Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz kovsol #29925 üzenetére

Hiába ragadsz ki egy programot, amely nem veszi igénybe kellőképpen a VGA-t (ráadásul jóval erősebb kártyával, no meg "optimalizált" driverrel és PX nélkül, vagy max. CPU-s PX-szel, ami miatt hamarabb jelentkezik a CPU-limit, mint amelyekről én beszéltem). Ha más programok igen, akkor a proci elég a VGA alá, a játék igénytelen (értsd: nem használja ki a VGA képességeit) v. optimalizálatlan, ha AA-t nem tudsz használni. Ergo példáidban a játék a limitáló tényező, nem a CPU A CPU-tuning pedig továbbra is értelmetlen, mert 45FPS-szel ugyanúgy lehet játszani, mint 52-vel (vagy 95 vs. 97). Ha kevésbé igényes játékokat néznék, használhatnék akár Daikatanát is, vagy bármi mást. És úgy általában, bármilyen erős konfighoz lehet találni CPU-limites játékot, csak ezekre hivatkozni nem mérvadó.

A VGA-t nem eléggé leterhelő játékok esetében sokkal okosabb a VGA órajeleit leszabályozni, mint a CPU-t tuningolni, mert a játékélmény ugyanaz marad, a rendszer viszont jóval kevesebbet fogyaszt, valamint kevésbé melegszik a gép. Persze, aki max FPS-re hajt, az tuningoljon nyugodtan, de attól még mindig nem kell tuningolni.

Magam is többször írtam, hogy a számításigényes alkalmazásoknál szükség lehet a tuningra, tehát fölösleges ezzel is vitatkoznod, miközben ugyanazt állítod, amit én. ;) Naná, hogy Sc esetében van értelme a tuningnak, de azt nem a VGA követeli meg.

Úgy elég nehéz meggyőznötök, hogy az én igazamat bizonygatjátok :P , ezt valóban fölösleges folytatni. Röviden +1x az állításom, ahonnan a vita kiindult: Ha kellően igénybe van véve egy felső középkategóriás VGA, akkor nem kell alá i5k-t tuningolni. (Vagy hatástalan, vagy fölösleges.) Senki nem cáfolta meg ezt az állítást (Sajnos e rövid mondat egy-egy részét mindannyian elfelejtettétek), mi több, erősebb VGA-kra is igazoltátok, amit +1x köszönök. :R Neked külön köszönöm, hogy nem a levegőbe beszéltél.

Erdei88: Abból, hogy többen állítják ugyanazt, nem következik feltétlenül, hogy igazuk lenne. ;)

RetepNyaraB: Sikerülni fog. :K

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák