Hochul is not only banning masks, she is ending sick leave for COVIDagybaj
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Z.É.T.
őstag
Köszönöm attiati és Ringman
-
Ringman
nagyúr
válasz Z.É.T. #71977 üzenetére
első/kiemelt komment:
Supplementing with 1,000-2,000IU of Vitamin D is in line with the guidelines from the Endocrine Society. Supplementing with higher doses however is not justified from the current human randomized controlled trialsEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
válasz Z.É.T. #71977 üzenetére
1-2000NE ajánlott. A doki maga sem méregeti a D vitamin szintjét, csak bevesz ennyit.
De ő mondjuk állandóan napozókrémmel mászkálgat a saját bevallása szerint (Új-Zélandon).D3 jobb, mint D2.
Az emberek többségének D vitamin hiánya van.
Különösen a zsír felszívódási problémákkal szenvedő embereknek (pl. gluténérzékenyek, crohn betegek, bélgyulladásban szenvedők), illetve aki elhízott, mert a D vitamin a zsírcellákban raktározódik.D vitamin pótlás egyetlen tudományosan bizonyított előnye a a felső légúti betegségek megelőzésénél van.
De observation research (?) során nem tudták bizonyítani, hogy izmokra, rákmegelőzésre, érrendszeri problémákra, depresszióra, SM-re, cukorbetegségre jótékony hatása lenne.A csontok egészségére gyakorolt pozitív hatást nem pontosan értettem, mert hol azt hivatkozza study-k alapján, hogy nem segít.
Majd utána azt mondja, hogy 1-2000 NE jó ötlet a csontokra.Ellenben a d vitamin túladagolásnak kockázata van több betegségnél.
Természetesen a végén reklámozza a saját multivitaminját.
Lecsekkoltam és jó formulákat használnak benne. Napi adagja kb. a szükséglet felét tartalmazza.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz koncsik #71975 üzenetére
részben kapcsolódó youtube - D-vitamin-ügyben: What's the Perfect Vitamin D Dose?
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
MODERÁTOR
A Multivitamin a Day Won't Keep Death Away — Long-term, daily use not associated with diminished mortality risk in large observational study
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Vesa
veterán
válasz UberMutant #71972 üzenetére
Az ő szemükben Semmelweis egy eretnek áruló lehet, aki az eszét használta napi fohászkodás helyett...Miután olyanokat mondanak nyíltan, hogy valójában isten gyógyít, az orvos csak asszisztál ehhez, a kórházakban pedig imádkoznak a betegekért, nem tudom, kinek van még kérdése? Tiszta középkor. Biztos ezzel is úgy vannak, akit elvisz egy vírus annak ez volt megírva, nem szabad isten akarata ellenében dolgozni. Úgyhogy maszkot sem kell viselni, minden úgy jó ahogy van.
A tudomány a valóság költészete!
-
Ringman
nagyúr
válasz UberMutant #71972 üzenetére
Mert ez egy szabadsagszereto orszag
-
Ringman
nagyúr
A súlyos incidens után sem aggódik az NNGYK: Nem tervezik az egészségügyben dolgozók ismétlő oltását szamárköhögés elleni szérummal [link]
-
Vesa
veterán
válasz UberMutant #71969 üzenetére
Pont ilyenekre gondoltam...illetve sajnos valamiért azt gondoljuk tévesen, hogy a konteózás csak az átlagembert érheti utol, holott ma már látszik, hogy sajnos hatalommal rendelkező gazdasági szereplők, média mágnások, és politikusok is vastagon érintettek a hülyeségek benyelésében. Csak abból már nagyobb baj is lehet...
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #71966 üzenetére
"hát úgy, hogy ebből pénzt csinálnak egyesek konteo-vonalon és akár választásokat is befolyásolhatnak a narratíva irányításával/dezinfóval."
Ennek egyébként a társadalmi következményeit már ma is látjuk, de későbbiekben szerintem beláthatatlanok lesznek.
-
Ringman
nagyúr
válasz koncsik #71965 üzenetére
hát úgy, hogy ebből pénzt csinálnak egyesek konteo-vonalon és akár választásokat is befolyásolhatnak a narratíva irányításával/dezinfóval.
vagy a technikai részére gondolsz? azt passzolom, nem értek a tudományos anyagok publikálási folyamatához.
-
Ringman
nagyúr
válasz koncsik #71963 üzenetére
ez elég beszédes, ha igaz (studyt nem olvastam és nem is tervezem):
You see, this study is simply a review of other studies.
Studies of people who died and who had also recently received a COVID vaccine in the days, weeks, or months before their death.
Studies that don’t actually say that COVID vaccines caused any of the deaths of the patients in their studies…
Over half of the patients in this review come from the Columbia study that found “no relation between the cause of death and vaccination…”
And since those patients had received the CoronaVac (Sinovac) vaccine, which is a whole inactivated COVID-19 virus vaccine, their deaths wouldn’t support the main spike protein theory of the review anyway[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A Systematic REVIEW of Autopsy findings in deaths after covid-19 vaccination
Hááát. Még olvasgatom, bocs, ha csak rémhír.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Vesa
veterán
válasz attiati #71952 üzenetére
Ha komlyabb vitaminhiányod van, azt először igazolni érdemes és csak aztán kezelni. Nekem vashiányom van, de az orvos közölte, hogy ne is gondolkozzak sztenderd étrendkiegészítőkben és normál üzletben kapható vaskészítményekben, mert igazolt hiány esetén semmi értelmük nincs. Helyette felírt egy olyat, amiben tablettánként sokszoros mennyiség van, és ezt is minimum 3 hónapig kell szednem, aztán kontroll labor és meglátjuk. Mellette állati eredetű -sajnos-, belsőségeket kéne ennem, de ezekből csak a máj játszik és a marhahús, a többi sz*rt nem tudom megenni.
A lényeg az, hogy ne magad valószínűsítsd a vitaminhiányt, hanem laborban nézesd meg! Ha igazolódna, akkor pedig orvostól kérj tanácsot, hogy mit érdemes és mekkora adagban. Feleségemnek D-vitamin hiánya van szintén laborral megerősítve -pedig nem egy szobában él és napozni is szokott-, aztán szintén orvosi javallatra szed most 2 hétig napi 4k NE-t, majd utána 2k-t kell a következő vérvételig.
Anno ritmuszavarra elkezdtem önerőből szedni a káliumot, mert olvastam valahol, hogy az jó. Aztán a klinikán megnéztük, és már a felső határon volt, feleslegesen szedtem. Ráadásul a kálium túladagolása nem annyira kedves dolog. Jobb ezeket inkább megmérni előbb, de nyilván Te döntésed.
-
HÁZIGAZDA
válasz UberMutant #71956 üzenetére
számomra ez értelmezhetetlen. ha kizavarják a geszibe kollektíven, szépen eltakarodott volna, ehelyett kérlelik, meg egyenként rettegnek. agyrém. a magyar szocializmus él és virágzik! előre, elvtársak!
egyébként teljesen valid leirata a mai magyar valóságnak, hogy az ellenőrzés, az aztán olyan fontos volt, hogy csinálni kellett, betegen is, mert hát előírás, nem én hozom a szabályokat, értse meg, engem is kirúgnak blabla.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz UberMutant #71956 üzenetére
ez a rettegés is borzalmas, mindenki meg van félemlétve. nem mertek vele szemben erélyesebben felszólalni.
vegere marad a tehetetlenseg miatt az onbiraskodas, majd a szulok elassak valahovaEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
UberMutant
őstag
válasz Ringman #71954 üzenetére
erre nincsenek szavak, egy eü alkalmazott hogy lehet ennyire tulok. persze tudom, az ántszbe nem a legélesebb kollegák mennek. egyébként én a főnökét is kitenném, nyilván nem az első eset, hogy a barom betegen megy dolgozni.
ez a rettegés is borzalmas, mindenki meg van félemlétve. nem mertek vele szemben erélyesebben felszólalni.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Köhögött, mégis maszk nélkül ellenőrzött a járványügyes a gyermekszívsebészeten, két nap múlva kiderült, szamárköhögéssel kezelik
Csak hetek múlva derülhet ki, hogy hány csecsemőt fertőzött meg a köhögő, maszkot nem viselő járványügyes ellenőr a GOKVI gyermekintenzív osztályán – értesült lapunk.
minimum azonnali kirúgás, + használni kéne a btk-t isEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kolopele
nagyúr
válasz Ringman #71951 üzenetére
Nem érdekes, majd akkor az oltás elvégzi a feladatát 2-3 év múlva mint nálam is, főleg a szív és az ízületek terén......Mondjuk 36 ember nem kicsit kevés egy ilyen vizsgálathoz. Nekem továbbra is más a meglátásom ki miért nem kap el egy-egy vírust (pl. a covidot, hiszen erről van szó elsősorban), de nem ecsetelem újfent. Az erős immunrendszer nyilván jobban ellenáll a kórokozóknak, szóval ez semmit nem bizonyít, mint ahogy azt sem tudjuk még, miért is lesz cukorbeteg vagy rákos egy kisgyerek, mert hogy nem az életmódjától az is biztos, habár annyit tudni régóta hogy a legnagyobb százalékban az örökletesség játszik szerepet, az viszont a géneken múlik elsősorban.
-
attiati
veterán
Normális étrend mellett lett valami hiány, mert teljesen legyengült az immunrendszerem.
Lehet, hogy például laktóz érzékenység mellett nem tud felszívódni minden rendesen és több kell.Vagy még valószínűbb, hogy A vitamin hiány lett a D pótlás miatt.
Egyiket a másik nélkül nem szabad pótolni. -
Ringman
nagyúr
Kiderült, miért nem kapják el egyesek a koronavírust
Brit kutatók szerint vannak olyan emberek, akik szervezetének annyira erős az elsődleges védelmi vonala, hogy a vírus nem, vagy csak alig tud átjutni rajta.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz mekker #71949 üzenetére
már volt egy csomó bikább hullám. ha ezeket mind lehoztad gond nélkül, valószínűleg nem vagy nagyon veszélyeztetett.
ha adatsz is be oltást, mindenképp vmi legújabb variásosat.
én is 3 oltásos vagyok (2 szovjet, 1 usa-moderna), meg legalább kétszer átesett, szerintem nem fogok felvenni semmit, hacsak nincs nagy változás (akár vakcina, akár vírus fronton).
-
mekker
őstag
Érdemes vmelyiket beadatnom? Harminc alatti vagyok, 2xS*nopharm, 1xJanssen, legutolsó oltásom 2,5 éves, nincs ismert megbetegedésem, nem is igazán kaphattam el. Azt hiszem, az első Sino után 1-1,5 hónappal csináltam gyorstesztet, és igG-re szinte semennyi elszíneződés nem volt. Érzetre ugyanez – Janssen után belázasodtam, 2 Sino egyáltalán nem ütött ki.
Tudom, hogy alapvetően elégséges a három oltás, viszont ott van az imprinting jelenség, amivel kapcsolatban inkább csak ködös fanfictionök léteznek. Tegyük fel, jön egy bikább hullám 5 éven belül! Van abból hasznom, hogy megpróbálom elodázni az első megbetegedést, vagy igazából tök mindegy?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Ringman
nagyúr
In "herd immunity land"™ 🇸🇪 are promoting Covid vaccines to protect children from Covid and from type 1 diabetes?
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
-
Vesa
veterán
válasz attiati #71942 üzenetére
Valójában, hacsak nem vagy beteg és bizonyítottan súlyosan vitaminhiányos, jobban járnál egy normális étrenddel! Az ilyen készítmények csak a pénzt viszik, egészséges embernél, normál étrend mellett, bizonyított pozitív hatásuk tudtommal nincs. Inkább önmegnyugtatsra valók, a mentális szorongást csökkentik ha valaki attól fél, hogy hiánybetegsége lesz. Ráadásul, a multivitaminok egyébként is kérdéses értelmű termékek, mert ismert módon, számos vitamin és ásványi anyag egyidejű bevétele gátolja egymás felszívódását.
-
mekker
őstag
Milyen oltások elérhetőek most? EESZT szerint a választási oltóanyag "szezonális oltás".
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
attiati
veterán
válasz attiati #71938 üzenetére
Visszavonom a magas dózis problémát. Tökéletes a termék.
Ugyanis 3 különböző kapszulában lehet bevenni.
Így a DEKA vitaminokat elég minden második napon bevenni és máris fele az adag.
A nyomelemeket+többi vitamint pedig 2 kapszulában adják, így azt is lehet felezni. Hibátlan -
Ringman
nagyúr
generációnként eltérő káros anyagok a mindennapokban?
ólom -> azbeszt -> mikroműanyagok?(majd a szent piac kiinnovál minket ebből is, mint a klímaváltozásból/katasztrófából )
-
-
Ringman
nagyúr
[link]
In the midst of the optimism on #cancer is this scary bit from scientist Charles Swanton;
“we've been doing some experiments in the lab with fluorescent #microplastics, 2.5 micron inhaled microplastics. We find them in every mouse organ a week after. And these #pollutants even get through into the brain through the olfactory bulb we think.”
Eric Topol:Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
attiati
veterán
válasz koncsik #71930 üzenetére
CA hogyan van hatással a D-re? Magas vagy alacsony CA érték a jó?
Épp voltam 24 órás vizelet CA mérésen.
CA szint határérték alatt, CA ürítés a középérték felett valamivel, de sávon belül.
(amúgy 40+ és 182/82kg)A multi jó minőség. Nagyon odafigyeltek, hogy jól felszívódó molekuláris formában tegyék bele a vitaminokat, nyomelemeket. Végre valaki le is írja részletesen, hogy mit tesz bele. De a magas dózist nem értem (minden 100% felett). Cikkekben egyébként levezetik, hogy indokolt és biztonságos. De egy közepesen jó étkezés mellett a fele dózis is elég lenne. Nekik is jobb lenne, mert ugyanennyiért el tudnák adni és tartósan szedhetné télen, nyáron a nép.
Az A vitaminos cikk-ből azt vontam le, hogy aránytalan D pótlás A vitamin hiányt okozhat A vitamin pótlás nélkül.
" Nem meglepő hát, ha a D3 pótlása szuboptimális A-vitamin bevitel esetén élelmiszerallergiákra hajlamosít, hiszen, mint volt róla szó, az A- és a D-vitamin egymás hiánytüneteit fokozzák, ha csak az egyik van pótolva, de a másikból hiányállapotot tartunk fenn. Összességében a tanácsom az, hogy arra figyeljünk, hogy legalább annyi retinolhoz jussunk hetente, mint amennyi D3-vitaminhoz jutunk heti szinten, (a napozást is beletippelve) NE-ben számolva mindkettőt"
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Dorian #71934 üzenetére
Eddig az ellenkezőjére voltak állítások (nem tudom mennyire tudományosak).
például az, hogy x órát kell napozni úgy, hogy a testfelület y százaléka legyen szabad.Ha nagyon kevés idő is elég, akkor miért az irodistáknak javasolják nyáron is a bevitelt?
Ha így van, akkor nem a "szobalakók" a d vitamin hiányosak, hanem akik nem jól táplálkoznak? -
HÁZIGAZDA
válasz Dorian #71934 üzenetére
természetesen jól mondta a bőrgyogyó. 10-15 perc is elég ilyenkor, ha nem a szobában ülsz egész nap, az meg is van. és igen, enni is kell hozzá, mondjuk egy vajas kenyeret
én is télen toltam a d-t, multit.
-
MODERÁTOR
válasz Dorian #71931 üzenetére
Bocs, multivitaminra gondoltam, félreérthető. A D vitamin nem is vitamin igazából.
Szentgyörgyi Albert szerint pl. a bioflavonoid-ok a P vitamin (COVID elején pl. kezelésként is felmerült), az is "szerű" kategória inkább, ha jól emlékszem.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Dorian
félisten
Nemrég hallgattam egy bőrgyógyásszal interjút. Azt magyarázta, hogy a napozás csak lehetővé teszi, hogy a táplálkozással bevitt anyagokból a szervezet D vitamint gyártson, viszont naphatásból ehhez nagyon kevés idő is elég, csak ezért napozni felesleges. De ha nem esszük meg amit kell, akkor égethetjük magunkat a napon akármennyit. Nem néztem utána, ő az orvos.
Amúgy én sem gondolom, hogy túlzásba kellene vinni az extra bevitelt. Én a téli időszakban szedtem napi 3000NE-t, + a multiban volt 250NE. márc 31-én befejeztem a szedését, pont más multira is váltottam amiben nem volt, és a május 31-i vérképem 93,2nmol/L-t tartalmazott, ami tökéletes. Nyilván amúgy eszünk halat, tojást, mostanában gombát is
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
HÁZIGAZDA
válasz Dorian #71931 üzenetére
azzal kezdte, hogy van napon eleget, ergo a d-vitamin pipa. egy multivitamin többi "szolgáltatásából" sokat meg gyümölcsből megkapsz. most van mindkettő. számomra az ilyen bogyók inkább a téli időszak kellékei.
-
Dorian
félisten
Gyümölcsből D vitamin
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
MODERÁTOR
válasz attiati #71927 üzenetére
Attól függ hány éves vagy és hány kg Meg milyen a Ca anyagcseréd, ezt persze nehéz megmondani, de pl. volt vagy van veseköved, esetleg milyen típusú kő, más vesebetegség stb.
Ha minden normál, a 4000 NE nem okozhat gondot, a hivatalos ajánlás talán a fele.
Nyugtasson meg az is, hogy amennyiben nem vényköteles multivitamint szedsz, ennyi úgysem fog felszívódni egy táplálékkiegészítőből. Gyümiből jobb, az még ritkábban árthat.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
attiati
veterán
Elegendő napozás mellett a napi 4000 NE D vitamin sok lehet?
Sajnos a multivitaminba ilyen giga mennyiséget pakoltak. -
Ringman
nagyúr
-
törölt tag
No komment. Európában is lehetett rá megoldás, legfeljebb nem derült még ki (vagy igen, csak nem veszik komolyan az emberek)
a Reuters szerint - annak ellenére, hogy a közösségi média vezetők figyelmeztették az új kormányt, hogy a Pentagon Covid-dezinformációval foglalkozott. A Fehér Ház 2021 tavaszán kiadott egy rendeletet, amely betiltotta az oltásellenes erőfeszítést, amely a riválisok által előállított oltások lejáratását is magában foglalta, és a Pentagon belső vizsgálatot indított.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Csináltam egy szimulációt a jelenlegi osztrák adatokból, mi lenne akkor, ha olyan hullámunk lenne, mint a legutolsó.
A képen a fenti rész mindig a valóság, az alsó része a "szimuláció". A zöld nyilaknál látszik, hogy 2024-ben elképzelhető, hogy kevésbé nyugis lesz a nyár és hamarabb jön az őszi csúcs. Ez persze csak találgatás, de eddig kijön az elmélet.
Illetve a lenti linken lévő adatokból az is látszi, mintha elmennénk évente 2-3-4 hullámból az évenkénti 1-2 hullám irányába.
Új variánsok:
Adatok forrása: [link] -
senior tag
"Országos szinten a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja a 23. naptári héten emelkedő tendenciát mutat. Budapest mindhárom mintáját (Észak-pesti, Dél-pesti és a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep), valamint a Budapest környéki agglomeráció (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta) egyesített mintáját is emelkedő tendencia jellemzi. A mintavételi helyek zöménél az örökítőanyag koncentrációja kimutatási határ alatti mennyiségben van jelen. A vizsgált városok közül csökkenés − egyedül − Nyíregyházán tapasztalható."
Országos koncentráció változás:
[forrás]''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Vesa
veterán
Egyre jobb...Mondjuk azt nem írja a cikk, hogy ebből mennyien haltak bele, csak azt, hogy időseknél akár 48 óra alatt is halált okozhat. Elég durva, a hazai EÜ-ben, ahonnan először általában hazaküldenek azzal, hogy pihenj egy kicsit, mennyi esély lenne időben megfogni?
Más: lehet, hogy kutatni kéne ezt a baktériumot, és módosítani úgy, hogy csak a zsírt egye meg. Milliárdos biznisz lenne fogyókúrázóknak.
-
senior tag
Húsevő baktérium szedi százával áldozatait Japánban
"Az országban idén már 977 húsevőbaktérium-fertőzést regisztráltak, a legtöbbet – 145-öt – Tokió prefektúrában. A megbetegedést a Streptococcus pyogenes baktérium okozza. A hatóságok közlése szerint egyre több olyan fertőzést észlelnek, amelyet a baktériumtörzs még könnyebben és gyorsabban terjedő változata okoz, különösen a Tokiót is magában foglaló Kantó régióban."''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
[link]
ezek a fránya lezárások!Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
kolopele
nagyúr
Egy orvos barátom az Arab Emírségekben dolgozott 7 éven át, akkor is amikor a covid volt.
Ma sok mindenről beszélgettünk ezzel kapcsolatosan, de mivel ezek az adatok nem publikusak (nyilván nem tesznek közzé mindent a lakosság ijesztgetésére), ezért nem is közlöm amiket mondott, de elég lehangoló volt. Maradjunk annyiban, hogy amit nem publikálnak, az nem is létezik
fatal`: Egy veleszületett betegséget nem lehet elkapni, az már veled van amikor megszülettél. A vércsoport kérdésbe meg nem akartam belefolyni pont azért, mert arról megoszlanak a vélemények a mai napig, még Rusvai is elismerte hogy létezhet összefüggés.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz kolopele #71916 üzenetére
Ellenben a szív CT - t vagy az ultrahangot nem lehet manipulálni, az azt mutatja meg ami bajod éppen van.
Ez viszont nem mutatja, hogy ennek bármi köze lenne az oltáshoz.Sok esetben, ha pszichés probléma van, akkor előbb-utóbb testi is lesz (nem állítom, hogy nálad ez lenne a helyzet, vagy hogy a hipochondria bármit is befolyásolna).
Nagymamád génjei meg valószínűleg jók
Persze és a saját fiáé meg egyáltalán nem. Persze bármi előfordulhat, de azért ennek lássuk be, hogy ennek minimális esélye van.A vércsoportról már rég bizonyítva lett, hogy semmi köze a lefolyáshoz, még a topicban is volt linkelve (egyébként A+ mindkét esetben).
-
Vesa
veterán
válasz kolopele #71916 üzenetére
A probléma ezzel az egésszel az -és ezért fogadok el kizárólag tudományosan igazolt bizonyítékot-, hogy most ki lett pécézve az oltás, mert ez volt napirenden, de amúgy minden ember napi szinten találkozik hatezer féle egyéb vegyülettel, gyógyszerrel, vegyszerrel, környezeti ártalmakkal és számos mással, tehát ebből a halmazból kiemelni egyet csak azért, mert az most téma volt 3 évig a médiában, nem igazán tudományos. Nekem pl. jó ideje nincsenek olyan ritmuszavaraim, amik 10 évvel ezelőtt még napi szinten kínoztak. Elmúlt a szénanáthám is, 15 év szenvedés után (ennek sem tudom az okát, talán egy vérátömlesztés miatt lehet, de ez is csak találgatás). Ellenben akadt más problémám, ami korábban nem volt. Akkor most rajtam múlik, hogy ebből mit írok -mit akarok írni-, az oltás számlájára, és mit nem. Akár mondhatnám azt is, hogy az oltás miatt elmúlt a szénanáthám és jelentősen csökkent a ritmuszavarom. Na de miért pont attól? És akkor korábban, amikor ezektől még szenvedtem, mitől volt? Mert Covid oltástól biztos nem. Ezzel megint nem azt akarom mondani, hogy az oltásnak nem lehet mellékhatása, mert lehet. Azt viszont kiválóan szemlélteti, hogy miért nem szerencsés, ha az ember saját maga akarja megfejteni ezt, és teljesen szubjektív érzések alapján ráfogni valamire, amihez talán semmi köze nincs, és valami egészen más váltotta ki. Nyilván, ha később találnak erre egyértelmű összefüggést, és ez olyan mértékű, ami nagyobb gondot jelent mint belehalni a fertőzésbe az oltás nélkül, akkor korrigálni fogják, ahogy az Astra esetén is tették. Utóbbi pedig éppen arra bizonyíték, hogy kimutatható az összefüggés az oltás és annak káros hatásai között, különben itt sem derült volna erre fény.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz fatal` #71915 üzenetére
Kétségtelen hogy hipochonder vagyok, ezt nem is tagadtam, jól emlékszel. Ellenben a szív CT - t vagy az ultrahangot nem lehet manipulálni, az azt mutatja meg ami bajod éppen van.
Az összefüggések bizonyítása meg bonyolult dolog, hiszen azt sem lehet bizonyítani 100% - osan hogy ki betegedett vagy halt bele esetleg az oltásba, és ki magába a covidba. Amúgy nekem nem érrendszeri problémám van, hanem szívizom vastagodás, ami láss csodát, pont az oltást követő két évben esett le az alsó határra (FE), és pont az első Moderna után jelentkeztek az intenzívebb ritmuszavarok is ha már 80 - at vert a pulzusom. Véletlen? Lehet. Nagymamád génjei meg valószínűleg jók, nehéz azt is bizonyítani hogy annak köszönheti a könnyed átvészelést vagy az oltásoknak, hiszen nem kevés ember játszotta ki az ismerőseim között is az oltásokat, és mégsem lett semmi bajuk. Hozzáteszem amit még sokan nem szeretnek hallani, hogy szinte mind 0 - ás RH negatív (ahogyan én is) és a gyerekeim is, nejem meg AB - s, és olyan beteg lett kétszer is hogy már mindenki miatta aggódott, és azóta sincs tökéletesen rendben minden téren, pedig 3 oltást vett fel ő is. Persze örüljünk annak hogy képesek vagyunk ma már gyógyszerekkel, oltásokkal túlélni a 40 évet, az ősembereknek ez nem sikerült[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz kolopele #71909 üzenetére
Nem vagyok konteós ezt jól tudod, viszont az utóbbi időben történt nem kevés szív, ízületi, stb. betegségek megjelenése az oltottak körében
És mivel tudod bizonyítani, hogy ezek között összefüggés van?
Csak, mert amúgy a szív és érrendszeri problémák a vezető (vagy második?) halálok a szuper egészségüggyel rendelkező kicsiny országunkban.
Nekem 0 ismerősömnek lett problémája az oltástól, ellenben az akkor közel 90 éves (azóta betöltötte) nagymamám túlélte a fertőzést enyhe tünetekkel (delta), a vele lakó krónikus betegség nélküli 57 éves nagybátyámnak meg tüdőembóliát okozott és belehalt 2021-ben.
Ráadásul, ha jól emlékszem (ha nem, akkor elnézést) saját bevallásod szerint hipochonder vagy, ezért bennem felmerül, hogy a problémáid egy része nem pszichés-e.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
Azt írtad, hogy utólag ezt egy influenza szerű valaminek érzed, amiben már szintén sokan meghaltak. Ezzel szemben ott az ábra, hogy 2023-ban is sokszorosa volt a Covid halálozás a flu-nak. Pedig mindkettő ellen be van oltva a társadalom egy része. Vagyis elvi szinten sem igaz, hogy ez csak egy flu volt, mert még mindig többszörös halálozást okoz. Ráadásul az oltásról dönteni nem akkor kellett, amikor már majd esetlegesen, sok év után, talán, flu szintre szelídült a vírus, hanem akkor, amikor kitört a járvány és jelentős számú embert ölt meg, plusz mindenki teljesen védtelen volt ellene. Ma már senki nem foglalkozik azzal, hogy a flu oltást beadatja vagy sem, mindenki eldönti magának. De egy Spanyolnátha szintű vírus vagy egy H1N1 emberi verzió esetén, aminek a mortalitása már nem a hétköznapi flunak felelne meg, ismét dönteni kellene, és akkor kellene dönteni, amikor az éppen még jelentős százalékban meg is öli az embereket. A Covid esetén ráadásul bármikor jöhet egy problémásabb variáns.
Az oltás nem veszélytelen, ezt tudtuk eddig is. Viszont jelenleg 7millió igazolt Covid halott van -a pontos szőámokat nem tudni-, ezzel szemben áll néhány oltással összefüggő, bizonyított halál, és számos nem bizonyított -de természetesen kivizsgálást és bizonyítást igénylő-, és néhány már bizonyított utó/mellékhatás. Az AstraZeneca esetén ugye bizonyítást nyert a vérrög probléma, el is tűnt a színről az egész. Én pont azt kaptam.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
"A halálesetek a covid ideje alatt nagyon kevés fiatalt érintett, főleg a krónikus betegek és az idősek haltak meg, mint ahogy az a legtöbb járvány idején lenni szokott" Ebben nem vagyok biztos, de helyből cáfolni se tudom.
-
senior tag
-
attiati
veterán
válasz Chesterfield #71899 üzenetére
Nem szeretném bagatellizálni.
Illetve a szerotonin szint megpiszkálása már önmagában is súlyos.Az lehet, hogy az oltottak között eleve magasabb a szorongó, aggódót típus, aki követi a világ dolgait? (és alacsonyabb a szerotonin szintje)
Az oltatlanok meg éltek, mint Marci hevesen? (Laca)
-
kolopele
nagyúr
Értem én, de azt nem tudhatjuk 2024 - re oltás nélkül nem pont így alakult volna e a helyzet. A halálesetek a covid ideje alatt nagyon kevés fiatalt érintett, főleg a krónikus betegek és az idősek haltak meg, mint ahogy az a legtöbb járvány idején lenni szokott. Nem vagyok konteós ezt jól tudod, viszont az utóbbi időben történt nem kevés szív, ízületi, stb. betegségek megjelenése az oltottak körében azért elgondolkodtatott némileg, pláne hogy én is érintett vagyok benne. Persze mindezt lehet véletlen egybeesésnek is nevezni, de ezt sosem fogjuk tudni biztosra.
-
Vesa
veterán
válasz kolopele #71905 üzenetére
"Én kezdem kicsit utólag azt érezni, hogy nem volt ez sokkal több mint egy influenza szerű valami, abba sem kevesen haltak már eddig is bele oltás vagy oltás nélkül is"
Öööö, így terjednek a konteók, mivel nem így van! Preprint tanulmány
"Megállapítottuk, hogy mindössze egyetlen államban - Hawaii-ban - egyezett meg három év Covid-19 halálozása a Covid-19 világjárványt megelőző három év influenza- és tüdőgyulladásos halálozásával. Az összes többi államban legalább kilenc évnyi influenza és tüdőgyulladás szükséges a Covid-19-nek való megfeleléshez; az Egyesült Államok egészét tekintve tizenhét évre van szükség; négy államban pedig több mint 21 évre (a megfigyelhető maximum)"
Grafikonon, egy másik forrásból Ráadásul ezek 2023-mas adatok, amikor már be volt oltva a társadsalom egy része és csökkenőben volt a halálozás a járvány kitörésének évéhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
This article is a preprint and has not been peer-reviewed [what does this mean?]. It reports new medical research that has yet to be evaluated and so should not be used to guide clinical practice.
OpenSAFELY: Effectiveness of COVID-19 vaccination in children and adolescents
Teljes anyag pdf-ben itt.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz kolopele #71905 üzenetére
megírod a magyarázatot? kíváncsi vagyok. szerintem próbáljunk meg nem anyázni, meg instant hülyének nézni egymást, lehet abszolút egyet nem érteni harag nélkül is.
(addig is egy ilyen nulladik gondolat: hány pfizer/modernát adtak be? mert hogy az az alaphalmaz. és aztán minden mellékhatásnak tulajdonított dolognál számít már a kontextus is)
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Azért ne bagatellizáljuk el az oltások lehetséges mellékhatásait. Egyre több ember kezdett el olyan tüneteket produkálni az utóbbi időben, amelyeket soha nem éreztek, és pont most egyszerre a legtöbben. Oltott emberekről van szó, akik még covidosak sem voltak. Én kezdem kicsit utólag azt érezni, hogy nem volt ez sokkal több mint egy influenza szerű valami, abba sem kevesen haltak már eddig is bele oltás vagy oltás nélkül is. Nagyon messze volt azért ez egy spanyol náthától például. Ami főleg érdekes, hogy 90% - ban a Moderna és a Pfizer esetében jönnek ki egyre jobban ezek a tünetek, érdekes módon a sz@rnak titulált többi oltást kapó emberek élnek és virulnak. Van erre lehetséges magyarázat is, de nem folyok bele inkább, mert még konteósnak leszek titulálva. Sajnos én is úgy néz ki meg.....tam kissé, de már nem lehet tenni ellene semmit. Rövidesen kiderül, kell e ICD - t betenni vagy sem, mennyire befolyásolta az alapproblémát.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz UberMutant #71903 üzenetére
Én néha vakarózom és mintha jobban kívánnám a banánt. A csimpánz vektor vírusra gyanakszom.
-
senior tag
válasz Chesterfield #71899 üzenetére
Én mérsékelten tulajdonítok neki jelentőséget:
1. ezek elég marginális problémák (evészavar: három hónap alatt összesen 61 eset a 2 milliós mintából),
2. minden cikkben szokott lenni "limitations" rész, ahol leírják, hogy mennyi minden mehet félre az elemzés során, itt is van,
3. és lehet, hogy olyan dolgok is félrementek, amire nem is gondoltak.(Így átfutva a cikket pl. nem látom, hogy korcsoportra lebontva elemeztek volna, noha megemlítik, hogy ezek a pszichikai rendellenességek korfüggők. Viszont az oltatlan minta láthatóan fiatalabb, mint az oltott (mert mindenhol inkább az idősebbeket oltották)... De lehet, hogy csak nem voltam elég figyelmes, és valamilyen módon kompenzálják.)
Amúgy pedig vótmá pár hozzászólással előtted.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest