- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz buci30 #224363 üzenetére
Szerintem nem baj, ha valamihez nem értesz. De azért az én sztorim a Casio-val. 1987-ben az ismerősöm kapott Ausztriában egy Casio DB-31-et, és ma is megy. 4. elem van benne, már az enyém az óra, mert kidobásra került volna, ma már többet ér mint új korában. És nagy eséllyel az fogja eltemetni, hogy 2029-ben lejár a naptára.
Majd azért szólj, ha a Certinád 33 év múlva is üzemelni fog úgy, hogy kb 10 000 Ft lett elemekkel, óraszíjjal ráköltve az órára.
De mondok még egyet, Casio G-Shock G2800 2003-as, egyszer kellett kondenzátort cserélni benne.Na ezzel kellene versenyeznie, bármelyik svájci pénztemetőnek. Amire ha betartod a szabályokat 15 év alatt kifizeted az óra árát, karbantartásra, ha annyira hulladék, a "szerkezet", akkor meg 8 - 12 év múlva csere, mert javíthatatlan. Ja és nem annyi lesz mint egy Citizenben, vagy egy Casio-ban...
Egy Suunto-ról tudjuk, hogy megy simán 15 évig, mert van ismerős, aki arra használja az órát amire való. A divatmárkákról meg ilyen infó nem nagyon van.A Q & Q pedig Citizen al-márka annyira szar nem lehet.
Hozzáteszem, hogy a Casio is használja a Miyota szerkezeteket. (Meg fél világ beleértve az Svájci márkákat is), valamint alig ha tévedek, hogy ma a legnagyobb szerkezet gyártó a piacon...A HB-vel kapcsolatban, ha Smart Watch, akkor Suunto vagy Garmin, Polar nem azért ez, mert ezek a piacvezetők, ebben a témában, hanem azért mert a HB órának nem lesz semmilyen nivo-ja. Mert aki egy picit is ismeri, az tudja, hogy ez egy 1500. divatmárka, amiből Dunát lehet rekeszteni. Persze a tudatlanabb sznobok között lehet, hogy menő lesz, de aki egy picit is tájékozottabb, annak boldog pillanatokat fogsz szerezni...
Másrészt ennyiből lehet venni egy frankó bármilyen hasonló csúcs smartwatchot, aminek minden szempontból kategóriákkal magasabb nivója lesz, mint a Gucci, Hugo Boss, Police, Diesel stb divatóráknak.Persze ez magánvélemény.
Ha meg tetszik, akkor meg kell venni, aztán majd írd meg milyen.
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
MARVEL
tag
válasz buci30 #224372 üzenetére
Mivel én voltam kiborulásod egyik mozgatórugója, engedd meg, hogy röviden válaszoljak.
,,Na itt most mivel Hugo Boss márka ruhákat veszek így jött az óra is."
Érdekes gondolkodásmód! Tehát ha egy egyébként túlárazott, minőségtelen kínai divatkacatra rá van írva, hogy Hugo Boss, akkor hiába szar, megveszed mert megy a "szettedhez"....
Érdekes....
Csak szólok hogy a Calvin Klein is gyártat karórákat, ha esetleg a boxeredhez illő órát szeretnél viselni.
Azzal, hogy a Casio-t nem tekinted igazi óramárkának, nincs semmi gond. Nem értesz hozzá. Még egy fémszíjas F-91W is igényesebb darab mint ez a divatszatelit.
Az, hogy milyen órát veszel, a te döntésed. A te pénzed, arra költöd amire akarod. Ha a Hugo tetszik vedd meg, viszont ez az óra jó ha 1-2 évet ki fog bírni. Nem lepődnék meg ha első elemcserénél galyra menne. A divatórák többsége igénytelen darab, a szíj amit a Boss ad nagyjából 4-5 hetet fog bírni. Ha neked van kedved egy 20-25 ezer Forint valós értékű órát megvenni száznyolcvantökömsetudjamennyiezer Forintért, akkor hajrá.Tényleg nem kötözködni szeretnék, de ez a Boss karóra egy darab szar. Aki ennyi pénzt ad érte vagy nem ért az órákhoz, vagy hülye mint a segg.
-
törölt tag
válasz buci30 #224363 üzenetére
Azt hiszem fagyalllo topiktárs velősen leírta a lényeget. Véleményeket kértél és kaptál. Ha neked tetszik a Hogo Boss vedd meg, a lényeg, hogy a Te ízlésednek megfeleljen! Az, hogy neked nem számít a Casio és a Q&Q óramárkának szerintem betudható annak, hogy tájékozatlan vagy (kérlek ne vedd sértésnek, nem degradáló szándékkal írtam). Mindkét márka ontja magából a megfizethető és rendkívül megbízható óráit, a Casio esetében High-end modellek is vannak, amik mögött komoly fejlesztés áll!
-
MARVEL
tag
válasz buci30 #224316 üzenetére
Az általad linkelt karóra 187ezer forintba kerül. Nem igazán értem miért, de 187ezerbe kerül. Ez egy szép kis összeg, ennyiért nagyon klassz kis órákat lehet kapni, mind klasszikus, mind "okos" kivitelben. Ez a Boss okosóra... Most mit mondjak.... Egy ezrest talán megér. Egy Q&Q-t szívesebben viselnék mind egy ilyen órának nem igazán nevezhető hulladék izét.
-
-
dzsi23
addikt
-
-
-
dzsi23
addikt
válasz buci30 #206438 üzenetére
Peeersze, "ismerősnek"... De legalább erre már nem kel stricis szíjat rakni, anélkül is megállja a helyét a szakmában.
(#206440) pulutodurumo:
Ha hozza a kínai nato szíjak minőségét, akkor totál megéri. Valszeg én is "bátor" leszek, mert vagy szorít, vagy lötyög rajtam minden szíj, talán egy ilyen gumis jó lenne. A perlon is elég jó, mert sűrűn vannak a lyukak, de a nap felénél már azt is szűkebbre kell venni. -
phranxinatra
aktív tag
válasz buci30 #148482 üzenetére
Jó, segítek, ha nem megy önállóan: konkrétan milyen Omegát szeretnél? Újat, használtat, vintage-t? Van elképzelésed a modellről, vagy legalább a stílusról? Mi számít neked olcsónak? Ezeket összegyűjtve tedd fel a kérdésed, és akkor talán tudunk értelmes válaszokat adni.
-
-
Cha-b
senior tag
válasz buci30 #82138 üzenetére
Meg nem mondom neked, haveromé. Csak mikor hazajött Angliából mulatgatni felpróbáltam.
Itt vannak róla képek [link] mármint nem az övéről, de ezt dobta gugli az "speedmaster day-date" -re. Ha rámész megtalálod, vagy esetleg date pointer szavacskával.
Kicsinek hatott nagyon a tach. skála miatt. Ugyanúgy 39es mint a DS-1 de a tach. skála miatt mintha 4-5 mm-el kisebb lenne.
CSAKAKISPEST!!!!
-
buci30
addikt
válasz buci30 #81996 üzenetére
Jó link: Pandóra bőr karkötő
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
pohár
félisten
válasz buci30 #81937 üzenetére
nekem elég lenne a legolcsóbb Omega típusa is (automata), amit újonnan még be lehet szerezni itthon
mert ugye az egy dolog, hogy mi a $/€ ára, de sokszor nem az jön ki forintban, mint amik az árcédulán szerepelnek idehazaGB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz buci30 #81923 üzenetére
Hát ez a halálfejes akármi - nekem - nem annyira, de én is láttam már olyan kombót, ami érdekes, nyáron, rövidgatyás időben simán el tudnám képzelni. Pl.:
No offense, de kategorikusan kijelenteni, hogy buzis, kicsit olyan, mint azt mondani, hogy a bőrszíj öreges.
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
vadászcsiga
félisten
-
Golota
aktív tag
válasz buci30 #77381 üzenetére
Régen "rendes" svájci márka volt, aztán a kvarc krízisben tönkrement és egy amerikai befektető vette meg. A mostani Invicta leginkább extravagáns akar lenni, ami az ő értelmezésükben annyit jelent, hogy a legtöbb órájuk leginkább barokkos túlzás, nem pedig óra. Nézd meg ezt a linketlt példányt közelebbről: 50 mm átmérő, tehát kb mint ha egy parabola antennát erősítenél a csuklódra. A szíja azzal a predatoros mintával súlyosbított narancs gumi förmedvény. Az egész óra szinte kiabál, hogy "nézzetek ide". Kétlem, hogy élőben tetszene neked, de persze nem kizárt.
-
Golota
aktív tag
válasz buci30 #77368 üzenetére
Invicta mindig ezt csinálja. Brutális túlárazás, majd "kecsegtető" kedvezmények. Kétlem, hogy valaha elkelt volna egyetlen darab "eredeti" áron. Az ehhez hasonló húzások miatt, na meg azért mert a márka csicsás, vállalhatatlan darabjai egy bizonyos réteget nagyon vonzanak, szinte tabunak számít órás körökben a brand. Van egy-két jól sikerült órájuk is, de szerintem a linkelt példény nem tartozik közéjük. Ez még ezen az áron is rettenetesen túlárazott...
-
KelemenUhr
aktív tag
Ezt árhorognak hívják, nagyon sok helyen alkalmazzák, még egész komoly üzletek is. Ez azt jelenti, hogy soha nem került ennyibe, csak odaírják, így talán nem tűnik fel, hogy a negyedét sem éri az "akciós árnak".
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Szabikaa20
őstag
Ebben nincs trükk! nálunk nem elterjedtek,de nyugaton igen...Nagyon ingadozó a minösége, vannak jók és nagyon rosszak is...Sokan a Parnis órákhoz hasonlítják öket!Én max az 1/10-ét fizetném érte amennyiért most árulják!
condy: Erre van eszed!
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Palika71
őstag
válasz buci30 #69856 üzenetére
A nejemnek szűk egy éve vettem egyet. Szerintem annyira nem szar.
Az kellet neki, és nem más. Persze, egy Rolex vagy egy Omega jobban bejön neki is, de ha az MK is jó, akkor inkább ha lenne annyi lóvé, magamnak vennék órát.
Szóval. Sokat hordja, nem vigyáz rá különösebben. A minap nézegettem, és nem nagyon látni rajta, hogy már nem új. Pontos (ez ugye annyira nem szempont), feszes a fémcsatja, az aranyozás (?) is hibátlan.
A vastag, MK kronoktól kiver a víz, de szerintem az övé kimondottan csinos, nőies:Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
entropy
tag
válasz buci30 #69856 üzenetére
Hát én a helyedben ebay-en nézelődnék. Talán vannak olcsóbban itt. Én nem vagyok tisztában a bolti áraival, de ilyen 80-100 kb. talán, nem?.
Ha a német nem megy annyira, akkor ebay.co.uk, de figyelj rá, hogy ne amerikaitól rendelj, mert az fájdalmas lehet pénzügyileg[ Szerkesztve ]
-
-
condy
senior tag
válasz buci30 #66086 üzenetére
Ha nagyon muszály lenne választanom, hasonló helyzetben és keretből, én ebben az irányban tapogatóznék.
Nem automata, nem túl komoly, de mégsem divatmárka, azonban hasonlít.Én a feleségemnek tuti nem vennék automatát. Nem tudná értékelni...
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
-
ronin s8
senior tag
válasz buci30 #66086 üzenetére
Bocs, de félreérted. Egyrészt mindegyik óra dizájnos. Másrészt az, amit most "dizájnosnak" nevezel, az a jövő szezonra már abban az értelemben nem lesz az. Ezért kell tönkre mennie...
Tehát vagy veszel nem túl drágán "dizájnosat", és tavasszal kikukázzátok az új kedvéért (addigra jó eséllyel be is szarik), vagy relatíve "örök klasszikus" formájú, tartós órával leped meg a párodat, aki ebben az esetben lehet, hogy a száját fogja húzni, és elhajt Téged a búsba vele...
A döntés a tiéd!"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
-
ronin s8
senior tag
válasz buci30 #66079 üzenetére
Ezeknél a divat márkáknál ne nagyon keress tartós minőséget, hacsak nem akarsz LV-t venni, de azon az áron komoly, jó órát is lehet venni.
Azon kívül a divatban követelmény a gyors romlás, rothadás. Egy szezon után párod úgyis ráún..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
válasz buci30 #66079 üzenetére
Jól néznek ki, de drágák, kopnak és nem egy hosszútávú kapcsolatra tervezték őket. Bár a nők többségének az a fontos, hogy jól nézzen ki, és pár év múlva úgyis másik kell. De erre egy Q&Q is tökéletes. És 10 ezer alatt megúszod. Igaz a szíjuk krómozott, nem acél, így tönkremegy évekkel, de a PVD meg kopik.
De ha úgy érzed. Igazán tud értékelni egy órát. És hosszú távú kapcsolat lenne. Inkább néz egy minőségit. Ne egy ócska, túlárazott, divatmárkát.
[ Szerkesztve ]
-
condy
senior tag
válasz buci30 #65701 üzenetére
Nekem éppen akkor történt (1-2nap) mikor már amúgy is aktuális volt az órás vizit.
Próbáld meg "áramtalanítani" elem ki, elem be, vagy vidd el egy óráshoz, hogy csinálja ő.
Ez csak egy gondolat, mint mondtam, nem tudom az okot..."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
condy
senior tag
válasz buci30 #65694 üzenetére
Semmi gond, ne parázz!!! Azt nem tudom, hogy mi a gond oka, de nekem is volt már ilyen, ugyan oda állt be a mutató, mint neked. Nagyon zavart, de megoldottam úgy, hogy elindítottam a stoppert, és 12-nél megãllítottam.
Majd amikor elemcserėre került sor, az órãs mãr úgy adta vissza, hogy minden klappolt. Nem csinált pedig vele semmit tudomásom szerint, csak kicserélte az elemet.
ValszLeg nullázódott a werk az áramellátãs hiányában.[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
tupacamaru
veterán
válasz buci30 #65694 üzenetére
Szerintem minden mutatót lehet nullázni, el kellene olvasni a leírást.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
teratti
senior tag
válasz buci30 #60809 üzenetére
Ez így van sajnos, korábban én is írtam, hogy a Certináim egyike sem volt igazán felvértezve eme tulajdonsággal. Talán ami most van, a DS Prince világít a legvagányabban sötétben és sokáig megtartja de ez sincs sehol pl. a Casio G-Shock GW-A1000 1AER órámhoz.
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros bajnokságok - www.gtr-masters.hu
-
vadászcsiga
félisten
-
Geri8
tag
válasz buci30 #59836 üzenetére
Ez a szíj többe került mint amit most az az óra ér, amihez keresek szíjat
De várom a véleményt róla.
Melós órához kell, gyakran úszik a kezem /jobb esetben/ vízben, így arra kellene valami olcsó kaucsuk szíj.fiktív1: Az alap fekete Seiko szíj sem fellelhető webshopokban?
Nálam az elvi határ ~5k Ft körül van, a felett már bőrszíjat veszek, nem fröccsöntött hulladékot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Hecht GG 950 aggregátorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest