Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gery9112
őstag
válasz
marilllyo #1388 üzenetére
Én azon röhögtem, hogy oké Abby rendes mert elengedte Ellie-t és csak azt ölte meg akiért jött....csak azért ez nehezen hihető. Előtted egy síró/könyörgő lány, hogy ne öld meg Joelt majd brutális módon kivégzed zéró magyarázatot adva, hogy mit miért csinálsz. Biztos megértő lesz a kiscsaj és nem fog utánad jönni bosszút állni..... ja de
Ettől függetlenül Ellie nekem is végig unszimpatikus volt. Az író(k) eléggé egyértelművé akarták tenni, hogy kit kell kedvelned és kit nem annyira.
-
Gery9112
őstag
válasz
stickermajom #1313 üzenetére
Hátha abba sikerül majd kétszer ennyi érdekes, jól felépített mellékszereplőket tenni.
-
Gery9112
őstag
Igen, és örülök, hogy más is észrevette. Nekem se az volt a gondom, hogy új karaktereket próbáltak behozni de mindezt a régiek kárára. Abby sztorirésze sokkal változatosabb mint Ellienél. Ellie megy A-ból B-be Seattlen belül míg Abbyvel más helyeken is jársz.
Illetve és ezt is jó, hogy kiemelte, hogy az új karakterek hirtelen túl sokan voltak......és Owent leszámítva egyikre se jutott idő. Az első részben ügyesen adagolták a mellékkaraktereket és csak bizonyos szakaszon tartottak velünk.
A játék első fél órájában ugye behozták Abby-t és a haverjait és nagyon nehéz volt a neveket az arcokhoz kötni. -
Gery9112
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #1150 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled.
Bár engem már a szendvicses jelenet a legelején kivetett az élményből. Ott eléggé érződött, hogy a készítők biztosra akartak menni, hogy érted az üzenetet. -
-
Gery9112
őstag
Pontosan. A Fireflyt is emberek alkották, mi garantálta volna, hogy ha tegyük fel sikerül egy vakcina előállítása és képesek tömegesen legyártani (szerintem erre 0% esély volt de tegyük fel) nem-e válnak ugyanúgy zsarnokká mint bármelyik más fegyveres csoport.
Tökéletes példa erre a mi lett volnára a WLF....ugye ők eredetileg arra építették a FEDRAval szembeni lázadásukat, hogy a FEDRA korlátozza a lakosság élelemellátását, nem védi meg őket és velük a biztos pusztulás vár. Amint átvették a hatalmat Seattle felett rekordsebességgel váltak felszabadítókból zsarnokokká hogy aztán ellenreakcióként egy még szélsőségesebb csoport, a Szerafiták kerüljenek a képbe. -
Gery9112
őstag
Leírva igaz, hogy nincs de valamiféle "szabály" akkor is kell a karaktereket illetően ha valaminek a folytatását megírod legyen az könyv, film, játék. A Last of Usban a világ és a karakterek zseniálisak voltak, joggal várták a játékosok, hogy ha új karaktereket is hoznak be de a fókusz az eredeti karakter(ek)en lesz, amíg véget nem ér a történetük. Értem miért kellett Abby, nagyon jól bemutatták a másik oldalt, hogy ő sem egy lelketlen NPC volt, aki kinyírta az előző részben irányított karakterünket de az ő történetszála a játékidő 50%-át kiteszi. Ez azért nagyon szembemegy az eddigi gyakorlatokkal vagy legalábbis nagyon nehéz felidéznem olyan folytatásokat, ahol a 2. részben ennyi játékidőt elvenne egy új karakter.
De mondom röviden tömören ott a Keresztapás hasonlatom.Abban viszont szerintem univerzálisan egyetérthetünk, hogy a Naughty Dog zseniálisan felépítette eddig a Last of Us világát. Nem sok játékot tudnék felidézni (talán az Alan Wake és a Witcher 3) ahol az összes feljegyzést próbáltam felszedni és elolvasni. Annyira emberi, annyira hihető ami történt Seattleben.....mondanám, hogy persze ilyen dolog sose történne meg de 2 hónapja búzadarát és lisztet se lehetett venni a boltban, nem kell ehhez zombiapokalipszis.
-
Gery9112
őstag
válasz
ImACeltic #862 üzenetére
Pontosan, ezért is mondom, hogy számomra ez az, amin a játék megítélése idővel nem fog változni sztori szempontjából.
Vannak aranyszabályai a történetírásnak, amikkel persze szembemehetsz hiszen azt csinálsz, amit akarsz (subverting expectations, ahogy a dánok mondják) de nem tanácsos. Az első részben megalapozott szereplőkre kell támaszkodnia részben vagy egészében a folytatásnak, amennyiben a történetük nem lett elvarrva az első részben. Ezért is próbáltam a Keresztapa hasonlatot az előbb. -
Gery9112
őstag
válasz
ImACeltic #859 üzenetére
Joel nem pozitív szereplő, már az első részben sem, közelről sem.
Így van még ő maga is elmondja ezt Ellie-nek, amikor a kocsival mennek Pittsburghon keresztül és megtámadják őket. Amikor Ellie rákérdez, hogy honnan tudtad, hogy csapda akkor ezt mondja:
I've been on both sides. -
Gery9112
őstag
válasz
Sirandrish #856 üzenetére
Persze igazad van mindenki máshogy reagálja le, nem láthatunk a szereplő fejébe. Csak arra gondoltam, hogy Ellie végignézte Joel haláltusáját míg Abby már holtan találta az apját. Ne érts félre mindkettő nagyon megrázó élmény lehet de nem mindegy hogy végignézed vagy már úgy találod. Abbynek Owen már régóta ott volt, nagyon közel állt hozzá és nem tűnt bosszúvágyónak, segít Abbynek persze de nem úgy jött le, hogy belehajszolná (nem úgy mint Tommy Elliet). Ellienek igaz nagy szerelme lett Dina de köztük nem alakulhatott még ki olyan szoros kötelék az idő hiánya miatt. A gyászt meg szerintem könnyebb feldolgozni ha van veled valaki mint totál egyedül.
-
Gery9112
őstag
válasz
ImACeltic #851 üzenetére
Ebben is van valami de akkor meg az nem tiszta, hogy Abbynek az apja halála után lényegesen több ideje volt megbékélni önmagával és mégse élt vele sőőőőt neki ott volt Owen végig míg Elliet csak a 2. rész eseményei előtt nagyon röviddel találta meg Dina.
Nehéz ezt a sztorit számomra még mindig megítélni, hogy most tetszett vagy sem.....amikor mindig mérlegelni próbálok ott lyukadok ki, hogy van egy dolog ami a negatív irányba billenti az egészet és ez független nemi/faji/vallási hovatartozástól.
Ha egy film vagy egy játék folytatása készül sőőőőt itt még alcím sincs simán Part II mint a Keresztapánál ott úgy ülök le elé, hogy az előző rész szereplőit fogom látni vagy ha nem róluk szól a cselekmény akkor legalább ne tüntessék fel őket más fényben mint ahogy eredetileg megismertük őket. Persze karakterfejlődés vagy visszafejlődés lehetséges de számomra Ellie pár jelenetet leszámítva itt nem volt szimpatikus és totál ellentéte volt az első részben megismertnek.
A Keresztapánál maradva ez olyan mintha megismernénk Michael és Vito Corleonét majd a 2. részben Giovanni Bandolini olasz muzsikus szemszögéből néznénk, ahogy Vito által uralt területen él. Keresztapa film lenne? Persze..... Tetszene és érdekelné az embereket? Háááát.......sanszosan nem.
-
Gery9112
őstag
válasz
Imilenni #788 üzenetére
Szerintem is de ezért gondolom, hogy itt szimplán az van, hogy a Sony érezte mennyire káros a szivárgás majd ezt tovább növelte az, hogy sokan nem tartották be az NDA-t. És itt most nem csak arra kell gondolni, hogy nem olvasta végig, hanem konkrétan voltak olyan youtuberek akik kijátszották a kiskapukat. Pl. az NDA szerint a már megjelent videóanyagra nem érvényes az embargó, érthető hiszen az a Sonytól került ki. Ezt használta ki a Digital Foundry az early impression videójukban. Ők betartva a játékszabályokat a technikai oldaláról beszéltek a játékról de részletekbe nem mentek bele, teljesen korrekt. Viszont voltak olyanok, akik ugyanezt a videóanyagot felhasználták és elmondták a storyt az elejétől a végéig. Igaz ezek pár nap után egytől-egyig lekerültek de érthető miért is keményít be a Sony.
-
Gery9112
őstag
Szerintem itt nem magán a karakteren volt a hangsúly hanem ekkora leak és ilyen korán még nem történt Sony címnél (legalábbis nem emlékszem rá). Arról nem is beszélve, hogy itt rendkívül káros volt. Pl. egy Doomnál kiszivárog a sztori...nabumm....de itt a szereplők és a történet eléggé megosztotta az embereket.
Azt a PS topicban is írtam, hogy nagyon úgy néz ki a Ghost of Tsushimánál is szigorítani fognak. -
Gery9112
őstag
válasz
callmeakos #680 üzenetére
Szerintem igen. Amikor Ellie visszatér az egész házat kirámolták, az az egy szoba maradt teljesen érintetlen. Ezt úgy értelmeztem, hogy Dina ezzel jelezte, hogy a múlt és a jövő közül Ellie a múltat (Joelt és a bosszúvágyát) választotta. Ellie mivel elvesztette az ujjait, nem tudta már rendesen felidézni a múltat se így múlt és jövő nélkül maradt. A játék zárójelenetében elkezdte elengedni a múltját (hátrahagyta azt, ami Joelhez köti).
-
Gery9112
őstag
válasz
callmeakos #677 üzenetére
Nagyon erős volt az a jelenet Joellel csak nálam amikor visszatértünk a jelenbe több okból nem működött.
Ha el akarták engedni egymást azt Seattleben kellett volna. Abby szétveri Ellie-t és közli vele, hogy mindkettőjüket nagy veszteségek érték és itt és most vége, felejtsék el egymást örökre. (én totál meg voltam győződve arról, hogy itt ér véget a játék)
Másrészt elindul, hogy na mégis meg kell halnod. Végigmegy tűzön-vízen újra majd a célegyenesben eszébe jut pont az az ember, akit Abby megölt + leharapják két ujját és úgy dönt, hogy hagyjuk az egészet. Ennél még az is jobb lett volna, hogy megmenti Abby életét és mindketten külön utakon továbbmennek.Nekem ez nem tetszett viszont a legvégén, amikor Ellie nem tudja eljátszani a számot, amit Joel tanított neki....na ott a hideg kirázott....
-
Gery9112
őstag
De igen meg hát a másik csajnak is voltak veszteségei, Jesse, akitől a gyereke van. Látszik amikor Ellie elmegy és rákérdez Dinánál, hogy te amúgy nem hiányzik Jesse? Ott a készítők is érezhették, hogy nem kéne ebbe nagyon belemenni mert nem jönnek ki jól (mondjuk így se jöttek ki).
-
Gery9112
őstag
erre gondoltam én is. Egy férfinek kellett természetesen szétverni a "tökéletes" családi idilt. Oké Ellie mutatta a jeleit, hogy valami nem okés nála de Tommy adta meg a végső lökést.
Ha egyszer fejbe lőnének szeretném amúgy én is úgy túlélni még mindig mint Tommy, a lábát jobban megviselte a nyíl mint a fejét a golyó. -
Gery9112
őstag
válasz
Imilenni #570 üzenetére
Ellie fel akarta áldozni magát, ezt az első részben is elmondta. Benne élt a gyermeki naívság, hogy ha lesz ellenszer talán minden jobbra fordul. Joel döntése az első rész végén rendkívül emberi volt, egyfelől önző hiszen a saját érdekeit az emberiség elé helyezte és így biztosra ment, hogy soha ne lehessen ellenszer. Másfelől viszont már önmagában az egy nagy kérdőjel volt, hogy oké tegyük fel tényleg sikerül ellenszert készíteni......de a játékban nem véletlenül harcolunk többet az emberekkel mint a fertőzöttekkel, az emberiség vérében van az önpusztítás. Joel teljesen reálisan látta, hogy kb. semmi se változna azzal ha lenne ellenszer.
Azt, hogy ezt az idősebb Ellie miért nem fogta fel az kérdőjel....(biztos kellett a hiszti közte és Joel között)
Az jobban bökte a csőrőm, hogy Tommy hogy élte túl a fejlövést.Illetve én azt hittem, hogy mivel Abby és Ellie harc közben Ellie többször megharapta őt úgy voltam vele tuti Ellie most meghal és Abby röviddel utána mert megfertőzte őt.....de hát nem így lett.
-
Gery9112
őstag
Igen a stúdió a Sonynál van....de az emberek cserélődnek persze értem mit mondasz, hogy hozzájuk tartozik és házon belül vannak de azért vannak ennyi ideje talpon mert eddig jól csinálták, amit csináltak. A Rockstar meg a saját motorjára lát rá mert azt használja....vagy a DICE a Frostbite enginere... nem változtat az eredeti hozzászóláson, hogy bár nem sok csapat de nem csak a Naughty Dog dolgozhat ennyi ideig egy játékon.
A Santa Monica 1999-es szóval assszeeem 2 évvel régebbóta mint az ND mert ha jól emlékszem őket 2001-ben vásárolta fel a Sony. -
Gery9112
őstag
Na jó de az, hogy ott van mögötted a Sony és a filmes tapasztalatok még nem azt jelenti, hogy tudsz is élni vele. De igaz ez bármelyik másik fejlesztőcsapatra, amelyik mögött nagyobb tőke van. Na a Rockstar nagyon jó példa örülök, hogy felhoztad. Igen az RDR 2 gyönyörű és eszméletlen a házon belüli RAGE motorjuk viszont! és pont játék közben gondoltam rájuk. A Last of Us 2 ugyanúgy rengeteg animációt tartalmaz mint az RDR 2 a különbség az, hogy a Naughty Dog ügyesebben csinálta vagy legalábbis tanult a Rockstar hibájából. Az animációk nem tartanak tovább pár másodpercnél......az RDR-ben már a végén hülyét kaptam az állatok nyúzásától, első pár alkalommal ledöbbentem, hogy milyen részletes...200 óra után már untam, hogy ennyire hosszas.
Azért a Naughty Dog kivételes helyzete enyhén túlzás. A Rockstar is biztos vagyok benne van ilyen helyzetben. Nem sok csapatot lehet felmutatni, amelyik ennyi ideig dolgozhat 1-1 címen plusz a GTA Onlineból is bejött nekik pár fillér. -
Gery9112
őstag
Az én voltam (az egyik biztosan) és szerintem még mindig, amit letettek elénk a mozgásanimációk/arcanimációk terén, a grafika az már a következő generációsnak érződik. Értem én, hogy mivel fut a jelenlegi gépen így nem is lehet next gen, ami igaz de ami minőséget ez a játék képvisel ez lehetne az elvárható a next gen játékoknál. Legalábbis nehezen lehetne mutatni a mostani generációban olyan játékot, ami megüti ezt a szintet....animációk terén biztosan.
-
Gery9112
őstag
válasz
Imilenni #540 üzenetére
"Arról is szó volt, hogy az összes ND játék sablonokra épül, am full igaz.
Mindíg több egy kicsivel az előző ND játéknál."
Mondjuk itt hozzátenném, hogy mindez igaz de! legalább a formula, amit kitaláltak nem évente érkezik és mindig próbálnak picit hozzáadni és ha bejön akkor a következő játékukban azt továbbfejleszteni. Szerintem Seattleben a felfedezés ügyesen lett kibővítve a Lost Legacyhoz képest. Ha felfedezel mindent és lehetőleg minden opcionális dolgot megvizsgálsz akkor egy egész érdekes kis melléktörténet rajzolódik ki. -
Gery9112
őstag
Igen ez azon kevés jelenetek egyike volt, ami nagyon triggerelt. Szerencsére pár jelenet van csak az ilyenből.
A faszi tök normálisan elnézést kért, a reakciója is normális volt max a kifejezésmódja volt durva mert részeg volt. Bár ez is kicsit műbalhé mert oké, hogy Jackson egy viszonylag biztonságos hely de kétlem, hogy a mindennapi gondjaik közé a ki meleg és ki nem beletartozna, szerintem pont nem érdekelné őket. Hasznos vagy? igen, meg tudod védeni a várost? igen akkor ok gyere.
Másrészt meg még ha a pasi bunkó is volt, nem attól leszel te jobb ha megbocsátasz neki? Nem....inkább szándékosan beleállok és visszautasítom a felajánlását mert egy bigott pöcs....ehhez csak gratulálni tudtam. -
Gery9112
őstag
Digitális példányt viszonylag nehezen lehetne továbbadni ( ha csak nem akarom a fiókomat is eladni).
Azért a youtube-on megnéztem pár órát ne nagyon hasonlítsuk össze egy végigjátszással. Nekem is van, ami nagyon böki a csőröm a játékban de 1-2 óra belepörgetéssel kijelenteni, hogy az egész szar...hát...gratulálok. -
Gery9112
őstag
Az igazság a kettő között van. A játék kiváló viszont helyenként jobban-helyenként kevésbé de rányomja a bélyegét a gendermozgalom hülyesége. A leakeket le merem fogadni, hogy ha nem is az ND-től valaki de tuti olyan szivárogtatta ki, aki tudta mennyire áthatja a játékot a politika mert úgy voltak összevágva az anyagok, hogy az amúgy is kényes témát még durvábban állítsa be.
Ezért is sokszor voltam bizonytalan, hogy egyes karakterek megnyilvánulásai, cselekedetei amúgy is zavartak volna vagy befolyásol az, hogy igaz a leakeket nem láttam és egész jól elkerültem a spoilereket de azt tudtam, hogy a gendermozgalom kihat rá. -
Gery9112
őstag
Joel halála engem személy szerint nem lepett meg. Egyrészt már anno a bejelentő trailernél sejtettem, hogy ha ő még él akkor a 2. részben meg fog halni és azt hittem Ellie öli meg amikor megtudja, hogy mi is történt az első rész végén. Másrészt annyira nyilvánvaló egy karakter halála, mikor fél órán keresztül azt hallgatod hogy majd este beszélünk, majd később folytatjuk...rendesen láttam a feje felett a visszaszámlálót.
Szóval én személy szerint itt nem látnék bele politikai szerepvállalást VISZONT a többi férfi karakterrel, amit csináltak az gyalázat. A erőltetett feminista filmek fegyvere, hogy attól lesz a főszereplőnő erős, hogy a férfiak körülötte gyengék. Jesse, az új férfi karakterről megemlítik, hogy ő lesz majd a vezető de a játékban semmi olyat nem tesz, ami ezt bizonyítaná és olyan instaheadshot halált hal, hogy majdnem felröhögtem. Csóringernek annyi szerepe volt az egész játékban, hogy gyereket csináljon Ellie barátnőjének mert két nő még mindig nehezen tudna összehozni magától egy gyereket. Ha ez menne a srác karaktere se került volna be a játékba ez tuti.Valamint, ami még visszataszító volt, hogy a nők nem viselkedtek a játékban nőként. Egyfeszt dudeoztak, minden második szó a fuck és mintha két haver dumálgatna. Abbybe több nőiességet mutatott, amíg vele játszottál mint Ellie. A sztorija is jobban ki van dolgozva.....gondolom ez se volt véletlen, ami nem lenne gond csak ne a játék főszereplőjének kárára tegyék.
-
Gery9112
őstag
Na ezért nehéz kérdés mert a játék maga gameplay, grafika, megvalósítás szempontjából majdhogynem tökéletes. Még a sztori is lehetne jó, vannak nagyon megható jelenetek de ez az egy dolog az, ami tönkreteszi a teljes élményt.
Az újságíró nem tehet nagyon mást. Mögötte ott van egy cég és nem fogalmazhat meg olyan éles kritikát egy aktuális politika mozgalommal szemben mint a kisemberek. Én leírhatom hogy egy bigott szendvics vagyok. De xy a neves újság írójaként már nem mert másnap munkanélküli lesz.
A Naughty Dognál pedig nagyon el kéne gondolkodniuk mennyire állnak bele a politikába. Már az Uncharted 4-nél is visszás volt számomra, hogy hangoztatták, hogy egy erős afroamerikai nő lesz az egyik főszereplő. Én meg csak vakartam a fejem, hogy miért pl. a Last of Usban nem így volt? miért kell ezt kiemelni? Arról nem is beszélve, hogy visszafele sült el a politikai szerepvállalás mert hiába volt a karakter fekete ha egy fehér színésznő játszotta el. -
Gery9112
őstag
Igen, így van. Nagyon jó kérdés.....ezen pörgök már én is napok óta de mindig arra a válaszra jutok, hogy egyszerűen nem merték kinyírni az egyik és egyben fő transgender karaktert a játékban. Más oka nem igazán lehet azok után, amin Seattleben keresztülmegy és az utolsó fejezetben, amiket megtesz Ellie.....mintha lefutnád a maratont majd az utolsó 1 centinél visszafordulsz......
Tökéletes folytatása lehetett volna egy számomra nagyon is meghatározó első résznek de ez a nyílt politikai szerepvállalás egy olyan játékban, ami utcahosszal többről szól az aktuális trendek követéséről....hát nekem ez volt az igazi dráma. -
Gery9112
őstag
Érdemes hard fokozaton kezdeni, főleg ha jól ismered az előző részt. Én normalon kezdtem el, hogy kiismerjem előbb a játékot de megbántam mert eláraszt nyersanyagokkal/lőszerrel. A végefele egyre kevesebbet taktikáztam és csak daráltam az ellent.
A játékidőt az is kitolhatja, hogy mennyire szeretsz felfedezni. Az előző résszel ellentétben itt mintha több rejtett hely lenne, ami nem csak annyiban merül ki, hogy itt biztos van nyersanyag meg a fejlődésedhez szükséges gyógyszer hanem előbb hozzájuthatsz bizonyos fegyverekhez. -
Gery9112
őstag
válasz
Sirandrish #378 üzenetére
basszus vak vagyok, sorry
(#380)felixo: Csak? nekem kb 26-28 óra volt de ahova tudtam benéztem. Plusz könnyebb nehézségen miután kiismered az ellenfeleket a harc nem annyira vészes és több lőszert ad a játék. Survival vagy hard fokozaton még ennél is több idő lehet végezni.
-
Gery9112
őstag
válasz
Sirandrish #374 üzenetére
Milyen volt a kórház?
-
Gery9112
őstag
Hasonlóan működik a nyitott rész itt mint a Lost Legacyben, bár nekem itt jobban bejött. Minden felfedezhető résznek külön kis története van.
Nem spoilerezte el a játék végét és az összevágott jelenetek nem fekete-fehérek a játékban.
A Take on Me se spoiler, viszonylag az elején van a játéknak csak ......így a videóban is ütött de a játékban, bár tök opcionális, még jobb mert tudod a hátterét, hogy miért is énekli. Így mivel már hallottad max bólogatsz a képernyő előtt, hogy ja igen tudom ezt hallottam. -
Gery9112
őstag
Értelek de a pontozásnál mindig az aktuális állást nézik. Ott a GTAV, X360/PS3-n az akkori hardverből, amit lehet kihozták. Zongorázható a különbség a GTAIV és a GTAV között és jogosan kapott maximális pontszámot és dicsérték a grafikát.....majd kijött a GTA V PS4/XBOX One trailere és mintha nem is ugyanaz a játék lenne. Ahhoz képest az előző generációs kiadás grafikája kb 3-4 pontot érne el maximum.
Másrészt nem tudhatjuk, hogy tényleges különbség lesz grafikában vagy megkapja a magasabb felbontás/fix 60 fps kombót.
Ui: Alig várom, hogy lehessen rendesen a játékról beszélni, higgyétek el van mit kivesézni. -
Gery9112
őstag
Dehogynem, hát az egész működésének az alapja a profittermelés.
A számozásos értékelés valóban butaság mert ennyi erővel ha csak az exkluzívokat nézzük akkor a korábban jött játékok veszítettek az értékükből? persze, hogy nem. Kiváló játékok még mindig.
Ha az Uncharted 4-hez nagyon hasonlítani akarnám mert a közös pont a fejlesztőcsapat akkor az animációk és az átvezetőkben a szereplők arcmimikája üti az U4-t pedig már ott is eléggé magasan volt a léc.
Teljesebb képet úgy lehetne adni a LoU 2-ről, ha pontozni kéne, hogy részeire szedjük:
-gameplay
-grafika
-történet
-karakterek
Az első 3-ra én is rátenném a 9-10-t mert jelenleg a Naughty Dog ezen a téren most a csúcsot képviseli. Az utolsó pont pedig elég erősen szubjektív. -
Gery9112
őstag
válasz
Adam_Shepard #360 üzenetére
Nincs a sztori fordulópontjainál trófea, ha jól emlékszem egyik Naughty Dog játéknál sincs. A legvégén szokott pittyenni, hogy végigvitted és hogy milyen nehézségi fokozaton. A rejtett trófeák se tartalmaznak semmi extrát.
-
Gery9112
őstag
Nem tudjátok a teljes sztorit......ha valaki annyira bizalmatlan inkább tényleg megjelenéskor nézze végig youtube-on vagy várjon egy cutscenes only videót. Nagyon várom, hogy megjelenjen és utána lehessen róla beszélni mert sokan most csak információmorzsákból tippelgetnek hogy mi merre hány méter.
-
Gery9112
őstag
Pontosan illetve azért érződhet súlytalannak és ez narratívabeli mesterhúzás, hogy az irányított karakter cselekedeteit a játékos általában automatikusan legitimálja. A játék végén, nem véletlenül irányítod Elliet....Joel döntését mikor őt játszod átérzed, hogy igen meg akarta a lányt menteni....na de mindez a lány szemszögéből úgy, hogy te mint játékos tudod, hogy Joel az akaratod ellenére mit tett teljesen máshogy jön le. Nem tudsz rá úgy tekinteni mint akkor amikor őt irányítod.
Ugyanez a mesterhúzás volt a 2008-as Prince of Persiaban is. -
Gery9112
őstag
Azért itt árnyalnám egy picit mert pont, hogy a Last of Us esszenciáját a karakterek, azok motivációi és világa adja. A felszedhető papírokból nagyon jó történetek derülnek ki (a 2. részben sincs ez másként). A gameplay, főleg a lopakodás eleme pedig igenis gondolkodásra készteti a játékost még közepes nehézségen is.
Egy Doomban ezek valóban felesleges elemek mert mészosztlősz de ez a játék (nekem hatalmas pozitívumként) nagyon távol áll tőle. -
Gery9112
őstag
válasz
Sirandrish #306 üzenetére
Nem rosszindulatból mondtam, csak ha a Sony elkezd söprögetni a partnerek között ne legyen szívás.
-
Gery9112
őstag
válasz
Sirandrish #302 üzenetére
Azért az embargó miatt csak óvatosan.
-
Gery9112
őstag
válasz
Sirandrish #297 üzenetére
Gamepodra a tesztet te fogod írni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi ékszerdobozka
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest