Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #42 üzenetére
Gondolom azért is kéne nekik a vásárlókör, hogy csinálhassák a konzolportokat ezerrel
(#47) misx: Mit nem értesz? A fejlesztő pénzből él. A pénzt úgy szerzik, hogy eladáják a produktumot viszonteladóknak, vagy közvetenül a saját/más digiterjesző lapról. A viszonteladók előzetes kalkuláció alapján rendelnek adott darabszámot a termékből, ami ha nem fogy jól a kezdeti időszakban, akkor nem fognak további tételeket rendelni. A warezolás pedig pont a premieridőszakot érinti a legjobban. Egy olyan cégnél, ami alapjában véve európai, ráadásul jóbal kisebb a vásárlóköre (a genre-ből. a marketingköltségekből és az elsődleges piacból együttesen adódóan), az ezt jóval keményebben megérzi, mint egy COD7-et kiadó EA.
Nem mellesleg sok játéksite felkapja az ilyen bátor kijelentéseket, ami ingyenreklámként működik a CDP számára. A warezosok lelkivilága senkit nem érdekel, mert úgy sem fizetnek, a vásárlók meg kb. le sem ..., hogy a warezosokat piszkálják, ha ők kimaradnak belőle (tehát nem szopnak emiatt). Magyarán win-win.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
LackoMester
addikt
Megértem, h. küzdeni akarnak a W ellen, de szerintem ez egy elég rossz megoldás. Ez vicc.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
misx
senior tag
Nem értem, attól még hogy letölti, nem követett el semmit, csak ha használja. Programot nem lehet eltulajdonítani, csak jogosulatlanul használni (megvásárolt licenc nélkül).
Egyébiránt ez a játék engem hidegen hagy, úgyhogy biztos nem fogok fizetni semmilyen módon érte.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Mivel Mo-n is törvénytelen software-ket letölteni/másolni/megosztani még magáncélra is, így feljelentés alapján az ISP a hatóságoknak köteles kiadni az adatokat...
Vagy rosszul tudom?
Amúgy kíváncsi leszek, hány ilyen levelet fognak tévesen kiküldeni...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
válasz DArchAngel #43 üzenetére
Nem lesz ilyen, már csak azért sem, mert a gog-os verzió DRM mentes, vagyis torrentezés után semmi sem akadályozna meg, hogy fizetés nélkül játssz vele.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
DArchAngel
tag
válasz GypsFulvus2 #26 üzenetére
Nem simán digitális disztribúcióról beszéltem. Hanem arról, hogy hivatalosan, torrenten, a közösség segítségével (=ingyen) terjeszteni a szoftvert, amit utána valamilyen összegét regisztrálsz (mondjuk), és akkor játszhatsz vele. Annyi eszem nekem is volt, hogy lesz hivatalos digitális disztribúció.
''Hand of fate is moving, and the finger points to You...''
-
GypsFulvus2
őstag
A sok letöltögető nem a játékot teszi tönkre, hanem a céget amely eddig csak PC-re fejlesztett. Ja nyilván előre félnek a buktától. Az első rész is azért kelt el egy addig tök ismeretlen kelet-európai fejlesztő PC only címeként 1,5 milla példányban, mert olyan xar volt...
[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
tdd587
őstag
Szerintem túlpörgitek. Csak annyi történt, hogy már előre félnek a buktától, amit már előre ráfognak a warezra.
Most őszintén: ha én (és még sok hozzám hasonló porcelánlelkű) megijed és nem tölti le, akkor mi van? Elárulom: semmi. Ha meg akarnám venni, megvenném. De mivel nem akarom, maximum kipróbálnám letöltés útján. Tök mindegy.
Persze konkrétan ez a játék sem érdekel, de biztos a sok letöltögető teszi tönkre a játékot. Amit ezek szerint lehet nem érdemes megvenni? Ááááá, hülyeség az egész.
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
kovsol
titán
több lenne a postaköltség mint ami hasznot hoz a játék
May the Force be with you!
-
Ezt nem ők találták ki, csak átvették a zene- és filmipartól.
(#35) Morden24: ráadásul a gog.com-os változat teljesen DRM mentes lesz. Én megértem, ha megpróbálnak küzdeni a warez ellen.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Sicilian
addikt
Hogy ez még senkinek nem jutott eszébe vagy mégis..
csak rájöttek, hogy halva született ötletnothing is true everything is permitted..
-
Morden24
nagyúr
Köszönöm.
Mondjuk szerintem ez inkább huhogás, mint fenyegetés, de majd kiderül, mi lesz belőle. Azzal mondjuk kénytelen vagyok egyetérteni, hogy mint semmilyen online részegységgel nem rendelkező rpg, klasszikusan olyan játékról van szó, ami ki van téve a warezolás teljes erejének.
-
válasz jozefgucci1 #31 üzenetére
Nem valószínű, hogy Magyarországot érinteni fogja a dolog.
-
wednesday
őstag
Szerintem ezt a hírt inkább ijesztgetésnek szánják, mint valós lépésnek.
Ha pár warezoló már nem tölti le már azzal nagyobb előrelépést tettek, mint bármiféle védelemmel vagy szankcióval.
Elképzelhető aztán tényleg 10 embernek küldenek majd ilyet. De azt is csak azért, hogy majd hírezzenek róla, hogy bizony egyesekkel megtörtént és akár te is lehetsz a következő.
Nincs meg a kapacitásuk, a felhatalmazásuk és az anyagi hátterük egy ilyen átfogó akcióhoz. Ennek a költségei lehet többe lennének, mint a bírság bevétele. -
HaaS
addikt
válasz GypsFulvus2 #29 üzenetére
Jaja, kétszer is, elsőre nem hittem a szememnek!
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
jozefgucci1
addikt
Ez csak üres fenyegetőzés.Senki nem gondolja komolyan , hogy ezt itt Magyarországon meg lehetne csinálni.Amúgy pedig a torrentezés még jó darabig élni fog és nem csak nálunk.Engem ez a játék nem érdekel amúgy , egyébként is ami igazán érdekel az a pár cím évente azt megveszem.
Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...
-
HaaS
addikt
Hát ezért vagyunk rá kíváncsiak!
Szerintem igazából csak meg szeretnék szerettetni velünk a játékot, hiszen ez is bizonyítja, hogy mennyire jó lett. Én már nagyon várom, szinte tűkön ülök! Annyira szeretnék vele játszani!
Nem lehet, hogy valaki be akar tenni a Witcher2-nek, azért van ez a hír:Ö)?
szerk: GypsFulvus2: ebben a hírben szó sincs a gogról, öreg haver!
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Ezt is értem, de az IP-címek kiadása után hogyan kerülnek ezek a CDP-hez, hogy továbbítsa őket az ügyvédi irodának, ami továbbítja őket a feltételezett tolvajoknak?
Nincsen erről esetleg valami link? Mert sem a cdproject.com-on (mondjuk ez jó nagy kalap szar), sem a thewitcher.com-on nem találtam semmit, ami utalna erre a dologra. Bevallom, nem is erőlködtem annyira, de számomra ez eléggé büdös.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
válasz DArchAngel #18 üzenetére
Nos igen, valóban nem ártana utánanézni a dolgoknak, mielőtt hülyeségeket írsz: [link] Digitális disztribúcióban elérhető a GOG-on, DRM mentesen, kliens nem szükséges hozzá, és a "single-hez is folyamatos online kapcsolat szükséges" szívatás nélkül. Az ára 45 Euró, de ellentétben más kiadókkal, kompenzálják az EU és USA árbeli különbséget: 16 USD-s levásárolható kupont kapsz a GOG-on (ebbe két vagy három játék is belefér), továbbá még egy ingyenes játékot. A csomagban pdf formátumú térkép, bónusz videók, soundtrack stb is benne foglaltatik.
Innetől kezdve mire ez a fenenagy felháborodás? Ingyen kéne? Aki ezt is lewarezolja az véleményem szerint nem tartozik a Vertebrata Phylum-ba... és teljes mértékben rászolgál a csesztetésre[ Szerkesztve ]
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
maláj
addikt
esélytelenek
fenyegetés = ingyen reklám -
scyllafren
senior tag
Magyarországon egy screenshot egy múltbeli állapotról nem jelent semmit az, hogy épp akkor 1-2 szeletét le vagy feltorrentezte valaki... akkor minden zenész perelhetné a másikat, hogy használja a zenei A hangot
Nameg ha feltörik a torrent encryptjét, akkor egyrészt gratula, másrészt feljelentés-alap személyiségi jogok megsértéséért/jogosulatlan adatfeltörésért...
-
mephi666
nagyúr
#1-ben én is ezt vetettem fel, de úgy néz ki, hogy csak én látom a saját kommentem nem értem, hogy gondolják ezt... vagy más országokban más törvények vonatkoznak ide? esetleg a szoftverfejlesztők törvénymódosítást akarnak indítványozni, mert ide minimum ez kellene, hogy ezt megtehessék... (a torrent-trackerek működéséről meg akkor megint nem is beszéltünk... lényegében a "letöltő" több száz/ezer ip-ről kap n+1 csomagot, ami külön-külön teljesen haszontalan... kicsit körülményes kinyomozni, hogy most akkor kitől/mit kapott és fordítva)
#21: de az ip-vel megint csak a szolgáltatóig jutna el, aki nem adhat ki információt...
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
wwenigma
Jómunkásember
Ahhoz is hogy egy maganceg bealljon seedelni es kozbe kiírogassa az IP cimeket....
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Narxis
nagyúr
Ahhoz nagyobb ország kellene, hogy legyünk... akkor talán hajlandóak lennének egyéni árakat szabni mert a fizetésemeléshez a játékkiadóknak közük sincs, az a mindenkori kormány dolga.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Morden24
nagyúr
Amúgy nyilván nem értek hozzá, de ezt így hogy?
Mióta kérheti ki az ISP-ktől az IP-címeket egy magánkézben lévő cég? Lemaradtam valamiről?Sectumsempra - For Enemies
-
DArchAngel
tag
Lehet, hogy hülye vagyok, de nekem hirtelenjében az jutott eszembe, hogy hagyják, hogy ingyen letorrentezd, és így nem kell nekik maguknak szervert biztosítani a letöltéshez, vagy fizetni különböző terjesztő cégeknek. Aztán, amikor regisztrálni akarod, akkor jóval kevesebbet kell fizetned, mert gyakorlatilag terjesztési díj nélkül jutott el hozzád a game. (Sőt, közben te is terjesztetted.) De látom, itt sima pénzbehajtásról van szó
''Hand of fate is moving, and the finger points to You...''
-
HaaS
addikt
Nem hiszem el, srácok! Ez orbitális!
Én balga meg ezt feltételeztem róluk... hát hol élek én?
-
bartucc
addikt
Nem értek ezzel egyet. Nem a torrentezés miatt, hanem ezzel is zaklatási lehetőséget adnak a játékgyártók kezébe, hogy ártatlan embereket is megbírságoljanak. Ne torrentezzen senki, de ezt pl ha jól tudom meg tudták oldani online regisztrációval, pl Assasin Creed 2. Nem lenne egyszerűbb mint ez? (és ne mondja senki hogy mi lesz azzal akinek nincs net otthon, mert akkor ügyfélszolgálaton keresztül elintézi egyik haverjánál/barátjánál. Ha már megvetted a játékot, nem hiszem hogy szemétkedni fognak)
Az az érzésem van, hogy a jó bevétel nem elég a gyártónak, hanem mégtöbbet akar. Kapják meg ami jár, de ne ilyen eszközökhöz folyamodjanak!
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
HaaS
addikt
Megfélemlítés! Báháhááháhá, vicsimicsiiináááász!
Köszönjük ollie !
-
wwenigma
Jómunkásember
Na erre kíváncsi leszek, épp itt az ideje, hogy felemeljék a fizetéseket a külföldi árakhoz.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Angel1981
veterán
Az elvvel egyetértek, de a sikeres megvalósítás tekintetében igencsak szkeptikus vagyok.
-
HaaS
addikt
Nem vagyok befosva én sem, csakazértis kategória. (szerk: pacsi, h-yle!)
A játékot nem engedem ki, arra a tűzfal! A többi már tényleg nem az én ügyem! Kábé sejtem, hogy működik! Áhh, röhögök nagyon... nagyon kíváncs vagyok mi lesz ebből! Reklámnak elég sz*r!
[ Szerkesztve ]
-
h-yle
addikt
Cak nekem van "Challenge accepted!" érzésem? Monduk elő van rendelve, de csak azért is letorrentezem.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
mephi666
nagyúr
a tűzfal a kommandósoktól véd, csak legyen mondjuk fél méter vastag betonból és vegye körbe teljesen a házat... még ablak/ajtó se legyen rajta
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
drachos
tag
Pontosan mi az összefüggés a tűzfal meg az IP cím általi megkeresés által? Mert én azt hittem, a tűzfal a portokon való adatcsomagokat figyeli, ezek szerint IP-t is rejt *szolgáltató!!!* elől. NICE milyen tűzfalat használsz, kell!
Amúgy meg: ez elvetemült ötlet, kb kivitelezhetetlen. HA torrenteznék, most nem ijednék meg
-
boeing
senior tag
Érdekes,sok sikert nekik.
-
Televan74
nagyúr
Jogos lépés.Ha valaki kiad 100-200e forintot évente, nem értem meg miért nem lehet a játékot megvenni. Akkor vegyen már inkább egy konzolt és a plusz pénz költse eredeti játékokra.
Torrentet tessék arra használni amire való.Bár megnézném, hogy ki fog egy home videót megosztani egy távoli rokonnak.
De azért kíváncsi leszek arra, hogy kapják meg majd a büntetést. Gondolom nem akarnak annyi időt a bíróságokon tölteni, Vagy csak kiküldenek egy csekket a határozattal. Torrentezők meg majd fellebbeznek a bíróságon és évekig zajlik majd egy per.Mindenbe beleugatok!!!
-
lumpen_stex
aktív tag
nyehehehe.... sok sikert hozzá.
-
mcwolf79
veterán
Mondanám,hogy helyes. Állítsák meg a warez-t, ne töltsön le senki,hogy nagyobb legyen a kiadók és a fejlesztők bevétele.
Csak az a bibi, hogy nem vagyok benne biztos, hogy a sok pénzéhes kiadó olcsóbban adná a portékáját, ha mindenki megvenné.
Eléggé faramuci helyzetIntel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
rupert
tag
De annyi mindenen átmegy a torrent kliensünk mire eljut a trackerhez (proxy szerverek stb), hogy lehetetlen visszakeresniük...illetve szerintem nem éri meg. Azt meg hogy én mit töltöttem le "witcher 2" név alatt úgyse tudják. Amíg nincs kézzelfogható bizonyítékuk ( a winyóm a gépből amin rajta a crackelt witcher) addig meg dobálózhatnak levelekkel.
Mellesleg HaaS-nak igaza van kis ország vagyunk mi az ilyesmihez.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, 2*8 GB G.skill Trident Z Neo, 2TB Kingston SKC3000, Asus ROG Strix 1000W Gold, Asus ROG Strix RTX 3080, Cooler Master Masterkeys Pro L RGB, Logitech G703 Wireless, Lian Li Lancool 215, Alienware AW2518HF 1080p 24" 240Hz, MSI G274QPF-QD 1440p 27" 170Hz, PS4 500
-
Narxis
nagyúr
Na erre kíváncsi leszek, épp itt az ideje, hogy fellépjenek a játékkiadók a torrentezés ellen.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
HaaS
addikt
Végre egy szaftos hír!
Hát én kipróbálom, az biztos! Bár lehet, hogy nem vagyunk eléggé nagy ország. Mndegy, tűzfalat föl, adjunk neki!
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
ööö, de most nem a szolgáltató "tudja" egyedül, hogy melyik ip cím épp kinek van kiosztva? és ő meg elvileg ezt az információt nem adhatja ki (mert személyiségi jogokat sért és szerződésszegésnek is minősül), maximum csak a hatóságoknak bizonyos esetekben? (és itt bizonyos esetek alatt komolyabb bűncselekményt értek, nem pedig kisebb tételű "szoftverlopást", mert hát mondjuk egy win7 ultimate is jóval komolyabb értéket képvisel, a különböző komolyabb tervezőprogramokról nem is beszélve)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest