Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
A.G.S.
tag
Sziasztok!
Régen voltam már itt, mert a TV-met 2014-ben vettem, egy UE40H6400-ról van szó. A kérdésem/kérésem, hogy alaphelyzetben, az első bekapcsoláskor mennyi szabad memóriát mutatott nektek? (Vagy mondhatjuk úgy is, hogy mennyit kéne mutatnia, ha nincsen telepítve semmi, csak amit nem lehet törölni.)
Nekem most 1,08GB / 1,20 GB van használatban, de én úgy emlékszem, hogy régebben sokkal több hely volt szabadon. Ez azért is furcsa, mert mint mondtam, mindent appot töröltem amit lehetett. Volt amikor játékokat is telepítettem kipróbálásra, azok nem is fértek volna így rá.
A kérdés inkább az, hogy mi foglalja az 1 GB-ot, és azt hogyan lehet törölni, ha nekem nem kell. Persze lehet az is, hogy én látom rosszul a dolgot, és valójában 1,2GB-ból 1,08 van szabadon?
[kép] [kép] -
A.G.S.
tag
válasz Teasüti #78369 üzenetére
You will have three options: Off, Auto 1, and Auto 2. Use the navigation pad to select the option you would like to use.
Off: turns off Film mode
Auto 1: applies Film mode option to the entire screen
Auto 2: applies Film mode only to the portion of the picture that is in 3:2 pulldown. -
A.G.S.
tag
válasz Just486 #76184 üzenetére
Nem hiszem, hogy a TV-nek sok köze lenne a digitális hang analóggá alakításában, ha a TV beépített lejátszójának audió jelfolyamát a digitális (optikai) kimeneten egy külső házimozi erősítőbe küldöm.
A mintavételezés órajelét az erősítőbe épített óra adja, ezt kapja a DA átalakítója.
Hiba maximum a kép-hang időzítésnél lehet, de ezt kizárja, hogy a kommunikáció nem egyirányú az erősítő és a TV között.
Továbbra sem kaptam bizonyítékot, hogy mitől lenne "rosszabb" (és hogy ez konkrétan mit is jelent) ha a TV beépített lejátszója adja a hangot digitálisan a házimozi erősítőre, mintha ugyan ezt egy külső astali lejátszó tenné.
-
-
A.G.S.
tag
böngésző és youtube app is frissült, legalábbis én ezt a kettőt néztem, mindkettő 2015.01.15-i
-
A.G.S.
tag
Úgy néz ki, a 2600-ás update kiüti a plex surround hangot...
https://forums.plex.tv/index.php/topic/146063-samsung-smart-tv-update-2600-for-5-series-tv-kills-surround-sound/ -
A.G.S.
tag
válasz dethroner #76003 üzenetére
Az élességet nem kalibrálják, az egy képjavító funkció, ami az EREDETI képet változtatja meg. Tehát a 0 beállítás az EREDETI kép, az ettől eltérő pedig egy photoshop szűrőhöz hasonló eljárással a nagy kontrasztkülönbségű képelemeken (ti. az éleken) növeli a kontrasztot, vagyis a sötét és világos közötti különbséget. Ezt az emberi szem élesebb képnek láthatja. Viszont bizonyos esetekben ez az eljárás olyan nem kívánatos képet generál, ami nagyban megváltoztatja az eredeti képet.
A jelenség megértéséhez ajánlom elvégezni az alábbi próbát:
https://www.youtube.com/watch?v=8b3CUm8j4DEItt lévő videót elindítani a TV-n, majd a brightness (világosság) értéket a menüben a megfelelő értékre állítva (16-os oszlopnak el kell különülnie a háttértől, ennél kisebb számoknak nem), le pause-oljuk a videót és az élesség értéket 0-tól felfelé emelve láthatjuk, hogy mi is történik. A fekete oszlopok szélei elkezdenek fehéredni, ahogy az értéket emeljük... Kérdés: Kinek kell ez? Kinek tetszik ez?
Ebben a videóban konkrétan láthatjuk, hogy milyen "hibákat" okoz az élesség emelése:
https://www.youtube.com/watch?v=IX9_N8On4D8 -
A.G.S.
tag
A filmeket alapvetően YPbPr-ben rögzítik, tehát érdemes ebben a módban nézni, ha tudja a megjelenítő. Ha RGB-ben nézed, akkor azt konvertálni kell, ami nem biztos, hogy egyenértékű színt fog visszaadni (biztos, hogy nem...)
RGB-módot a számítógépes csatlakozáskor kell választani (persze lejátszó programtól is függ)
YPbPr-pedig DVD, Bluray...Én egyébként még nem láttam különbséget samsung bluray és h6400 tévé összekapcsolásakor az RGB és YPbPr kép között.
[ Szerkesztve ]
-
A.G.S.
tag
A rémhírkeltőkkel ellentétben a TV (H6400) kiküldi az 5.1 jelet a HDMI ARC-n. (optikain még nem próbáltam, de gondolom ott is). (Samsung HT-H4500R házimozival tesztelve)
Akinek nem, azok nézzenek körül a Hang beállítások-ban.
-Digitális kimenet:
1. PCM -- sztereó jelet küld ki
2. Dolby Digital -- Dolby-t küld ki (ha van a forrásban)
3. DTS -- DTS-t küld ki (ha van a forrásban)
4. DTS Neo 2.5 -- a sztereó jelet (pl. TV adás, vagy a beépített médialejátszóból érkező sztereó jelet) virtuális 5.1-re konvertálva küldi ki.Minden esetben a film szerinti kódolást kell kiválasztani. Vagyis ha az 1. film Dolby volt és arra állítottad, és a 2. film DTS, akkor csak PCM-ben, tehát sztereóban fogja kiküldeni, amíg át nem állítod DTS-re. Viszont ha DTS Neo 2.5-re állítod, minden sztereó jelet 5.1-re konvertálva fog küldni, tehát ha ez zavar, akkor vissza kell állítani PCM-re.
-
A.G.S.
tag
válasz Ricardo128 #74387 üzenetére
nekem h6400 van, azon a tools-gombot megnyomva, egy kisebb menüben hamarabb beállitható, mint a sima menüben, de külön gomb szerintem nincs rá...
-
A.G.S.
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni tőletek, hogy az ue40h6400 ARC-n milyen hangot küld ki? Ha pl. a beépített media lejátszón egy 5.1-es DD (vagy DTS) MKV/DIVX filmet nézek, akkor az 5.1-es hangot küldi ki, vagy csak a 2.0 sztereót, amit a TV dekódol?
ill. ha TV-t nézek, akkor gondolom a TV műsorba kódolt hangot küldi ki, vagy akkor is "csak" sztereót?Ugyan ez a kérdésem az optikai digit kimenetre is.
Sajnos még nincs házimozi erősítőm, ezért nem tudok ilyesmit kipróbálni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest