Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mister_X
nagyúr
válasz
laceszgamer #51 üzenetére
Rajta lesz a dobozon, hogy "better on Neo/Scorpio", ennyi. Moduláris konzolok sosem lesznek, a jelenlegi négy éves "félgenerációs lépcsők" is kifejezetten szimpatikusak.
-
laceszgamer
addikt
-
Mister_X
nagyúr
Egyébiránt nekem szimpatikus a Scorpio és a Neo, mert éppen a konzolok egyik régi betegségét orvosolja, mégpedig a fix hardver idővel való elavulását. A két gép visz egyfajta diverzitást a rendszerbe, a felhasználó meg eldöntheti, hogy elég lesz-e neki az alap gépezet vagy kinyitja a tárcáját.
Időtállóságról: az eredeti Xbox 2001-ben jelent meg, az Xbox 360 2005-ben. Ugyan úgy négy év lesz a One és a Scorpio között és még csak nem is teljes generációváltás.
-
ribizly
veterán
Engem inkább az aggaszt egy kicsit, hogy tényleg PC-t csinálnak a konzolból. Nem kapsz egy időtálló gépet a pénzedért (mondom ezt úgy, hogy már nincs semmilyen konzolom, de PC-m igen), hanem cserélgetned kell az alkatrészeit, amivel el is jutunk idővel a PC-hez, ha az XBOX One (S)-t nézzük, hiszen szinte ugyanaz belül is (HW komponensek) és az OS is (alapjaiban természetesen, hiszen a konzolon futó az egy "kicsit" zártabb). A PS vonal az egy kicsit más, de így tényleg eljutunk oda, ahol anno voltunk: Veszel egy jó PC-t és egy PS-t.
-
törölt tag
Már igen, de milyen sokáig nem volt. Steam alkalmazást is mindig felrakott valaki, persze fizetős volt, kár hogy soha nem működött, aztán leszedték. A bankomnak mai napig nincs alkalmazása rá. Paypal is bugos volt rajta, meg is szüntették már a támogatását.
Én nem azt mondom, hogy neked vagy 10+ millió embernek nem jött be. Hanem azt, hogy ideje elengedniük egy bukott projektet, ahogy az intel is tette az atommal.
-
Mister_X
nagyúr
"Az operációs rendszer menüje kezelése nehézkes volt, a cheat funkció hibás, az 500 GB-os háttértárból pedig csupán 362 állt rendelkezésünkre, a hardverhibákról már nem is beszélve. Tömören: a vásárlók elégedetlenek voltak." - idézet az ominózus cikkből
Háháh, mekkora szagértelem uralkodik arrafele
Épp a menü vitte a pálmát már megjelenéskor is (valljuk be, dashboard terén az Xbox mindig is jobb volt, ezt volt PS3 és jelenlegi PS4 tulajként is el kell ismernem), a hibás "cheat" funkciónak kifejezettem örültem (gondolom), hardverhiba meg tényleg annyi volt, mint a bűn... HA a külső tápegységet, a hangtalan működést és a stabil rendszert annak tekintjük. Persze egyes usereknek tücskök ciripeltek a gépben, másoknál meg működött az "Xbox, make a coffee" parancs.
Szakértelem csúcsa, hogy szerintük a Microsoft megöli a One-t a One S-sel. Tééényleg?! Fúbakker, mekkora köcsög egy vállalat, hogy kiad egy revíziót a konzolból, extra funkciókkal, olcsóbban. Egyébiránt a Play Anywhere nekem nem feltétlen tetszik, mert sok exkluzív tényleg nem marad. Ellenben a One (S) azoknak lesz alternatíva, akik olcsón szeretnének játszani, mert a platform nem fog kihalni egyik percről a másikra, egy középkategóriás VGA árából meg ott van egy One S a nappaliban. Vagy ha vastagabb a tárca, akkor Project Scorpio.
Na meg, hogy elavult volt a konzol megjelenéskor? A One lehet, de a PS4 kevésbé, az már más, hogy a PC hamar beéri a konzolokat.
Amúgy köszi, hogy megemlítetted, ma röhögtem egy jót.
-
törölt tag
8.1 -et próbáltam hosszabb ideig, még egy nyomorult facebook messenger sem volt rá hivatalosan. A 3rd party appokra meg meg sem jött az üzenet, vagy több perc késéssel. A W10 -el csak futólag találkoztam, de mivel nincs rá TOS, PAD, Steam, Discord... igy számomra egy 3310 szintjén van. Engem pl érdekelt volna, régiekre csak átraktam PC -ről a doomot, wolfot, duke nukemet 3d -t + egy config fájlt és futott. A rendszer lezárása egy rohadt nagy visszalépés volt, főleg egy ilyen alkalmazás kinálat mellett.
-
Ofanaht
csendes tag
Uh milyen letámadást kaptam hirtelen.
Def26:
Nem szeretném magam leidiótázni, ha már egyszer tudom, hogy nem vagyok az. Az inkább arra ment, hogy valahogy hirtelen mindenki ismét nem szereti az MS-t és az Xbox One sírját ássa. Csak körbe kell nézni, PCGuru-t pont a nemrég kirakott temetős cikk miatt döntöttem úgy, hogy már nem olvasom. Szóval én köszöntem, szeretem a Box-ot, nem véletlen fogok majd beruházni a Slim-re, mellé egy BF1-re.ribizly:
Én sem hiszem, hogy feladták az egy platform vonalat, így a válaszod simán küldheted a 33-asnak. Én hiszek az egységes platform tervben és remélem, hogy be is fog jönni, mert az rendben van, hogy az MS jól jár belőle, de mi még jobban.Remélem minden félreértést sikerült megmagyaráznom.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz
#52815360 #31 üzenetére
Én igen, de azért azokat ne hasonlítsuk össze a mostani platformmal, mert egészen más a két világ. A régi is jó volt arra, amire kitalálták, de semmilyen integráció nem volt benne, ami ma alap. Szóval nem érdemes azzal érvelni, hogy a régi jobb/rosszabb volt. A DOS is nagyon jó, de kár ma beszélni róla...
-
Ofanaht
csendes tag
Én sem értem ezeket, de akkor lehet csak én fogom ki mindig a jókat. Lumia 520 tökéletesen ment, egyetlen egyszer lépkedett ki, amikor a Preview 8.1 volt rajta. Utána az 530 is jó volt, most meg a 925 is tökéletes 8.1-el, de W10Mobile-al se nagyon volt gondom. Pedig ez már nem fiatal telefon. :/
-
k-adi
nagyúr
válasz
#52815360 #12 üzenetére
Nem akarom szétoffolni a topicot, de nem értem mi a bajod a WPhone OS-el... nekem 8.1 van, teszi a dolgát ahogy kell és nem laggol.... de volt már WP10-es teló is nálam, abba még több funkció van, és az is teszi a dolgát, ja és érdekes mód nem laggol, pedig nincs benne kis paks.
A többivel egyetértek én is
-
Dilikutya
félisten
Tulajdonképpen semmi értelme akkor. A Steam-en sem lesz olcsóbb, mint a Store-ban, és valószínűleg a felhős mentés, meg az amúgy huszadrangú achievement-ek úgy fognak működni, mint a Steam-en vett UPlay játékoknál. Vagyis sehogy a másik kliens nélkül. És ha a Store-os verzió indul el, akkor élnek a Store korlátozásai is, és ugyanúgy be kell lépned oda is. UPlay-es játékot Steam-re sem jár semmiféle technikai előnnyel, azt kivéve, hogy a letöltés a Steam-ről jön, és régebbi játékoknál nem kell kínlódni a Ubisoft elszabott telepítési és patchelési eljárásaival. Szerintem ez még mindig nincs kijavítva.
-
Dilikutya
félisten
A Half-Life 2 nem volt Steam-exkluzív. Kezdetben csak a digitális kiadás volt Steam-es, a Vivendi/Sierra által DVD-n és CD-n kiadott változat nem. Később valószínűleg azokat is lehetett regisztrálni, mint minden régi Valve játékot (még a 2-3 éve a Media Markt-ban kukázott Gunman Chronicles-t is tudtam regisztrálni, adott érte pár régi játékot, a dobozos LV kiadású HL1-et viszont használt kulcsra hivatkozva nem sikerült, pedig fóliásan találtam
).
-
Ofanaht
csendes tag
válasz
laceszgamer #20 üzenetére
Nem hinnéd hány féle statisztikát lehet csinálni, a letöltés csak egy dolog, azon túl számítható az átlagos/személyenkénti játékidő és a többi... Biztos megvannak erre a bevett dolgaik.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz
laceszgamer #20 üzenetére
Bizonyára vannak erről nálunk valamilyen statisztikák.
-
leviske
veterán
" hogy néhány játékuk (Forza 6 Apex, Killer Instict) azért szépen szerepel annak ellenére, hogy csak a Store-ban érhetőek el."
de hát mindkét játék ingyenes, nem?
-
Ofanaht
csendes tag
Engem nem nagyon tud érdekelni, ha kiadják Steam-re a játékaikat, legalább azokhoz is eljut, akik nem akarták a WinStore-ból megvenni. DE...
Nagyon remélem, hogy úgy lesznek fent Steam-en a játékok, hogy a Store-osat indítja el, addig is legalább maradnak a Store-os töretlen játékok. Örülök, ha többen tudják a játékokat játszani, de a warezolósoknak nem szívesen adnék semmit.
-
ribizly
veterán
Vicces dolgok történnek a világban. Az egy sajnálatos dolog, hogy a QB így elvérzett PC-n, de erről csak maguk tehetnek. Ha megnyitnák a kapuikat a Steam felé, akkor nagyon sok profittól esnének el, tehát beállnak a sorba és megpróbálják a saját stroe-jukat ők is létrehozni. Előbb utóbb jó lesz az is. Ami viszont mindenképpen szükség hozzá az az, hogy legyenek exkluzív címeik, ami máshol nem beszerezhető (lásd HL2 anno a Steam-en, Battlefield 3 az Origin-en, stb.). Lehet utána átjárás, meg közös vásárlás, csak ugyanaz lesz gondolom, mint a Uplay-el: megvásárolod valahogy ás utána mindenképpen indul a saját keretrendszer, amiben valójában elérhető.
Én amúgy támogatnom most ezt amit a Microsoft csinál. Csak csinálják ésszel és türelemmel, mert sokakat kell még meggyőzni arról, hogy nem valami vacakot csinálnak.[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
noPublicFG #13 üzenetére
"Azok a Microsoft játékok fognak Stemre megjelenni, amik nem keresztplatformostok"
Az MS korábbi nyiltakozata szerint nem lesz már ilyen.
-
Azok a Microsoft játékok fognak Stemre megjelenni, amik nem keresztplatformostok. Ez logikus. Pl. Forza Horizon 3 marad Windows Store. Viszont a Quntum Break talán mehet Steamre, hiszen ott senkivel sem tudsz multizni...
...de ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ezekről a dolgokról az MS -en kivül mindenki tudta, hogy zsákutca lesz.
1. X1 -nél a spec kiderülése után már mindenki mondta, hogy a vga karcsú lesz
2. Kinectet is kiadták pár zs kategóriás cimmel, aztán úgy hagyták. Nem is tudom miért gondolták, hogy X1 -el még bepróbálják még 1x. Annyit értek el vele, hogy buktak pár első napos vásárlót a Sony javára.
3. Első pillanattól rosszabb és drágább volt mint a Steam, tele korlátozásokkal. Ugyan mit gondolhattak...
4. WinMobile 6.5 után már a 7 is egy vicc volt. Aztán még elhúzták a 10esig...5.nek meg jöhetne, hogy a Win végre egy oprendszer legyen, ne pedig egy hirdetőtábla szolgáltatásoknak.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
"But we will ship games on Steam again and the I think the partnership between us...we had the leadership of Valve over before the show and showed them Scorpio and said "hey here's what we're doing".
Semmi szó nincs arról hogy csak indie cuccok jönnének majd. Arról van szó, amit cikkben is írtam, hogy jövőben lesz majd MS játék Steam-en, de nem mindegyik, és ugyanúgy jön Store-ba a többi játék.
-
Raysen623
addikt
Könyörgöm, menjen már el az MS a Valve-hoz és kérjen magának egy külön fület a Steam áruházon belül, a saját áruházukat meg a milliomodik megreformálás helyett számolják fel és kész. Egyszerűen nem értenek hozzá, vagy fogalmuk sincs mit akarnak. Inkább feküdjenek rá a winphone-ra jobban...
-
wjbhbdux
veterán
Sok helyen úgy hozták le ezt az interjút hogy jönni fognak Steamre a játékaik, valójában pedig inkább úgy lehet értelmezni hogy még egy ideig nyomni fogják kizárólagosan a win storeba a saját fejlesztéseiket, indie shit meg mehet a Steamre is. Amikor így elhatározza magát az MS akkor általában pár évig végigviszik akármekkora baromság mire megjön fentről hogy ez mégse jó.
Definitely could. I look at Steam today, it's on an incredible growth trajectory. It's a massive force in gaming, a positive force, I think it'll be bigger a year from now than it is today and five years later it'll still be bigger again...My role, well we say it's head of Xbox, actually inside of Microsoft they think of me as the head of gaming. I look at Valve as an important ISV [independent software vendor] for us on Windows. They are such a critical part of gaming's success on Windows. I don't think Valve's hurt by us not having our games on their store right now; they are doing incredibly well and I think we're going to learn by doing of putting our games in our store.
I wanna build a store, there's no doubt about that. Gabe and Scott and Eric and I talked about this and I think Gabe says it very well there are going to be areas where we co-operate and areas where we compete and it's, the end result, is better for gamers. So I definitely want to have, inside of Windows, a healthy store and in order to exorcise the issues that we talked about in terms of some of our early launches I think I have to put my first party stuff there. We adopted Xbox Live before anybody else on console. We're there at launch on consoles doing things that third parties won't go do so I think we need that.
I get the same sentiment that you hear of "hey if you don't put it on Steam then it's not really a Windows game". Steam has earned that, Valve has earned that with the way they treated customers and they've been there and I understand the GFWL 2.0 meme and how "hey maybe we'll forget how to spell Windows again and just try to trick everybody into buying an Xbox". I get that perception from people and I'll tell you as long as I'm in this job I think about Windows and our work on Xbox as core to what we are trying to do and I want to learn from putting our games in our store and the process of doing that because I want to have a healthy store ecosystem. But we will ship games on Steam again and the I think the partnership between us...we had the leadership of Valve over before the show and showed them Scorpio and said "hey here's what we're doing". They're a great partner, I know those guys incredibly well and I think they're doing well without Quantum Break in their store right now.
I don't know what the future holds completely but I have no aversion to shipping games on Steam again but I do think we have to do work on our own and learn from that.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
laceszgamer #5 üzenetére
1. Készitettek egy erősebb konzolt
2. Lassan elengedik a kinect kezét
3. Steamre is felkerül majd a játékok egy része
4. WinPhonet is felszámolják végreAz irány jó, csak ne álljanak meg félúton.
-
Def26
félisten
Végre. Tudtam, hogy nem döntöttem rosszul az xbox one eladással.
-
törölt tag
Lassan, de biztosan megjön az eszük.
-
Peat;)
veterán
A vacak port ellenére én meg akartam vásárolni a quantum breaket, de 20 ezerért köszönöm, meghagyom másnak. A pc árakat illene kicsit a konzol alá belőni, majd rájönnek idővel...
Új hozzászólás Aktív témák
gp Mindezek mellett természetesen lesznek továbbra is Windows 10 Store exkluzív alkotásaik.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- Ukrajnai háború
- Interactive Brokers társalgó
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Precision 7770 17.3" FHD IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MSI MEG Z490 UNIFY + Intel Core i7-10700K BOX + G.SKILL Trident Z RGB 32GB (2X16GB) CL15 3200MHz
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS érintő i5-1245U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG QE65Q950R 165CM 8K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest