Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Igen de ez nem baj
Valójában eddig is és most is megéltek / megélnek. Pusztán a reklámból. Ha ez nem így lenne, akkor nem lenne ennyi hírportál még mindig. Ha nem érné meg, akkor nem csinálnák. Ha csak nincs valakinek fölös pénze rá, mint pl a Youtube...
Másrészt a neten mindig is kényes téma volt a pénz. Eleve ingyenesnek és szabadnak 'született'
Bizniszt lehet csinálni belőle, de max reklámokkal és hasonló fogásokkal. -
KilgoreTrout
senior tag
Ha ezt bevezetik, egyből megjelennek majd orosz szervereken a neves hírportálok másolatai azok cikkeivel, ingyen. Ezek tulajai majd jól meggazdagszanak a reklámokból, a hírportálok pedig ugyanúgy szarban lesznek. Ráadásul ezt nem is lesz majd olyan könnyű jogi úton szankcionálni, mert a felhasználót nem büntethetik, az üzemeltető meg 2 másodperc alatt újranyitja máshol.
Ezek után nem tudom elképzelni miért gondolja bárki is, hogy ez menti majd meg az online médiát.[ Szerkesztve ]
-
Eszleny
aktív tag
Nagy Britanniában az embereket jórészt a belföldi hírekkel lehet csak megfogni. Külföldi híreket el lehet érni máshonnan is pl. Google News. Csak az a baj, hogy külföldi újságok is írnak a főbb brit eseményekről. Tehát nem hiszem, hogy a hírekért fognak előfizetni az emberek egy újságra, hanem a magáért az újságért, stílusáért. Azt még elhinném, hogy egy ilyen összefogás működne Magyarországon, mert a magyar nem világ nyelv, de pont az angollal működjön?
Talán ott bukik az érvelésem, hogy az újságok nagy kiadók kezében vannak és egy pár ilyen kiadó már dominálja a világpiacot. Ha több országban egyszerre bevezetik ezt, akkor annak biztos lesz hatása.Kérdés: az ITcafé nem tervezi a fizetőssé válást ?
-
tkazmer
addikt
már nem azért, de pont ezen a hírkeresőn még véletlenül sem tudtam kivenni szinte semmit (első ránézésre), csak azt, hogy van egy nagy narancssárga paca
persze ettől még az ötlet lehet jó, de a mögötte álló technológiát tekintve szerintem nem egy nagy cucc...úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Atos23
senior tag
Egy hirkereso.hu szintű oldal előfizetése pl. nekem megéri mondjuk egy havi ezrest. Bár igaz, hogy ez csak hírgyűjtő. De Én mióta beköttetem a netet, nem költök Televíziózásra.
-
tkazmer
addikt
ha az összes nagyobb hírportál fizetőssé válik, és senki nem fizet tehát másikat keres, akkor max a nagyon aprók (amikről senki nem tud egyrészt, másrészt kevés az új hír, harmadrészt még kevesebb a színvonalas tartalom) maradnának életben, a "közepeseket" senki nem tudná olvasni, mert nem olyan az infrastruktúrájuk, hogy elbírjon sokkal nagyobb terhelést.
és azért nem véletlenül lehetett sikeres a myvip az iwiw mellett...
...maradnának tehát a fizetős oldalak, vagy ahogy mondtad, az ingyenes, más jellegű alternatívák, pl tv és rádió.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
veterán
Na ez hozzánk is biztos begyürüzik
duree54
-
Dany007
veterán
"a tv-s példa azért nem jó"
Igen, de az HBO eleve úgy lépett be a piacra, hogy fizetős volt mindig. Most viszont szinte az összes nagyobb hírportál fizetős szeretne lenni. Legalábbis ezt írták.
Van benne valami, amit mondasz. Értem én. De a legtöbb ember, a legegyszerűbb megoldást választja. Egyszerűen keres egy másik portált.
A módszer akkor lenne életképes, ha speciálisan, a komolyabb összetettebb cikkeket tennék fizetőssé.
Nemtom elképzelni, hogy akár 320 ezres keresettel bárki is fizetne az index gagyi bulváros csalicímmel ellátott szánalmas és rendszeresen hibás cikkeiért, ami max 25 sorból áll.
Viszont láttam már nagyon jó, tartalmas cikket is az indexen, igaz ritka nagyon, de azért el lehetne kérni pénzt.@bambano:
"cafeteriából akkor nem fog több pénz bejönni, ha ezentúl nem adják a támogatást."
Ezt pár napja beszéltük a gazdaságis csajjal. A hidegélelem után 90 körüli adó lesz, a meleg után 30 körüli, nem emlékszem pontosan. Az üdülési csekket nemtom, olyat mi nem kapunk. Szal szerinted melyik cégvezető fizetné ki még pluszban az adót is rá, amikor elve nem muszáj adni semmit se?
Én itt a cégnél megismertem pár vezetőt, tulajt. Egyvalami közös bennük, hogy skótok. Nem is kicsit. -
tkazmer
addikt
semmi ellentmondás nincs a dologban, éppen azt írtam, amire te végül kilyukadtál
a havi 80ezres keresetedből valószínűleg te nem akarnál kifizetni 20€-t hírekre. viszont aki havi 160 vagy 320ezret visz haza, ő már lehet, hogy szívesebben kifizetne érte 20€-t.
viszont az talán elég valószínű, hogy az 5milliós ford autót (vagy pláne amik mostanában mennek az indexen, bmw, audi és volvo reklámok) reklámozó kereskedő nem szívesen fizet azért, hogy te látod a reklámját. sokkal jobban örülne annak, ha csak azok látnák, akik körében van esély arra, hogy valaki meg is veszi a reklámozott terméket, hiszen akkor összességében kevesebbet fizet és többet kap.a tv-s példa azért nem jó, mert hosszú évek óta létezik HBO, amiről ugye tudjuk, hogy fizetős.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Dany007
veterán
De hiába. Szerintem. Olyan lesz kb, mint a kafetéria megadóztatása. Remélik buta mód, hogy több pénz fog bejönni belőle, de valójában azt meg elfelejtik, hogy nem kötelező adni. Ergo senki se fog, ergo nemhogy több de kevesebb bevétel lesz.
Ugyan ez a híreknél. Mint mondtam a sima 7köznapi hírekért senki nem fog fizetni, mivel van már ezer millió hírportál. Max választ egy másikat. Kevésbé nívósat, kevésbé dizájnosat de híreket fog olvasni továbbra is. -
bambano
titán
Nem ez a kérdés, hogy te ki tudsz-e adni 20 eurót.
A kérdés az, hogy egy piac egyik érdekcsoportja alapvetően meg akarja változtatni a piaci mechanizmusokat a piac másik érdekcsoportjának (olvasó) megkérdezése nélkül.
Tűri ezt az olvasó vagy sem. Lehet, hogy az olvasó hosszú távon jobban jár, hogyha nem olvas fél évig fizetős portálokat, hogy a kiadókat észre térítse. Feléri-e ésszel az olvasók nagy többsége, hogy ez az érdeke vagy sem. Ennyi a kérdés.Szerk: ugyanaz, mint a politika. Negatívat akarnak változtatni, sztrájk lesz. Lesz-e annyi esze az olvasóknak, hogy sztrájkoljanak vagy sem.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Dany007
veterán
Ebben azért van némi ellentmondás.
Azt írtad, hogy 20€ bárki ki tud adni. Aztán meg azt, hogy az átlagnál jobban keresnek.
Szal, egyetértek, havi 20 eurót még én is ki tudnék adni, a havi 80 ezres keresetemből. De a reklámozott legújabb Ford 5 milliós autót szerintem majd csak 20 év múlva tudom megvenni, amikor már a kutyának se kellSzal a kérdés tényleg az, hogy az ember ki akar-e adni bármennyi pénzt is azért, hogy olvassa a sok shitet. Biztos, hogy egy kisebb réteg lenne. Ez meg már reklámban is rosszabb, hiába képes az a látogató kiadni 20€-t hírekért. Kevesebb ember, kevesebb lehetőség.
Ez már majdnem olyan, mintha most a jobb filmekért külön pénzt kérnének a tévék. Ott is van előfizetői díj. Amiből szintén nem a tévé üzemeltetője gazdagszik meg. Vajon ki fizetne azért 100 forintot is, hogy a 1200x ismételt Bud spencer film helyett mondjuk a Jégkorszak 3 menjen karácsonykor? Jó, ez sarkított, de kb hasonló a helyzet.
A hírportálok híre közt nem olyan nagy az eltérés. Vannak egyéni nívósabb cikkek, max azokért érné meg fizetni egy jelképes összeget. -
tkazmer
addikt
nem arról van szó, hogy ki tudsz-e adni 20€-t a hírekért, hanem arról, hogy ki is adsz-e ennyit. biztos vagyok benne, hogy gyakorlatilag bárki ki tudna fizetni most itt 20€-t, ha nagyon kellene. kérdés az, hogy ki akar-e.
és az egészen biztos, hogy azok, akik kiadnak havi 20€-t egy hírportál előfizetésre (és még másik 3-ra is 20-20-at, mert az azért ritka, hogy valaki csak egyetlen portálról tájékozódna), azok az átlagnál jobban keresnek, tehát jobban el lehet nekik adni bármit. ilyen módon természetesen sokkal értékesebb őket elérni reklámokkal, mint csak úgy a nagyvilágba hirdetni a tvben.
más kérdés persze, hogyha valaki fizet 20€-t, akkor elvárja-e, hogy reklámmentes legyen a felület, ahol olvas.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
ntomka
nagyúr
Ha majd minden komolyabb hírportál fizetős lesz, jön a Google a FreeNews szolgáltatással...
ツ Headphones on - World off
-
Dany007
veterán
válasz fordfairlane #18 üzenetére
Na igen, de a portfólia messze nem csak egy 'szimpla' hírportál...
Annak célzott közönsége van. És nem a tizenévesek, vagy az otthon ülő anyukák. (bár mért ne ) -
fordfairlane
veterán
A hirdetők száma visszaesett.. szerintem az előfizetők száma is.
Nálunk a külső megrendelések és a hirdetők száma esett keményen (céget hadd ne mondjak), az előfizetők száma felfutóban van, bár mi nem portált üzemeltetünk, hanem online játékokat, apróhirdetési oldalt, valamint domain hostingot. Az tény, hogy a ma már nem műszakilag nehéz egy híroldalt létrehozni, hanem színvonalas tartalommal nehéz megtölteni, újságírók, hírforrások előfizetési díjai, szerkesztők, netán korrektor , ha futja rá stb, stb... ez mind soksok pénz, a hirdetési bevételek meg épp esnek, koncentrálódnak a nagy látogatottságú oldalakon (index - origo), szóval, bizony, a kicsik hullani fognak. De erről szól a cikk is. Viszont a tematikus oldalakra úgy tűnik igény van, és azokért még fizetni is hajlandóak, lásd Portfolio.
x gon' give it to ya
-
Dany007
veterán
válasz fordfairlane #13 üzenetére
Végül is azért mondtam, hogy lényegtelen, mert nem az ár lesz a döntő ebben.
Az emberek egy része unalomból, vagy érdeklődésből megy fel híreket olvasni, már akinek annyi ideje van rá. Annyit meg nem ér meg szerintem, hogy utalgassak, pénzt költsek stb...
Amikor történik valami extra a világban, na akkor ugrik meg nagyon az információ éhség.
Bár ki tudja. Mi pl előfizetünk az IPM-re. De az teljesen más kategória... Van, amikor az is tele van számomra érdektelen cikkekkel, de attól még az összes igényes és informatív, max nem épp fizikai, technológiai témák.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz fordfairlane #8 üzenetére
A hirdetők száma visszaesett.. szerintem az előfizetők száma is.
Az alapvető baj az, hogy sok a portál. Ma nem nagy kunszt összedobni egy portált, a tartalom megszerzése és felrakása az erőforrásigényes, ezt ideig-óráig csinálják. Azoknak ki kellene hullani, akik nem gondolják komolyan, akkor koncentráltabb lenne a hirdetési piac.Másrészt meg nyomul a blog és a twitter, ma már minden magánszemélyből három klikkel újságíró lehet. Ezekkel kell versenyezni. És ezekkel nem az előfizetéses modell veszi fel a versenyt.
-
Noddy
senior tag
A PH-nak vajon mennyi lesz az előfizetése?
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
fordfairlane
veterán
wsj.com heti 2 dollár az előfizetés, ha jól emlékszem.
mod: ez persze csak az alap, a gazdasági lapoknál tipikusan szokott lenni felárért különféle árfolyamkövető / rajzoló szolgáltatás, WSJ-nél meg van nyomtatott lap is, amit szintén kapsz, ha kifizeted. A végösszeg így együttvéve lehet magas is.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Dany007
veterán
Ez nem feltétlenül biztos.
Azért mert egy olvasó kifizet 20-30 eurót egy hírportálnak havonta, még nem azt jelenti, hogy potenciális vevő lenne bármire. Teszem azt autóreklám, vagy utazás vagy bármi.
Ettől függetlenül igencsak leszűkülne a réteg.
A reklámnak mindig is az volt a lényege, mint a százból egynek régen a tévében. A sok ezer látogató közül csak jön majd egy, akinek megtetszik a termékem, rákattint, megnézi, és ha szerencsém van meg is veszi a terméket. Ha még nagyobb szerencsém van és jóáron árulom akkor talán tőlem fogja megvenni.
Tehát szvsz, a látogatók száma lehet a mérvadó, nem pedig az, hogy ki tudnak -e adni 20 eurót online hírekért...
De, én kíváncsian várom Megnézném milyen lesz a helyzet.@fordfairlane: ez a micropayment dolog talán még működne is, ha kitalálnának egy egyszerű, gyors fizetési módot. Tudom van paypal, meg online utalás... De egy 40 éves ember nembiztos, hogy nekiáll paypal accountot csinálni. Arról nem is beszélve, hogy itthon az embere még mindig félnek az online banki átutalás / fizetés dologtól.
Én még mindig a telefonos sms küldős megoldás mellett vagyok. Igaz, ahogy hallottam nagyon sokat elkérnek a szolgáltatók, és nemigazán éri meg annak, akinek végülis te fizetni akarsz.
Viszont ez lenne a legkényelmesebb és legegyszerűbb módja. Elvégre a telefon ott van mindenki kezében. Pár számot kell csak bepötyögni. Az előfizetésből meg szépen levonják majd azt az X összeget és kész. Még ki se kell fizetni azonnal, majd a telszámla lesz kicsit magasabb[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
akkor majd "napi hírek dd-mm-yyyy-siterip" nevű cuccok is fel fognak tűnni a hálón.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
fordfairlane
veterán
Na most ha csak fizetős ügyfelek nézhetik az oldalt, akkor fenn áll a veszélye, hogy tényleg drámaian visszaesik majd a látogatottság, elvégre a net előtti időkben is megvolt mindenki infója, max nem ennyi, de senki se halt bele.
Mi is az online piacból élünk, és a hirdetők száma idén drasztikusan visszaesett, így a hirdetési bevétel is, és még nem is mi voltunk azok, akiket a legrosszabbul érintett a dolog. Egyébként sok külföldi portál működik úgy, hogy pl. az archívumot csak előfizetők érik el, a videókat csak előfizetők érik el, és nekik még reklámokat sem nyomatnak, aki meg nem fizet, az kapja szépen a floating diveket.
Sajnos a hirdetési piacból egyrészt nehéz megélni, másrészt pedig borzasztóan magas a szezonális ingadozása, és a nem tőkeerős cégeket könnyen padlóra viheti ez. Szerintem a jövő ezé a vegyes modellé, valami könnyen használható és megbízható micropayment rendszerrel párosítva működőképes lehet.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Dany007
veterán
Bizony. Azért elég nagy kockázat vállalás lesz ez a részükről.
A pusztán online sajtó eddig csak a reklámbevételekből élt.
Ergo minél többen nézték az oldalt, annál jobb áron volt eladható egy reklámfelület.
Na most ha csak fizetős ügyfelek nézhetik az oldalt, akkor fenn áll a veszélye, hogy tényleg drámaian visszaesik majd a látogatottság, elvégre a net előtti időkben is megvolt mindenki infója, max nem ennyi, de senki se halt bele. Nem hiszem, hogy sok olyan ember van, aki kapkodni fog majd a bulvárhírekért. Persze lehet.
Szal ha ez bekövetkezik, akkor a reklámfelületei az adott oldalnak hirtelen elveszti az értékét. Ergo nem, vagy csak alig fognak fizetni a reklámozók. Elég ha csak 1-2-3 hónap ilyen súlyos és máris csődközelbe került az adott online lap. -
attila9988
őstag
online hírpiac fontos szereplőinek több mint kétharmada valószínűleg megszünteti az ingyenes hozzáférést.
Az olvasók meg áttérnek a maradék egyharmadra, így a haszon jelentős része is átvándorol oda.. (előfizet valaki, majd szépen megírja ugyanazokat a híreket, és felvirágoztatja saját portálját... ) Engem nem érdekel melyik oldalon olvasom a híreket, két katt ez is, két katt az is.
Mellesleg arra is van felmérés hogy mennyire mutatnak hajlandóságot az olvasók az online hírekért való havidíjak fizetésére... Meglehetősen siralmas néhány százalékos eredmények születtek..
[ Szerkesztve ]
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
bambano
titán
A kérdés nem az, te hajlandó vagy-e kifizetni a díjat, hanem az, hogy hajlandóak-e tömegesen saját érdekeik védelmében összefogni az olvasók.
Ha birkák, akkor fizetnek. Ha a többség azt mondja, hogy akkor inkább ezentúl nem olvasom azt a portált, akkor csőd vagy visszakozás lesz.
-
Dany007
veterán
Én se hiszem, hogy életképes az elképzelés.
Kb olyan, mintha a zenei kiadók most akarnák bevezeti a fizetős jogdíjas rendszert. Most amikor egész eddig 'ingyen volt', legalábbis a hírek esetében.A népszerűséget nem csak a szolgáltatás színvonalának köszönhették / köszönhetik, hanem főként annak, hogy ingyenesen, korlátlanul elérhető a tartalom...
Ki a fene fizetne elő olyan hírekre amiről - nyilvánvalóan - nem is sejti, hogy vajon érdekelni fogja-e vagy csak bulvár marhaság. Tömény adat, karakter, számára nulla információval.
Ez elég nagy zsákbamacska.
V.színű, hogy akkor marad a 7köznapi régies megoldás. Az esti Híradó, meg a továbbra is ingyenes tartalmak. Azt kész. -
bambano
titán
Semmi gond, majd vagy csődbe mennek, vagy nagyon gyorsan viszakozni fognak ezek a portálok.
Ha ők tudnak egységbe tömörülni, akkor majd az olvasók is egységbe tömörülve nem fognak előfizetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- PR-Telecom
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Gaming notebook topik
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -50% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest