Hirdetés
-
GAMEPOD
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na most pihentetem a világomat amiben eddig voltam, de majd folytatom később. Generáltam egy új világot, de egy laposat. Az Overworld mintával, mert annak van "vastagsága". 4 blokk föld, 30 blokk kő és alapkő.
Seednek beírtam, hogy Falu. Spawnpoint mellett nem sokkal egy duplafalu. Két kicsi falu összenőve.Na most a kérdéseim. Mivel lapos biom nincsenek fák, honnan jutok fához? A falusiak kertjeinek szélét üssem ki? Ha elkezdek bányászni lesznek ércek vagy ilyenkor azt nem generál? 30 vastag kőblokkban elvileg kéne lennie, csak a sima lapos világban nem ahol csak 2 réteg föld van az alapkövön.
És ilyenkor milyen biomok vannak? -
Mottie
őstag
válasz
Buster17 #15613 üzenetére
Van több módja is... Szerintem a legérdekesebb, ha magadnak találod ki.
Mi kell hozzá?
-> Ismerni a 'spawn' szabályokat
-> 'spawnoltatni' (vagy spawner, vagy az alapvető szabályok segítségével)
-> Mobokat távolabb vinni a spawnhelytől
-> Mobok fél hp-ra sebzését megoldani (ez lehet többféle módszerrel, akár az "eltávolítás" közben is) VAGY ha csak a loot miatt csinálod akkor meg is ölni őket
-> Biztonságos hely kialakítása ahonnan a maradék fél HP-t le tudod ütni
-> Loot tároló hely létrehozása, "sorting"
-> Ki-/bekapcsolási lehetőség
Persze a legegyszerűbb mód pedig a youtube kihasználása, ahol a legegyszerűbbektől a legösszetettebb megoldásokig találhatsz mindenféle farmokat.
-
Buster17
addikt
Szeretnék valami farmot csinálni. Valakinek valami ötlete?
Föccer potyógós szörny farmja meg a csirkefarmja tetszik illetve van zombi spawner helyem is. Ide mit lehetne csinálni?
-
Buster17
addikt
Végtelen I enchant mit jelen? Infinite angolul talán
-
törölt tag
Na végre kaptam silk touch enchantot. Közben csináltam egy kettes légzést a sisakra is. Meg vízalatti légzés és éjjeli látás bájitalt. Oszt elindultam. Gyűjtöttem a háromféle kék blokkból, a kétféle izéból amiből tengeri lámpás készülhet, olyan tüskés hal és lámpás szétveréssel. Meg persze magát a lámpást is gyengéd érintéssel. Sokáig kerestem az aranyat én azt hittem ládában lesz, erre meg a tégla mögé rejtve 8 blokkban....
Aztán mentem tovább, belebotlottam végre egy dzsungel biomba is, egyből szedtem dinnyét meg kakaóbabot. Viszont csak a trópusi fa törzsén láttam, úgyhogy szedtem fatörzset is mert gyanítom csak annak az oldalán fogok tudni ültetni is.
-
kmisi99
addikt
Mi most a legfullosabb/legösszerakottabb modpack? Legutoljára fél éve hagytam abba a TPPI-t
-
törölt tag
Kicseréltem az állatoknál is a kerítést kőtéglára két soros, majd annak a tetejére dísznek egy kerítés. Aztán néhány helyen üvegblokkot tettem be hogy lehessen látni.
Illetve csináltam két vasgólemet. Ja és működik a gombatermesztés. Majd lökök egy videót.
Lebontottam a vasutat bent mert hülyén nézett ki, meg felesleges lett. Ültetni kéne néhány fát viszont. -
törölt tag
Na jó. Ez valami bug? 2 farkasom volt most meg van 5. Farkas nevű cédulát raktam rájuk, hogy ne tűnjenek el. Néha húst adtam nekik. De nem lett kölyök. Most mégis hárommal több van, az meg hogy? És mindegyiken rajta van a Farkas cédula. Most ez akkor mi?
-
Ezzel az új IC2-vel még nem sikerült megbarátkoznom, a hivatalos wiki nem nagyon van a helyzet magaslatán. Ez a nyomorult QuantumSuit még mindig elemenként adja a védettséget, és ugyanúgy teljes lesz, vagy már csak a chestplate kell, és a többi különlegeges képességet ad?
-
törölt tag
Elbóklásztam, van egy vízalatti templom 2500 blokknyira, de azt nem tudtam hogy ennyi hal őrzi. Hogy lehet ide bejutni, anélkül hogy lelézereznek? De le se megyek, mert kelleni fog vízalatti légzés, sötétben látás bájital legalább.
Mindegy továbbmentem és egy sivatagi templomot találtam, úgyhogy most ott vagyok és épp megyek be. Igaz ajtó nincs, mert félig a hegyoldalban van és nincs ajtó, úgy ások le. -
-
törölt tag
Enchantoltam kicsit a páncélon, már amit engedett még. A kardon, íjon, horgászboton, csákányon, vagy 15 könyvet is csináltam. De nem kaptam silk touchot. Pedig addig nem indulok el, mert kell a podzolhoz, a tengeri lámpáshoz stb.
A kardomra jó lenne rakni még élesség enchantot, a könyv megvan de már nem teszi rá. Eddig sújtás meg törhetetlenség van rajta azt hiszem. Akkor csináljak egy másik kardot és arra tegyem az élességet majd a két kardot üllőzzem össze? Vagy úgy se lesz jó?
Illetve ha összeüllőzöm akkor felújítódik a kard meg minden más is igaz? Mert van egy vascsákányom négyes hatékonysággal és hármas szerencsével, elég rossz állapotban nem akarnám elveszteni, akkor ha egy új vascsákánnyal összeüllőzöm felújul és megmaradnak az enchantok rajta? -
-
Buster17
addikt
Kezdek egy singleplayert és levadaszom azt a sárkányt már csak azért mert az hiányzik a mókához még már a szerveren nincs és nem is akarok beaddoltatni megint mert azt is elhalasztottam...
Egy sárkánytojásnak viszont örülnék ha megvolt a sárkányvadaszat a sajat szerveren és a helye is meg van már tervben.
Megoldható lehetne a tojás addolás? -
törölt tag
Megoldottam a padló dolgot. Leraktam vörös gyapjúval az enchant szobát aztán alul a pincében a plafon kapott fél fablokk borítást végig. Így nem lett olyan ronda alacsony, pont jó. Csak persze látszik, hogy ahol gyapjú van meg ahol szőnyeg ott van egy kis magasságeltérés. Illetve az ágy alatt stb nem lehet szőnyeget rakni, a ládák körül látszik a nyoma. Úgyhogy kicseréltem az egész padlót gyapjúra. Így most jó lett felülről, alulról nem látni mert félblokkal takarva van. Egyedül a lépcsőlejárónál látni hogy a padló gyapjúblokkból van nem fából, de az elmegy. Legalább nincsenek szintkülönbségek meg kilátszó izék mindenhol.
Meg a konyhába csináltam egy kőlappultot és járólapot félkőblokkból.
Meg a tetőn a kerítést lecseréltem üvegre, rengeteg homokot sütöttem. A farkasok állandóan beleakadtak a kerítésbe, hiába raktam duplán. Meg már marha hülyén is nézett ki úgy. -
Buster17
addikt
Köszi
Lenne még valami. Most felfegyverkeztem és gondoltam meglátogatom a sárkány barátomat, de már csak a hűlt helyét láttam
Ilyenkor mi van?
Direkt kértem hogy rakják be, vagy azóta már valaki elintézte? -
Buster17
addikt
agyagot hol lehet szerezni?
-
törölt tag
Úúúú, nem is tudtam hogy a vízalatti templomokba vannak cuccok. Azt írja arany van, meg kék kő dísznek amiből épült. És tengeri lámpás, viszont ahhoz kell a silk touch. Szereznem kell, mert ezzel világítanék akkor az izzókő helyett.
-
törölt tag
Kész van a gombakert, asszem 11 blokknyit ástam le. Ott van az alsó szint, majd három blokk levegő, következő szint és három blokk levegő. Majd a felszín, lefedve. Amit először üresen akartam hagyni, de aztán oda is kertet csináltam. Jelenleg üres mert van kertem rengeteg, majd ha szerzek podzolt vagy véletlen gombafonalat akkor ide azt fogok tenni és itt fényen is nőhetnek gombák. Ha gombafonalat sikerül szerezni akkor teheneket rakok rá.
-
föccer
nagyúr
válasz
Mottie #15572 üzenetére
A 125.000 blokk, az kb 8 chunknyi "lyuk". Nemrég 2x ennyit szedtünk ki 1 nap alatt vanilla szerveren. Jó, vanillán tényleg durva lenne már a 125 milliós nagyságrend, de valamelyik tech modpackkal simán vannak ilyen számok, amikor egyszerre 64 chunknyi lyukat bányászunk, egy bányában, ami sacc 1 millió blokk. A fullra járatott BC quarry is kiszedi 20 perc akatt, de messze nem ez a leggyorsabb cucc.
üdv, föccer
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Teaway #15564 üzenetére
Nem. Majd dzsungel biomba kell mennem, kell kakaóbab is.
Viszont jó lenne úgy indulni, hogy van nálam gyengéd érintéses csákány, mert akkor hoznék podzolt stb. Azt tudom, hogy a környéken 2000 blokkos körzetben csak sima alap biomok vannak mert már körbejártam. Annál messzebb kell menni az tuti.A gombakertembe kéne egy napfényérzékelős lámpa. Mert nappal frankó 11-es fény van, viszont éjjel termeli a mobokat. Éjszakára felkapcsolna egy vöröskőlámpát magától ami bent világít. Persze jó lenne tudni, hogy ha bent 12 feletti fény lesz miatta éjjel akkor mi lesz a gombákkal? Vagy csak nappal szaporodnak majd?
-
Amur
addikt
Van megint valami gond Microsoftéknál? Már az autentikációnál elakad a launcher, el sem indul nekem a minecraft..
Vagy mégsem, pár perc után végre ki is írt valamit:
cant open versions/1.8.3/1.8.3.dat for writing.Na akkor mi is a baja?
-
-
Buster17
addikt
Sima követ vagy kőtéglát vennék. 10 dupla chest elég lesz.
-
törölt tag
Szóval 9x9-es területen 10 gomba nőhet összesen a kétféléből. Hát az elég kevés. Ennek a kertnek inkább lesz elsődlegesen dekorációs szerepe azt hiszem.
-
törölt tag
A falusiak ki tudják nyitni a kaput? Mert ha igen akkor vasajtót kell raknom a kertekre?
Új hozzászólás Aktív témák
gp Emlékeztek azokra az időkre, amikor nem a grafika volt minden? Amikor még a játékélmény egymagában adta el a játékokat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Politika
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- 230 WATTOS GIGABYTE AORUS 15P KD TÖLTŐT KERESEK!
- ASRock B550M-ITX/ac
- Huawei AF23 4G USB modem / stick megosztó 300 Mbps WiFi router - Új, dobozos, hibátlan
- Shin Megami Tensei V dobozos Nintendo Switch játék - Új, bontatlan, fóliás
- Garmin nüvi 55LM GPS navigáció - Közép-Európa 22 országa térkép élettartam frissítéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell latitude E5430 eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest