Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DAVID0000
aktív tag
Üdv.
Kéne egy kis segítség. Openwrt-t akartam rakni a routerre. Úgy kezdtem hogy explorerbe beíram a 192.168.1.1 ekkor bejött a router menüje. Utána a firmware frissítésre mentem. Ekkor elkezdte frissíteni. A folyamatot végig nem láttam mivel nem voltam a gép elött de mikor visszanéztem rá már nem csatlakozott a routerhez explorerben. Utána megpróbáltam a puttyal csatlakozni ssh-n de az az üzenet jött hogy :
Fatal error.
Network error: No route to host.
Azóta sem tudok csatlakozni a routerre. Van valakinek ötlete hogyan oldjam meg? -
DAVID0000
aktív tag
Helo.
Sikerült megosztanom a nyomtatót viszont nekem egy xerox 3119 van amiben van szkenner is. A szkenner részét viszont így nem tudom használni. Azt is hozzá lehet adni valahogy hogy működjön? -
DAVID0000
aktív tag
Helo.
Vettem egy új modemet (TP-Link TD-8816A) és szeretném rákötni a routeremre (TP-Link TL-WR1043ND), hogy wifit is tudjam használni. De egyszerűen nem tudom beállítani. Ha csak simán a modemet kötöm a gépre akkor van netem. Ha a modemet a routerre és azt a gépre akkor nincs. Router wan beállításnál mit kell választani? -
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok!
Van egy mobile stickem amit úgy szeretnék használni, hogy bedugom a router usb csatlakozójába és azon keresztül osztom meg a netet.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen beállítást kell megadnom a routerben hogy érzékelje a sticket?
Próbáltam beállítani de sajnos hálózathoz hülye vagyok.
Jelenleg itt tartok:
Egyébként ha sticket közvetlenül bedugom pl a laptop usb csatijába akkor semmit nem kell állítanom, egyszerre van net.
Köszi -
DAVID0000
aktív tag
válasz szatocs1981 #71109 üzenetére
-
DAVID0000
aktív tag
-
DAVID0000
aktív tag
válasz xabolcs #71125 üzenetére
Sikerült beállítanom Egész idáig kínlódtam vele mivel sajnos a netem is elég rossz volt.
A lényeg, hogy installáltam ezeket:
kmod-usb-net-cdc-ether
kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm
kmod-usb-net-cdc-ncm
kmod-usb-serial
kmod-usb-serial-option
Először ezek nem voltak elegek meg össze is hányta magát a router ezért reset.Második körben pedig ezket installáltam:
kmod-usb-net-cdc-ether
kmod-usb-net-huawei-cdc-ncm
kmod-usb-net-cdc-ncm
kmod-usb-serial
kmod-usb-serial-option
usbutils
usb-modeswitch
kmod-usb-gadget-eth
kmod-usb-net-cdc-mbimEzek után megjelent egy olyan, hogy ethernet adapter.
Beállítottam és működik
Aztán, hogy a második körben melyik plussza telepített csomag oldotta meg azt passzolom de egyenlőre úgy néz ki sekerültA kérdésem az, hogy ha így csinálok róla egy backup-ot akkor ha valamiért össze hányja ismét magát és utána a backupot vissza töltötm akkor jönnek vele ezek a telepített csomagok is?
Köszi mindenkinek a sok segítséget
-
DAVID0000
aktív tag
válasz xabolcs #71131 üzenetére
Igazából azt nem tudom mivel az a szolgáltatóé volt és abba nem tudtam belenyúlni sem.
Aztán osszeokádta magát az egész és kaptam ugyan olyat ami ugyan olyan szar volt mint a régi. Emiatt vettem elő az én 1043-as routerem és próbálom beállítani, hogy minden olyan legyn mint régen.
Annyi változás van amúgy, hogy látom hogy csatlakozik a cisco, megvan az ip címe is.
Viszont ha felveszem a kagylót akkor csak búg.siproxd csaomagot mindjárt kipróbálom.
-
DAVID0000
aktív tag
válasz xabolcs #71131 üzenetére
Nem lett amúgy jó a siproxdvel sem.
Meg mióta délután racsatlakoztam a routerre több eszközzel azóta 10 percenént elmegy a wifi és kell neki 1-2 perc mire észhez tér.
Úgy érzem ez a router nem érdemel több időráfrdítást.Kinéztem egy TP-Link Archer C5 AC1200 Routert.
Ha ezt megveszem akkor ez alapból fogja tudni kezelni a mobile stickeket?
Ennél nem kell majd így mókolni ugye?
Nekem csak az a lényeg, hogy mobilnetet tudjon osztani és a cisco működjön.Köszi
-
DAVID0000
aktív tag
Mikor felveszem a kagylót akkor a cisco telefon ledje elkezd villogni. Én ebből arra következtetek, hogy kommunikálnak egymással. Sőt mióta a rooter van rajta azóta ha össze van kötve a 1043 a ciscoval azóta nem inulgat újra.
Én még arra tudok gondolni, hogy a ciscoban kelle még valamit állítani.
A szolgáltató mikor adta a ciscot és a saját routerét akkor telekonoros volt a net.
Én már csak arra tudok tippelni, hogy mivel kicseréltem a routert a saját 1043-ra és telekomos lett a net ezért lehet kéne állítani valamit a ciscoban is.
Mi a véleményed? -
DAVID0000
aktív tag
válasz xabolcs #71154 üzenetére
Nem tudom mennyivel lennék előrébb egy másik routerrel mivel vettem egy TP archer c5-öt és az meg a huawei stickemet se ismeri fel a gyári firmwarrel
Szóval adtam a szarnak egy pofont.
De legalább a 1043-al most a telekom net jól megy.
Már csak ennek a cisconak kellene utána járnom -
DAVID0000
aktív tag
válasz xabolcs #71157 üzenetére
Archer c5-re hogyan lehetne openwrt-t tenni? Írtam a forumába de eléggé halott sajnos. Illetve próbáltam sz upgradet de azt írta, hogy nem ismeri fel a .bin file-t.
Láttam az openwrt oldalon leírást róla, hogy TFTP szerveren lehetne de nem igazán értem a menetét. Sose csináltam még ilyet. -
DAVID0000
aktív tag
válasz DAVID0000 #71169 üzenetére
Ha megnyitom akkor ezeket hozza:
Felraktam mindegyiket ami nem 0 volt, kivéve a pirossal jelöltet mert annál hibát írt és nem tudtam.De ezzel sem változott semmi. Ezeke után is azt írja hogy,
Unsupported protocol type.Rákerestem az openconnectre is ott is megpróbáltam felrakni az összes csomagot de csak egyet engedett (Zöld) a többinél szintén hibát írt.
[ Szerkesztve ]
-
DAVID0000
aktív tag
Megpróbáltam mindent felrakni amit azután láttam hogy rámentem a wan2-re.
Beírtam a az openconnectet is a packok közé aztán azokból is felraktam hátha segít.
Ez csak próbálgatás volt részemről.Asterisk-et ha beírom bejön egy rakással, az elsőt, a asterisk11-et próbáltam felrakni de nem engedi.
A többi közül mit próbáljak meg? Rengeteg van[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lightyear - befektetési app
- Yettel topik
- Hálózati / IP kamera
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest