Új hozzászólás Aktív témák
-
VitaD5
tag
(#12) IreN!CuS: Ha az operatőri munkára, és a szörnyek megjelenítésére gondolsz, akkor messze enyhén fogalmaztad meg. Ráadásul a linkelt videóban aki felvette, az még rátesz egy jó konténernyit, de nincs messze a valóságtól.
(#14) neilszab: Csak viccnek szántam (ezért van ott a kis vigyori ), de érdekes olvasmány volt. Naughty Dog-ban még nem csalódtam koncepció alkotás terén.
Yar Har fiddle di dee
-
XharX
aktív tag
-
neilszab
őstag
Én azt nem tudtam, hogy jogokat is vettek, de az biztos, hogy merítettek belőle, de ezen kívül még sok más hasonló jellegű filmből és történelmi eseményekből is...
http://hu.wikipedia.org/wiki/The_Last_of_Us:
"A The Last of Us koncepciója azután merült fel, miután a fejlesztők megnézték a BBC Bolygónk, a Föld című dokumentumfilm sorozatának egy szegmensét, amelyben egy Cordyceps gombával fertőzött hangyát mutattak be, ahol a gomba átveszi az állat agyának feletti irányítást, majd kinő annak fejéből; az, hogy a gomba az embereket is megfertőzheti a játék alapötletévé vált. A GamesRadar rámutatott, hogy a játék a The Walking Dead graphic novelből és televíziós sorozatból, valamint a 28 nappal később, Az ember gyermeke, Az út, a Legenda vagyok és A Triffidek napja filmváltozataiból is merített inspirációt. A játék további inspirációforrásaként szolgált A világ nélkülünk és a Polio: An American Story non-fiction könyvek, A félszemű, A kárhozat útja, a Nem vénnek való vidék filmek és a The Last Town on Earth és a City of Thieves regények......Druckmann és Bruce Straley játékrendező poszt-apokaliptikus és disztópikus helyszínen játszódó filmeket, könyveket és televíziós műsorokat tanulmányozott, ám hamar rájött, hogy a való élet sokkal jobb inspirációforrásként szolgálhat. Az 1918-as spanyolnátha járvány tanulmányozása során Druckmann a paranoiáról és az emberek kihalástól való védekezéséről tanult, míg az 1880-as évek polio járványa megmutatta neki, hogy a társadalmi osztályok közötti különbségek, hogyan befolyásolják az emberek a megítélését. Az emberi szenvedés történelmének vizsgálata is segített Druckmann-nek válaszolni arra a kérdésre, hogy a The Last of Us olyan játék e, amibe kell egy tipikus rosszfiú."
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
félisten
-
IreN!CuS
őstag
-
VitaD5
tag
Csak ne az legyen, hogy elveiben írják át a dolgokat. Lásd pl.: Doom. Komolyan, az a film hol Doom? Hol a pokol? Ami egyedül Doom, az a kb. 5-6 perces FPS jelenet benne, meg a Pinky láncfűrészes kivégzése (Ami többmódon találó volt). ITT meg is lehet nézni, akit érdekel.
(#10) neilszab: Véletlenül sem ennek a megjátékosítási jogát vette meg a Naughty Dog?
[ Szerkesztve ]
Yar Har fiddle di dee
-
neilszab
őstag
Aki a Last of Us hangulatához és témájához hasonló filmet keres, annak ajánlom figyelmébe "az út" című 2009-es filmet.
Iszonyatosan nyomatszó és rettentő jól megcsinált posztapokaliptikus film, zombik ugyan nincsenek benne, de az ember önmagában is épp elég nagy szörnyeteg tud lenni. Erősen ajánlott, nem horror, de nem is ijedősöknek való.
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
Peterson_
addikt
A hitman a játékhoz képest szinten nagy kihagyott ziccer volt, de azért még bőven nézhető kategória.
A Max Payne film előtt máig értetlenül állok.
Ha valamiből, akkor abból legalább 8-as 9-es filmek kellett volna születnie.Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
félisten
Ne feledkezzünk meg a fantasztikus Dead or Alive adaptációról sem, hogy Uwe Boll mesterműveit már ne is említsem: Bloodrayne, Postal, Far Cry...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK HA-n: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic SS-300TFX, Streacom F7C Alpha V3, Silverstone GD05 + GD06, vadiúj 45-ös Bugatti és VANS surranók
-
Jose73
tag
Silent Hill
Ez sem lett túlzottan jó, de a játék hangulatát meglepően jól megidézi.List of films based on video games
Ezek szerint film lesz a Temple Runból is, juhéé![ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz Dr.F.E.R.I. #3 üzenetére
Need for speed meglepően jó lett, 6-7-esre értékelném, teljesen kellemeset csalódtam pedig eleje elég bugyuta volt és a történet is lapos, de szórakoztató és nagyon jól megtalálták azt a szintet amivel a játékokra utalnak de egy idegennek sem furcsa. Egy 7-es film azért már jónak számít és szórakoztató kategóriában nem gigaprodukcióval nehéz versenyre kelni pl a szuperhős filmek ellenében. Soha nem fog kapni egy játékadaptáció olyan büdzsét mint egy batman vagy vasember, pedig ezeknél fontos a látványvilág, művészfilmet meg nem fognak csinálni játékból. Meg elgondolkodtatót sem, akkor sem ha lehetne hozzá alapanyag.
Ami nagy csalódás volt az nekem is a may payne, mert ott komolyan álltak neki és mégis az egyik legrosszabb film lett amit valaha láttam.
-
törölt tag
Kiváncsi vagyok..
-
james001
veterán
válasz Dr.F.E.R.I. #3 üzenetére
Amúgy a legrosszabb játékból készült film szerintem a Max Payne és a Tekken filmek voltak. És ráadásul utóbbiból lesz egy 2-ik rész,ami még szarabbul fest
[ Szerkesztve ]
https://psnprofiles.com/kazama001
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Kíváncsiságból megnéztem néhány videó játék ihlette filmet imdb-n, amik hirtelen eszembe jutottak:
Moral kombat film -> 5,8
Street fighter film-> 3,7
Doom film-> 5,2
Alone in the dark film -> 2,3
Super mario bros film -> 4
Tomb Raider film -> 5,7
Resident evil film -> 6,7...és még sokan mások
Egy-kettő még beleesik a nézhető kategóriába, de általában nem a filmművészet magasiskolái. Ha valaki tud esetleg olyan filmet, amit videó játékból adaptáltak és egészen jó is lett, beírhatná ide.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
james001
veterán
Kíváncsian várom mi sül ki belőle.
https://psnprofiles.com/kazama001
-
saelin
veterán
Ha nem térnek el nagyon a játéktól, akkor tuti siker lesz.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Spórolós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Facebook és Messenger
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- További aktív témák...
- Wharfedale 5.1 hangfal szett eladó + Yamaha RX-V440 6.1 erősítő
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/256 FHD+ Intel Iris Xe
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest