-
GAMEPOD.hu
Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
garihoz kell papír vagy sorozatszám alapján megoldja a Samu? Céges vásárlás esetén 1 v 2 év vajon a gari? Köszi!
-
kchris78
veterán
nem siklanak el szerintem releváns kérdések csak épp akkor nincsenek . Végig követtem a watch4-et szerintem kezelhető volt.. A kuponos hozzászólások és a face között meg van 1 nagy difi: a kupon az amikor tényleg itt teret nyert az időszakos dolog volt a samu "jóvoltából" amikor lehetett halmozni, a face meg igazából állandó lett... Hol máshol tudná meg az ember hogy van valami jó lehetőség mint itt ha szeretne órát.
-
kchris78
veterán
megnyomkodtam tegnap az 5prot. mint egy felfujt krumpli, es a lunetta helyett egy karika, süllyesztett kijelzővel. kell a hely az aksinak, a kijelzőt meg nem növelhetik a teljes feluletre mert többet fogyasztas meg nem lenne használható ugyanaz a kijelző a gyártáshoz. szerintem nem elegáns a 4 activehoz képest.. a kerek vékony széle meg festetlen állapotban is tud koccolodni mert csiszolt.. a felület meg ugye oneui 3.5 ezt a gw4 is megkapja.
anno az apple watch esetén volt difi amikor megjelent a zafír üveg hogy annak nincs olyan nagy fényáteresztő képessége, erősebben kell világítani hogy ugyanaz a hatás meglegyen.. nem tudom ennél hogy áll ez a kérdés.
szerintem minden egyes eladott becserélt gw4 órából 5-ot gyárt. ugyanaz a kijelző ugyanaz a soc. berakja egy új aksi mellé egy másik házba.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz szilasz007 #8603 üzenetére
GW4 elején is hogy lelkendeztünk meg bíztunk hogy lesz ez pontosabb meg jobb meg kávét is hoz reggel az ágyba aztán kb maradt ugyanolyannak... Ez is ugyanaz a sztori... tudható előre hogy a rendszer a proci a minden (szerintem a Bio-szenzor is!) ugyanaz.. raktak mellé kicsit nagyobb aksit.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz undercover #8590 üzenetére
ez is egy marketingfogás! nehogy már bárki is komoly használhatóságot tulajdonítson már neki.. ugyanolyan használhatatlan lesz mint a vérnyomásmérő. Tini koromban volt hőmérős CASIO órám... lehetett normál és testhőmérséklet figyelembe vevős módban használni. amikor levettem és kihűlt akkor mért pontosan.. utána összevissza mutatott.. GW5 eleve csak a bőr hőmérsékletet tudja mérni. Abból esélytelen bárhogyan is becsülni a maghőmérsékletet.. gondolj bele egyszer nyár egyszer tél... Hosszú ujjú póló vagy rövid.. Gyors-lassú vérkeringés épp.
Egy funkciója lehet ami pontos: úszáskor a vízhőmérséklet. NA az pontos lehet mert a viznek nagy a hőátadása, és a bőrhőmérsékletet is megfelelően leviszi.
Szerintem nem ér meg plusz 60-80ezreket... Titánon a festék ugyanúgy leüthető.. Sokan elhozzák kuponnal aztán pár hónap mulva majd próbálnak megszabadulni tőle még olcsóbbért mert nem jött be nekik. Amikor bedurrant a GW4 abszolút kínálati piac alakult ki.
Engem is elkapott egy-két órára a lendület de lehűtöttem magam . Semmi objektív értelme nincs, ha belegondolok az ilyen cserék fűtik az ilyen piacokat mint ez, ha elő lehet szedni egy kis környezetvédelmet.
-
kchris78
veterán
hiába a titán ház a festés úgyis lekopik a legelső kis koccra.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz undercover #8482 üzenetére
hát ez az. ha nem javítottak rajta kb fölösleges cserélni (nekem). 4-esbe is mindenben 1 szenzor van, szerintem ugyanaz.
-
kchris78
veterán
kíváncsi leszek a szenzorokra. pulzusmérő leginkább.uszasom első 10 perce megint ment a lecsóba 155-180as értékekkel. utána viszont teljesen jó.. hogy mitől csúszik félre... ez viszont a statisztikát, kalória számítást teljesen félreviszi.
-
kchris78
veterán
válasz Leonardo91 #7564 üzenetére
no way. ha csak nem találnak fel legalább 3-5x energia sűrűségű aksit. óráról beszélünk.. mobilozáshoz ennyi energia kell ami nem fér bele egy órába, ez van. mintha nagy autó fogyasztása 1l kellene legyen kb 100kmen. jelenleg ennyit tud a technika.
-
kchris78
veterán
WF-eken kívül van esetleg valami kipróbálásra érdemes program?
-
kchris78
veterán
válasz gippazoid #7194 üzenetére
szerinted ez a telefon paramétere es mindenki igy használja? Valami más gond van ott. Hasonló sztorik voltak az s21 ultra esetén.. szar térerő hivhatatlan eladom stb aztán szerviz után: jéé hat ez így működik? Tippre én azt gondolom hogy ha a készülék házban valami antenna csatlakozás/vezeték sérült akkor cserélhetik akármennyiszer a panelt nem lesz stabil kapcsolat.
-
kchris78
veterán
válasz Roland0224 #7138 üzenetére
bírnia kell bár a só egy kicsit gondolom jobban igénybe veszi. A lényeg hogy ha kijössz a vízből akkor mosd le édesvízzel.
-
kchris78
veterán
most még a pulzust sem mérte rendesen. hűvösvölgyi hamburgerestol vissza a fogas aljáig végig 159-180 (!!!)at mért (bicaj), erős késztetést érzek ilyenkor a földhöz b.szni. Valami átfordul és szerintem a dupláját mutatja a valósnak és akkor all vissza mikor leesik a pulzus 70-80-ra és észreveszi az óra hogy valami nem stimmel..
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
-
kchris78
veterán
biciklizés felismerése megbízható? (nem nagyon látom mi az a periodikus mozgás amiről az felismerhető mint pl futás/gyaloglás)
-
kchris78
veterán
ok igaz, de talán az már fél siker.. :). én a momba járok, eddig nem volt gond, csak egy lábgombát szedtem össze amikor elfelejtettem papucsot vinni és végigmentem sok helyen mezítláb :(. 1 év alatt. annyira nem klóros szerintem. nők biztos pontosabb képet adnak :).
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz barack2244 #6322 üzenetére
szerintem az fontosabb hogy milyen hőmérsékleten tárolták. A gyártás során tárolásra lövik be a töltöttséget, és ha nem tárolták meleg helyen hanem hűvösön (0-20fok kb) akkor az önkisülés (ami litiumos aksinál nagyon kis mértékű hűvösön) nem ment még mélykisülésbe.. 12 hónap szerintem belefér.
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
mert nincs optimalizált szoftver. ami valahol nagyon dühítő. van többszintű framework architektúra, van vizuális meg ki tudja milyen kényelmes fejlesztő környezet...
kicsit off de röhely hogy mikor fejlesztünk és a db-bol kiolvasunk adatokat a framework atforgatja a db adatot objekum orientált adatkupacca iszonyatos cpu munkát tesz az egész tetejére... mikor a legtöbb fejlesztő fejleszt, bele SEM gondol már hogy mi történik belül mer nem az ő dolga nem is ért már hozzá... a CPU kiszámolja, futás időben már nincs vele gond mert brutálisan erősek.. csak hogy amikor deep sleep lenne és percről percre ugyanaz a művelet és mindenen rajta van többszörös overhead.. na ott kijön fogyasztásban.
plusz az Android... desktop meggondolásokon alapszik, nincsenek mobil fogyasztás limitaciok az alapjaiban. amit próbálkoznak az utólagos próbálkozás, olyan megoldások amik iOS esetében már ott vannak-voltak az alapokban. -
kchris78
veterán
abszolút igazad van, de akár átlagember akár nem, ezt tudja a technológia, persze lehet fikázni ebben szerintem a fő "bűnös" hogy ki az aki azt mondja hogy oké ennek ellenére dobjuk így piacra a terméket.. én a 40mmest nem engedtem volna. viszont az átlagember is olvasson egy kicsit arról mit tart a kezében ;). én is lte 46-ost vettem, applehez képest jó áron amiről váltottam.
-
kchris78
veterán
Hát, pedig telefon esetén is javasolják hogy ne töltés közben játszon az ember olyan játékkal ami felforralja.. Amit írtál mint rendeltetésszerű használat az egy kicsit nekiesik mint borjú az új kapunak inkább.
Ez az óra, az aksi főleg mert a kisebb, nem az sw frissítés alatti 100% pörgetésre van méretezve melegedés tekintetében hanem kb a deep sleepre.. Az se véletlen hogy sw frissítést csak 50% fölött lehet elkezdeni mert szerintem a frissítés alatt nem tölt, egész egyszerűen azért mert frissít és a töltéshez az oprendszernek futnia kellene legalább valamilyen szinten. (0-ra merülés után csak feléled csatlakozáskor)
Azzal hogy kicsi az aksi kapacitása azzal egyetértek. Nem boldogít de az apple kisebb órája is hasonló kategória...btw nem tudom mi történik de nekem még a 46-osom sose problémázott a meleg miatt pedig hordtam nyáron lassan egy éves, azért frissitettem én is töltés közben meg hasonlók.. fogtam meg töltés után majdnem forrón.
-
kchris78
veterán
válasz Varszegig #6165 üzenetére
nekem egy negativ tapasztalatom volt mikor Páromnak kellett megszuntetni UK számláját mert már nem ott dolgozik - lakik és BREXIT. (Barclays) Mikor elutaltunk 200fontot becsukták az online számlát. Fél óra óra telefon után kinyitották, mondván "nem lesz baj". Aztán még mindig csak 1000 font: megint becsukták. És akkor már olyan infókat kellett mondani hogy mi az ottani valamilyen száma amit igazából semmihez sem kérnek csak a munkaadó.. Csak hogy ne kelljen kimenni.. Akkor azért ELÉG morcosak voltunk, érdekes módon egy sima _magyar_ bankra áttették a pénzt... A revolut nekik csalás-áldozatos utalást jelent "véletlenül".
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz barack2244 #6146 üzenetére
ez azért van mert a 100% az tulajdonképpen egy töltöttségi tartomány nem egy 100%-os pont.. hogy legyen a töltésnek egy kis játék hogy feltölt, aztán visszamerül és újra... és közben végig 100%-ot látsz. van olyan amikor 100%-ról gyorsan jön le 99re.
-
kchris78
veterán
válasz barack2244 #6111 üzenetére
töltögetős de miben korlátoz ez, kb 30 mp egy töltés telefonnal.
-
kchris78
veterán
válasz Luigi962 #5868 üzenetére
Milyen alvás adat? Nekem van az is de ahhoz reggel vissza kell rakni hogy kapcsolódhasson a telefonra és várni egy picit amig pörög az alváskielemzés arra belépés után..
A pulzus mérésnél nálatok hogy néz ki? Alvás előtt nekem szép hullámzás ahogy kell.. Viszont amikor felmentem egy torony tetejére össze vissza mutatta, alig tudta megmérni a pulzust (hullámzás kb összevissza volt), volt hogy nem is jól mért (érzésre jóval kesevebbet is mért). Most az én szivem dolgozik összevissza? Vagy a szenzor ilyen sz.r .
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Éjszaka: repülő mód, oxigén kikapcs, pulzus marad.. Alvás mód be. Így nincs értesítés, rádiós modul nem fogyaszt és a kijelző se. Így egy éjszaka nekem 8-10%-ot fogyaszt a nagyobb óra.
-
kchris78
veterán
úszásra többször jó néha szar. keddi úszásom nagyon szépen lekövette, 120-140 körüli pulzussal.. Mai jó szar lett volt egy sok perces időszak, ellenőrzéskor kapaszkodtam a medence szélébe és néztem hogy pulzusom meg 150-170 körül ingadozik és hiába huzigálom hiába csinálok bármit úgy maradt úgyhogy folytattam az úszást. Végül nem tudom beazonosítani hogy mikor és miért kezdett végre ismét a normális reális tartományban mérni... Így teljesen félrevezető az eredmény hogy mennyi rész van csúcs-anaerob-aerob tartományban.
Mi a tipp hogy kell hordani? Borotváljam le ott a szőrt? Sajnos nagyon megszorítani nem tudom mert vékony hozzá a csuklóm és nem túl szoros a legszorosabbra állítva sem.
-
kchris78
veterán
az alvás mód az nemitja a telefont is? múltkor nem tette meg és éjszaka rezgett jelzett a telefon mert időeltolódásos haverom írogatott éjszaka (legalábbis itteni idő szerint)
-
kchris78
veterán
válasz barack2244 #5153 üzenetére
2-3 percenként leszed egy pár MB-ot az nem egy intenzív használat.
Amit én teszteltem most az az hogy a T-s multisim esetében roaming (Bécs)-nál az óra fel tudott csatlakozni a hálózatra és adatot forgalmazni. Azt hogyha hivnak melyik hogy csörög ki azt nem teszteltem, annál rövidebb és sűrűbb volt ez a kiruccanás . -
kchris78
veterán
válasz Roland0224 #4843 üzenetére
iphone esetén AW a megoldás...
-
-
kchris78
veterán
Pitvar fibri hogy lehet megbízható ha még a pulzust se tudja stabilan mérni. múltkor úsztam és fél órán keresztül pörgött fel 150 körülre úgy hogy a végén már ennél lazább hátúszást nem tudtam prezentálni, és nyugodtan úsztam nem volt levegő kapkodás semmi ami már 150nel azért jelentkezik.. reális kb 120 lehetett max...
-
kchris78
veterán
válasz barack2244 #4645 üzenetére
ezt nehéz megoldani, erre kevés a technológia. Fel lehet húzni a keresési időt de akkor meg az lenne sokaknak a problémája hogy itt van már a háló miért nem keresi/találja... Ez úszás esetében a szivás, bedugom a csuklóm a vizbe máris szakad minden.. Akkor mindig repülőre (kellene) tennem. Bár ki tudja lehet hogy vizálló módban megemeli ezeket az értékeket de akkor is merül az aksi mint a Titanic..
-
kchris78
veterán
válasz barack2244 #4636 üzenetére
na igen de ahol mindenki csereberéli a szíjakat...
-
kchris78
veterán
válasz kyra_emett #4539 üzenetére
gyerek altataskor teljesen megvaltozik a test gyorsulás lépésenként.. tippre ezzel nem fogsz tudni mit csinalni, a balkezes mod atforgatja a kijelzőt csak.. amugy gondolj bele mit erzekel a csuklodon az nem latja a törzsed, emiatt nem ismer fel lépést, minden kis mozgást nem mérhet be lépésnek. nyilván gyerekkel óvatosabban jár az ember nincs akkora doccenes de az órának az kell. (en is balkezes vagyok)
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
feltöltve de nem teljesen. azért lehet mostmár bizonyos Samsung telefonokon bekapcsolni azt hogy max 85%ig töltse fel. mivel kicsi az onkisules elég sokáig 100% körül fog maradni, én nem tenném töltőre. 50-80% bőven elég. Amúgy kb ilyen töltöttséggel szoktak lenni a boltban is az eszközök hacsak nem állnak ott 1 éve.
-
kchris78
veterán
válasz vinczetibor #3764 üzenetére
en relative leszoktam órának használom meg lépés számlálónak, alvás mérőnek, most 9.5 ora, 89%.. még 2nap 9 óra.. aod off csukló off, alvás esetén repülő üzemmód. pulzus 10 percenként még be van kapcsolva.
-
kchris78
veterán
válasz Szergej0818 #3716 üzenetére
s20 plus, együttérzek! :)
-
kchris78
veterán
válasz PACSA75 #3712 üzenetére
van egy olyan megközelítés is hogy nem feltétlenül kell működnie az lte modulnak elég akkor bekapcsolni ha kell. addig nem fogyaszt. de tényleg döntse el mindenki maga, a magam részéről később csak kihagyott lehetőség és sajnálni fogja a legtöbb ember, ha korábban nem, eladásban biztosan plusz.
-
kchris78
veterán
válasz PACSA75 #3707 üzenetére
ezzel nem értek egyet. senki nem mondta (sőt) hogy ezt mobil helyett lehet használni.. ez arra a helyzetekre van amikor az ember letenné 1-2 órákra a telefont, és mégse maradjon elérhetetlen. Amúgy praktikus ilyenkor lehet tölteni megfelelő telefonnal az órát, nem kell hurcolni azt a speci töltőt hurcibálni. Sose kellett de ott van a lehetőség. BTW ha az ember a főbb pontokra fókuszál nem a csilivili dolgokra (pl AoD) akkor 2-3 nap is kihozható az órából.
(le kellett ezt irnom, mérnökként eléggé zavar ha olyan hiba amire nem is terveztek valamit)[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
a fizetés két oldalú dolog ha nem hagyja jóvá mind a két fél vissza kell h adják.. csak ehhez kell a sikertelen csekk amin azonosító van..
-
kchris78
veterán
válasz krisz12071 #2164 üzenetére
az aksi miatt szerintem csakis a nagyobb!
-
kchris78
veterán
válasz Roland1975 #1915 üzenetére
annyira ameddig bírja az aksi kb.. bar lehet samu nem annyiért kéri az aksit mint az apple.. ezért is gondoltam hogy váltok. tényleg mennyi a csere?
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
1nap 12 óra es 33% maradt! ebben egy óra úszás úgy felejtett lte-vel.. elég jó! mondjuk már leszoktam a nyomkodasrol, ebben minimális képernyő idő van..
-
kchris78
veterán
Elég jó lett a fogyasztás.. egesz napra reggeltől idáig 15% ment le . Pulzus be, más nem volt igaz. 10óta üzemidő kb.
-
kchris78
veterán
mely alvást hogy méri?
-
kchris78
veterán
válasz szilasz007 #1759 üzenetére
így van és nem is értem miért kellene másra használni... amatőr sportra több órás túrára szintén alkalmatlan! már csak az antenna méretek miatt is.. erdőben fontos a rádiós egység érzékenysége.. hogy legyen térerő. plusz legyen tartalék aksi kapacitás. hát ebből egyik sincs meg egy ilyen órában. túrára garmint kell venni vagy mást, folyamatos mobil lefedettségre egy 5000mAhs telefont és egy túra GPSt vagy valamilyeket ezekből pénztárca függően.
-
kchris78
veterán
a mostani legújabb javítás hozott valami észrevehetőt?
-
kchris78
veterán
és az nem rossz ha pont az a szolgáltató amit az adott itthoni szolgáltató preferál . Amíg nem voltak meg az EU-s egyezmények gyakorlatilag mindegy volt a szolgáltató szépen pörgött az adat.. mostmár meg igazából csak azzal megy az adat amelyik az itthoni társ-szolgáltatója a többin kb csak a hívás megy, csak ezt nem mondja senki. Legalábbis ahol én jártam.. Pl ahol van Telekom ott kb biztosan nem fog az ember itthoni Telekomos kártyával más szolgáltatónál adatot forgalmazni max kilobyteokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Apple Watch 8, Silver, 45mm, Cellular ( eSim ) független, 90% akku, 2025.05-ig garanciális
- Xiaomi Watch S3
- Apple Watch Series 8 45mm,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple Watch 10, Jet Black, 42mm, + Black Solo Loop, új, bontatlan, 1 év apple garancia