Hirdetés
- PlayStation 5
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2
- Diablo IV
- EA Sports WRC '23
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
-
GAMEPOD
TRÓNOK HARCA
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka95
őstag
Az egyetlen igazi győztese az egésznek.
Még Arya sem találta meg hogy megölje.
Éjkirály lóf@sz hozzá képest.Ez is azt mutatja mennyire össze volt csapva az egész 8. évad. -
zolka95
őstag
Ami nekem a leginkább tetszett az Jon történetének lezárása volt. Egyszer már megízlelte a szabadságot a Faltól északra. Lehet hogy jó király lett volna belőle, de akkor sem neki való Királyvár meg akik ott körülveszik. Hiába vannak most rendes emberek a tanácsban. Ez később változhat stb. Ahogy már láttuk az előző évadokban. Szóval rohadt jó volt, ahogy felszabadította magát az Éjjeli őrségből meg a száműzetésből. A Faltól délre már egyszer elárulták és leszúrták. Lenyilazták Rickont az öccsét. Leszúrta a megőrült szerelmét. Elég volt Dél sok sza@rságából. Fuck off! Törvényen kívüli lesz. Lesz@rja, hogy ő a jogos örökös. Lemond róla. Ő ebből nem kér, eleget látott. Nemhiába mondta neki Tormund, hogy ő északhoz tartozik. Lement délre az új szeretője miatt, most pedig vissza abba a világba, ahol az első szerelmével találkozott, ahol szabadok voltak. Az ő befejezése nagyon tetszett. -
zolka95
őstag
válasz
csababarca #20709 üzenetére
Lehet majd a következő epizódban lesz meghökkentő Dany lelkiállapota. Várnak a bemutatásával.
Arya-t meg szerintem azért mutatták ennyit, mert így majd érthető lesz ha ő öli meg Danyt. Megutálta stb. Dany szeme is zöld, ahogy az előbb már írták.
Nekem ez így már nagyon kiszámítható. Nem tetszik. -
zolka95
őstag
Engem az előző részek hibái, logikátlanságai nem zavartak.
Nem tetszett a pörgés, de a 7. évad óta megszoktam és erre számítottam.
A deresi csatának is végigizgultam minden percét az utolsóig. Az sem zavart ahogy legyőzték. Teljesen váratlan volt. Nem gondolkoztam azon hogy mi a logikus és mi nem.De ennél a résznél számomra kiüresedett a sorozat. Nem izgultam. Rossz se volt. Olyan semleges volt számomra. Furcsa. Lehet csak most szembesültem azzal, hogy ez a trónok harca már nem olyan és már semmi váratlan izgalmat nem hoz. Csak úgy hullanak a karakterek, de úgy hogy közben nem izgulsz értük. Mert már szerepelni is alig szerepelnek (Varys, Cersei). Nincs meg a tervezgetés, párbeszéd a két oldal karakterei között. Csak megy a rombolás, háború stb.
Cersei most olyan volt mint valami mellékszereplő. Nem érdekelt annyira a sorsa, mint ahogy kéne. Ahogy egy régebbi évadban egy szereplő sorsa mikor szorult helyzetben volt.Emlékezzünk csak vissza Tyrion szópárbajára az apjával vagy Cersei-el. Vagy mikor a Völgy lovagjai elkapták. Teljesen más volt akkor a sorozat. Lassú, nyugodtabb tempó, de aztán a csattanók rendesen odab@sztak, mint a derült égből villámcsapás (vörös nász).
Örök kedvencem a rideghoni csata a másokkal. Na arra rohadtul nem számított senki sem.Az utolsó részben olyan csattanó legyen, ami az egész világot megrázza.
Jon vagy Bran éjkirály lesz aztán stáblista.És ami eddig történt bármi is az nem számít. Mind jelentéktelen. Se happy endet nem akarok, se vörös nász szerű befejezést. Az egyik nem illik a sorozatba, a másik már megtörtént. Ennél is nagyobb dologra várok.
Szakadjon szét Westeros vagy hasadjon meg a hold és repüljenek ki belőle sárkányok. Mindegy, de már a főbb karakterek sorsa és a vastrón sorsa is egyre kevésbé érdekel. -
zolka95
őstag
Dany azért nem láthatta a vasflottát, mert egy szikla mögül lőttek. Látszik, hogy mögüle jönnek elő. Bár ezen is lehetne vitázni, hogy de hát felülről akkor is látnia kellett volna, stb. De legalább a készítők gondoltak arra, hogy ne csak úgy a nyílt vízen hajókázzanak. Szóval nem akkora baki ez. -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #20176 üzenetére
Ezt honnan tudod?
Még nem hallottam. Tehát akkor a könyvekből két fontos dolog el lett spoilerezve?
A Hodorost gondoltam, mert az csak ugyanaz lehet.
De a Jon-os még lehetett volna más is. -
zolka95
őstag
Szerintem meg bőven belefér még a maradék részekbe. Ugyan mért rakták volna bele még a 8. évadba is az Éjkirály szimbólumát, ami még a sorozat elején is felbukkant. Több évadban is.
Meg mi szerepe maradt Brannek ha most nem halt meg a 3. részben?Az is csak fan teória volt, hogy Jon szülei Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen. Mégis belerakták a sorozatba.
A jégsárkányról is sok teória volt még mielőtt létrejött volna.
Jon feltámasztását is elhúzták 2 részig. Mindenki azt várta már az 1. epizódban.
Jont királynak választották, a fattyak csatája. stb..
6. évad óta kedvezni akarnak a fanoknak ezekkel. -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #20170 üzenetére
Igen?
És akkor a 6. rész , a mindent eldöntő, világot megrengető rész ugyan milyen lesz?
Annak az 5. részt is überelnie kell.
Olyan csavar lesz benne, hogy hanyatt esünk. -
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
Végtelenségig lehetne erről vitázni. De most nincs kedvem. ha már mindenképp ő akarja kinyírni Brant, akkor elintézi az addigra már egyedül maradt, védekezésre képtelen célpontot. Ez lehet hogy pont így van. Visszanéztem az S08E03 epizódot és a feltámasztott hullák szépen megálltak miután megöltek mindenkit. Megvárták a főnököt, hogy ő végezzen Brannel. S06E05 (hold the door) Az Éjkirály bemegy a barlangba, megölni az öreg háromszeműt. A Mások szépen bevárják a főnöküket, hogy ő végezzen az öreggel. Pedig simán megölhették volna, akár még a hullasereg is. De valamiért nem.
Lehet felhasználja valahogy az erejét??Meg ebben a részben se aggódik az Éjkirály a saját életéért. Legelőször ő megy be a barlangba 2 Mással az oldalán.
A bejáratnál meg ott sorakoztak a sárkányüveg lándzsák. Nagy esélyük lett volna megölni, de inkább befelé futottak a gyermekek, hogy védjék Brant. Ezt valamiért fontosabbnak tartották.
Jobban foglalkoztatnak ezek a dolgok, mint logikai hibákat keresni.
Szerintem mindenre magyarázatot fogunk kapni. 100% -
zolka95
őstag
válasz
gyáliSanyi #20086 üzenetére
A Mások meg csak nézelődtek a háttérben, pedig ők lennének az Elit alakulat az Éjkirály oldalán. Már az előző évadból kiderült, hogy ha megölik őket akkor az általuk feltámasztott hullák megsemmisülnek.
Plusz annyira nem nehéz lekardozni őket, erre is láttunk már több példát.
Szóval nem lett volna értelme beküldeni őket harcolni. Megölnek belőlük egy párat és megtizedelik az élőhalott sereget.Jon és Dany is azért vették feléjük az irányt, mert tudták ezt. Csak ugye jött a hóvihar és eltüntette őket a szemük elől. -
zolka95
őstag
HBO GO szerint 78 és 80 perces lesz a 4. és 5. epizód.
A 3.-ra 78 percet ír. Akkor mégsem ez volt a leghosszabb.A királyvári csata lesz olyan hosszú, mint a deresi csata. Marad még két epizód. Ha a következő csak beszélgetős rész az se baj.
Az első két rész csak ~55 perc körüliek voltak, de ott ugye fel kellett vezetni az évadot meg mindenki találkozott mindenkivel. Most pedig kapunk egy jó hosszú részt ezek nélkül.Lesz itt arra idő, hogy megmagyarázzanak mindent. -
zolka95
őstag
válasz
basaharc502 #20009 üzenetére
Az öreg háromszemű hollóval mi történt, amikor lekaszabolta? Csak feltámasztotta, nem? Lehet valami belőle is ugyanolyan Éjkirály lett. -
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
válasz
csababarca #19992 üzenetére
Lehet Jonny jégtrónját jelképezi fent északon, miután átvette a helyét az Éjkirály után. Szerelemért még nem árulták el Dany-t. Ygritte visszatér mint egy Más asszony, hogy elcsábítsa Jonnyt, mint anno az Éjkirályt. Meg aztán mindig lennie kell egy Stark-nak
Deres-benészakon (?!)Na valami hasonló méretű epikus csattanóra számítok.
ROBREGGAE Én nem konkrétan az Éjkirály visszatérésére gondolok. Valami másik vezetőjük lesz, akár Jon akár más. De kell hogy legyen még valami szerepük. Hiába ilyen egyszerű megölni. 8000 éve hogy a francba győzték le? Lekaszabolták a zombi seregét az Éjkirály meg vissza húzódott északra?
Valami olyan dolog lehet mint a Mátrixban. Folyton elpusztítják Ziont és új kiválasztott lesz.
A Mások se tűnnek el soha. Mindig lesz egy Éjkirály. -
zolka95
őstag
válasz
zolka95 #19944 üzenetére
Még hozzátenném azt hogy "Brannek" mi a franc szerepe lenne most így az egész történetben??
Az nem lehet hogy feltolják északra, ahol az öreg hollószemű volt, hogy onnan lesse a világot stb. És neki így vége. Ha Deresben marad ott is mit csinálna? Ő már nem Bran. Talán még ő is mondta csak nem pont ezekkel a szavakkal.Na meg azt se felejtsük el, hogy Jonny fiú nem ugyanúgy támadt fel, ahogy Beric Dondarrion. Sőt még vagy egy napig feküdt holtan. Csak egy varázsigét mormoltak el felette azt is jóval előtte. Meg a feltámadáskor Beric csak mintha felkelt volna álmából, Jonny meg kapkodta a levegőt. Annyi dolgot fel lehetne még hozni amit most látszólag kihagytak az egészből.Viszont ennyi dolgot egyszerűen hülyeség lenne semmibe venni, de főleg inkább hiba lenne a készítők részéről hogy ilyenek felett elsiklottak. Az hogy a könyv és a sorozat vége pontosan ugyanaz lesz szerintem nagy jelentősége van. Ha csak annyi lenne a vége, hogy ugyanaz a személy ül a vastrónra vagy hal meg azt egy tollvonással átírnák a forgatókönyvben. Itt valami másról lesz szó. Mivel az egész utolsó évad úgy volt beharangozva, hogy mozifilm szerű lesz stb. Ez most mérföldkő a sorozatkészítésben. Szerintem egy oltári nagy fordulatot is beleraktak. Akkorát amit évtizedekig emlegetni fognak. Akármi lesz, le fogunk borulni a székről. -
zolka95
őstag
Rájöttem hogy fog végződni a sorozat: Daenerys és Cersei seregei összecsapnak aztán jönnek a Mások és mindenkit ledarálnak a pics@ba, majd Westeros befagy. Hogy mért így lesz? Szerintem még visszatérnek a képernyőre. Így vagy úgy. Nem hiszem hogy ennyi lett volna. Még ha minden azor ahai meg a többiféle legendát félre dobtak a készítők egy valami még ott van: Az évszakok változása. Most akkor mi lesz? Örök nyár vagy mi? Ezt már nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni. Ez nem legenda. Ez a jelen része. Én szerintem valahogy még visszakanyarodunk majd a Mások felé. Lehet ezzel az egésszel csak azt akarták elhitetni hogy vége van nekik örökre. De nem. Az utolsó pillanatokban újra visszatérnek. Akár csak úgy hogy északon mutatnak róla valakit. Egy másik Éjkirály ül északon egy jégtrónon vagy akármi. Majd meglátjátok: Még jelentkezni fognak. Ez tuti. kép Kell valami csattanó a sorozat végére. Ezt úgy sem tudják fokozni semmilyen főszereplő halálával, se azzal hogy olyan kerül a trónra, akire senki nem számít. -
zolka95
őstag
válasz
raider21 #19777 üzenetére
Nekem most az jutott eszembe, hogy Branék direkt titokban tervelték ki ezt az akciót. Az Éjkirály ugyanis zöldlátó szóval lehet kémkedett hollókon keresztül úgy, ahogy Bran. Vagy akár Branen keresztül valahogy. Amikor Bran előtt áll a fánál és egymásra néznek. Utána Bran lefelé pillant egy kicsit. Ezután pedig az Éjkirály enyhén elfordítja a fejét, mintha nem értené mivan. Nem erre számít. (Úgy mint a Mátrixban Smith ügynök a végső összecsapásában Neo-val.) Nem hiába mondták azt, hogy csapdába csalják. Mert az önmagában hogy lenne csapda, hogy pár Vas-szigeteki védi Brant? Aztán Arya ugrik kezében azzal a bizonyos késsel.
Amiről Sam olvasott a Fellegvárban (kép), ahová azért küldték, hogy hátha talál valami tippet a régi könyvekben hogy hogyan harcoljanak a Mások ellen. És hát ez volt az "ellenszer". -
zolka95
őstag
válasz
CptAdamica #19770 üzenetére
Szerintem azért mert, annyira kitanulta a settenkedést. Lehet direkt erre képezték ki. Újra kéne nézni az arc nélkülieknél való tanulását. Lehet van pár rejtett utalás erre a végkifejletre. Szóval Jonnynak még megvan a farkasa. Bár nem sok szerepe lehet, max a végén megmenti valamitől. Óóó régen mennyi teória volt erről is. Meg vargolja, rajta lovagol stb. És semmi komolyabb szerepük nincs a rémfarkasoknak. Főleg hogy már sárkánya van, szegény kutya, le van sz@rva. Max annyit csinálhatnak még vele, hogy Jonny rárakja Szellemet a sárkány hátára, aztán ráül Szellemre és úgy lovagolja meg őket. Na. Az már kemény. Rémsárkány lovag. Jelképezi a tűzt és jeget, targaryen és stark vért. -
zolka95
őstag
Még a hatása alatt vagyok. Az szerintem elmondható róla, hogy látványos, pörgős és legfőképp kiszámíthatlan volt. A pörgés már a 7. évadban zavart, ennél az epizódnál jelenleg nem. Túl izgalmas volt,a hatása alatt vagyok. Kicsit azért furcsa hogy ennyivel vége lett. Már az sem tetszett a 6. évadban, hogy annyival elintézték az Éjkirály születését. Na az nagyon nem tetszett. Gagyi ötlet volt. De belegondoltam, hogy önmagában ez az Éjkirály nem valami erős. Ha nem nézzük a sárkányt, a szolgáit stb. Elképzeltem egy 1v1 harcban. Szerintem esélye sem lenne például a Véreb ellen. Vagy Jaime ellen ha lenne jobb keze. Vagy Arthur Dayne ellen. Simán lekaszabolnák. Csak a holtak feltámasztásától tűnt olyan hatalmasnak. Ezidáig mindig a háttérben volt, sose harcolt emberrel. Ennél a résznél lehet beszélni arról hogy hibázott meg túlbízta magát. Ez igaz. De szerintem sok jó harcos le tudta volna gyűrni 1v1-ben. Még Arya is. Ha így nézzük már nem is olyan erős, csak egy egyszerű lény kisebb-nagyobb extrákkal . A zombiknak köszönheti hogy idáig eljutott.
Theon meg csak kamikáze volt. Mást nem is csinálhatott volna annyi szolgával körülötte. Egy próbát megért. Viszont ettől a csak előre futástól, lándzsát előre szegezve simán felkészülhetett az Éjkirály, hogy mit mozduljon erre. Ezért győzte le olyan könnyen. Egy rendes párbajban már nem lett volna ilyen sok esélye egy jó vívó ellen, aki nem fut bele az ellenségébe. S04 promo
kép Itt jól látható kik maradtak életben. Köztük Szellem is. -
zolka95
őstag
válasz
#20411392 #19762 üzenetére
Lehetne ezen vitázni sokáig az biztos. Mindenben van logikai hiba stb. Én azt gondolom, hogy azért mert bemenni, mert már alig volt élő ember + az elesetteket feltámasztotta. (Én itt azért már majdnem azt hittem hogy a Mások győznek.) A zombik meg jól körbevédték. Plusz még a sárkánya is okádott körbe-körbe. Nem sokan maradhattak. Az előző háromszemű holló barlangjába is bement, pedig ott is volt még erdő gyermek, akik azért varázsolni tudnak. Ha már megteremtették őt akár el is pusztíthatták volna egy csapdával stb. "Minden emberre szükség van." Vagy győznek vagy mindenki meghal. Arra számítottak hogy először a katonák esnek el, legutoljára fognak a kriptában lévők. A várat kell védeni. Ha bejutnak akkor onnantól már esélytelen. 1-2 embernek se lett volna sok haszna a kriptában. Még ha a feltámasztott halottakat le is vágják utána már fentről jönnek le a zombik. Kicsivel tovább éltek volna a védtelenek. Én még mindig reménykedek abban hogy csak kapunk valami magyarázatot az egészre. Nekem ez túl kevés hogy pusztán gonosz volt az Éjkirály azt kész.
Meg hogy csak azzal a tőrrel lehetett elpusztítani? Vagy bármilyen sárkány üveggel.
Ne felejtsük el hogy azzal a tőrrel akarták megölni Bran-t az első évadban. És annak a tőrnek a rajza van benne az óvárosi Fellegvár könyvtárának egyik könyvében. Sam olvasta. De ott se esett róla szó, csak mutatták. Lehet hogy ez az egész már előre ki volt tervelve. És majd most megmagyarázzák az egészet. Nagyon remélem. Mert így nekem nagyon nem jó. -
zolka95
őstag
válasz
#20411392 #19759 üzenetére
Azért nem harcoltak a White Walkerek, mert ha megölik őket, akkor megsemmisülnek a feltámasztott halottjaik. Ha megöltek volna pár White Walkert rendesen megtizedelték volna a zombi sereget. Ezért nem mentek neki a várnak. Ugye Jon és Dany is őket vették célba egyből, mert tudták ezt. Csak jött a hóvihar és eltévedtek. A kriptás feltámasztásra meg senki sem számított.
Az Éjkirály a váron kívül volt ugye. Ki gondolta volna, hogy felemeli a kezét aztán odabent kiugranak a sírból a csontvázak.
Franc se tudja mekkora a spelljének a hatóköre. Meg aztán ha már bejut a várba akkor úgyis mindegy. Az a pár feltámadt zombi már nem jelent semmit a védteleneknek. Ígyis-úgyis meghaltak volna. A kripta volt a legésszerűbb menedék nekik. -
zolka95
őstag
Nem csak az a lényeg, hogy mi lesz a befejezés, hanem hogy a hátralévő részekben minden apróbb dologra magyarázatot kapjunk.
Például hogy és mért támad fel Beric Dondarrion és Jon.
Vagy akiről már mindenki elfeledkezett: Benjen Stark halott, de nem kék a szeme és nem lett Más. Hogy történt ez?
Melisandre mért öregasszony stb...
Ezek csak nekem fontos dolgok? Még ezeket is bele kéne zsúfolni az utolsó 4 rész csatajelenetei mellé.
Nehogy elhúzzák ezek magyarázatát az előzménysorozatba
-
zolka95
őstag
És mivan most Dorne-al? Azt már mindenki elfelejtette, heh?
Én megnézném ahogy befagy a sivatag. Vajon hogy nézhet ki?Meg azt is hogy mi lenne ha Bran-be benyomnának egy sárkányüveget.
Várakozás közben fantáziálgatok a végkifejletről.
-
zolka95
őstag
válasz
bjergerking #19475 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy akkor kimaradna a Cleagane Bowl. Azt pedig szerintem nem hagyják ki :D -
zolka95
őstag
válasz
laceszgamer #19462 üzenetére
Nekem ez Arya és Gendry jeleneténél jutott eszembe. Amiatt hogy Gendry elég jó kovács. Bár annyira meg nem lehetnek szerelmesek. Ettől meg már nem lenne olyan drámai. De ki tudja... Egyébként a sorozatban valaha elhangzott Azor Ahai legendája?? Nem lehet hogy csak a könyvekben volt benne? És az hogy Danyt háromszor árulják el? Már megint elfelejtettem, hogy ez volt-e a sorozatban.
De végre Arya vetkőzött.Mutathattak volna többet is.
Komoly fordulat meg az lenne nekem, ha végre teljes képben mutatnák Arya testét.Komoly fordulat szerintem abból fog eredni, hogy Sansa neheztel Dany-re, Daenerys ettől pedig Jon-ra gyanakszik azzal, hogy csak kamuzott a származásáról. -
zolka95
őstag
végre láthattam Arya seggét és a mellét egy kicsit ugye nem volt cgi?? örülnék ha pár aktfotót posztolna a neten baromi jól néz ki ebben az évadban Sansával meg egyetértek. Észak legyen szabad és független. Eleget kaptak már a déliektől. Ráadásul ők védik a seggüket a vadakkal szemben, most meg egy hatalmas zombi sereg ellen. Ezért a függetlenség kijár. Na meg Sansa is megfordult pár őrült déli nemesnél. Joffrey, a nagynénje, utána Ramsay. Most inkább otthon maradna végre, elvágva országát a többitől, ahol csak szenvedett. Sansának szurkolok. Arra szavaztam, hogy ő kerül a vastrónra. Egyrészt érdekes fordulat lenne. Másrészt meg Kisujj már kitanította, de egyben Stark is. Tehát igazságos, becsületes. Hiányzik belőle Kisujj zsiványsága, de pont ettől jó. Az ellenségeivel pedig legyen kegyetlen. Vágja át Cersei torkát miközben a vastrón felé lépdel hogy átvegye :) -
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
Vajon Bronn hogy fog dönteni?? -
zolka95
őstag
Megnéztem azt a jelenetet, amikor az erdő gyermekei létrehozzák az Éjkirályt a múltban.
Ez helyileg pontosan hol történt? Kiderült? Mert már nem emlékszem rá.
-
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #18923 üzenetére
Bran vagy Jon lesz az.
De vajon melyik és miért?
Bran-re tippelek. -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #18813 üzenetére
Ez csak kifogás
-
zolka95
őstag
Újra kezdtem a sorozatot. A hatodik évadnál járok. De mintha valami kimaradt volna belőle, vagy rosszul emlékszem és a könyvben volt.
Még az elején egy éjjeli őr élőhalottat vitt királyvárban, de mire odaért elrohadt és már nem mozgott.
3 árulás Daenerysnek: aranyért, szerelemért meg még valamiért.
Ezekről egy szó nem volt. Pedig teljesen úgy emlékeztem hogy így volt a sorozatban is.
Vagy létezik vágott verzió és pont azt nézem?
-
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #18600 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy nagyon fontos lesz az előzmény sorozat. Még könyvet is írt hozzá az író.
A mindent eldöntő ütközet után ki a francot érdekelne az előzmény?
Szerintem a befejezéshez szorosan kapcsolódni fog az előzmény története. -
zolka95
őstag
válasz
raider21 #18580 üzenetére
Ez tuti így van szerintem is.
Több pénzt hoz a sorozat, mint a könyv. Nehogy már a könyv spoilerezzen valamit a sorozatból vagy bekavarjon azzal hogy máshogy történnek az események. Mert egy ilyen hype-olt sorozatnál biztos hogy tele lenne az internet az új könyv fontos eseményeivel. -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #18542 üzenetére
Na nekem ez a női szereplő tetszik a legjobban.
Most már eljött az én időm. -
zolka95
őstag
Ez a Targaryen családról szóló előzmény könyv minek kell?
A Tűz és jég világa című könyvben egyszer már megírta.
-
zolka95
őstag
Na mi van már ezzel a sorozattal?
Jövő év végén jelenik meg? Senki se fogja már nézni, mert elfelejti
Lecsökken a hype. Nagyon magabiztosak a készítők. Szerintem a nézettség kárára megy ez a várakoztatás, hiába a nagy nézettség. Ez azért már túl sok. -
zolka95
őstag
Lehet valamit tudni vagy sejteni, hogy mikor kezdődik a 8. évad?
Ha jól emlékszem a legutóbbi hír az volt, hogy talán csúszik és csak 2 év múlva jön ki. A másik meg asszem az hogy elkezdődött a forgatás.Legalább egy premier dátumot mondhatnának még akkor is ha 2 év. Nagyon rossz így várni, semmit nem tudva. Ugyanez a könyvvel.
Vár az ember, de nem tudja meddig csak vár. Őrjítő >.< -
zolka95
őstag
Lehetne olyat, hogy ha teóriákról van szó, akkor azt is jelezzük?
Mert engem azok érdekelnek inkábbpl s07e07 spoilerbe rakva és jelezve hogy teória.
Így az évadzáró után rengeteg a komment. A s07e07
tyrionos-árulós teória meg érdekes, erre nem is gondoltam, de nekem is feltűnt az a furcsa nézés és hogy ennyire mutatják.
Meg Cercei-el való beszélgetésének végét sem mutatták, csak kijöttek azt kész. -
zolka95
őstag
Ha a zombikat meg lehet ölni valyriai acél és sárkány üveg nélkül, akkor a sorozat elején mért nem sikerült Jonnak?
Pedig a fejét is levágta.
-
zolka95
őstag
S07E06
A sorozat elején egyszer már vittek zombikat Királyvárba, nem? Az egyik éjjeli őrség tag vitt fejeket, de mire odaért vele elrohadtak stb. Már nem mozogtak. Vagy csak a könyvben volt ez?
Akkor nem fognak megint besülni azzal hogy visznek egy zombit délre? -
zolka95
őstag
Vajon tud beszélni az Éjkirály meg a whitewalkerek?
Azért örülnék neki ha a végső csatában mondana valamit Jonnak.
Nagyon laza csávónak tűnik.
Mindig csak áll azt les
Jön 3 sárkány azt csak les ugyanúgy, mintha teljesen hétköznapi lenne.
Csak engem érdekel hogy mért teszi mindezt?
Valami oka csak van, remélem kiderül vagy elmondja.
Nekem az kevés hogy benyomták neki azt a izét azt azonnal terminátor módba kapcsolt és csak pusztít. Valami emberi vonása csak kell hogy legyen neki. Valami ok a bosszúra hogy megöljön mindenkit. -
zolka95
őstag
Egy másik sorozat, a Mr robot rajongói facebook oldala az fsociety szépen kirakott egy képet a 6. részről.
Úgyhogy én már ráb@sztam.
Azért nem gondoltam volna hogy így járok facebookon. Főleg egy ilyen oldalnál.
Kapják be! -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #16410 üzenetére
Azok csinálják akik eddig is?
-
zolka95
őstag
Még az évad előtt a Sansát alakító színész nem valami olyasmit nyilatkozott, hogy szomorú dolgok fognak történnek a karakterével?
-
zolka95
őstag
Nagyon jó rész volt az 5. meg minden. Tetszett. De eddig nem sok téli jelenet volt.
Ha az összeset összevágnánk lehet kitenne egy részt, de lehet amnyit se.Akkor ezért csúszott a sorozat? Téli forgatások miatt blablabla.
Persze, tudom hogy a pénz miatt.
De szerintem ez már pofátlanság hogy így hazudnak. -
zolka95
őstag
Engem érdekelne a kiszivárgott rész.
A 4. rész ugyanaz volt, mint az amit a tv-ben vetítettek?
Azt írták, hogy az lehet vágatlan stb.
Illetve volt-e hozzá igényes magyar felirat?Ha igen és kiszivárog az 5. rész, akkor megnézem.
-
zolka95
őstag
Szerintem Missandei elárulja Danyt szerelemért. Szürke férget akarja kiszabadítani és ezért köpni fog Cerseinek. -
zolka95
őstag
válasz
csababarca #15954 üzenetére
Felirat van?
-
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #15952 üzenetére
Megérdemli az HBO a késés és a rövid évad miatt.
Csak olyan minőségben legyen, hogy látni is lehessen.
-
zolka95
őstag
Ellopták a Trónok harca folytatását
"Ezen kívül állítólag a Trónok harca következő, 7x04-es részének forgatókönyve is hozzájuk került, melyet ígéretük szerint hamarosan közzétesznek."
Hát ne egy rész forgatókönyve kerüljön már elő, hanem egy teljes rész szivárogjon ki. Ha már itt linkeltek olyat, ami az egész évadot leírja akkor ez a hír most mi? Kamu? Jó lenne ha kiszivárogna megint, mondjuk 4 rész
Megérdemelné az HBO. Késett egy csomót a sorozat és eddig unalmas részek voltak. -
zolka95
őstag
Jégsárkányok pedig léteztek. Van is egy jégsárkány című könyv martintól, de gyerekeknek való. Viszont Westeros világában játszódik. Egy erdő gyermeke ül rajta és ő irányítja.
Mivel ők alkották a másokat (akkor már lehet a könyvben is így lesz) ezért gondolom a sárkányokhoz is van valami közük.
A tűz és jég világa című könyvben is írnak róluk.Az meg hogy az Éjkirály ellenük fordult nem hiszem hogy azért van, mert olyan ostobák voltak a gyermekek, hogy nem tudták mit csinálnak.
Biztos Stark volt és erre nem számítottak. A Stark sem egy egyszerű család. Itt is van mágia, mint a Targaryeneknél a sárkányok. A Starkok vargok meg még ki tudja mik. -
zolka95
őstag
Na ez a 2. rész volt az igazi 1. rész.
Az első rész olyan volt mint egy előzetes. Röviden bemutatták kivel mi van, mi a célja stb. Ez egy előzetes volt.
Majd pedig a 2. rész lett igazi 1. résznek tekinthető epizód. Nem sok minden történt, de legalább kicsit haladt.
Ezeket a homokkígyókat sokan nem szerették, nem érdekeltek senkit. Most már ugye meg kellett ölni/kiírni őket a sorozatban. De engem annyira nem érdekeltek, hogy a haláluk is unalmas volt, mert mikor Euron becsapódott a deszkán már tudtam, hogy itt ezeknek végük. Nem volt izgalmas akciójelenet, se csavar ebben a részben.
Yara halála sem érdekelt volna senkit. Érdektelen gagyi mellékszereplő. Ezen sem izgultam.De most már végre kezdődhet a sorozat. Maradt kemény 5 rész, hurrá! A Frey mészárlásnál pont arra számítottam, hogy Arya az valójában. Szóval nem lepett meg.
Viszont a 2. részben egy pillanatra azt hittem hogy a farkasa elharapja a torkát, mert ő már nem Arya, hanem egy senki és ezt lehet érezte is. Ilyen izé.. vargos megérzés szerűséggél.
Lehet ezért fordított hátat neki.Arya meg a Véreb is a Fal felé tart. Fasza lesz ha találkoznak.
Amúgy Arya szála is unalmas, volt eddig. A kiképzése stb. Akárcsak a könyvben. Szerintem ő is meghal. Max Jon kezei között valahogy valami súlyos sebet szerezve valakitől. Mert ez így lenne szép. Más szerepe már nem lehet Aryának ebben a történetben. Ő egy senki! -
zolka95
őstag
Azor Ahai a legenda szerint hogy is csinálta a kardját?
Belemártotta a felesége szívébe?Erről az jutott eszembe, hogy az Éjkirálynak is benyomtak egy jég cuccot a szívébe. Mi van akkor ha Jon ezt megtudja és ő is nyom egy sárkányüveget a saját mellkasába?
Tűz és jég dala. Sárkányüveg vs amaz üveg. Stark és Targaryen stb.
-
zolka95
őstag
Felmerült bennem egy kérdés:
Miért is csúszik az új évad? A téli forgatások miatt? Valahol régen ezt olvastam.Eddig is voltak havas jelenetek
, mégsem késett az új évad.
Akkor most mégis miért? -
zolka95
őstag
Előzetes mikorra várható?
-
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #14485 üzenetére
A szeptemberiek most kussban vannak.
-
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #13673 üzenetére
ez hivatalos plakát?
-
zolka95
őstag
válasz
#45997568 #13318 üzenetére
Ha ennyi új szereplő lesz akkor kell hozzá műsoridő, hogy róluk is legyenek jelenetek. Akkor meg már ki más lenne mint Ageon?
Daenerys megérkezik aztán Aegon is vagy már ott lesz.A Tábornok szerintem az lesz aki megfogadta Rhaegarnak, hogy vigyáz a fiára, Aegonra.
A harcos aki vívásra tanítja, a pap meg a vallásra.
A könyvben a nő volt a pap.Az ifjú lord pedig Aegon lesz.
Ki más lenne ilyen fontos, új lord aki ebben a kevés részben benne lesz?
Mással nem hiszem hogy foglalkoznának így a vége felé. Meg nincs is más.
Egy új Targaryen pedig nagyot ütne.8. évad 7 részére csomó izgalom, csata maradna.
Ezzel az Aegon szállal előkészíthetik az epic befejező évadot. -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #13316 üzenetére
könyves spoiler
Aegon? -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #13139 üzenetére
Csak engem idegesít az, amikor eszembe jut, hogy még mindig nem jelent meg a 6. kötet?
És még azon kívül is 1 hátra van.
Már azon is elgondolkoztam, hogy írok valami nagyon durvát az írónak. Bár biztos sokan megtették már. De azért kurv@ jól esne -
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #12969 üzenetére
Tyrion
-
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
Sammel vajon mi fog történni a Fellegvárban?
Valami jelentősége lesz annak a könyvtárnak, ha már ilyen szépen megcsinálták.
Látszólag már csak az ő szála lesz unalmas. De mondom, valami fontos dolog ott is történni fog.Jon azért küldte el, hogy megvédje a többiektől ha meghalna Rideghonban és mester legyen meg hogy többet tudjon a Másokról.
Nagyon sok mindent már nem tudhat meg róluk.Az hogy bebizonyítsák, hogy Jon Targaryen csak Bran és talán Sam tudja, de hát ki hinne Brannek? Sam a könyvtárban megtalálja a Tűz és jég dala próféciát. Abból meg csak elhiszik hogy mi a helyzet.
A könyv szerint Rhaegar Targaryen gyerekkorában csak a könyvek érdekelték. A vívást nem izgatta, addig amíg nem olvasott el egy ősi tekercset. Onnantól kezdve tanult vívni. Ezt az öreg Bátor Barristan mesélte Daenerysnek.
Amikor Dany a boszorkányok tornyában volt ott látta a múltat, amiben Rhaegar játszott lanton egy altatót egy csecsemőnek, amit egy nő tartott a kezében. Azt mondta neki ő róla szól a tűz és jég dala prófécia. Tehát akkor valószínűleg gyerekkorában ezt olvasta és valamiért hitt benne.
Jon pedig ugye nem egy átlagos ember. Máshogy támasztották fel, mint az eddigi halottakat. A vörös asszony is megmondta, hogy ő sem gondolta, hogy ez lesz.A könyveken is alcímként ott szerepel a tűz és jég dala cím.
Csak a sorozatban nem beszéltek még erről. Szerintem sejthető lett volna mi történik.
Sam ott talál rá erre a tekercsre. Mégpedig egy zárt ajtó mögött, ahova csak néhány fellegvári mesternek van kulcsa, mert olyan régi, targaryen tekercsek.
Tűz és jég világa pedig egyértelmű, hogy a Starkokra és a Targaryenekre utal. Eddig még nem volt Stark és Targaryen között vérrokonság.Szerintem a következő évadban még csatázni fognak egymással az emberek. A 8. évadban pedig kopogtatnak a Mások -
zolka95
őstag
Esténként kijárunk beszélgetni a haverokkal. A faluban néha igazoltat a rendőr. Kitaláltam hogy csesszek ki velük
Miközben nézték az iratokat, a többiekel elkezdtem beszélni az évadzáró epizódról, hogy kik halnak meg benne. Mert én már olvastam a könyvet és tudom. Azt mondtam, hogy meghal Jon, Dany, Tyrion.
Erre megszólal a rendőr: "Ne mondjátok már el, faszom."
Bejött.
Többinél is bejátszom ezt -
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
válasz
laceszgamer #12227 üzenetére
Vetesse már el ha így van. Holdteával vagy mivel el lehet vetetni.
Ha meg megszületik én elküldeném a világ másik felére. Sőt, inkább rabszolgának adnám el. -
zolka95
őstag
A valonqar aki megöli Cerceit elég valószínű, hogy Tommen lesz. Mert ő is kistestvér. Erre senki nem számít
Eltörölte a párbaj általi ítéletet. Így Cerceinek nincs esélye megmenekülni a bűnei alól. Mert hát a Heggyel biztos győzött volna. Csak azt nem tudom, hogy egy ilyen tárgyalással halálbüntetésre ítélhetik-e. -
zolka95
őstag
Mikor megérkezik a Völgy serege és Jon nézi őket, akkor nagyon hasonlít erre a csávóra
videóAmúgy kiszámítható volt meg nem is. Nem számítottam happy endre. Rickon nem érdekel, hogy meghalt. Alig szerepelt a sorozatban. Viszont arra nem számítottam, hogy ilyen szépen állnak bosszút Havas Ramsay-en
És hogy semelyik fontos, kedvelt szereplő nem hal meg. Azért Wun Wunért kár.
Sansa, Jon, Tormund él. Ramsay szenvedett halálában. Deresben újra a rémfarkasos lobogók vannak kitűzve. Ilyen pozitív dolgokra nem lehet számítani ebben a sorozatban.Vajon mit fog kérni Kisujj? Biztos nem ingyen ment oda a sunyi. Valami nagy szemétségre számítok. Talán hogy ő legyen Deres uralkodója, Sansa pedig a felesége? -
zolka95
őstag
Hány percesek is lesznek az utolsó két részek?
-
zolka95
őstag
A 9. részben mért nincs hó??
Mikor Stannis ment Deres ellen elakadtak a hóban.Ha közelednek a Mások akkor hónak kéne lennie mindenhol.
A könyvben már Királyvár is tele van hóval. -
zolka95
őstag
válasz
jonnyjoker01 #12124 üzenetére
ráb@sztál
-
zolka95
őstag
"Szóbeszéd, amit említettél" Utánajártak és igaz.
Tyrionra tippelek. Lehet megtudták, hogy Daenerys mellett van, vagy legalábbis abban a városban.
Mégsem akarom hogy most meghaljon Cercei. Ha Dany és Tyrion átmegy Westerosra. Szeretném látni Cercei arcát, amikor a sárkányokon ülve elé repülnekMi más szóbeszédről lehetne szó? A Másokról biztos nem, azt gyerekmesének hiszi Cercei. Vagy még az lehet, hogy Jon feltámadt. De az meg mit érdekli most őt?
Vagy még Sansa, mert őt se csípi. -
zolka95
őstag
A Qyburn-Cercei-kismadaras részről egy előbbi részben szó volt, nem?
Mutatták, hogy a kismadarak igazából gyerekek és őket fizeti le Qyburn. Szerintem szó volt arról, hogy Cercei mit akar kideríteni, máskülönben nem lett volna ott. Csak nem emlékszem, arra sem, hogy melyik részben volt. Lehet nem is ebben az évadban. Hátha innen valaki emlékszik rá, elmondhatná.Szerk.: S06E03-ban van. Cercei csak annyit mondott Qyburn-nek, hogy ne csak a városban legyenek kismadarak, hanem északon, Égikertben és Dorne-ban is. Ha valaki sunyiskodik ellenük arról tudni akart. Ja meg persze arról ha valaki nevet rajta vagy a királyon.
Nevetséges ez a CerceiRemélem meghal.
-
zolka95
őstag
válasz
LendvaiFeri1 #11980 üzenetére
Nem szeretnél happy endet?
-
zolka95
őstag
-
zolka95
őstag
Nekem az tetszene, ha a csata közben omlana le a Fal.
Mivel északon harcolnak és a Fal elég magas szerintem ellátni odáig.
Meg ha már varázslat védi, akkor varázslat is szedi szét.
Szóval a csata közepén nagy durranás vagy valami zaj és látnák, hogy omlik a Fal.
És akkor elgondolkodnának hogy most mi van. Egymás ellen vagy egymással?
Na ez epic lenne. -
zolka95
őstag
Az arcnélküliek hogy döntik el, hogy kiket ölnek meg?
-
zolka95
őstag
Nekem ez a rész nem tetszett. Margery azzal a rózsával azt üzente a nagyanyjának, hogy a Tyrellekkel van?
Valamit nagyon sunyiskodik a csaj.Az előzetesben ugye Cercei mondja a fanatikusoknak, hogy az erőszakot választja. A bajnoka ugye a Hegy, Sandor pedig önként fog vállalkozni rá hogy megküzdjön a testvérével, mert gyerekkora óta utálja. Semmi érdekes, izgalmas rész nem volt ebben az epizódban.
Mindenki sejthette, hogy Clegane-re utal a cím. Valahol olvastam is egy teóriát, hogy valszeg ezeknél az embereknél lesz, akik a könyvben is szerepeltek.Jon meg Sansa sereget gyűjtött, ezt is tudtok hogy így lesz.
Megtudtuk, hogy Yara meg Theon Daeneryshez mennek. Ez se újdonság. Seggek meg csöcsök között kinyögte ezt a mondatot, hurrá!Ami jó volt az, hogy Aryát megtámadták meg hogy Margery valamit tervez, valamire készül. Ez a két jelenet pedig ugye elég rövid volt.
Sz@r rész volt. -
zolka95
őstag
Az utolsó résznek ugye Winds of Winter a címe. Benjen pedig azt mondta, hogy így vagy úgy, de átjutnak a Falon a Mások (Amazok ).
Szóval tuti ez lesz benne, az pedig epic lesz -
zolka95
őstag
válasz
abridabri #11392 üzenetére
Hát eddig hinni lehetett a jósoknak.
Az Ujjaknál, ahol Petyr Baelish született, ott volt egy boszorkány, akihez elvitte az apja Petyrt gyerekkorában és azt mondta neki, hogy nagy ember lesz, sokra viszi. Konkrétan nem tudom mit, de arra célzott, hogy gazdag lesz és nagy területei. Ugye a völgy.Akkor még ott van Cersei gyerekkori jóslása a boszorkánytól, ez benne is volt a sorozatban.
Királynő lesz, de egy szebb és fiatalabb majd átveszi a helyét (Margery) és meghalnak majd a gyerekei aztán a valonquar (kis testvér) végez vele. Ez valszeg Tyrion lesz, de Jaime-ről is vannak teóriák, mert ő később született, mint Cercei.A könyvben meg Daenerys figyel erre a 3 árulásra, 2 már teljesült és már csak a szerelemért lévő árulás van hátra, amin néha töprengett Dany, hogy ki lehet az.
A sorozatban már nem emlékszem mennyire foglalkoztak ezzel.
Szóval azért a jóslatokat nem kell csak úgy fél vállról venni. Bran a múltat tudja megnézni, akkor mért ne tudnák a jövőt is?A sorozatban/könyvben sok varázslathoz vérmágia szükséges. Cerceitől kért is egy csepp vért a boszorka, Daenerysre nem emlékszem, Petyr meg nem említette ezt.
Szerk: Hujjaj most eszembe jutott valami
Ugye Euron Greyjoy elküldte Victariont hajókkal Danyhez, hogy elhozza Westerosra és feleségül vegye aztán majd ők ketten uralkodnak Westeroson. Akár ez is lehet a szerelem-árulás. Igaz, hogy nem igazi szerelem, de mégis
A jóslatok sosem egyértelműek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Építő/felújító topik
- Akciókamerák
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest