- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nintendo Switch
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Hogwarts Legacy teszt
-
GAMEPOD.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoppMaster
senior tag
Újabb problába ütköztem miközben költözöm át az új telefonomra. Megvan minden azonosítás és a végén mikor írja nézzem meg a postaládám és ott az új eszköre kattintok a böngészőbe az az üzenet fogad, hogy nem ugyanazon az Internet hálózaton vagyok. Holott kipróbáltam wifin és mobilneten is és nem enged be az új telefonon.
-
kovaax
őstag
válasz dredjudge84 #9195 üzenetére
Úgy, hogy a Wise az ingyen kivehető összeget 200 eur-ban határozta meg. Ha forintot vettél ki, akkor is a 200 eur-nyi forint volt ingyenes, de ugyanez volt indiai vagy srí lankai rupee-val is. Merthogy az ingyenesség szűnik meg, legalábbis OTP részről.
-=- There's no place like /home -=-
-
cocka
veterán
válasz hockeyapu #9171 üzenetére
És nem is beszélve az olyan esetekről, amikor direkt kavarnak el tartozásokról szóló hivatalos tértivevényes leveleket, hogy a kedves adósnak esélye se legyen bármit lépni, hiszen automatikusan átvettnek tekintik, amiről nem is tudsz. Jó vicc, csak kibaszott szánalmas, amit én mininum letöltendő börtönnel jutalmaznék. Főleg ha kenőpénzért csinálják.
-
kovaax
őstag
válasz dredjudge84 #9191 üzenetére
Az ingyenes felvételt. 200 EUR-ig lehetett ingyen felvenni (se a Wise-nak, se az automata kezelőjének nem kellett fizetni semmit) vagy EUR-t, vagy HUF-ot.
-
kovaax
őstag
válasz dredjudge84 #9186 üzenetére
Ezt akarják most megváltoztatni.
-
dredjudge84
őstag
"Eddig az OTP ATM-ek 150 ezer forintot adtak ki, ha nem OTP-s kártyával vettünk fel pénzt, ezt most megfelezték, 75 ezer forint lett a tranzakciónkénti maximum."
100 000Ft az amúgy!
az OTP forint alapú ATM hálózatában az idegen
bankkártyával felvehető maximális összeg
tranzakciónként: 100.000Ft[ Szerkesztve ]
-
-
-
kovaax
őstag
-
ACE-
addikt
válasz dredjudge84 #9170 üzenetére
Igen, azzal kapcsolatban csak azt találtam, hogy 2.5 EUR a csere, ami mondjuk nem sok, de ha már kezdettől fogva szar, vagy nem sok idő telt el a kézbesítés óta, próbálj meg a garanciára hivatkozni.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
hockeyapu
senior tag
Igen, tapasztalat !
Sima levélben küldik, semmi tértivevényes vagy ilyesmi, az könnyen elkeveredik !
Figyelni kell a postát !
Barátnak küldtem vagy 2 éve, harmadszorra kapta meg, kiderült a postás kidobálta a leveleket, és ez fóton volt !
Magyar Posta !Nem erre, hanem egyéb küldeményre sorozatban írta azt a kézbesítő, hogy megtagadtam az átvételt !
De ne add fel ![ Szerkesztve ]
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
ACE-
addikt
válasz pvt.peter #9166 üzenetére
Szerintem nem, ne mondj semmit csak közöld az ÜFSZ-al, hogy még nem jött meg a kártya, ilyenkor mivan. És fel fogják ajánlani hogy újraküldik, vagy mondják hogy még várj 1-2 hetet, és utána küldik újra...
-
sopruk
senior tag
válasz hockeyapu #9167 üzenetére
Ez tapasztalat?
Én furcsállnám, ha újra levonnák a kártya díjat, hisz nem a címzett tehet róla hogy a posta esetleg elkeverte... (El is menne a kedvem az egésztől új felhasználóként)
Hacsak nem rosszul adta meg a címet...
Szerintem el kell indítani a folyamatot és biztos kiírja, hogy lesz-e újra díjlevonás...
[link] -
hockeyapu
senior tag
válasz gyulaszu #9164 üzenetére
Igen lehet, bár Én az otp-t bármire képesnek tartom !
Kártyacsere lessz, egy hét alatt megjön, csak figyelni kell, nehogy kidobja az ember a többi szeméttel !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
ACE-
addikt
válasz YAS-dude #9158 üzenetére
Ő ilyen, amit mond az szent és sérthetetlen, és nem hogy jobban, de ugyanazt sem tudhatja senki, mint ő... ilyen 50 éves elkeseredett egyedül élő fotelhuszár lehet, aki az Interneten éli az életét...
-
hockeyapu
senior tag
Hónapok óta nem tudok készpénzt kivenni a kártyámról, különben minden müködik. Természetesen OTP- bankautomata volt, amelyik letiltott, mert rossz pint nyomtam, ami nem igaz! Azóta sehol nem tudok kivenni, át kell raknom másik kártyára és csak így tudok pénzt felvenni! Más is járt már így?
Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
Oliverda
félisten
válasz HoppMaster #9153 üzenetére
Az IBAN is “helyi”, csak a formátum más, konkrétan plusz két betű és két szám a különbség a GIRO-hoz képest.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
ACE-
addikt
válasz HoppMaster #9153 üzenetére
Elég a helyi, bár kb. 2 perc alatt megtudhatod az alapján az iban-t is.
-
HoppMaster
senior tag
Olyan kérdésem lenne, ha pl Ft-ot szeretnék utalni magyar bankszámlaszámra akkor ott elég a helyi számlaszámot megadni vagy feltétlen az IBAN szükséges?
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Utaltam valakinek pénzt a Wise számlájára, (12600016 kezdetű) de nem érkezett meg, szerinte rögtön meg szokott jönni, de ez valamiért nem .
Tőlem levonta azonnal..
Találkozott már valaki ilyennel?
Köszi.[ Szerkesztve ]
Élj úgy, hogy.......
-
sifarr
senior tag
-
vnorbi
aktív tag
A pricing oldal most is 0,77%-os díjat mutat. Amikor indítanál egy átváltást, akkor mást számol?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Apukámnak nyitottam Wise -ot, november 6-11. között ígérték, hogy megérkezik a fizikai kártya.
Akiknek mostanában postáztak kártyát azok mit tapasztaltak? Időben ért ki a csomag, vagy várni kellett még a megígért időszak után is?
Mi a helyzet akkor, ha új kártyát kérek? Fizetnem kell mégegyszer kártyadíjat?Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
superg
senior tag
Sziasztok!
Mi arra a magyarázat hogy oktober végén váltottam át 80e ft-ot euróra.
kb 0,77% volt a fee a középhez képest.
Most amit kiír a Wise az ennél jóval nagyobb jutalék.Még 3 milliónál sem érném el a 0,77%-ot.
A számlám ugyan régi de nem nagyon használtam(lehet eurót nem is váltottam még) ,arra gondolok ez ilyen kezdeti beetető fee volt.
+ Revolutra fizettem be vele kártyával,remélem nem ez a gond. -
Oliverda
félisten
Nem azt kérdezte, hogy a Wise-tól jött-e az e-mail, ezt simán meg tudta állapítani magától is. Ennek ellenére jöttek kéretlen jó tanácsok, mert láthatóan nem tűnt fel, hogy jobban ért ahhoz, hogyan kell megállapítani egy e-mail eredetiségét.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
kp78
addikt
-
kp78
addikt
Ez a Secure communication hol kapcsolható be?
Az app-ban megnéztem, de nem találtam ilyen lehetőséget.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Krethx
aktív tag
Elírtam.
Feladó "Email cím" megegyezik a fogadóval.Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
"Amit eddig megosztottál, abból eredetinek tűnik"
100% hogy eredeti.
Igen be van kapcsolva. De itt most ez lemaradt. És ez már nem az első ilyen levelük.[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
#9121 ACE-
Tudnék olyan Email-t küldeni amin a Feladó "Email cím" megegyezik a küldőével. Hogy ki küldte azt úgy tudod meg hogy úgy nézed meg az Email mit az előző hozzáoszlásban is látni. De az olyan okra már alapból jeleznek hogy adathalász. És azokat sem szűri meg.[ Szerkesztve ]
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
vnorbi
aktív tag
A Secure communication code be van kapcsolva a Wise fiókodban? Ha igen, akkor az általad megadott titkos kódszóval kell kezdődnie az e-mailnek, ha a Wise küldi. Ez még a nem névre szóló marketing levelekben is benne van.
Amit eddig megosztottál, abból eredetinek tűnik, én jelezném nekik, hogy valami hibásan működik a rendszerükben, és tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy ne záródjon be a fiókod (mert ha a levél küldését kiváltotta valami hiba, még a végén a számlád bezárását is kiválthatja ugyanez).
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Na de hogy lehet inaktív egy használatban lévő számla? Sehogy sem. Másrészt egy évet írnának arra hogy lépjek be mert ha nem megszűnik a számla? Csak végig kell gondolni.
#9121 ACE-
Nekem ha nagyon gyanús egy Email így nézem át. A pénzügyi dolgokhoz Email alias-t használok. Azt az alias Email címet máshova nem is adom meg.[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Kár is megnéznem. (Azért megszoktam nézni.) Mivel a Wise Folder-be csak is az innen kapott Email-ek helyeződnek át: noreply@wise.com Ahogy írtam filterezve vannak a hivatalos Email címek.
Apple Mail:
Set up rules to filter email in Mail on iCloud.com[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Szerintük inaktív a számlám. Ha szeretném megtartani csak jelentkezzek be. A dátum a szerintem a holnapi nap akar lenni. Kíváncsi leszek mi lesz. Ha bezárják felveszem velük a kapcsolatot. Úgy gondolom hogy ez egy félrement Email. Ezért írtam hogy viccesek.
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Az hogy napi szinten használatban van a Wise. (Meg a dátum is.) A fizetésem is erre jön.
[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
Wise most. eléggé vicces.
Következő Emailt-t kaptam tölük: (A fontosabb Email-ek filterezve vannak cím alapján és egyből egy mappába landol.)Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
dredjudge84
őstag
Kéne egy normális téma összefoglaló szerintem, és akkor nem lenne ez, hogy néha kicsusszan egy flegma válasz.
-
Oliverda
félisten
válasz Badboys #9108 üzenetére
"Elsőre nem tudom mit szerencsétlenkedtek hülye kérdéseikkel és igazolás bekéréssel."
Többen is leírtuk itt az okát elég világosan. Ha nem éretted meg, akkor bizony veled van a probléma.
-
Badboys
őstag
válasz dredjudge84 #9097 üzenetére
Bocs, de nem emlékszem, de valami nem jött össze. Így tettem próbát a Wise vel. Volt egy kis affér,, de megoldódott. Nagyon baráti volt az összeg amit fizettem nekik. A magyar bank is keveset kért. Így ma megint jött egy utalás és simán megy minden. Elsőre nem tudom mit szerencsétlenkedtek hülye kérdéseikkel és igazolás bekéréssel.
-
gab1ka
senior tag
Sziasztok! A Wise kártyámat szerettem volna aktiválni egy ATM-es kp felvétellel, de az OTP-s automata be se vette csak visszalökte a kártyát. Ez lett volna az első fizikai használat és csak az "aktiválás" miatt történt volna. Ez ATM hiba, vagy valamit elrontottam? A kártyán nincs tiltva semmi, előtte megnéztem. Azóta a Revolutra tettem át egy próbaösszeget kártyás vásárlásként (topupoltam a Revolutom a Wise-os kártyával), az működott. Ezzel kész vagyok? Ez így megfelel az első pinkódos vásárlásnak?
-
flash-
veterán
wise vagy revoult? egyéb? hogy válasszak?
90%ban magyar boltokban vásárolok szeméylesen káryával(visa) vagy online, ezenkvül havi 1x aliexpess vagy német webáruházakban 10-20e forintért.
-
emcee825
csendes tag
válasz Fehérsólyom #9100 üzenetére
A korábbi meghívói feltétel úgy szólt, hogy 3db meghívott barátonként, aki teljesíti, hogy legalább 60.000 HUF értékű, deviza váltással járó pénzküldést (utalás) teljesít bármennyi időn belül. Az első váltással járó utalásuk 150.000 HUF-ig ingyenes, nem kell váltási díjat fizetni, csak a feletti részre. Kártyás vásárlás nem játszott.
A mostani, ahogy írtad, mind weboldalon, mind friss app-ban. Szerintem módosítottak rajta és még különböző infó volt app-ban/web-en.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást