Steamre is jönnek Microsoft játékok a jövőben

Bár néhány régebbi Microsoft játék elérhető Steamen, a saját programjaikat már egy ideje csak a Windows Store-ban vásárolhatják meg a játékosok. Ezzel természetesen nem mindenki van kibékülve, hiszen a Store-nak több problémája is van, elég csak  multi-GPU-s korlátozásra, vagy például a kikapcsolhatatlan v-sync-re gondolni. A nyáron érkező Windows 10 Anniversary frissítésben állítólag ezek többsége javítva lesz, de a visszajelzések alapján sokan örülnének neki, ha Steamen is elérhetőek lennének a Microsoft játékai.

Sokaknak probléma, hogy bizonyos játékok csak a Store-ban elérhetőek

Phil Spencer, az Xbox csapat vezetője a Giant Bomb-nak adott E3-as interjújában elmondta azt, hogy komoly változtatásokra lehet majd számítani a jövőben. Elmondása szerint elismerik, hogy a Valve áruháza mennyivel dominánsabb saját megoldásaiknál, de hozzátette, hogy néhány játékuk (Forza 6 Apex, Killer Instict) azért szépen szerepel annak ellenére, hogy csak a Store-ban érhetőek el. Természetesen elismerte azt is, hogy a Quantum Break nem igazán szerepelt jól.

A későbbiekben a Steam sikerein okulva szeretnék majd megreformálni a saját áruházukat is, egy fél mondat erejéig pedig azt is hallhattuk tőla, hogy a jövőben Steamre is fog majd érkezni Microsoft játék. Ez vélhetőleg nem azt jelenti, hogy mostantól minden MS alkotás kapható lesz, de már ez is előrelépés, hogy lesznek olyanok, amelyeket Steamen is be lehet majd szerezni.

Előzmények