-
GAMEPOD.hu
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz Stalker-2572 #2298 üzenetére
float tartalmaz ilyet?
-
Stalker-2572
veterán
-
tzimash
őstag
hi!
gondoltam kipróbálom a stalkert az uj konfigon is, de valami nem oké vele, betöltés után sötét képernyő fogad, csak a HUD látszik, de a gombokra sem reagál, másik eset, hogy nem sötét van, hanem csak szürke égbolt szerűség látszik, szintén HUD-dal. 1.0005-ös patch van fent + magyaritás. 8.2 catalyst.
valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Stalker-2572 #2294 üzenetére
Kompatibilis ez az SWO moddal?
-
AthlonXP
őstag
Heló.
Nem tudja valaki, hogy az X18-as laborban a pálya végén lévő szörnyet hogyan lehet kiiktatni? Már mindkét kódzáras ajtón átjutottam, most ott tartok, hogy bejutottam egy terembe, ahol ilyen "üveg hengerekben" vannak különféle "valamik" (szörnyek) és egy lépcsőn kéne feljutni a vezérlő terembe ahol csinálni kell valamit. De ahogy a lépcsőhöz érek egy csukjás, világító szemű szörny jön felém és bármivel lövöm semmi baja nem lesz. viszont miatta nem jutok fel a vezérlőbe ő meg persze támad 1000-rel!
Ja és mióta erre a pályára kerűltem, álandóan elhomályosodik a kép aztán meg helyreáll, de ez folyamatosan. Olyan mintha vodkát ittam volna de nincs is nálam olyan meg amúgy sem szoktam használni. Az előtte levő pályákon ezt nem csinálta, csak itt. Az életerő sem fogy csak folyamatosan elhomályosodik a kép majd helyreáll, ez mitől lehet?
Amúgy az Oblivion Lost modot nyomom, ha esetleg nem volna egyértelmű. -
Stalker-2572
veterán
-
AthlonXP
őstag
válasz VinoRosso #2292 üzenetére
"ez törvényszerű, minden SW javításnál újabb hibák generálódnak" LOL
Na ja, de ennyire? Amúgy én csak az 1.4-eset használom ( mert a modnak az kell ) és semmi gondom vele. Bár 1-2 alkalommal nagyon ritkán előfordúl, hogy kilép a windowsba "Bug Report" felirattal, de tényleg nagyon ritkán és nem is zavaró. Utánna újraindítom a gamét es megy minden simán ( érdekes, hogy utánna már nem jelentkezik a hiba ott, ahol legutóbb igen, ki érti ezt... ) .
-
VinoRosso
veterán
válasz Stalker-2572 #2283 üzenetére
Konkrétan hogy?
-
AthlonXP
őstag
Én még nem szedtem le, de szerintem még várni kéne azzal.
Ugyanis megnéztem és ez még álítólag nem a végleges csak egy előzetes verzió, amolyan "béta". Ez is sok hibát javít majd álítólag, bár az elég aggasztó, hogy ennyi pecs után is "sok" javítani való van a játékban. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy még hány ilyen jön.
A Clear Sky-ról meg azt hallottam, hogy az a jelenlegi játék előzményeit mutatja be ( olyat is olvastam valahol, hogy lesz majd külön Stalker 2 is ami majd folytatás lesz, de kitudja ), ez tényleg igaz lenne? -
AthlonXP
őstag
A Clear Sky-hoz: [link]
Azt írták hogy 2008 első negyed, akkor valszeg március környékén már jönnie kéne, én is várom már nagyon.
Már kijött az 1.6-os patch is. -
konas
senior tag
Hello
Tenyleg mikor jon a Clear Sky?
Be vaok sozva ra.... -
AthlonXP
őstag
válasz Silenzio #2284 üzenetére
Köszi a választ. A játék tetszik csak ezt nem értettem, hogy mi van vele ilyenkor. Mert ugye néhány percig semmit se tudok benne csinálni ilyenkor ( már ha túlélem ). Észrevettem az új zombikat és láttam most benne egy "macskafélét" is ez eddig nem volt. Amúgy az állatok kidolgozása is szebb lett ahogy észrevettem pl. a vaddisznók. Meg többen is vannak, az első pályán alighogy elhagytam a kereskedő bukerét rögtön két kutyákból és disznókból álló falka támadt rám. Azt se tudtam hova lőjek a kispisztolyommal .Aztán miután sikerűlt őket leverni jöttek a macska szerű lények Szvsz megvolt a mai bemelegítő .
-
Silenzio
addikt
Nem tudja valaki, mikor gyön a Clear Sky?
Ja, az előző HSZ-hez: még az army warehouses pályán, a Bar felé haladva, újra támadtak a zombik De már egyedül voltam. Semmi esélyem nem volt, olyan lényekkel jöttek, amiket korábban nem is láttam. Szal ha valakinek az ilyesfajta kihívás nem gyere be, inkább fel se tegye. Túlélni mindent túl lehet. Kérdés, hogy milyen áron
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Silenzio
addikt
válasz AthlonXP #2280 üzenetére
Az eredeti sztori szerint a Zóna állandóan változik, az egész hely él. Ezt szerintem a játékban elég visszafogottan oldották meg. Ez a mod egy kissé felpörgeti ezt a tényezőt is.
Amit tapasztaltál az az ún. blowolás, amikor a Zónának "rohama" van. Ilyenkor fedezékbe kell húzódni, a föld alá, vagy valami. Kivédeni másképp nem lehet. Véletlenszerűen jön elő. Én is meghaltam párszor miatta, de állati élmény átélni, újra és újra. Közben az NPC-k görcsben vannak és vonaglanak, elég vicces. Később nagyobb durvulások lesznek - én például tanúja voltam, ahogy egy RAHEDLI zombi (nem az eredeti játék zombijai a scorcher és az X16 környékén, ezek új zombik) megtámadja a freedom-bázist. Brutális volt. A lényeg, hogy fejlesztették az A-Life-ot, és sokkal kiszámíthatatlanabbá tették a játékot. Ha így nem tetszik, sajna meg kell elégedned az eredeti játékkal. De cserébe több mindent cipelhetsz, bárkivel hatékonyan kereskedhetsz, vannak új fegyverek is (szerintem), és mindent meg lehet vásárolni a BAR-ban. Az EXOSKELETON-t is.
Más: nekem az eredeti játékban nem fordult elő, hogy egy küldetést úgymond más csinált meg helyettem. Itt igen. Mire megszerezhettem volna egy tárgyat, más már elvitte. Elképesztő köcsög és szemét húzásai vannak, de így sokkal jobban el lehet veszi a játékban. Mert bármikor életveszélybe kerülhetsz A Gothicban is ezt imádtam.
[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz Stalker-2572 #2277 üzenetére
mire jó ez a mod?
-
VinoRosso
veterán
válasz Silenzio #2272 üzenetére
Van olyan mod ahol lehet csatlakozni a kötelességiekhez( pl inferno ). Én nem játszottam vele sokat, mert nem jött be, de szerintem abban úgy lehet csatlakozni, hogy ki lehet nyitni azt az ajtót és beszélsz a taggal. Lehet hogy az eredeti játékban is ki lehet nyitni valahogy azt az ajtót( lehet kell egy kicsit baszkurálni hozzá a játékot a konzolban nem tom ) , mert olvasgattam a magyarosítás stringtábláit, és abban volt pl eskütétel, amikor csatlakozol a kötelességiekhez.
-
AthlonXP
őstag
Felraktam a játékot aztán az 1.4-es patchet majd az Oblivion Lost modot (semmi mást). Megcsináltam az első kűldetést amit kínált kereskedő, majd vissza vittem neki azt a pendrájvot ami a banditák által fogvatartott stalkernál volt. Ezután kaptam egy újabb feladatot, ami miatt át kellett volna mennem a vasúti híd alatt, amit a katonák őriznek. Namost addig nem is volna baj, amíg oda nem érek a hídhoz, utánna viszont történik valami. Elkezd sűrűn villámlani az ég, majd óriási sugárzás keletkezik ráadásúl az erőmű felől hangos robaj hallatszik és állandóan elvakítanak az éles felvillanások, semmit se látok, mozogni is csak nagyon nehezen lehet, és persze a sugárzás megöl. Ez most mi akart lenni?
Lehet, hogy valamit nem raktam fel vagy esetleg rosszúl csináltam ? -
Stalker-2572
veterán
All Black...
-
Silenzio
addikt
Francba... De utálom az ilyen fejlesztői-poénokat... A GSC is elmehet a búsba, hogy a bolondját járatja velem! Ja, meg az is idegesít, hogy az NPC-k állati fontoskodón mindig ugyanazt hajtogatják. Míg eladom a cuccaim a barkeepernek, kb. 60x kell végighallgatnom, hogy "bárcsak valaki segítene!" Elég nevetséges.
-
Silenzio
addikt
Öhm... Kb. 10 hónapja jártam itt a topikban utóljára, még mikor kijött, végigtoltam a játékot, aztán nem foglalkoztam vele, nagy csalódásnak tartottam. Pár dologra szeretnék reagálni, míg valaki el nem mondja, ki az isten az a csávó a Bar-ban akit fentebb említettem, és mit kell vele csinálni.
Nos:
Azt mondani, hogy a könyv 100% jobb, mint a film, egy hatalmas faszság. Mert ha van egy csöpp eszed, észre lehet venni, hogy a film NEM a könyv filmváltozata, hanem egy annak az alapjain nyugvó MŰVÉSZFILM. A stalkerek a könyvben és a játékban kalandorok, szerencsevadászok, magánzók. A filmben a stalker olyan mint egy spirituális vezető, valami pap. A filmben a Zóna metafora, és a film a boldogság kereséséről szól, a hitről, meg a természet utáni vágyról egy halott és túliparosodott világban. A film egész más szinten mozog, csak 2 közös dolog van a 2 műben: a Zóna, meg a kívánságokat valóra váltó tárgy/hely. Ja, meg a csavarok.A fagyásokra visszatérve: patchelni kötelező. 1 giga rammal hajlamosabb a fagyásokra, azt hiszem.
A járműhasználatra: tegyétek fel az Oblivion Lost modot (ez lett volna a játék címe), vannak benne járművek, lehet APC-ket vezetni, Lada Nivát, katonai dzsippeket, és nem csak az első pályán. A fizika reális, az autó védettséget ad, stb. Igen hasznos. A mod használata amúgy is javallott, helyre rakja, amit a fejlesztők elkúrtak - reális harcrendszer, sűrűbb játék, komplexebb világ. Nekem ez adta vissza a játékba vetett hitem. Nélküle játszani nekem már kb. lehetetlen, annyival jobbnak találom.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
A 100 Rads bárban van egy loner fickó, egy zárt ajtó (ketrec?) mögött, aki azt mondja: "Don't stand there! Come in!" Se beszélni nem lehet vele, se az ajtót kinyitni. Mit kell vele csinálni?
-
VinoRosso
veterán
kocsi mod csak az első pályán műkszik. Kel szerezni 5 holdfény artifactot, és akkor meg van oldva a probléma, vagy 50kg alatt bármilyen állóképességnövelő artifact is jó. Cracket itt nem tudsz szerválni, mert warez bann van, és lehurrognak érte( jobb esetben, rosszabbikban Te is bannt kapsz )
-
balintka
addikt
Nekem az lenne a gondom, hogy feltettem a játékot, majd rá a legújabb 1.0005-ös patch-et, végül a magyarítást, de új játék kezdése után nem jön be a videó, illetve 2 esc nyomása után fekete a kép, de a térképet, célkeresztet, pda-t látni. mi lehet a gond?
-
VinoRosso
veterán
Az nem. 2GB memkó kell neki, vagy vegyél le a grafikából. Akármennyi memkót tolsz bele amugy néha mindig le fog állni pár mp-re. 1.4es patch a legjobb szerintem, de a patchekkel csak a játék összeomlásokat és egyéb bugokat küszöböltek ki. Csak 1et kell feltenned, de ha ckrackelt a gaméd, akkor új crackre is szükséged lesz hozzá.
-
PROti
tag
-
PROti
tag
válasz horvathkrisz #2253 üzenetére
Gamestar,növ baratja,itt a fórumon!
-
PROti
tag
válasz horvathkrisz #2249 üzenetére
Én nem,de állítólag nagyon szar!
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok,
van köztetek olyan, aki nyomja multiban? -
Grigorisz
aktív tag
-
VinoRosso
veterán
Feltettem ezt az óverhalu modot, kicsit felemás szuájízzel írok most róla. Az eslő benyomás katasztrófa volt: visszatoltöttem egy mentést, esett az eső, sötét volt az orromig se láttam még lámpával se( az esőben nem látszott a lámpa fényudvara egy kicsit sem ) tele volt vertex hibákkal, amennyire eddig még sose, aztán elállt az eső, és sokkal világosabb lett az éjszaka, sötétnek sötét volt, de lehetett látni mindent szinte, pedig csak az esőállt el. Aztán nappal lett, és megint eleredt az eső, megint vertexhibák, de aztán egyszer csak kisütött a nap, és tátva maradt a szám Ma is nézegettem a gamét, és most esett az eső, de nem voltak vertexhibák( remélhetőleg már nem is lesznek, nem tom mitől van, de ha valami friss telepítés van a játékban akkor mindig előjön ), és csodaszép képeket csináltam!
Nagyon állat ez a mod, kár hogy nyáron amikor sok időm volt játszani még nem volt kinnt ez meg az 1.4es pöccs. Vannak azért fura dolgok is, pl megjelenik néha az épületek oldalán egy ilyen csikozás, meg mintha a növényzet egy kicsit zöldebb lenne, meg nekem pl ez a felhő kicsit túlságosan kékre sikerült, mint valami mézes mázas rajzfilmben, de mindent összevetve elég valósághű, szal jó munkát végzett aki csinálta, bár gondolom ezt a GSC-nél is meg tudták volna igy csinálni, ha ezt akarták volna kihozni a játékból.
-
konas
senior tag
Fenn van a Priboi...Erdekes,az osszes kuldetesem amik eddig voltak megcsinalatlanul,
heverneké.
Ezt a priboi storyt nem lehet magyarositani?
Koszonom a valaszt elore is.. -
konas
senior tag
Hello.
Mi az a STALKER Priboi exe file.
csak ennyi bol all, valami mod lehet?
Nem akarom feltenni csak ha vegignyomtam a game t.
Thx -
True
aktív tag
Én még kezdetek kezdetén egy 10-esért vettem, mostanra meg már annyira olcsó lett, hogy aki még mindig crackól beszél itt, az meg is érdemli!!!
Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...
-
Silenzio
addikt
Ja natürlich. Mivel a patchek általában a fő .exe-t (is) módosítják, tuti nem fog indulni. De az 1.005-höz (vagy mi) már jó ideje van crack. De mivel nem warezolunk, nem mondom meg hol Esetleg privátban, ha kell.
-
Djopci
tag
Feltelepítettem az új 1,5 patch ot és nemidul a játék!!!!
Mi lehet vele a baj? -
AthlonXP
őstag
-
AthlonXP
őstag
Igen, kell a patch.
Én az 1.4-eset tettem fel, azzal megy rendesen. Más nem kell hozzá sztem.
Amúgy nem árt ha esetleg kóddal nyomod vagy vigyázol hogy ne halj meg, mert ilyenkor előfordúlhat, hogy hibaüzenettel kivág a windowsba a játék .
Más problémát egyenlőre még nem vettem észre ( ill. igen de az még nem vészes ), bár még eléggé az elején vagyok.
Nagyon tetszik amúgy ez a mod, bár azt vettem észre hogy jobban is terheli a gépet, szal egy kissé nőtt a gépigénye. Eddig 1024-be nyomtam high beállításokkal dx9 fényekkel, de most ezzel a moddal nem megy olyan simán mint eddig.
De ez a mod tán még nem is végleges, asszem a magyarítás is még majd ezután jön, szal remélem javítanak majd a teljesítményén, meg az 1-2 hibáján ami van. Mindenesetre azért sztem nagyon jó lett így elsőre. Egy próbát mindenképp megér! -
AthlonXP
őstag
Ok. Ez is megoldódot, úgy látszik sikerűlt először pont egy olyan ladába beszálnom ami nem ment sehova.
Most kipróbáltam mást és az már megy szépen. Egyszer beszáltam egy btr-be mentem vele egy kicsit, majd mikor kiszáltam, az hírtelen felrepűlt a levegőbe és természetesen rám esett LOL Így persze azonnal game over lett, de már a látványért megérte . Amúgy nagyon jó! -
True
aktív tag
válasz AthlonXP #2217 üzenetére
Nekem ugy rémlik hogy alapból nem volt bekonfigolva mivel is indúl...
Option-ban állitsd be neked tetszőlegesen...Nem postázok még mutteromnak sem... Telószám az adataimnál volt, amíg az új PH láthatatlanná nem tette...... ja a mágnesmotort, csak ráadásnak csináltam...
-
AthlonXP
őstag
Heló mindenkinek!
Lenne egy kérdésem ezzel a Priboi moddal kapcsolatban. Észrevettem, hogy némelyik járműbe be lehet szálni, az érdekelne, hogy hogyan lehet ezeket elindítani? Vagy csak beűlni lehet, de vezetni nem? Bár annak nem lenne sok értelme
Amúgy nagyon tetszik a cucc, tényleg teljesen más lett töle a játék -
VinoRosso
veterán
mindenkinek szívesen
-
Pocee
senior tag
thx Vinorosso!Akkor nem cipelem őket
Mr.Brightside
-
VinoRosso
veterán
válasz ForRedGlory #2211 üzenetére
rakd újra az xp-t vagy próbálkozz meg egy takarítással ( pl CClearer ). Szerintem ez meg fogja oldani a problémát.
-
ForRedGlory
félisten
válasz VinoRosso #2210 üzenetére
WinXP van rajta.
Amikor indítanám egyszerűen semmit nem csinál, nem pörgeti a dvd-t sem.... A feladatkezelőbe se kerül bele, ott is sasoltam már. Az XP nem mai gyerek, lehet akkor az baja?
Legalább valami hibaüzit kiírna, de még azt sem. Érdekes hogy amikor kiveszem a dvd-t és úgy próbálom indítani akkor kiírja, hogy tegyem már be a dvdt. Ha meg bent van és indítanám egy nagy semmi. Még a dvd se pörög fel. Nem nagyon értem, már azt hittem fejbe lövöm magam. Eredeti játék és bacik elindulni[ Szerkesztve ]
-
VinoRosso
veterán
válasz ForRedGlory #2206 üzenetére
milyen hibaüzivel száll el? Van abszolút nem is inicializálja a játékot? Winfos mikori telepítés? Vista/XP?
-
VinoRosso
veterán
gitárral rádióval szerintem nem sok mindent lehet kezdeni egy fps játékban. Talán a fejlesztők úgy gondolták, hogy jó poén lesz ha beteszik, vagy építenek rá egy két küldetést nem tom miért került bele. Egyes modokbnan fel lehet venni horókat, kannát, dinamitot, amit megfelelő helyen elhelyezve és szétlőve pl ajtókat lehet robbantgatni, embereket lehet ölni. Petrenkohoz akkor tudsz bemenni legálisan, ha befejezted az első agypörzsölő lekapcsolását, és a csapos megbíz egy feladattal, amit Voronin generálisnak kell teljeítened. Ekkor beengednek a főhadiszállásra, és nem lőnek le.
-
Idegrohamosztag
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbált már magyarítás mellett repair modot telepíteni? Vagy egyszerre csak egy mod lehet fennt?
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Már párszor végigvittem de ezekre soha nem jöttem rá hogy mire is jók ezért kérdezek.
HAND RADIO,olyan mint egy napszemüveg
GITÁR,semmit nem tudok vele kezdeni se eladni se használniAzon a pályarészen ahol van a bár és az aréna bent a kötelességieknél jobbra van Petrenko ezredes aki akkor látható amikor beérünk az első csarnokba a kutyák után és jobbra odamegyünk az ablakhoz,ott van a srác,de nem engednek be hozzá mondván hogy tacskóknak nincs bemenet ,ha betörök lelőnek.Beugrani be tudok és tudok is vásárolni tőle de kiút nincs mert akkor megint lőnek.Egy küldetést is fel lehet tőle venni asszem:"Őlj meg egy szabadságit"
Szóval hogy lehet őhozzá gond nélkül bejutni?Bocs ha körülményes voltam.Mr.Brightside
-
ForRedGlory
félisten
Hali, nem tudja valaki miért nem indul a gém a köv. gépen?
Giga P35-DS3
E6600
Radeon 3850 256mbEredeti a játék, ha indítanám egyszerûen nem indul :-(
-
VinoRosso
veterán
válasz Bj Brooklyn #2201 üzenetére
ughh, hát ez igy kemény, valahogy hirtelen elfogy neki a fájl ha jól látom, amit olvasna vagy betöltene. Raktál fel valamilyen modot? Bele kéne lesni abba a cpp-be, hogy lássam, csak az a baj, hogy most volt reinstall, és elveszett egy csomó adatom, és most nincs fennt más csak a driverek meg az a xp, szal nem tom meglesni, meg nem is fogom tudni, mert azon feszülök, hogy hogyan szedjem vissza az adataimat.
-
-
Bj Brooklyn
aktív tag
válasz VinoRosso #2196 üzenetére
Nem rejtett és nem is titkosítottak a mappák és a mentések sem. Hibára, meg ezt írja ki:
"FATAL ERROR[error]Expression : hFile>0
[error]Function : FileDownload
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line : 106
[error]Description : e:\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\config\stack trace: "
[ Szerkesztve ]
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest