-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
válasz salieri. #31129 üzenetére
Mivel nem koronazáras, szerintem a korona alap helyzetében húzható a szerkezet.
Túlhúzni nem fogod, ezt az automaták úgynevezett csúszókuplungja megakadályozza.
A korona első kihúzott állásánál a dátumot, a második kihúzott állásnál (másodpercstop) az időt lehet állítani.
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #31114 üzenetére
Volt Vosztok Precim, azt sem tartom egy übernagy durranásnak.
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #31110 üzenetére
Eléggé hullámzó volt a szovjet ipar teljesítménye, készültek náluk csodás termékek, és ipari hulladékok is.
Persze egy jó kis Amphibian a szememben többet ér, mint egy beszabályozhatatlan VE.
De hogy valóban jobb minőségűek lennének a régi Vosztok szerkezetek, azt én nem tudhatom.
De az biztos, hogy egy mai japán automata, vagy svájci kvarc (amiket beépítenek) megbízható darab.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #31103 üzenetére
a szovjetorosz származású automata szerkezetek voltak rapszodikusak, ezekben már svájci és japán belsők vannak, amik megbízhatóbbak.
-
seiko
senior tag
válasz Attila! #31023 üzenetére
Valamilyen keményített ásványi üveg, állítólag eléggé karcálló.
Jóbarátom legalábbis hosszú ideje nyúzza, mindenféle külsérelmi nyom nélkül."Hardlex is a Seiko proprietary type of hardened mineral crystal and comes in at least two different varieties (what goes in Seiko 5's is not the same quality of what goes into ISO divers). Hardlex is closer to 7 in the Moh's scale, but is much more flexible than sapphire. IOW's sapphire is harder but more brittle. Hardlex will scratch easier but resists impact much better."
-
seiko
senior tag
válasz macikos #31019 üzenetére
Nincs érdekeltségem az üzletben, de mikor én keresgéltem Orange Monster-t, nem találtam 45 ezerért az ebay-n úgy, hogy benne legyen a vám+áfa is, és kapjak itthoni garanciát.
Természetesen nincs semmi baj azzal, ha másnak ez jobban tetszik, de én inkább Fehér úrtól venném, és szereznék rá acél karcsatot. -
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #30928 üzenetére
Ahogy gondolod. ;-)
-
seiko
senior tag
válasz tupacamaru #30918 üzenetére
módosított 7750-es, nagyon pofás.
bár nekem a világos számlap nem nagyon tetszik, max. ha világítós. :-) -
seiko
senior tag
válasz nostromo73 #30914 üzenetére
mivel nem integrált szíja, bármit rá lehet rakni.
én egyenes végűt tennék rá, nekem az jobban tetszik.http://www.google.com/search?q=fortis+b-42&tbm=isch
-
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
Meggyógyult a kínai csoda.
Dacia betegsége volt.
A jó minőségű, és jól összerakott szerkezetet hanyagul tokozták be, néhány csavart egyszerűen nem húztak meg vágottszemű barátaink.
Maga a szekezet a vibrón nyílegyenes vonalat húzott, még lett egy kicsit szabályozva rajta.
Folytatódik a tartós teszt. :-) -
seiko
senior tag
válasz salieri. #30606 üzenetére
Azért az a nagy kérdés, hogy mikori gyártás.
Mert állásában is öregszenek a kenőanyagok, csak ezt nem hirdetik.
Nyugaton az üzletek vállalják a nullrevíziót, de ez itthon elképzelhetetlen.
Főleg, ha kedvezményesen jutsz hozzá.
80-90 ezer Forint már jó ár érte, ha fémcsatos, akkor plusz 10 ezer. -
-
seiko
senior tag
válasz .:Alimoe:. #30562 üzenetére
Én akárhogyan forgatom az órámat (eta2824) ugyanúgy jár, igaz egy "top grade" minőségű.
A régebbi "standard"-okkal lehetett variálni,
Melegben (napközben hordva) kicsit késtek, hidegben (éjjel lerakva) kicsit siettek.
Játszadozva velük, fél éves ciklus alatt 4-5 másodpercen belüli eltérést ki lehetett hozni belőlük.
Idővel mondjuk egyre inkább a késés felé mentek el, mivel öregedett a kenés. -
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
válasz solgew #30503 üzenetére
ELMÉLETILEG egy kisebb billegővel, magasabb frekvenciával nagyobb pontosság érhető el.
Viszont a szekezet jóval érzékenyebb lesz, ráadásul szervizigényesebb is.
Szóval nem CSAK ettől függ a pontosság!
Karórák terén például a Rolex szerkezetei robusztusság és pontosság szempontjából a csúcson vannak. -
seiko
senior tag
Na, eddig tartott a kínai csoda tündöklése, bekövetkezett a bukás.
Mikor reggel felhúztam, és kicsit vissza akartam állítani a mutatóit, a kezemben maradt a felhúzótengely, végén a koronával.
Most egy másik kézihúzóst izzítottam be.
A végén majd ismét kikötök az automatámnál? -
seiko
senior tag
A Taxi4-ben az egyik főszereplő egy hibás Tissot prc200. :-)
-
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #30453 üzenetére
Szerintem ez a régebbi változat.
Még az is lehet, hogy az újabbak már Sellita szerkezetesek. -
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #30449 üzenetére
Embertelenül jól néz ki a rotorja! :-)
-
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #30442 üzenetére
Okké.
-
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #30436 üzenetére
Ha neadjisten cserélni kell, az nem gond?
-
seiko
senior tag
válasz Miamiquake #30433 üzenetére
Nagyon csípem a Mühle-t, de nem túl egyedi a szíj csatlakozása?
-
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
Szerintem ne ugorjunk minden provokációra, tanuljunk meg ignorálni (de szép magyar szó)! ;-)
-
seiko
senior tag
válasz Szizol #30282 üzenetére
Írtam is egy sorrendet.
A dlc-vel semmi tapasztalatom (szerintem nem is lesz), de a többihez már volt szerencsém.
Persze, hogy sok függ a technológiától és a viselési szokásoktól, de el kell fogadni, hogy idővel minden bevonat megkophat.
Ráadásul a sérült pvd-t tudtommal nem tudják javítani sem! -
seiko
senior tag
-
seiko
senior tag
Azt megjósolni, hogy mennyit bír egy bevonat, szinte lehetetlen. Szerintem ez az IP nem túl tartós, de sok függ a használattól is.
Egy biztos, meg fog kopni.
Akit zavarvegy "patinás" óra látványa, az ne vegyen színezett tokosat!
Amúgy a vídiából, vagy kerámiából készültek kivételével mimdegyik óratok karcos lesz a használattól. -
seiko
senior tag
válasz Neurotoxin #30264 üzenetére
Orient Mako nagyszerviz ~15 ezer Forint.
-
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #30253 üzenetére
Vak, aki nem lássa! ;-)
-
seiko
senior tag
válasz solgew #30224 üzenetére
Ip (ion plated) bevonat is lekopik.
Dzsana már írta, hogy két irányba húz, bár nem értem, mi a gond az egy irányba húzókkal.
Én a szovjet órára írtam napi sok másodpernyi eltérést, a mai szerkezetek ennél jóval pontosabbak.
Az adott Orient szerkezet szerintem napi 10 másodpercnél kevesebbre is simán belőhető.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz solgew #30220 üzenetére
Egy irányba húznak például a Miyoták, nemrégiben tettem föl egyről képet, azon látszik is.
Többféle bevonat létezik, festett-anodizált-pvd-dlc.
Kb. a tartósságuk is ebben a sorrendben növekszik.Természetesen finomabb járásúak, pontosabbak, tartósabbak lehetnek a drágább szerkezetek, de nem minden esetben.
Például a Rolex szerkezeteit tartják az egyik legjobbnak az óraiparban, és semmi nem garantálja, hogy egy csúcskomplikált Patek pontosabb, vagy tartósabb lenne.
De míg az előbbi egy futószalagon készült ipari tömegtermék, az utóbbiban sokezer órányi kézi munka van.
Egy jól karbantartott szovjet óra is simán kibír annyit, mint egy Omega, vagy bármi más.
Lehet, hogy naponta nem kettő, hanem harminc másodpercet fog sietni, de ennek a jelentősége vajmi kevés![ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz WiZARD #30190 üzenetére
A karórákban lévő tourbillon nincs komoly hatással a pontosságra, mivel zsebóraszerkezethez lett kifejlesztve. (akárcsak a co-axial)
Semmi bizonyíték nincs arra , hogy egy sokmilliós turbi tartósabb lenne, mint egy szovjet Vostok, vagy pontosabb, mint egy tucat ETA. ;-) -
seiko
senior tag
válasz Dzsana #30172 üzenetére
Nekem azt írta Vályi úr, hogy minden nagyszerviz alkalmával ki kell(ene) tisztítani a rugóházat.
Mikor a múltkor is előjött ez a téma, és rá hivatkoztál, a tisztánlátás végett érdeklődtem nála emailben.
Mert én pont úgy tudtam, hogy a rugóházban keletkezik szinte a legnagyobb trutyi, de az órások zöme inkább nem nyúl hozzá, mert esélyes lehet a rugótörés.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz MarciKING24 #30087 üzenetére
Két különálló cég gyárt Doxa néven karórákat.
Az egyik egy magyarországi arab üzletember cége, akik a Cornavin nevet is birtokolják, a másik a búvárórákat felélesztő (talán amerikai) vonal.
Én az árképzésen kívül egyikben sem látok semmi kivetnivalót, a külsőt pedig mindenki másképp ítéli meg. -
seiko
senior tag
válasz WiZARD #30083 üzenetére
Másik cég, azonos márkanéven.
Amúgy teljesen mindegy mennyiért veszik meg az órákat, hiszen az ottani keresetek kicsit mások, és az ő fülüknek is jól cseng a Doxa név.
Az órák viszont semmi különlegességet nem képviselnek, a Certina Ds-3 volt hozzájuk nagyon hasonló.
Atombiztos tok, eta 2824. Ennyi! -
seiko
senior tag
válasz phranxinatra #30081 üzenetére
150 ezerért még jól is nézne ki rajta.
Amúgy "csak" 955 Euro.
[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz gigawatt38 #30065 üzenetére
Csak egy javaslat volt.
-
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #30055 üzenetére
A Monster is kábé ugyanabban a kategóriában van, mint a másik kettő.
Csak az üvege Hardlex, ha jól tudom, és sokkal szebb, mint a konkurrencia (főleg a narancs). :-) -
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #30051 üzenetére
10 éves használt Citizent biztosan nem vennék ennyiért, amikor ismerem jól ezt a típust.
De ez legyen az én bajom!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest