-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
aktív tag
válasz momoxp #84792 üzenetére
Kipróbáltam egy VirtualDSM-ben, nekem működött így, a webes felületen rögtön megjelent az aktuális verzió.
Ha egy óra múlva újra lefuttatod, akkor kiírja, hogy up-to-date az adatbázisod?
Vigyázz, hogy ne fuss bele a rate-limitbe! Azt írja, hogy óránként maximum egyszer fusson a FreshClam. -
IRO21
aktív tag
válasz momoxp #84769 üzenetére
Ha az utolsó parancsra el is indul a frissítés, anélkül, hogy bármit kérdezne, akkor simán.
Hozz létre egy felhasználói script ütemezett feladatot, a root felhasználó nevében, olyan
ütemezéssel, ahogy szeretnéd.
A script részhez másold be a parancsokat:rm /var/packages/AntiVirus/target/engine/clamav/var/lib/daily.cvd
rm /var/packages/AntiVirus/target/engine/clamav/var/lib/main.cvd
/var/packages/AntiVirus/target/engine/clamav/bin/freshclam
Ha akarod emailt is tud küldeni az eredményről.
-
Borisz76
veterán
válasz momoxp #79538 üzenetére
Synology DSM 6 - Unregistered torrent keresése
Erre gondolunk ...csak DSM 7-s verzióra
gyugyo79 fórumtársunk az alapokat készítette el és Gery89 kicsit feltuningolta.
Nálam a mai napig fut a DS2415+ -n amin még DSM 6 van telepítve. A másik NAS-on ( DS918+ ) pedig már DSM 7 van ....azon sajnos nem fut.
Pedig jó lenne[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
cigam
titán
válasz momoxp #79189 üzenetére
Ez fura. Miköze az ftp-nek az smb-hez?
Ami mug furább: Most kipróbáltam, és beállítottam a VPN szervert a Synology-n. Próbáltam csatlakozni, szépen beenged, ad IP címet. A hálózat gépeit tudom pingelni, látom az smb megosztásaikat, kivéve magát a Synology-t. Még úgy sem ha kikapcsolom a tűzfalát. Egyedül a NAS nem válaszol a ping-re, és nem látom az smb megosztásait sem.
Valami triviális dolog lehet, de nem ugrik be[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
válasz momoxp #79187 üzenetére
A csatlakozás rendben lezajlik? Kapsz IP címet? Melyik cím tartományból? A VPN szerver is úgy látja, hogy rendben felcsatlakoztál a macbookkal?
A mac-en fut valami + biztonsági program? Egy próbát megér az is, ha a teljes forgalmat a VPN felé irányítod.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
cigam
titán
válasz momoxp #79185 üzenetére
Tehát működik ez, csak a MacBookkal van gond. A MacBook külső hálózatból jelentkezik be a VPN-re, vagy a belső hálóról lép be, és úgy próbálod elérni?
Pingre válaszol?
Pontosan mit mond miért nem csatlakozik? Konzol-t nézted, hogy akkortájt milyen (hiba)üzenetek keletkeznek? No és a NAS-on mit mond a Napló központ?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
addikt
-
momoxp
tag
-
Sanya
nagyúr
válasz momoxp #73470 üzenetére
Nehogy ezt csináld!
Tároláskezelő --> HDD/SSD
Kiválasztod a 2tb-os lemezt: tevékenység --> meghajtó deaktiválása.
Ekkor elkezd sípolni a NAS, hogy degradált a kötet.Odablattyogsz, kiveszed a merevlemezt, majd berakod az újat.
Inicializálod, majd hozzácsapod a meglévő kötethez. Ekkor elkezdi rátolni a adatot, vársz 8 órát.
Örül.
Nem kell leállítani a NAS-t. Ez egy profi nas, nem egy rpi mókolás, hot swap-esek a tárolók.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
addikt
válasz momoxp #58477 üzenetére
Valószínűleg döglődik a sok írástól (talán 25TB ha jól számolom), tedd be egy asztali gépbe, nézz rá egy HD Sentinellel (az megmondja pontosan az írt mennyiséget).
Illetve firmware frissítés, ha már ott vagy, néha az is segít.
Az a 27 unsafe shutdown se szép, van UPS?[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
törölt tag
válasz momoxp #55493 üzenetére
Routerben ESŐDLEGES DNS-nek, nálam pl NÉGY DNS-t lehet megadni...
Mindenképpen adjatok meg mellé más DNS-eket is ha leállna a konténer vagy a NAS mert ha nem akkor letérdel a teljes belső hálózat a net felé!! Érdemes mellé a szolgáltatói main és backup DNSt megadni és negyediknek pl google DSS (8.8.8.8)NAS hálózati beállításnál nálam "Hálózati konfiguráció automatikus lekérdezése DHCP"-re van állítva, DE előtte a routerben FIX IPt kell rendelni a NAS MAC-jéhez. Így a routerből veszi fel a DNS lekérdezéseket és látszani fog Adguardban is a NAS forgalma.
" Ekkor gondolom minden eszköz ami a routerhez csatlakozik szűrve van?
IGEN"De ha csak bizonyos eszközöket szeretnék szűrni akkor csak az adguard-ban a dhcp klienseknél kell beállítanom?"
Akkor az alapértelmezett szűrőt kikapcsolod GLOBAL és utána kliens IP alapján egyénileg szűrőket tudsz beállítani amire amit akarsz! (NEM AJÁNLOM!)
Nálam egyébként pont fordítva van: alapból minden szűrő aktív és amin megengedőbb akarok lenni ott egyediben állítom be. Szerintem ez jobb mint alapból nem szűrni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz momoxp #55353 üzenetére
Mivel korábban más is kérte.... Automata frissítő MINDEN docker alkalmazásra!
Öt percenként nézi van-e friss verzió és minden manuális közreműködés nélkül frissíti ha van!sudo docker run -d \
--name watchtower \
--restart always \
-v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock \
v2tec/watchtower --cleanup \[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Majd mindig törölni kell és ujrarakni a legutolsó verziót...
Mivel a konténer nem fog lefrissülni újra
Kb havonta van egy új verzió, így kell kalkulálni• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
Manuálisan:
Open the Docker package.
Go to the Registry, and search for the image.
Click download, and choose the 'latest' tag
This will download the latest image and overwrite the existing older image.
Stop the container that was built on the old image.
Highlight it and select the Clear action.
Restart the container and it will be built from the new image. -
törölt tag
válasz momoxp #54519 üzenetére
1. Futtatod a nason
2. beírod a nas IP-jét ELSŐDLEGES DNS-nek (én másod/harmadlagosnak az adguard szervereit adom meg [link] , negyediknek meg a 8.8.8.8 (google DNS) mint legrosszabb lehetőség ha az első 3 bármi okból áll)
3. MINDEN az otthoni hálózathoz csatlakozott eszközön szűr! wifi/vezetékes, mindegy.Némely honlapon brutál szűrést végez!
-
-
törölt tag
válasz momoxp #54505 üzenetére
SSH bejelentkezel ADMIN jogú felhasználókét és ezt futtatod egyben (copy-paste, enter)
a jelszavad helyett add meg a saját jelszavad a parancsban futtatás előtt....
sudo docker run -d \
--name pihole \
-p 53:53/tcp -p 53:53/udp \
-p 67:67/udp \
-p 8181:80 \
--restart=always \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e WEBPASSWORD=jelszavad \
pihole/pihole:latestitt meglátod működik-e rendesen (kell neki fél-egy perc amíg feláll):
http://Synology-ip-address:8181/admin/ -
gyugyo79
addikt
válasz momoxp #53570 üzenetére
Alapból ha nincs engedélyezve a Napló fogadása nem szabadna, hogy kapj + ez egy beállított porton (alapból 514) át kommunikálódik ...
Tehát ha véletlenül nem kapcsoltad be akkor írj a Synonak. Ha igen akkor kapcsold ki + nézd meg milyen portra volt beállítva és esetleg az is nyomozd ki, hogy külső hálózatból az miért volt elérhető.
-
gyugyo79
addikt
válasz momoxp #53570 üzenetére
Nem állítottál be valamit a Napló fogadásba a Napló központba?
A NAS -odat gondolom nem no-reverse-dns-configured.com -nak nevezted el ?Mert így vakon valamiért a no-reverse-dns-configured.com -nevű host tól kapsz "log" -ot ami ha ráadásul nem belső hálózaton van akkor azt jelenti, hogy a beállított port is úgy nyitva van és elérhető a NAS -odon, hogy nem is tudsz róla ...
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz momoxp #43621 üzenetére
Ha nincs rajta adat , akkor kötet törlése majd az új kötet létrehozásánál fokozottan figyelve 3 lemezt kell kijelölni az új SHR kötetnek.
Ezután lehet újból kötetet létrehozni a 4. lemezre....lehetőleg Basic / Alap formában.
Vagy előbb az 1 lemezes alap kötet , aztán a maradékra az SHR.
A sorrend mindegy....Egy gondot okozhat a több kötet :
Az app-ok telepítésénél választani kell / lehet , hogy melyik kötetre kerüljön.
Ha az 1 lemezes, alap kötetre mennek az appok és behal a lemez.....
Ez okozhat némi gondot....ALAP kötet létrehozása :
Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás / Egyedi / Egyetlen kötet a RAID-en / AlapSHR kötet létrehozása :
Tároláskezelő / Kötet / Létrehozás / GyorsMeglévő SHR kötet bővítése :
Tároláskezelő / Kötet / Kezelés / Meghajtó hozzáadása egy SHR kötethez.Mód: most nézem csak....adatok is vannak rajta.
Csak mentés után fogj neki...
Mert ha a jelenlegi 4 lemezes SHR-ből kiveszel egy lemezt , akkor szól a rendszer , hogy a kötet összeomlott.
Hiába teszel be lemezt.....azt a javításra fogja felhasználni!Személyes véleményem szerint nem érdemes babrálnod a 4 lemezes SHR kötetet.
Így minden adatod védve van 1 lemez kiesése ellen.
Én is így használom a DS918+ -t.....pedig csak torrenezek vele.
Minden másra ott a DS2415+.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Bibgr0
aktív tag
válasz momoxp #42278 üzenetére
Szia, én ezzel bővítettem a 918+-t:
Kingston 8GB DDR3L 1866MHz HyperX Impact Black HX318LS11IB/8 notebook memória.
1 perc volt betenni és megy rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz momoxp #42265 üzenetére
2 részletből áll amit tudsz venni hozzá + ba
1. Havi díjat fizetsz a Pro változatért majd amikor fizetős lesz. Legalábbis én úgy vettem ki ezek a terveik.
Bocsi de hirtelen nem találtam meg linken leírva a Basic-Pro különbséget ezért ezt rakom be ide :
A basic ingyenesen használható. Az otthoni "bohóckodáshoz" (használathoz) én úgy gondolom több mint elég.
2. Veszel Virtual DSM licencet ha nem elég az 1 ami jár hozzá.
Viszont ha azt nézzük, hogy 1 Docker dsm jár a Dockerhez is és szerencsére külön van(legalábbis még most) megint csak szerintem egy otthoni NAS -on ezzel a 2-vel el lehet lenni. -
Borisz76
veterán
válasz momoxp #42192 üzenetére
Ha egyszerre teszed be a lemezeket és úgy hozol létre SHR kötetet, akkor mindegy a lemezek sorrendje.
Ekkor lehet 3-3-2-3 , 3-2-3-3 , 3-3-3-2 is a sorrend.....mindegy.Mondjuk mind a négy lemezt betolod 2-3-3-3 TB sorrendben.
Ezt követően jöhet az SHR kötet létrehozás.
Később ha cserélni akarod a 2 TB-s lemezt , akkor csak kikapcsolod a NAS-t , csere , bekapcsolod.
Jelzi a DSM , hogy a kötet összeomlott és nyomsz egy helyreállítást.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz momoxp #42155 üzenetére
Szia.
Kikapcsolt állapotban kell a cserét megejteni!
SHR 3 lemez esetén : 2 adatlemez , 1 meghibásodás elleni védelem.
A 3 lemezből bármelyik tönkremehet....ettől függetlenül az adatokat utoléred.
A hibás lemezt egy ugyanakkora vagy nagyobb lemezre kell cserélni.
A cserét nem érdemes halogatni![ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
válasz momoxp #39156 üzenetére
Szia
Itt leírják ettől szebben én sem tudnám.(mondjuk német,de Chrome lefordítja ha nem beszélsz németül)Hogy mi az ideális nem tudom pontosan,de szerintem a te értékeid jók.Nálam stabilitás miatt van.Ha az asszony másol fel a gyerekről képeket vagy videót a nasra,akkor ne hisztizzen hogy lassú,meg csak ugrál a sebesség össze vissza. -
e90lci
senior tag
válasz momoxp #38993 üzenetére
Igen a routerbe vagy egy switchbe bedugod mindkét UTP ami a nasból jön.Kiválasztod pl:a 3.lehetőséget a statikus link aggregationt a nasban, berakja Bond 1 be a két lan portot.Ezt csak fejből írom már régen csináltam,meg nekem dinamikus van (mikrotiket használok).Bár az igazat megvalva teljesen felesleges nekem is mivel a kliens oldalon csak gigás hálókarik vannak.Meg nem is nagyon szoktam másolgatni.Meg igazából van annyi tüzfal szabályom meg nat szabályok az IPTV miatt,hogy elfogyik a mikrotik procija.De stabilan pl:80MByte/s körül másol belső hálón.De ezt stabilan tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz momoxp #34177 üzenetére
Ilyet nem biztos, hogy lehet csinálni....
Nem tudom, talán más tudja a választ.
Mod : Azért lassú mert 260-280 kbps a max feltöltésem...közben megy a seed a nas-ról és még a skype-n is beszélgetek. Szóval vacak ADSL.
-
Laposelemer
tag
válasz momoxp #34172 üzenetére
Ha almappát vagy egy filet akarsz megosztani, akkor a megosztani kívánt dolgon jobb klikk -> megosztás
Innen szerintem egyértelmű.
- kóddal védheted a megosztást
- egy másik fülön időzítheted a megosztást
- a qr kódos fült nem néztem, még nem használtamAztán a megosztási linket másolod/küldöd. (gofile... akármi)
Én magam kóddal és időtartammal is ellátom a megosztásokat.
Legfelső mappát szerintem így nem lehet megosztani. Azt user vagy vendég felhasználóval lehet megosztani letöltésre.
Ehh ...egyszerre ment
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz momoxp #34172 üzenetére
File Station-ben keresd meg a kiválaszott fájlt.
Jobb lkikk rajta majd ez előugró menüben a "Megosztás" gomb.
Ezt követően Én beállítottam a "biztonságos megosztás engedélyezése" funkciót.
Majd a "megosztás másokkal" jelszó : próba.
A bekeretezett részben található "megosztott hivatkozást" kimásolod és mehet is.
Írjátok meg , hogy tényleg működik e ? !!!
Még nem használtam sosem[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz momoxp #34038 üzenetére
Nem tudom, nincs SSD a NAS-omban.
DE most megkerestem a leírását : angolul van.
Idézek belőle :
To mount SSD cache:
Install the SSDs into your Synology NAS. Please see the notes above first.
Go to Storage Manager > SSD Cache. Click Create.
Select the cache mode (only available for models that support read-write cache).
Find the drop-down menu and select the volume or iSCSI LUN (Block-Level) on which you wish to mount the SSD cache.
Choose the SSDs from the list. Data on the SSDs will be erased, so please make sure no important data will be deleted.
Click Apply.
Előtte érdemes ellenőrizni, hogy a DS416-al mely SSD-k kompatibilisek.
Mert elvileg nem minden fajta/típus támogatott.És mint a leírás is említi : Minden adatot töröl az SSD-ről a folyamat !!!
[ Szerkesztve ]
-
azka79
aktív tag
válasz momoxp #30466 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám. Itt is feldobtam de nem tudtuk megoldani. Közben rájöttem, hogy mikor DSM 6 ra frissítettem, elállította a fajlszolgáltatások/SMB/Speciális beállíták - engedélyezni kell a Large MTU protokollt
Azóta ha maxon jön a torrent is tudok nagy fileokat másolni a NASra nem omlik össze az SMB megosztás. -
momoxp
tag
válasz momoxp #30214 üzenetére
Úgy néz ki megoldódott a probléma, de a hiba okát nem sikerült kideríteni. A DownloadStation letöltési sebességét le kellett csökkentenem így nem jött elő a hiba. De érdekes ha másolok a Nasra akkor nagyobb az írási sebesség mint letöltéskor és mégsem jön a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz momoxp #30044 üzenetére
A DSM minden vinyó elejére felírja magát, tehát nem egy lemezen van meg... - egyedül a telepített programok nincsenek meg csak az adtott köteten amire mondtad hogy mehet.
A cache arra van, hogy gyorsítsa a fileok elérését, amiket gyakran veszel előt. Maximum soho környezetben van szerintem értelme, ahol többen nyüstölik, a gyakran használt file-ok akkor jelentősen hamarabb mozognak, de simán otthoni felhasználásra nem igazán éreztem azt, hogy megtáltosodott bármi. Bár én főleg alap dolgokra használom, adatmentés, letöltés, plex szerver, ilyesmik...
Csak ezért egy 4 lemezes nasból egy helyet erre áldozni szerintem elég nagy botorság lenne. Az egyetlen amit el tudok képzelni, hogy egy nagyobb ssd-t simán beszúrsz mint a vinyót, csinálsz rá egy egyszerű kötetet, és arra telepíted a programokat is. Kérdés hogy mennyire vagy árérzékeny, mekkora ssd-t vennél, mekkora a tárhely igényed, milyen konfigurációban gondoltad azt megoldani...
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz momoxp #26174 üzenetére
Próbáld meg a Média szerver beállításaiban a hirdetési időintervallumot rövidebbre rakni. Beállított időközönként küld egy "jelet" a Médiaszerver, hogy elérhető a belső hálón, hogy lássák a DLNA-s eszközök a megosztásokat és a tartalmukat.
Talán túl hamar kéri a TV ezt és a NAS-on még túl hosszú idő van beállítva.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
törölt tag
válasz momoxp #25330 üzenetére
Ha nem megy a hálózatfelismerés ( az adatútválasztó automatikus beállítása, hogy kompatibilis-e a routerrel a NAs)
Akkor jön a következő lépés: Vezérlőpult/ Router beállítás/ Létrehozás / beépített alkalmazás
A pipákat bejelölni és nyomni egy alkalmazás gombot. Viszont itt is lehetnek port ütközések.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
MrCsiT
addikt
válasz momoxp #17078 üzenetére
Multibit: Ha bezárja a 80-ast a routerben, akkor azzal nem az egész külső netet zárja ki, azaz semmi nem fog menni?
Ha azt csinálná, hogy a Syno-n a http és https portokat eltenné a default portról, és azokat nem forwardolná a routerben a NAS-ra, így nem lenne elérhető. Bár akkor meg, belülről sem.
Szóval jó kérdés, mi is a megoldás.[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
M3kk
őstag
válasz momoxp #15281 üzenetére
Le kell tolteni, es fel kell manualisan installalni. A datastore az ahol tartod a virtualis gepeket, olyan mintha halozati meghajtot csatlakoztatnal a Synology Nas rol egy VMWare serverhez (ESXi) es azon tarolnad a virtualis gepeket.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
Patice
Topikgazda
válasz momoxp #15262 üzenetére
Persze, hogy mond valamit.
Céges környezetben hasznos az, hogy a DSM tud iSCSI Target (cél) is lenni, azaz VMware-rel futtatott virtuális gépek snapshot-jait (egy virtuális gép leképezése egy kép fájlba, hasonlóan a CD/DVD/blu-ray esetén a .iso-ba rakáshoz) lehet közvetlenül a NAS-ra menteni. Ergó, ha egy szerveren fut több virtuális gép (céges környezetben ez gyakori), akkor pl. napi mentéseket lehet készíteni a NAS-ra. A DSM pedig egyszerű konfigurációt tesz lehetővé - alternatíva Win Server helyett.
Otthoni környezetben is lehet akár értelme, nekem is megtetszett ez, mert így pl. lenne egy virtuális gépem, amit bárhonnan elérek és távolról csak távvezérelnem kellene, így kis sávszélű kapcsolattal is folytathatnám a dolgaimat ugyan ott, ahol abbahagytam. Helyi gépre meg nem kellene semmit mentenem, semmilyen privát adatot, meg ilyesmit.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest