- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- Delta Force (2024)
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Arena Breakout: Infinite
- Path of Exile (ARPG)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 4
- Battlefield 7
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
JimKirk #2799 üzenetére
Szia!
Az Ethernet vezérlő a BIOS-ban LAN néven fog megjelenni, tehát ezt mindenképpen engedélyezni kell, és csak utána lehet telepíteni. A Windows általában felismeri és automatikusan telepíti is a LAN kártya driverét. Ha az eszközkezelőben a hálózati kártyák közt sem feltelepítve, sem ismeretlen eszközként nem jelenik meg, akkor jó eséllyel elszállt a cucc.
Esetleg próbálj meg egy BIOS default settings-et nyomni, hátha csak el van állítva valami. Egyébként korábban működött a hálózati kártya?
-
JimKirk
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problemam!
(Windows XP)Adott egy Satellite P200-as masina amire hiaba rakom fel a beipitett ethernet kartya driver-jet, megsem latja a gep sem a halozati beallitasoknal, sem az everestben! Pedig a program files-ban csinal maganak egy mappat a driver, es minden gond nelkul le is lehet torolni! Hol lehet a bibi? BIOS-ban nincs lehetoseg a halozati kartyat ki/be kapcsolni, ott csak a LAN-t
lehet allitani, ezt bekapcsoltam bar nem tudom, hogy miben befolyasolja a gep mukodeset.Tettem egy probat es feldobtam az FS tipusu lapimra az ethernet kari drivert es nalam minden gond nelkul latja a gep!
A segitseget elore is koszonom!
-
ABE
őstag
Némelyik laptopnál is van SATA Native Mode állítási lehetőség. Pl. anyum HP nx6310-es gépén is, amiről most irogatok. Ahogy észrevettem, a Toshiba gépek BIOS-a eléggé korlátozottan buherálható.
nLite integrálás tényleg nem nehéz, egyedül a 965-ös chipsethez felhajtani a drivert nem volt egyszerű.
Toshiba L30-am meg éppen romokban hever, várom a cserezsanér érkezését.
[ Szerkesztve ]
-
ranti
csendes tag
Ja, igaz, ami igaz, abe jól leírta, hogy mér annyi amennyi, meg a sata driveres dologról még annyit, hogy nem egy nagy bonyolultság, nlite-tal kb 2 perc, (elvileg lehet biosban is mahinálni, valami sata native mode-ot kell ki-be kapcsolni, de én nem találtam, sztem laptopnál nincs ilyen opció
)aztán már csak a driverekre kell figyelni, meglegyen minden, meg a hangnál fel kell rakni egy hotfixet, de utána kezesbáránnyá válik. Csak azér mondom, mert én is ezen dilemmáztam.
-
ABE
őstag
válasz
super65 #2795 üzenetére
Ha nem tűnik lassúnak a géped, ne aggódj a Vista memóriazabálása miatt. Szerintem felesleges a lefoglalt memória mennyiségét sasolni, ha amúgy nem érzed kevésnek a teljesítményt.
Nem találsz tesztet? Nem baj, a legjobb teszt a valós strapálás.
Az A200 nem azért alsó-közép osztály, mert a teljesítménye alacsony, hanem azért, mert a strapabírósága, anyagminősége, hordozhatósága, akksis üzemideje ide sorolja. Például a Toshiba gépei közül egy ennél kisebb tejesítményű Tecra nem véletlenül kerül többe.
-
super65
csendes tag
naja sztem sem lassú a vista. én mondjuk alapból kikapcsoltam minden aero csilli-villit és klasszikus nézetben használom. a cukorka gombok már xp-nél is kiborítottak. amivel bajom van az az h alapból 700 mega memóriát felzabál. pedig letiltottam a sok toshiba marhaságot... egy xp meg 140et...
azért az fura volt h nincs róla cikk a neten. meg h ez elvileg az alsó osztály. sztem bikaerős... -
ABE
őstag
válasz
super65 #2793 üzenetére
Szia!
Ha megy a géped rendesen, akkor gondolom nincs driver gondod. Régebben tényleg voltak gondok a Vistával, mint ahogy anno XP-vel is, de mostanában az új notiknál inkább az jellemző, hogy előbb kapja meg a Vistás támogatást, mint XP-hez a drivereket. Ráadásul XP alatt nem egyszer gondot okoz a SATA driverek hiánya, így a felrakása csak kis trükközéssel lehetséges. Tapasztalatom szerint egy jól beállított Vista 2 Gb memóriával nem lassabb érezhetően, mint az XP. Lehet, hogy tesztprogramok kimutatják a különbséget, én nem érzékeltem lassulást. Programok is gond nélkül elfutnak, jelenleg egyetlen progim van, ahol az XP kompatibilitási módot be kellett kapcsolnom, hogy rendesen fusson. A horror sztorik egy része most már szerintem megalapozatlan. Két említésre méltó hibával találkoztam:
1. Az Aero-t bekapcsolva az internetes videókat nem lehet teljes képernyőn nézni, mert egy ismert VGA driver probléma miatt hibaüzenettel leáll a lejátszás (a hamarosan érkező SP1 talán javítani fogja).
2. Az uTorrent kékhalált okozott a gépen.
Ha XP-t akarsz mégis, akkor olyan telepítő CD kell, amibe beleintegrálod a SATA drivert, vagy USB-s floppyról kell beolvasni telepítéskor a megfelelő drivert. Ennek leírását megtalálod itt a topicban is.
-
super65
csendes tag
sziasztok
én a múlt héten vettem egy satellite a200 1iw
az előző aceremhez képest annyi a különbség h ez össze van rakva
az acer 2 év után megreccsent, a zsanérnál persze. ahogy elnézem ez nem fog.
vettem bele egy giga ramot, most van 2, gyors, megbizható.
hogy mégse vigyorogjak életem hátralévő részében tettek bele egy hibás pixelt is. fehéren világit, a tálcán. nulla pixel gari meg nincs. ugyhogy nem cserélik.
de túl élem. cikket nem találtam róla a neten, vagy tesztet, de tudom ajánlani mind játékra mind irodai alkalmazásra.ha vki tudja... hogyan lehet megszabadítani magam meg a gépet a vistától? mert a neten csak horror storykat olvastam, h a driverek nem mennek xp alatt. vkinek vmi tapasztalat? így 2 giga rammal nem lassú a vista, de visszahúz a szivem xp-re. meg asszem a játékok is jobban futnának...
köszi
s65 -
ranti
csendes tag
Xp van, mondjuk cseppet instabilnak érzem néha, már nyomott kék halált, de nincs oka, egyszer csak elkezdte, valamit nem szeret, pedig nem adtam neki semmit, ami elronthatta a gyomrát, ez pusztán ízlés dolga(computer lélektan), szóval semmi új driver, max program frissítések(mégcsak nem is windows frissítés-mondjuk lehet pont ez a baj
). Na mindegy, legfeljebb megtanulok hibernálás nélkül élni. Mondjuk most így elolvasva amit ideírtam, tuti a windows lesz a ludas. Valamit elcseszhettem.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Most, hogy mondod, tényleg azután törött el a zsanér, hogy Vistára váltottam.
Milyen Windowst is használsz, Vistát vagy XP-t? Tettél fel mostanában valami új drivert, vagy lőttél ki esetleg valamilyen Windows szolgáltatást? Első körben szerintem azt gondold végig, hogy az utóbbi időben változtattál-e valamit a rendszeren, hátha az kavart be. Igaz, ilyen problémával még nem találkoztam, talán kinyírta magát a Winfos.
Nálam még XP alatt játszotta el rendszeresen a Power Saver, hogy hibernálásból felébresztve elfelejtett működni, nekem csak ilyen hiba jött elő korábban.
-
ranti
csendes tag
Hali, valaki kérdezett az a 200-ról, nekem 1iw van, de sekélyes tapasztalataimat megoszthatom. Szóval amikor vettem, én kb a felszereltséget néztem, kellett a jó videókártya mindenekelőtt, proci, ram...(papíron jónak tűnt, meg toshiba) Nem régóta van meg, szóval hogy mennyire van jól összerakva nem tudom, remélem nem törik le a zsanérja , bár én még azt is a vistára fognám abe
Najó ennyit a humorról, szóval a hűtője hangos, egy 4000 mAh-ás aksitól meg nem kell sokat várni, nekem tetszik a billentyűzetkiosztása, láttam már pár notit, amihez szinte elengedhetetlen a plusz billentyűzet...persze mindent meg lehet szokni. Szép ergonómikus belülről-kívülről, bár ez is csak nézőpont kérdése, veheted komolytalannak is egy lenovohoz képest, amiről süt, hogy munkára találták ki (na ez csak onnan jutott eszembe, hogy láttam már acer-t íves billenytűzettel-hülye tervezők mit ki nem találnak).
Más. Nincs valakinek ötlete, hogy hibernálás-bekapcsolás után mér nem jön be a windows, van a háttérkép, ikonok, meg lenti sáv sehol, erre mostanában szokott rá. -
Sziasztok!
Segítesetek; Satellite-hoz keresek háttérképet. Esetleg ha valakinek X200.asa van ls elküldené a gyárit azt is nagyon megköszönném!
Üdv: KHTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Kabooom
tag
L30 as procikat bele tudom gyömöszölni asztali gépekbe is?
foglalatszám alapján én úgynézem igen de kiváncsi vagyok!
-
ABE
őstag
válasz
StoneBridge #2782 üzenetére
Hali!
Nincsen benne kártyaolvasó, szerintem L30-hoz nem is volt. Néha külső kártyaolvasót kötök rá, azzal nincs gond. Az oprendszerem pedig angol nyelvű Vista Ultimate.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2777 üzenetére
Bekapcsoltam az EVEREST oldalsávot, szerinte az 1792 Mb-ból kb. 1240 Mb szabad alapjáraton. A háttérben fut az ESET Smart Security, a ThreatFire, a Windows Defender és a Spyware Doctor, ez az alaphelyzet (egy Explorer ablak pedig kb. 30 Mb-ot vesz még le). Nálam egyébként az indexelő szolgáltatás, hibajalentés küldése, ütemezett töredezettségmentesítés, rendszervisszaállítás és még pár szolgáltatás ki van lőve. Majd megnézem, hogy kissé leterhelve a gépet mit mutat.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Kbali asszem elmondta a lényeget.
Szerencsére nem sok garanciális probléma van, legalábbis a fórum tapasztalatokból ez jön le. Igaz, nekem pont most törött el egy banális hiba miatt a gépemen a zsanér, de egyelőre az L30-ak között ez egyedi hibának tűnik. A lényeg: ha nincs túlterhelve egy Satellite, akkor az is megbízhatóan teszi a dolgát, de tudni kell helyén kezelni a kategóriákat. Második gépnek valószínűleg be fog válni.
-
ABE
őstag
Én csak azt nem értem, ha valakinek van segítsége notebook választásban, akkor miért köti az ebet a karóhoz? De végülis ő pénze, majd rájön egy év múlva, hogy vagy feleslegesen dobott ki ennyit egy második gépként funkcionáló notira, vagy pedig sokkal többet kellett volna ráköltenie, hogy igazán jó gépet kapjon. Én nem akarok senkit lebeszélni semmiről, csak saját példámból okulva próbálom tanácsolni, hogy notebookot ne úgy válasszon az ember, mint PC-t.
-
Chili7
őstag
-
ABE
őstag
Semmi gond vele, nekem is az van, csak éppen egy kategóriával alacsonyabb gépben. A kérdés az, mire kell a gép, és mennyi időre. Ha asztaliról vált valaki, nagy az esélye, hogy megszokásból úgy érezi mondjuk egy év után, hogy kicsit fejleszteni kell. Mert hátha akkor jobban fut XY program. És a notiknál is van némi lehetőség a fejlesztésre, de mire mondjuk odakerül a sor, a 800-as FSB-s, olcsón megvehető Core 2 Duo-k nem fognak belemenni. Az én notim egy éves. Mikor megvettem, nem gondoltam volna, hogy valaha is procit cserélek rajta. 1 éves korába került bele a Core Duo. Időközben kétszer bővítettem ram-ot, szívem szerint a vga-t is fejleszteném, de nem lehet. Csak ennyi. A lényeg, notinál különösen végig kell gondolni, mire és mennyi időre kell, mennyit akarsz később rákölteni, és ennek megfelelően választani. Magamat ismerve nem vennék most 945GM chipsetes notit. De ez én vagyok, én csak elmondtam, szerintem mire érdemes ügyelni.
Személyes vélemény: az általad linkelt gépet nem igazán tudom besorolni. Ha valakinek játékra kell, arra gyenge, és nem időtálló. Ha viszont nem kell játékhoz, akkor tök felesleges a GF7300, én inkább áldoznám a pénzt valami masszívabb, erősebb akksival rendelkező gépre.
[ Szerkesztve ]
-
Lezhawer
csendes tag
Üdv,
Egy Toshiba A200-1S9 típusú készülék beszerzésén gondolkodom és érdeklődnék ha valaki rendelkezik ilyennel bár elég új típus, hogy mi a véleménye róla? Vagy úgy általában mennyire megbízhatóak, mennyire vannak összerakva? Mert egész jó áron találtam jó videokarival meg minden ebbe a kategoriában. Asztali gépet váltaná le ugyhogy sztem elég sokat menne, kiváncsi vagyok milyen hagos tehát. Ha van valakinek tapasztalata, ne tartsa megában
köszi
-
ABE
őstag
Az A200-ról sbk, kavarc és ranti fórumtársak privátban tudnak adni infót, ha nem vennék észre a HSZ-ed. Az A200 keresőszót beírva meg is találod a hozzászólásaikat.
Igaz, tudtommal egyikőjüknek sem pontosan ez a kiépítésű A200 van, de támpontnak jó lehet a tapasztalatuk.
Az eddig olvasottak és tapasztaltak alapján a következőt tudom mondani:
-Akksival (asszem 4000mh-s jár hozá) olyan 2,5 óráig kitolható az üzemidő, de ez levett teljesítmény mellett igaz leginkább.
-Hűtés zajonghat, ha le van terhelve a gép, de netezés közben alapvetően nem kell ettől tartani.
-Személyes vélemény: erre a gépre vigyázni kell, hogy ne karcolódjon, kopjon, törjön. És megfontolandó, hogy nem épp a legfrissebb chipset van benne. Később a procit továbbfejleszteni nem nagyon lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Chili7
őstag
Kollega venni akar egy Toshiba Satellite A200-14E notit. Érdekelné, hogy mik a tapasztalataitok? Van itt valakinek? Hűtés-zaj, akkuidő meg ilyenek.
Köszi -
BluEyes
őstag
válasz
Kabooom #2755 üzenetére
slot1 - slot2 az elsőben lévő modul időzítéseit olvassa ki a bios, és azzal kergeti a másikat is. Ha a másodikban ennél magasabb időzítésű modul csücsül, akkor az hibázhat. Ilyenkor műx a felcserélés.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Kabooom
tag
x200-hoz melyik vistás drivert ajánljátok?
a régebbit vagy az újabbat? -
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2755 üzenetére
Na, ez jó hír.
1.90-es BIOS??? Az valami elég korai változat, azóta legalább 4 verziót fejlődött. Ember, hol élsz te, a kőkorszakban?
Amúgy a 3.10-es BIOS abból a szempontból nekem szimpibb, hogy a hőmérsékelthatárokat a ventillátor bekapcsolásánál 10 fokkal kijjebb tolta. Így kicsit jobban fel tud melegedni a gép, de ritkábban zúg fel a hűtő. Érdemes kipróbálni, max. visszarakod a régit (előtte le tudod menteni).
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2753 üzenetére
Először egyesével teszteld le őket! Lehet, hogy csak egyik szállt el, de még az is elképzelhető, hogy a sorrendet felcserélve működni fognak. De a pontos hiba behatárolást csak egyenkénti teszteléssel lehet elvégezni, hogy rossz-e valamelyik modul, vagy egymás mellett van-e gondjuk. Ennyi időt érdemes rászánni, hogy biztos legyen az eredmény.
Ha most bizonytalanok a memóriák, akkor egy esetleges BIOS frissítéssel vigyázni kell, nehogy közben adja meg magát a gép...
[ Szerkesztve ]
-
Kabooom
tag
Nos friss memtest elindítva idáig 22 hibát talált az első 2%-nál. Lehet h. rossz sorrendben vannak mert idáig nem volt bajuk akkor miért most jött volna elő? na mind1 hazaérek megcserélem ha úgy sem megy akkor megnézem melyik hibás és legfeljebb visszaviszem.
de tuti memória a bibi.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2751 üzenetére
A legújabb BIOS a 3.10-es, gondoltam az van a gépeden. De ha nem az van fent, egy próbát megér, Vista általában igényli a legfrissebbet. Hibás procival eddig nem találkoztam még, de ez persze még nem jelenti azt, hogy nem lehet rossz. Memóriára azért gyanakszom leginkább, mert volt cimbinek egy gépe, ahol a memóriák mindenre érzékenyek voltak: melyik slotban voltak, milyen sorrendbe, milyen volt a BIOS beállítás, stb. Amint bármi apró változás történt a gépben, megbolondultak. Eddig minden érthetetlen hibát nálam a memóriák okoztak, ezért vagyok ilyen gyanakvó.
Esetleg egy próbát tegyél, hogy az egyik modult kiszedve is csinálja-e a hibákat. De lehet, hogy tényleg semmi köze a gondnak a memóriákhoz.
-
Kabooom
tag
még 1 hétig ment az xp memóriabővítés után aztán vista home basic ment utána jó pár hétig ugye amit leírtam minden szép és jó jött az új proc és elkezdett tréfálkozni először a kékhalállal amit kiszűrtünk h. utorrent. később nem volt vele semmi baj ment tökéletesen után akiírta a vista h. asztali ablakkezelő működése leállt ha rányomtam h. bezárás utána tökéletesen ment minden annyi kivétellel h. nem működött az aero. ez még úgy ahogy elment mondom nem érdekel az aero azon kívül úgyis megy minden. de az utorrent crc hibázása nagyon szúrta a szemem. találkoztam régen ilyen problémával csak már nem emlékszem mit csináltam h. működjön.
az nem lehet h. bios-t kéne frissítenem?
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2749 üzenetére
Memóriatesztet is futtass le mindenképpen! Nálam korábbi gépeimen általában a memóriák okoztak hasonlóan megmagyarázhatatlan gondokat. Amiket elmondtál, azok alapján nekem nem Vista hibának tűnik, sokkal inkább valami hardware gond lehet szerintem. Miután memóriát bővítettél, meddig volt fent még az XP? Vagy egyből ment fel Vista? Mivel már az oprendszer telepítésekor is adódtak gondjaid, esetleg még elképzelhető, hogy valami összekókányolt, hibás Vistád van
[ Szerkesztve ]
-
Kabooom
tag
hát csak úgy röviden: utorrent letöltésnél crc hibák tömkelegét produkálja, aero meg mindig leállt az elején. nemtom most valahogy érdekes a dolog én nagyon gyanakszom a procira úgyh. most benchmarkolok egy pár napig ha meg nem az akkor nemtudom mi a baja. volt olyan h. újraraktam a vistát és elején fájlhiányt jelzett h. neki hiányzik vmi meg ilyen apróságok. egyszerűen nem értem már.
most benchmarkok futnak proci ügyileg h. tényleg hibázik e valahol.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2747 üzenetére
No? Mi a baj? Nálam nincs gond a driverekkel, mióta uTorrentet beállítottam, nem is fagy a gép. Mi a kalap sz*r nálad?
Aero-t ki lehet kapcsolni, nálam csak internetes videóknál okozott gondot, ha teljes képernyőn néztem. Amúgy semmi hiba, most betonstabil a Vista, minden működik, egyelőre nem érzem, hogy vissza kéne térnem XP-re.
-
Kabooom
tag
Na én ma itt és most feladtam drága vistát. driver elégtelen kalap sz*r az egész. szép meg minden de lenne még mit tanulni driver terén meg aero is igen instabil. marad a jó öreg xp
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2739 üzenetére
Hát a vérem nem kéne?
A végén még eladom alkatrészenként a notit.
Amúgy egy R61-es Lenovo-IBM gépet néztem ki, potom 270-ért. Ja, és arra még garikiterjesztés +30e...
De basszus, nem akarom évente szervizelni a gépet, mert nem bírja a napi strapát... Sajnos Toshiba kínálatában nem találtam egyelőre olyan gépet, ami még emberi áron szimpi lenne. Satellite széria kiesik most már számomra, a jó Tecrák pedig rohadt drágák.
[ Szerkesztve ]
-
litter
tag
Jan elején adtam el 60-as vincsivel, 2200mAh-ás aksival, core duo t2350-el, 1gb rammal, core duosítás miatt gari nélkül, minden extra tartozék nélkül a tiednél megkíméltebb állapotban 120-ért. Az Office Depot-os, 99 k-s akció belevert az árba sajna
Mondhatom nem kapkodtak érte az emeberek... de a tied sokkal táposabb azértJa és lehet hogy hihetetlenül hangzik, de egy zálogházban vettem Pesten a Ferenc körúton fóliás állapotban 10 hónap garral szeptemberben 82k ért cerka m440-el. Az volt a jó vétel...
PCMCIA TV tuner meg érdekelne, privátban az árával ha megtiszetelnél, köszi
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Emberek!
Ugye múltkor említettem, felmerült bennem a gondolat, hogy lecserélem a gépet. Tovább játszottam a gondolattal, de ott akadtam meg, vajon mennyit ér a cucc. Ha valakinek van érzéke megsaccolni a gép értékét (persze már megjavított állapotban), az ne tartsa magában!
Tehát:
Satellite L30, egy 2200mAh-s + 4400mAh-s akkuval, proci: Core Duo T2450, memória: 2 Gb, HDD: 60 Gb vagy 160 Gb (vagy akár mindkettő, egyik USB-s keretben).
Gép állapota: a billentyűzeten és touchpadon látszik rendesen a használat, a fedlap elég karcos. Képernyő pixelhiba és karcmentes. Géphez gari nincs, doboz, kellékek megvannak, egy PCMCIA-s hybrid TV tunert, és egy Bluetooth dongle-t vettem hozzá, ez is menne mellé, illetve egy olcsó hordtáska. Röviden ennyi.Egyelőre csak terv szintjén van a dolog, ha meg is valósul a csere, leghamarabb 1-1,5 hónap múlva lesz esedékes. Addig mérlegelek, de egyre inkább úgy tűnik, hogy számomra egy még strapabíróbb gép kell...
-
Kabooom
tag
Én is pont azon gondolkoztam h. ez volt a baj. Nekem is tegnap ment a dolog du. aztán kikapcsoltam a gépet kicseréltem a pasztát legvégül bekapcsoltam és gond nélkül ment és utorrent nem volt bekapcsolva.
ATi drivert is sikeresen megoldottam. én visszatérek az eggyel előbbi verzióra utorrentből az nem volt hibás.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2734 üzenetére
Akkor Hotfix-et kilőhetjük, megnéztem a frissítési naplót, és az utóbbi napokban semmit nem töltött le.
Nálam ATI driver gond nélkül felment, Control Center is működik. Egy ideig a gyári driverrel használtam a gépet, akkor nem volt gond, szóval szerintem VGA driver nem okozhatja a gondot.
Egyre inkább az uTorrentre gyanakszom. A kapcsolat beállításoknál szöszöltem vele kicsit, és most nem dobott még kékhalált. Én is az utolsó verziót használom, lehet, hogy hibásak az alapbeállításai? Visszagondolva... eddig mintha csak akkor halt volna meg a rendszer, mikor uTorrent is ment. Pár napja tettem fel a gépre, Vista alatt az elmúlt napokban kezdtem csak el használni...
[ Szerkesztve ]
-
Kabooom
tag
ugyanez a bajom amit leírtál. Nem hotfix hibás mert volt olyan amin nem kapcsoltam be az update-et és ugyanazt csinálta.
utorrent 1.7.7 van nekem is ez már egy közös pont.
Oldalsáv szintén futAzonban feltűnő lett egy olyan jelenség: ATi driver felkúszik és Eszközkezelőben nem tudja kezelni a Catalystot és továbbra is a WDDM drivert részesíti előnyben. Tehát hiába rakom fel egyszerűen nem kezeli.
Továbbá az ablak kezelő szokott leállni illetve az Avast! néha nem indul el de lehet azt újra kéne raknom. És még annyi van h. kicsomagolni crc hibákat jelez.
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2732 üzenetére
Nah ez érdekes. Nekem is ez a bajom. Pár napja jött elő ez a gond, hogy kiszámíthatatlan időközönként kékhalál, gép újraindul. Nem értem. Pedig már minden progit próbáltam kilőni alóla. Jelenleg két dologra tippelek: vagy valamelyik hotfix kevert be, vagy még gyanús nekem az uTorrent. Egyelőre tesztelem. Ha jutok valamire, szólok. Addig is, le tudnád írni, hogy milyen programok futnak nálad a háttérben állandóan? Hátha van valami közös pont. Nekem pl. ThreatFire és Eset Smart Security fut folyamatosan, illetve a Vista oldalsáv. Vista Aero és Basic alatt is dob kékhalált. Ami érdekes, hogy legtöbbször akkor hal be a gép, ha hozzá se nyúlok, és nem is fut semmi (max. uTorrent vagy egy böngésző ablak)...
[ Szerkesztve ]
-
Kabooom
tag
Van ötlete valakinek arra h. miért játszik már a 3. vista kékhalált időnként l30-on?
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2729 üzenetére
1.1.7-eset töltötted le? Nálam gond nélkül felment, még akkor is, ha a többi driver után próbáltam telepíteni. Nem lehet, hogy esetleg sérülten jött le a file? Meddig jut el az installnál? Ha előtte telepítetted már valamelyik verzióját, akkor töröld le, esetleg próbáld úgy, hogy az összes Toshiba drivert leszeded telepítés előtt. Ha végképp nem megy fel, esetleg próbáld meg csökkentett módban installálni. Amúgy jó kérdés, mert nekem soha nem volt gondom a Toshiba driverek telepítésével.
Máskor még soha nem kaptál ilyesmi hibaüzenetet?
Rákerestem a hibaüzenetre, és talált Toshibás fórumot ezzel a problémával. Úgy néz ki, 3 esetben szokott probléma lenni:
1. 64 bit-es rendszerre nem megy fel a cucc
2. Ha nem a legújabb BIOS van fent, akkor is lehet gond a telepítéssel
3. Néha a teljes telepítés nem műxik, olyankor próbálkozni kell, hogy csak bizonyos komponenseket kell felrakni, ami tényleg szükséges (gondolom nálad a Power Saver a fontos) -
Kabooom
tag
Lenne egy problémám a Toshiba Value Added package-nél.
Telepítés közben nekem ezt írja ki: ID_ERR_NOTINSTALLVALZ_MESSAGE
MIt rontottam el? -
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2727 üzenetére
Nem fura. Nekem is Samsung volt benne, és LG DVD író. Van, akinek meg Panasonic optikai meghajtóval szerelték a gépét. Amit éppen kap a gyár óccsóért, azt rakja bele.
A lényeg, hogy azoknak a paramétereknek megfeleljen a gép, amiket az adatlapon megadnak, az végülis nincs megszabva, hogy melyik gyártó cuccát használja fel. Amúgy a Hynix és Hyundai ugyanaz, elvileg már csak Hynix néven futnak tovább a memóriák.
[ Szerkesztve ]
-
Kabooom
tag
Nos L30 - Vista történet újabb fejezete:
Processzorcsere miatt szerencsétlen rendszer megbolondult(Megjegyzem memóriacsere/bővítés miatt XP is kiakad). Tegnap leprodukálta a kékhalált én elmosolyodtam és ma felkészülök arra h. újrarakjam.Más:
Szétszedésből adódó szerintem tervezési hiba L30-ban hűtés szempontjából. A hűtés úgy működik, hogy: Északi hídról van rávezetve heatpipe a procira. és onnan megy a lamellákhoz.
1. észrevételem: sokkal sűrűbben lehetett volna kialakítani a lamellákat
2. észrevételem: a ventillátor azért hangos amikor felpörög mert rengeteg lapát van. Ez teljesen felesleges lenne mivel ha a lapátokat nagyobb méretűre csinálták volna(észrevételem szerint simán elférne) akkor nagyobb levegőszállítást lehetett volna megvalósítani kisebb fordulatszámmal.
3. Ha északi híd hűtést közvetlenül a lamellákra helyezték volna el( hely bősége miatt ez is bőven lehetséges lett volna és ezáltal a proci hőmérsékletéből is simán -10fok lekúszott volna.Ezek az én észrevételeim.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2722 üzenetére
Legalább megnézted a linkelt oldalt? Tényleg shader-ből van sokminden: pixel shader, vertex shader, shader model, stb... Ezért írtam csak pixel shadert.
-
Kabooom
tag
válasz
Malachi #2720 üzenetére
Nos ott valami VGA driver gond lehet vagy az operációs rendszerben van a hiba. az L30 videókártyája 3d-s gyorsító X300 néven fut ATI-éknál(chipset X200 és a Vidkari X300 Everest szerint). Próbáld meg a gyári drivert felrakni az operációs rendszeredre. Ilyenekkel h. omega driver meg legfrissebb Catalyst ne is próbálkozz mert nem fogja szeretni.
Fura h. a ramod hynix nekem hyundai volt
Szerintem ha így sem lesz megoldása próbáld meg újrahúzni az op. rendszert hátha az segít rendberakni a dolgokat.
-
Malachi
addikt
Nos megvan az első próba, 533-as 1db samsung és 1 db gyári hynix, azt hiszem legalábbis az volt a gyári. Kivettem a Samsungot, és most azt írja a játék, hogy 3d accelerated kártya kéne és hogy úgy tűnik a mostani nem az. Tényleg nem az? Semmit nem tudok a notikról, szóval bocs ha láma a kérdés.
-
ABE
őstag
válasz
Malachi #2718 üzenetére
Ha két modul van benne, akkor egyből ki is próbálhatod, hogy egy modullal talán megy akkor is, ha nem 533-as. A lényeg, hogy a tesztelést egy modullal végezd (akár 533-as, akár 800-as), ha így is gond van, még lehet próbálkozni a slot cserével, hátha egyik rakoncátlankodik. Ha 2 Gb-ig akarsz bővíteni, személy szerint csak 533-asat ajánlok. Van, akinek megy 2 db 1 Gb-os 667 Mhz-es együtt, de ezt senki nem tudja garantálni, hogy nálad is menne. Sok sikert a teszteléshez!
-
ABE
őstag
válasz
Malachi #2716 üzenetére
Én azt ajánlom, szerezz kölcsönbe egy 533 Mhz-es memóriát, és próbáld bele. Az L30 hivatalosan 667 Mhz-ig támogatja a memókat, 800-as vagy megy, vagy nem, de még a 667-esekkel is van néha gond. Főleg akkor szokott hiba előjönni, ha 2 db modul van a gépben. Ezért a legtutibb, ha először önmagában egy db 533-assal (max. 1 Gb-os, lehetőleg ne a leggagyibb márka legyen) kipróbálod. Ha ez nem jön be, lehet továbblépni, de én ezt látom legvalószínűbb problémának jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
1GB és 800-as ram azt hiszem, de most sajnos nincs kéznél, lehet, hogy 667-es, a mellékelt XP fut rajta, SP2-vel, és a hibaüzenet a klasszikus "A Windows hibát talált és ki fog lépni, értesítse a microsoftot, stb...". Filmezni, netezni zenét hallgatni bármikor, sőt egy platformjáték megy is rajta, valami demo.
Ja és próbából a Big Scale Racing-et akartam feltenni ez egy autós izé, a bnőm pedig valami hasonló 3d-s valamit, a hibaüzenet mindkettőnél ugyanaz volt.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz
Malachi #2714 üzenetére
Hali!
Természetesen mennek rajta régebbi játékok. Alapetően a gyári drivert érdemes használni, mert az a legbiztosabb. Ha azzal nem megy, akkor valószínűleg más driverrel sem fog működni. Első körben arra gyanakodnék az esetedben, hogy vagy a Windows nyekkent meg, vagy a memória rosszalkodik. Mi a pontos hibaüzenet? Milyen Windows-t használsz? Mennyi memória van a gépben? Melyik játékoknál ad hibaüzenetet?
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
Helló!
Toshiba L30-as notiról kérdeznék, elég sokat visszaolvastam de nem találtam megoldást.
Szóval remekül megy a gép, de ha játékot szeretnék indítani rajta, windowsos hibaüzenettel kilép. Megpróbáltam új video driverrel is, az utolsó ati-s omega hiba nélkül települt, de a hiba azóta is fennáll. Nem tudom, egyáltalán elindul-e 3d-s játék ezek a gépen? Ne crysis-ra gondoljatok, 3-4 éves cuccok sem akarnak menni rajta. Ötlet? -
Kbali
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #2712 üzenetére
Szerintem ne az Everestben nézd, hanem típus alapján az ATI oldalán.
80-120 pixel shader biztos nincs benne. Szerintem....
Itt a részletes speckó. -
Kabooom
tag
A fedlap is lehetett volna színre kevert műanyag mondjuk mert nekem a toshiba táska pántja már eldarálta a festéket a burkolat széléről ott ahol fogja a notit. Igazából azt nem tudom miért nem adnak hozzá vállpántot(gyári táska), aztán lehet h. csak akitől vettem az nem adta vele eggyütt.
Csak h. dicsérjem is. Alapvetőleg szeretem tetszetős kis dolog összességében szerintem nagyon jól néz ki. Talán ezért is nem adtam el még
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2706 üzenetére
Én is szoktam hordani, de eddig nagyobb gondot okozott, hogy akárhogy is figyeltem rá, a fedlap szanaszéjjel van karcolva.
Azon már meg se lepődöm, hogy a sok MSN-ezés miatt egy-két gomb tükrösre kopott, és a tapipad felülete is kifényesedett. Hiába, no, annyit használom a gépet, hogy erre a strapára már felsőbb kategóriás cucc kéne.
-
ABE
őstag
Számomra sosem tűnt igazán masszívnak a gép, és nem is voltak kétségeim, hogy belépőszint.
Bár abban bíztam, hogy mégiscsak Toshiba, és meghálálja, ha nem dobálom ide-oda. És tulajdonképpen egy banális hiba, kenőanyaghiány miatt törött el a cucc, mégis mekkora bosszúság! Apámnak van egy asszem T43-as IBM-e, néha fogja, és kinyitott állapotban, csak a kijelzőkeret peremét fogva hurcolássza, mégsincs baja évek óta (mármint a gépnek, nem apámnak... illetve egyiküknek sem).
Na, most valami hasonlóra fáj a fogam, mert én még egyszer olcsó notit nem veszek. Pláne nem egy év garival!
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz
Kabooom #2701 üzenetére
Igen, én is erre gyanakodtam, hogy valahogy eltűnt a kenőanyag belőle. De alig több, mint egy év alatt? 1 hónappal a gari lejárta után?
Mindenesetre maradok a Technotrade-nél, és megnézetem velük a másik zsanért is, nehogy az is megadja magát... Remélem, hogy baráti áron lehet ezt cserélni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ALIENWARE M15 R7 15.6" FHD 165Hz i7-12700H 32GB DDR5 1TB RTX3070Ti 8GB
- Microsoft Surface Laptop 7th Edition - Snapdragon X Plus / 16GB RAM / 512GB SSD / Copilot+ PC - ÚJ!
- A LEGOLCSÓBBAN! BESZÁMTÁS VAN! Lenovo Legion 7, Ryzen7, RTX3080 16GB vRAM, 32GB RAM, 16" 2K kijelző
- Asus Vivobook 15.6 FHD, Ryzen 5 4600H, 8GB, 512GB SSD, WIN11 home, 3 év gari
- ASUS ExpertBook, 14.0" i5-1135G7, 8GB + 256 SSD, 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest