Hirdetés
-
GAMEPOD
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amur
addikt
Better FPS algoritmusairól tud valaki valami infót? Értelmes leírást nem találtam hogy melyik, milyen helyzetben,pakkban jó. Volt amire átállítottam és konkrétan fejreállt minden amikor elindultam a karakterrel.
-
Serricon
senior tag
Így már érthető.
Akkor az az ember nyissa meg a portot akinél fut a szerver.
A nem eredeti sem gond ha online=false és felrak valami login plugint helyette.(#22210) csoki:
Lehet én gondolkozok furán, de még mindig jobb megoldásnak tartom pár kattintással beengedni egy portot, mint egy külön programot futtatni, ami plusz hibalehetőséget és késleltetést ad.
Főleg egy olyan játéknál amivel hivatalosan, ingyenesen lehet szervert készíteni bárhol, nincs szükség mókolásra.Mi is hamachiztunk régen, de az olyan tört játék volt amit csak LAN-on lehetett multiban játszani, ott volt értelme.
-
csoki
senior tag
válasz
Serricon #22208 üzenetére
úgy érti szerintem hogy nem tud belépni routerbe port forwardot csinálni (Amur fia ha minden igaz
), ezért próbálják virtuális helyi hálón összehozni.
(fura ez az új avatar)
Máté: de egyáltalán látja a másik a szervert? tudjátok egymás virtuális ip-jét pingelni? megfelelő portra próbáltok csatlakozni? (amit kiír amikor megnyitod lan-ra) tűzfal az jó is ha ki van kapcsolva "szerveren"
(#22209) vaakuum
alapból nem tud ilyet, mod lehet tud de nem tudnám megmondani melyik
ilyet találtam gyorsban -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
Lehet valahogy olyat csinálni az alap hivatalos játékban, hogy előre kiválasztott 6-7 fajta biom legyen csak benne?
Vagy létezik olyan mod, amivel lehet ilyen módon kreálni mapot? -
Mate15HU
újonc
Haverokkal összepakoltunk egy modpack -ot és amikor fel akarnak jönni a szerveremre Timed Out-ot ír ki nekik, mi lehet a probléma? (hamachi)
(Port forwarding nem megy mert nem az én gépembe van dugva a router azért hamachival próbáljuk)
-
csoki
senior tag
válasz
tzsolesz #22203 üzenetére
akkor jól sejtettem hogy 1.12-es sima map ez csak furcsa hogy tényleg az 1.7.10-es modhoz írják hogy ezen a mapon játssz... ezért érdemes kerülni az ilyen oldalakat, modokat csak innen érdemes, ez a hivatalos oldal, itt rendesen managelve vannak
-
tzsolesz
nagyúr
Így már megy. Csak így nem olyan jo hogy nincs benne semmi építőelem meg tojások eszközök. Mondjuk felesleges is lenne mert a spongebob mod meg csak 1.7.10 el jó.
Felemás ez így, vagy valami még mindig nem kerek.... -
apatyas
Korrektor
-
apatyas
Korrektor
válasz
tzsolesz #22196 üzenetére
Ugyanezt a mapot feltételeztem én is. Most, hogy megint ránéztem, leesett, hogy a legfelső sorban írja, hogy ez a S.B.S.P V2 pálya az 1.12 verzió alatt fut! Jó kérdés, hogy akkor milyen mod tartozik hozzá..
Itt megtaláltam az egyes verziójú pályát, ami az 1.7.10-es mod alá tartozik, úgy tűnik még megvan a mediafire-on az állomány: [link] -
apatyas
Korrektor
BTW: a http://www.minecraftforum.net -re is rátelepedtek
"All users will need to merge their Minecraft Forum account with a new or existing Twitch account starting October 23rd. You can merge your accounts by clicking here. Have questions? Learn more here."
-
apatyas
Korrektor
válasz
tzsolesz #22193 üzenetére
Szia!
Szerk:
Az "Erről a pályáról lenne szó." alatt még egyszer a launcheredet linkelted.
A Spongyabob modos oldalán van egy pálya linkje. De akkor gondolom nem az nem megy, hanem az alap Spongyabob mod.Még meggondolom, hogy akarjam-e én is feltelepíteni ezt a modot, hogy közvetlenül lássam mit produkál ebben a felállásban...
A videóból melyik rész nem megy? ami még fehér környezetben van, vagy a faházas? -
tzsolesz
nagyúr
Üdv. Van egy ilyen minecraft launcherem, amibe integrálva van a forge, és automatikusan letölti a program verziókat is. Ebben nekem működik szépen a Spongebob Mod is.
Na már most van egy jó kis pálya ami nálunk nem nagyon akar működni, de nem tudom mi lehet a gond.
Erről a pályáról lenne szó.
Az a gond, hogy nem jelennek meg a feliratok sem a középső építményen, és hiába nyomunk rá, nem is visz be minket a menübe, ami a legalul található youtube videón is látszik.
Mi lehet a gond? Próbáltam több verzión indítani, de ugyan az.... Alapjáraton 1.7.10 Forge -ban játszunk. -
Amur
addikt
Multi MC-t mai napig használom.
Letisztult, gyors, és nincs tele lassító tényezőkkel mint a twitch kliens.
Profilt kell létrehozni benne megfelelő MC verzióval.
Igaz manuálisan kell neki forge és társait beállítani(de felkinálja a hozzá illő legfrissebbet és egy katt. letölteni)
majd a létrehozott instance mappájába belemásolni a már letöltött modpackot(akár twitchből).
Én azért szeretem mert ha bele akarok nyúlni, és eltávolítani, hozzáadni, akkor még mindig ez a legletisztultabb kliens.
Többször csináltam saját modpackot benne, és gond nélkül megy!
Az "aktuális"(jó régen videóztam megint..) sorozatomban is egy multi MC alól futó saját hardcore modpackkal tolom.
Van vidim is a Multi MC használatáról:
[link] -
csoki
senior tag
válasz
Komplikato #22189 üzenetére
Hali,
gyári launcherből is tudsz tudsz több profilt csinálni (több különböző mc verzió miatt, vagy akár saját magad által összeválogatott modok miatt, amihez előbb neked kell forge-t telepíteni lásd ebben a hsz-ben), twitch alkalmazás meg teljesen külön kezeli profilokat/modpackokat, nem kell forge-al, egyebekkel foglalkozni, csak kiválasztod a modpackot, download és kész
nem tudom még működik-e, régen volt valami multimc, az még jól kezelte a sok modpackot, de ahhoz neked kellett alámásolnod amiket szerettél volna hogy kezeljejava-val kapcsolatban passz, nekem mindig megy, arra viszont figyelj hogy 64 bitest kézzel telepíts, mert alapból a 32 bitest szeded le, és úgy nem tudsz majd 1 GB-nál több memóriát adni ami modpackoknál kevés
-
Komplikato
veterán
Hello. Lenne pár kérdésem. A helyzet az, hogy régebbről ... khm ... a nem legális MineCraft volt a gépen valami hozzá csapott, jól működő launcherrel, amiben szépen megtanultam kismillió profilt csinálni a rengeteg fajta Forge és nem Forge MOD-okhoz, MOD csomaghoz, különféle java verziók és memória foglalás, stb. beállításával. Viszont most legalizált lett a gyereknek a MineCraft és ugye gyárilag egyszerre van az alap verzió, meg utoljára buherált forge + MOD és kenhetem a hajamra a többit. Persze most az lenne a fő kérdés, hogy lehet ezt emberi módon megoldani csakhogy itt jön a képbe a kettes számú probléma. Elmúlt egy évben a fiam rágta a fülemet egy csomó MOD-ért amik persze valójába mind ilyen súlyos MOD csomagok voltak. Meglepetésre ezek jó része a nagy, erre specializált MOD oldalon nem volt elérhető, letölthető. Mint ha eltűnt volna. Aztán jött a meglepetés, hogy Twitch(!)
kliensből és CSAK onnan lehet őket feltenni, de elindítani is. Na most itt jön a kavarás lényege, a feltett MOD indításkor frissíteni akarja az alap klienst, csakhogy az már frissült amikor vanilla üzemben ment, ezért nyilván nem fut le újra a frissítés, így meg a nehezen felszenvedett MOD (Farming Valley) nem megy.
OFF: Nem az MC miatt kell, hanem más okokból IS, nem tudja valaki mitől van, hogy nekem W7, W8, W10 alatt a JAVA gyári frissítője nem működik, soha nem is működött? Idegesítő kézzel töltögetni és telepítgetni így 2017-ben. Utoljára Vista alatt ment.
-
janos1988
addikt
Nem tudjátok miért laggol be durván (10-15) fps az FTB Infinity Evolved Skyblock az AE2 import/export témák miatt? Nagyon idegesítő. Próbáltam ender chesttel, de azzal is. viszont ha távol megyek tőle 2-3 chunk akkor megszűnik, de ha közelítek akkor szépen elkezdi. Nincs vmi trükk, hogy ne csinálja ezt?
-
Sanyaaa26
aktív tag
Már túrom a földet ezerrel, a redstone-hoz mióta kell diamond pickaxe?
-
csoki
senior tag
Általános riadó!
van új ph szerver szokásos helyen
dw20 1.12-es modpack v 1.1.0(legalábbis Tali dolgozik rajta, még újraindítgatások alatt van)
-
csoki
senior tag
válasz
apatyas #22181 üzenetére
Nem csak sima bop worldgent állítottál be? Külön archipelagora állítottad azon belül valahogy? Lehet csak spawn környéke ilyen.
Amúgy ha csak ilyen kisebb-nagyobb szigetek lesznek,1-2 mod nem tud lehet generálni saját dolgait, pl astral sorcery templomai, vagy nem tudom mennyire változatosok lesznek a biomok. ( nézz körbe singleben kreatívban repkedve)
Azon kívül felőlem oké -
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv, mi a helyzet, lett új pakk?
-
apatyas
Korrektor
Halihó!
Megy a nyüszi, hogy legyen Direwolf20 1.12 pakk.
Van ellenvetés?
- Baltonak ok.Én már megcsináltam hozzá a szerver csomagot, de nem biztos hogy jól, mert elég siralmasan fut amúgy működik. Lehet, h valamit elb..m benne. Amúgy, laptopon, gyenge gépen is használhatóan muzsikál a singleplayere.
-
Timyyy
őstag
-
apatyas
Korrektor
válasz
Sanyaaa26 #22154 üzenetére
Most néztem, kimaradtál a válaszokból. Ender Twilight fut még valameddig, 1.7-es kis chillezős pakkocska. A többiek már végigrágták amit akartak, de attól még feljöhetsz.
Vaakuum: a két parasztzombit ne egyszerre akarjátok majd kigyógyítani, legyenek árnyékban illetve nem mehetsz tőlük messzire, amíg meg nem gyógyultak teljesen.
Magamnak: hagytam frissülni a javát, valamint egyszer lefuttattam egy vanilla indítást mert amúgy mindig elfelejtette a logint. Most egyelőre jónak tűnik, remélem. Háromszor már elindult. A 8.91-es java alatt volt nyűgös, bár máskor is azt raktam fel üres gépre és ment. A igaz viszont, hogy a Modern Skyblock 2 a laposon vmi 8.101 alatt ment, nem ezen - lehet h tényleg a java volt a baja.
-
vaakuum
addikt
help pls!
Gyerekkel a vanillával játszunk, és most kitalálta, hogy építsünk egy falut, hogy a telepünkön járkáljanak már a falusiak, meg esetleg gólem is spawnolhatna.
Kérdésem, hogy házakat mindenképpen pont olyat kell építeni, mint a rendes falvakban van, vagy elég, ha a sziklába/földbe ások valami épületszerűségeket ajtókal, üvegablakkal?
Mennyi épület kell sacc/kb, hogy megjelenjen az első falusi?
A művelhető terület alatt mit kell érteni? Ha spawnol, akkor elkezdi művelni ott az egyik ház körül a sík terepet, vagy csinálni kell egy tök ugyan olyan kertet, mint a gépi falvakban szokott lenni?Mob spawnert már csináltunk egy két emeleteset, az úgy néz ki , nagyjából működik. A tetejét meg teleraktam ajtókkal, mert azt olvastam, a falusiak szeretik, ha valahol sok ajtó van. DE ház még csak 5 darab van, azok is főleg földből készültek (naturál vályogviskók
) Egyébként az számít, hogy az ilyen milyen anyagból készül? Vagy az teljesen mindegy?
-
apatyas
Korrektor
válasz
apatyas #22165 üzenetére
Az endertwilight futott, a farmingvalley meg nem.. és más hibát dobott emez:
Description: There was a severe problem during mod loading that has caused the game to fail
net.minecraftforge.fml.common.LoaderExceptionModCrash: Caught exception from mercurius_updater (mercurius_updater)
Caused by: java.lang.IllegalArgumentException: URI can't be null.
at sun.net.spi.DefaultProxySelector.select(Unknown Source)Lehet, hogy java meg win, lehet hogy nem. De inkább igen. Azt hittem, lesz egy kellemes estém.
-
apatyas
Korrektor
Meh.
A nemrég összedobott asztali gépen ment a függetlenített EnderTwilight.
Aztán volt egy win frissítés, meg egy java update.
Emellett, átmásoltam a ModernSkyblock2 -t is.
Most nem indul el, még nyomozok - javának néz ki, illetve amain WARN Unable to instantiate org.fusesource.jansi.WindowsAnsiOutputStream
se tetszik benne de még nem tom mit jelent.
Nyilván, még nem csontoztam ki az új wint, hogy kussoljon és maradjon nyugton, ha egyszer már működött. -
apatyas
Korrektor
válasz
tzsolesz #22163 üzenetére
Igen. Ha a java és a rendszer működik, akkor a .minecraft mappa másolható ugyanoda a másik gépre, legfeljebb a bejelentkezést kell ismételni.
A mentéseket önmagukban is lehet másolgatni, érdemes biztonsági mentést csinálni róluk néha. Persze, ha másvalakinek küldöd el a mentésedet, akkor értelemszerűen a karakterednél levő cuccokhoz nem fog hozzáférni. -
tzsolesz
nagyúr
Uhh, le a kalappal. Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.
Most a laptopon is megcsinaltam ugyan azt mint pc-én. Sajnos nem rakja le a karaktereket rendesen mar alap verzió sem. 2-3 at csak a sokból. A mod karaktereit sem teremti meg, csak egy pillanatra.szerkesztés: Megoldottam. A pc-ről átmásoltam cakompakk az egész minecraft mappát.
-
apatyas
Korrektor
Végig kéne már túrni rendesen, hogy mennyire használható még a nyitó hozzászólás.
-
apatyas
Korrektor
válasz
tzsolesz #22158 üzenetére
Látom már megoldottad.
Kulcsszavak: mod forge modpack modpakk csomag telepítés
Így néz ki, a példában más verziók vannak:Forge weblap, itt az 1.12-vel: http://files.minecraftforge.net/maven/net/minecraftforge/forge/index_1.12.2.html
Ha nem konkrét verzió kell, akkor recommendedet letölteni az adott főverziónál.forge-1.12.2-14.23.0.2515-installer.jar
elindul parancssorban, ill duplakattal intézőben, TotalCommander stb.Miután feltelepült, az újonnan létrehozott profil az aktív:
(a látszattal ellentétben a vanilla launcher tudomásom szerint nem képes kezelni több modpakkot egyszerre, én kézzel cserélgetem alatta a mods könyvtár tartalmát - ezért vannak a mindenféle más launcherek)
Profil részletesen:
Alul a JVM arguments már szerkesztve volt korábban, ezt a nagy pakkokhoz kell állítgatni, ami fontos belőle az egyébként az -Xmx4G -Xmn128M alapbeállítás egy normális pakkhoz ~100 - 150 moddal (nem a te esetedben, de ha már írok akkor általánosabb dogokat is beleveszek)Ezt kell egyszer lefuttatni, amíg eljut a single/multi játék létrehozásáig, ez ekkor még hamar betölt. Bezárni. Innentől létezik a
c:\Users\Mátyás\AppData\Roaming\.minecraft\mods\
könyvtár nálam, az AppData alapból rejtve van win-en. Parancssorbancd %appdata%
bevisz a user/AppData/Roaming pozícióba, ha más eszköz nincs. Ide a mods könyvtárba beszórni a kívánt modokat, és imádkozni, hogy ne akadjanak össze.
Haladó: a modok többségének lesz majd config fájlja a config könyvtárban, ha eddig nem létezett vagy nem volt mit bemásolni, akkor majd lesz ha az adott mod elindult egyszer.
Így már el lehet indítani ismét a modpakkot a launcherben, ekkor már a benne levő modok darabszámától függően súlyos perceket is igényelhet, amíg betölt majd - közben mutatja hogy milyen fázisban melyik modnál tart. Kinézete némileg verziófüggő.
Single/multiplayer kiválasztani, lehet játszani. A térkép generálást módosító modoknál ki kell választani, hogy az legyen az aktív, pl natura, extrabiomes vagy ilyesmi -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Mr Dini #22157 üzenetére
Köszi szépen. Mindjárt megnézem ezt is. Most PC-én letöltöttem egy új launchert. 1.7.10-es verzió + Forge optimalized-et letöltöttem vele. Ilyen hülyéknek való telepítő. Egyből volt mods mappa (sőt a launcherben meg is lehet nyitni közvetlen). Beraktam a spongebob modot, és voálá. Megy.
A te ötletedet kipróbálom a laptopon.
-
-
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Ph-szerón megy most valami modpack? Illetve ha megy mennyire vagytok vele?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#56573440 #22152 üzenetére
Az 1.8 verziójú Minecraft van fent a gépen. Letöltöttem az 1.8-as Forge-t. Katt a forge telepítőjére, kiválasztottam hogy telepítse a klienst. Megvan. Ezután létrehozott egy Forge profilt a MC-ban.
De mods mappát nem.
Ha én hozom létre akkor sincs semmi. Az ajánlott oldalról letöltöttem a Bikini Bottom módot. Ebben 2db .jar file- volt. Azt is hiába rakom be mindenhová nem látja......Kilehet választani hogy milyen verziójú legyen a verzió. 1.7.10 es Forge-t letöltöttem, az MC-ban kiválasztottam az 1.7.10-es módot, úgysem megy. Ugye ez a verzió száma a mod-nak.
-
-
tzsolesz
nagyúr
Feladtam. Majd egyszer.........
Nem tudom hová tegyem a .jar file-okat. Minden mappába beraktam, mégsem adja be a profilok közé. Létrehoztam mods mappát is, oda is beraktam. Semmi.
win7-en csinálom. Nem jó ez a rendszer?
Új hozzászólás Aktív témák
gp Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Androidos tablet topic
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest