- World of Tanks - MMO
- Xbox Series X|S
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Valorant
- Path of Exile 2
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
Új hozzászólás Aktív témák
-
icp1970
senior tag
Na ez a frissítés már jól jött.
-
félisten
Méltányossági garancia volt, szavatossági időn belül ingyen, vagy ilyen 40-60 ezer körül.
OK, ez már konkrétabb. Tehát egy alap PS4-et 50k HUF-ért cserélnek, ami az újkori árának 60%-a.
PS5 esetében akkor egy ugyanilyen csere 110k HUF.... végül is, nem sokkal kevesebbe kerülhet boltból egy hasonlóan spéci, 1TB-os PCIE.4-es háttértár."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
MODERÁTOR
válasz AxBattler #162 üzenetére
Nem volt olyan, hogy alaplapcsere vagy optikai meghajtó csere. Méltányossági garancia volt, szavatossági időn belül ingyen, vagy ilyen 40-60 ezer körül. A Triwarden vállal garanciaidőn túl is javítást, de ez nem tudom, hogy pontosan mit takar. Ők is cserekonzolokat kapnak, a PS4-ből felújítottat, a PS5 pedig egyelőre zsír új.
-
félisten
A biztosra lennék kíváncsi.
80%-al ki vagyok segítve, és kapok gyak. egy refurbished gépet (kontroller nélkül, ti. megmarad otthonra az eredeti), mert szervizből nem a vatta újakat szállítják ki a végfelhasználónak. Akkor inkább várok egy akciós alapgép bundle-t, és megveszem boltból, újonnan, és így lesz új gépem, új + régi kontrollerrel, csomagolt jóságokkal.#161 Kendek
X mekkora hányada volt egy új gép árának, mondjuk alaplapcsere esetében?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
MODERÁTOR
-
félisten
Tehát ha az én nemgaranciális gépemben csak az optikai olvasó, vagy a forrasztott SSD (kvázi a SOC) megy gallyra, és az egész gépet cserélik, akkor gyak. az egész gépet kell fizetnem?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Polllen
nagyúr
válasz Carlos Padre #153 üzenetére
Többen jelezték, hogy a jól beállított jó stereo rendszeren is kevés lehet ez jelenleg. Bármilyen jó az elmélet, a kivitelezésen még dolgozniuk kell.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Cassi
őstag
válasz Carlos Padre #153 üzenetére
Gyenge eredményt hoz szinte minden sztereó hangszórón és még rontani is tud a hangminőségen. Kár volt olyan ígéreteket tenni, amit nem lehet betartani.
-
arty
veterán
nem lehet megoldani MÉG. xbox one esetén se lehetett eleinte, mamár meglehet.
a ps5-ben van egy "kopó" alkatrész, ami ráadásul az alulméretezettsége miatt erős igénybevételnek lesz kitéve és a jelenlegi állás szerint ha behal, akkor az egész gép kuka.
okos dizájn. (nyilván tetszik vagy sem, ezt kapod, de ne örüljünk már neki....)"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Carlos Padre
veterán
Te is teljesen atugrottad az elejet a vitanak. A cikk arrol szol, hogy a Sony elhozta a Tempest 3D-t a kozonseges TVkre is. Majd valaki felhozta, hogy miert nem inkabb az Atmost tamogatja, mert az ennyivel jobb, mire Abu kifejtette, hogy a Tempest 3D mennyivel fejlettebb a statikus Atmosnal jatekok alatt, majd itt bekapcsolodtak azok, akik szerint mennyivel jobb az Atmos teljes kiepitesben mint a TVk nyamvadt kis sztereo hangszoroi, mikozben az egesz kibaszott sztori arrol szol, hogy a Tempest 3D nagysagrendekkel jobb eredmenyt ad a jatekosok 99,99%-nal fellelheto SZTEREO TVken mint az Atmos, amit nem erre talaltak ki es kb a hajadra kenheted ha csak SZTEREO TVd van. Innentol kezdve minden mas csak szarragas megint.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
MODERÁTOR
válasz AxBattler #151 üzenetére
A konzolokat máshol javítják és újítják fel, itthon pedig egy ilyenre cserélik ki azokat amik meghibásodtak. Eddig legalábbis így működött. Hogy a PS5-öt mennyire tudják felújítani ha elromlanak, azt nem tudom. Mindenesetre a hazai szerviz az max a kontrollereket szokta javítani.
-
félisten
És a garanciaidő lejárata után ha elszáll az SSD, akkor is mindegy lesz, hogy mennyit hagysz a márkaszervizben?
A szoftvert meg majd előbb-utóbb úgyis elérhetővé teszik USB-s telepítőcsomagokban, mint az előző generációnál...
-
Kansas
addikt
Nem tudom, ez így van-e, amit tudok, hogy PS4-re pl. egy pendrive segítségével vígan fel lehetett telepíteni a gyári firmware-t HDD csere után.
Lehet hogy idővel(ha valós probléma lesz az alaplapi SSD-k elhalálozása) a Sony engedélyezheti a rendszer m.2-re költöztetését... ha meg nem lesz típushiba az alaplapi SSD meghibásodása, akkor nem mindegy?Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
MODERÁTOR
Egyébként az is mindegy lenne, ha foglalatban lenne az SSD. Foglalatban van az Xbox Series esetén, de ha tönkremegy és cserélnéd, akkor is hiába teszed, nem fog működni az eredeti szoftveres tartalom nélkül. Amit pedig házilagosan nem lehet megoldani. Szóval végeredményben pont ugyanaz.
-
Cassi
őstag
Most éppen decemberre ígérik a VRR-frissítéseket (nem hivatalosan), a TV-kkel együtt.
A hang meg a szokásos félkész Sony-megoldás, korai bétának elmenne, de így kitolni egy piacon levő konzolra... Raytracing - félkész, alig használható, sok játékban nem fognak vesződni vele. Az SSD-nél kár volt erőltetni a forrasztásos megoldást stb.
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #142 üzenetére
Kétlem... kis szeletét adják a tortának, ami a PS-ek vásárlóbázisát jelenti, az LG és a Samsung "kicsivel" több TV-t ad el, tippem szerint a konzolvásárlók közt is többségben vannak az ő termékeik.
Amit te mondasz, az szvsz max a japán belpiacra igaz, ahol gondolom magasabb a Sony piaci részesedése, mint világszerte.Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Kansas
addikt
válasz AxBattler #138 üzenetére
Te láttál bármilyen márkájú TV-t 2560x1440 natív felbontással?
Bevallom, én még nem... viszont egész olcsók már a 27"-os 4K monitorok, a FHD-k meg pláne...!
Szóval simán elhiszem, hogy a 1440p támogatás a Sony szerint nem kritikus pont, a hiánya nem riaszt el elég vevőt ahhoz, hogy foglalkozni kezdjenek vele...Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
félisten
válasz Darth_Revan #63 üzenetére
Sony TV-re sincsen VRR, akkor ide minek?
#139 Joshi
De nem a Sony számára.
1440p felbontás sincsen Sony TV-n, csak 1080p, 2160p.[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz #72042496 #36 üzenetére
+1, én is a VRR-re jöttem - hiába
az én körülményeim (nappali + család) olyanok, hogy most 2 hangszóró játszik csak az utolsó 3 generáció játékaiban (tv vagy füles), szóval nekem ~mindegy, hogy atmos vagy tempest. csodát egyikkel se hallok....
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
hash99
senior tag
Igen van benne potenciál de szerintem ezt most ilyen formán nem kellett volna kihozni. A jó irány amit fentebb is írtak most meg kellett volna maradni a fejhallgatónál és kihozni egy dedikált hangkeltőt tempest plecsnivel normális beméréssel. Külön ehhez optimalizált hangszóróval és sok pontos méréssel lehet hogy tényleg jó lenne és vették volna mint a cukrot.
-
Polllen
nagyúr
Ezért mondtam, hogy majd lesz. Láttam a tapasztalataid, meg néztem mellette másokét is.
Ilyen rövid méréssel, ráadásul a kontroller mikrofonjával gondoltam, h nem lesz jó.
De az elv, amivel dolgoznak, szerintem jó. Ami a fejhallgatónál elég volt, az ide még kevés. De ha nem engedik el a technológia kezét, lehet jobb. Persze kérdés, hogy mikor.
Az pedig egy másik, hogy ilyen eredmények mellett mire volt az önbizalom, hogy ez már most mekkorát fog domborítani.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
hash99
senior tag
Nem tv hangszóróval próbáltam hanem két monitor audio silver fronttal. Ahogy írtam a sima stereo hangnál érdekesebb volt szóval tényleg csinált valamit de nem volt olyan meggyőző mint ahogyan itt többen írták. Dedikált hátsó hangfalakkal 5.1-ben sokkal jobb a térérzet. 7.1-el vagy atmossal meg csak még jobb lenne.
-
félisten
-
félisten
Tv hangszóróval soha szerintem. Dedikált hardverrel, amit ehhez kiad a Sony működhet valamilyen szinten vagy tobb csatornás rendszerrel teljesertekuen. De azt meg is kell hajtani valamivel, kell erősítő. Abszolút egyetértek opr. kommentjével.A harmadik megoldás az Atmos hangzas támogatása.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
opr
nagyúr
Szerintem ott rontották el, hogy TV hangszóró. El tudom képzelni, hogy egy normális stereo rendszerrel jobban működik. Nyilván nem úgy, mint egy rendes 5.x.y rendszer, az nyilván baromság, de azt simán el tudom képzelni, hogy jobb, mint a sima stereo keverés. Csak - ahogy fentebb is írtam- a fostalicska, még a híradóval is küszködő TV hangszórók ezt a büdös életben nem fogják tudni kiadni magukból.
Otthon most pont az a helyzet, hogy stereoban van a házimozi, majd kipróbálom. Returnal ilyen téren elvileg elég fasza, valamikor a héten ha eljutok addig, csinálok egy rendes tesztet.
Ui: Amúgy nem is értem, ilyen baromság helyett, hogy TV hangszórón 3d hang, kiadhattak volna egy playstationre brandelt (de gyönyörű magyar kifejezés!) soundbart (ez is). Gennyesre kereshették volna vele magukat, rá lehetett volna az egészet optimalizálni fix hardware-re, plusz bónusznak bent hagyhatták volna ezt a stereo mizériát, olyan rendszeren belüli figyelmeztetéssel, hogy kizárólag azoknak ajánljuk, akiknek van valami érdemleges hangcucc a TV mellett. Vagy PS soundbar, ami kapcsolódik hdmi vagy optikaival a TV-hez, meg usb-n a PS-hez.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
félisten
Várható volt, nem véletlenül vitáztam a mesterrel megint. Egyre több teszt van fent, többen írják, hogy az eredeti hangnál is roszabb több tv nél, mert a párbeszédek elhalkulnak a térhanzás meg hiányzik. Kapufát lőtt ezzel a Sony.
Jobb lenne Atmos támogatásra menni nekik és ezt megtartani füleshez vagy ezt tovább fejleszteni több hangszórós objektum alapúvá, csak ahhoz kell erősítő támogatás is. Már annak aki annyira igényli az Atmost, szerintem nem ér ennyit az egész.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hash99
senior tag
Na kipróbáltam a két fronttal stereoban. Elvégeztem a kb 10 másodperces bemérést is. Returnallal teszteltem. Nos a sima stereonál jobb volt éreztem hogy próbálja előállítani a térhangzást. A hangsúly a próbáltán van. Nekem csak 5.1-em van nem atmos de közelébe sincs szval most már tapasztalatból mondhatom hogy nem nem tudja azt mint a sok.egy közel sem és ezt 2db 200w-os 3utas fronttal produkálta ennyit erről.
-
félisten
válasz GoldhandRent #123 üzenetére
Fejhallgatóval szerintem is jó. TV hangszorókkal soha nem lesz jó.
Ami hatásos megoldás lenne a több csatornás támogatás és AVR be beépíteni amit opr írt
A Sony STR-DN1080 AVR például elég sláger termékük volt 1-2 éve, támogatja a z Atmost és a DTS:X -et is, elférne mellé egy Tempest 3D is, ha hardveresen meg tudnák oldani valós magassági sugárzókkal és arra számolni ennyire pontosan amit tud a ps5.
Na az már lenne valami. Jelenleg ez szart sem ér, sőt azt írják a legtöbben hogy rontott a minőségen a sima sztereo TV hangzástól. nem lepődtem meg egyáltalán ezen. kb ezt írtuk sok kommenten keresztül. Ideje lenne támogatniuk az Atmost, Ahogy írta balika. A Dolbynál nem idióták, évtizedek óta ezzel foglalkoznak.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Jogos, nem igerte meg, hogy lesz, csak annyit mondott, hogy foglalkoznak vele, es remelik, illetve a szandek megvan, aztan meglatjuk. Szerintem meg fogjak oldani. Maximum nem lesz olyan szintu, de biztos vagyok benne, hogy meg lesz oldva.
HRTF: Igen, azt is mar nagyon kivancsian varom, kivancsi leszek, valojaban mekkora a kulonbseg, mennyire erzekelheto szamomra (mert tudom, hogy ez abszolut egyenfuggo, szoval lesznek meg ebbol is vitak boven, szimplan azert, mert az egyik ember ilyen, a masik meg olyan, es nem fog hinni a masiknak senki ).
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
GoldhandRent
őstag
egyebkent nalam szubjektivebb senki sem lehet. perpill se PS5om se sokpontsokam..
nem akarom igazolni magam hogy megerte a sokzazezer forintert kiepiteni egy hangrendszert, mert egy szazezres konzol egyszeru tv hangszorokbol keptelen elerni azt a hanghatast.
es abu sem vagyok, hogy istenitsek mindent amihez az AMD nek koze vanegyszeru hullamtan az egesz, nem raketatudomany. a fuled nem tudja honnan erkezik a hang, azt az agyad kepzi le! innentol fogva mindegy hogy egy mesterseges hang honnan, milyen iranybol csapodik a fuledbe, ha maga a hang "allaga" mar elore definialt. mar a hangszorot elhagyva bele van kodolva, hogy mikor a fuledhez er azt HISZED moguled szol
a gyakorlatban lehet szar, ha szar a TV, attol meg a tempest sztereo jo, es mukodik...
-
-
félisten
válasz GoldhandRent #121 üzenetére
Szerintem meg nem hozható egy televízió hangszóróival olyan hangzás közel sem, ez bullshit. Hamarosan lesznek tesztek. Pont.
Itt egy teszt,[link] ,de olvasd el a hozzászólásokat és nézd meg a tesztet. Mennek fejhallgatót venni. és amúgy ez nem egy szar TV.. Kb ennyi zárható ez a téma, csodák nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
hallottam mar jol beallitott sok.pont.sokat, volt is... suket is lehetnek, ugy, hogy eletemben hangot nem hallottam, attol a fizikai torvenyszerusegek leteznek, es ezt semmi nem valtoztatja meg.
az, hogy a valaki nokia csipogoval progalgatja nem lesz mervado, attol a tempest(stereo) nem
szar.
szoftveresen, a hardverrel egyuttmukodve igenis hozhato kozel ugyan az a hanghatas, mint amit a sokpontos rendszer hozni tud.nem mondom, hogy nincs szuk keresztmetszet, mert van, sot sok van jelenleg. pl tobb hang (elorol es hatulrol erkezo egyszerre) kivitelezese nehezkes es talan lehetetlen is sztereon. a tv-k beepitett hangszoroja sem optimalis, sot. de azonos korulmenyek kozott, 2 hangszoro tudja ugyan azt mint sok, HA oldalankent 1 lenyeges hangrol (kiemelendo hang + hatterzaj - pl erdoben vagy, es jobb oldalt mogotted fent a fan mocorog valami) beszelunk
kivaltani a sokpontot a sima tempestes TV sztereo nem fogja, de a legtobb haztartasban igy is sokkal nagyobb lesz a terelmeny, mint nelkule. akinek mar megvan a sokpont, az meg varjon a tovabbiakra, mert az lesz tenyleg a csucsok csucsa
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért az 5.x.y-hoz annyit érdemes hozzátenni, hogy azt nem ígérte meg, csak a sztereót. A több csatorna nagyon bonyolult, így nem biztos, hogy meg lehet csinálni legalább olyanra, mint a sztereót, de megpróbálják.
A következő lépcsőfok amúgy a fülről készült fotó alapján az egyedi HRTF generálása.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz hombre[EU] #116 üzenetére
Köszi az ajánlást, de előbb a DS3 vagy Bloodborne kattanjon át valamikor. Addig nem veszek új From játékot, csak hogy abban is megpulykáztassanak a mobok.
Amúgy is csak nő a backlog, az idő meg fogy.
-
hombre[EU]
veterán
az a helyzet,hogy (szerintem) nem sok játék használja fel a tempest engine teljesítményét. ami nekem feltūnt,hogy a Demons Souls az új Resi (szerk.: + returnal) kilógott a többi közül. olyat én eddig még nem hallottam realtime gameplay közben...rátudtam mutatni melyik esōcseppet hallottam, ez a távolság érzet nincs meg a surround rendszernél.
nincs konklúzió, de hiszem,hogy ebben a hardware-ben sokkal több van...aztán meglátjuk ki-mire megy vele,mert általában a legcsóróbb része a stúdióknak az audio részleg[ Szerkesztve ]
Life, Uh, Finds A Way
-
félisten
válasz GoldhandRent #102 üzenetére
A hangsúly azon van, hogy a neten a megjelent frissítés után egyre több az engem alátámasztó vélemény.
Itt van Balika leirta neked hogy nem lát egyelőre eszbonto változást. Nem elméleti dologról vitatkozunk, hanem a tegnap megjelenő frissitesrol ami rajt van a PS5 tulajok gépén.
Az meg továbbra is úgy tűnik nekem hogy nem hallottál még bekalibralt jó 5.1 rendszert és a tempestet sem működés közben. Én sem az utóbbit.
A hazimozira épített szobákban a felület( pl függöny, szőnyeg) és a tér adja meg a hang minőség egy részét. Marvanypadlóval jarolappal eleve bukod a jó hangzást. Arről ne is beszéljünk, hogy a TV ritkán van a hang szempontjából ideális helyen.[ Szerkesztve ]
-
Kansas
addikt
válasz #72042496 #114 üzenetére
Húzhatod a szádat, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a tulajok véleménye/élményei messze nem olyan objektívek, mint ahogy azt szeretnék eladni. Simán(bár nyilván messze nem törvényszerűen) előfordulhat hogy a YT huszár jobban tudja, mert esetleg nagyobb mintán szerzett tapasztalatokra(még ha nem saját is) alapozza a véleményét, vagy mondjuk objektív szakértői cikkekre.
Ahogy mondják a tudósok, a szemtanú vallomása a leggyengébb lábakon álló bizonyíték... még ha a mindenféle mentális bias-okat nem is számoljuk, akkor is ott van az, hogy az emberi érzékszervek meglehetősen becsapósak, ráadásul nem is egyforma minőségű információt szolgáltatnak mindenkinek...
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a tulajdonos törvényszerűen téved, de kezeljük a helyén a tapasztalatait...
[ Szerkesztve ]
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
törölt tag
válasz GoldhandRent #111 üzenetére
Eltekinthetünk, én csak segíteni akartam azzal, hogy leírom, hogyan működik. Mert a gyakorlati oldalon neked valami félremegy:
- Ugyanazt a játékot nem lehet megnézni, mert a PS5 nem támogat Atmost. Ez kifogásoltam.
- Egy XSX és PS5 verziót esetleg igen (pl. Dirt 5), de ahhoz meg nem kell átkábelezni semmit.
- De a lényeg: nem szól ugyanúgy, sztereón nem tűnik egy különösebb valaminek ez a Tempest.Nem azért, de nekem ez egyre jobban hasonlít a villanyautós topikra. Amikor a Tesla tulaj leírta mit tapasztal, aki meg YouTube-on látott csak Teslát elmondta neki, hogy az márpedig nem úgy van.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz GoldhandRent #112 üzenetére
Abszolut. Es amugy Cerny is mondta, hogy az utiterv az lesz, hogy fejhallgato (kesz) -> sztereo (~kesz) -> 5.x.y (folyamatban).
Biztos vagyok benne, hogy rengeteget fog ez meg fejlodni az elkovetkezo evekben, illetve mar nagyon varom, hogy vegre megoldjak, hogy mukodjon faszan rendes terhang rendszerrel. Nekem az lesz a kanaan, mert fejhallgatoval is zsenialis, illetve ertem es elfogadom, hogy soha semmivel nem lesz annyira preciz, mint egy jo minosegu fejhallgatoval, de azert a hangfalas terhang egy mas dimenzio, amikor a mely hangokat rendesen "erzed", illetve az, hogy nem csak egyedul tudod elvezni, hanem lehet terhang ugy is, hogy kozben az asszony nezi es neha cserelgetjuk a kontrollert...
Ahhh, nagyon varom. Szamomra a DualSense rezgeseivel egyutt akkor fog ugy igazan megerkezni a "nextgen", meg akkor, amikor ugyanez a terhang mukodik a kovetkezo generacios VR-al. B@szok En a grafikara, PS4 szint boven eleg, de a VR + hangfalas terhang + haptic feedback a kontrollerbol (ami ugye a VR kontrollerekben is benne lesz), na AZ, AZ mar valami, az mar nagybetus ELMENY lesz.
Aztan nagy ivben leszarom, hogy (most hasracsapva mondok egy szamot) 5 fokkal szarabb a hangbeni tererzekeles precizitasa a fejhallgatohoz kepest, nekem ennyit meger az extra szabadsag.[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
válasz #72042496 #109 üzenetére
tekintsünk el attól, hogy TV hangszórót, vagy több százezres hangszórókról beszélünk jó ?
de legyen mondjuk a te kiépített rendszered, a szeretett hangszóróiddal.
veszel egy játékot, a rendszereden sok.pont.sokban dolby atmossal - fasza a hangja, senki sem vitatja
most a front hangszóróid direktbe rávezetékezedet (jó legyen azért erősítő is útközben, hogy ki lehessen hajtani) a TV hangszórók helyére. veszed az előző játékot, de most atmos helyett tempesttel. az a két hangszóró, a te két hangszóród legalább ugyan azt a térhatást fogja elérni, mint a sok.pont.sok dolby atmos rendszered.
és ha nem mondja meg senki, hogy amígy kimentél WC-re, át lett vezetékezve a rendszered, és a sok helyett már csak 2 forrásból hallod a hangokat, akkor vagy észre sem veszed, vagy feltűnik a javulás, amit annak tudsz be, hogy sikerült könnyíteni magadon, így biztos kevésbé sípol a füled ( )& #104 Joshi + opr hasonlója
a hangcsillapítás egészen más dolog, ne keverjük ide. a különböző frekvenciák magukat oltják vagy erősítik bizonyos felületeken és anyagokon azok mérete formája és elhelyezése miatt. a fal felé 45 fokban haladó mély és magas hangok ugyan abban a szögben verdőnek vissza a falról
"Low-frequency sound has a long wavelength and so can only be reflected by large objects. Higher frequency sound can be reflected by both small and large objects."-
-
Polllen
nagyúr
válasz GoldhandRent #108 üzenetére
Én is ennyire teszem a mérést és ezért írtam, hogy ez így most még egy jó stereo hangfalpárral nem tud minden szempontból jobb lenni, mint egy jó 5.1.
De amúgy tényleg csak a marketinggel van kifogásom, amint lehet ki fogom próbálni fejessel is és stereo hangfalakkal is. Mindig a zenehallgatást favorizáltam a térhatással szemben, így viszont majd kapok térhatást is, meg zenehallgatást. win-win."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
törölt tag
válasz Carlos Padre #105 üzenetére
"Most is arrol van szo, hogy a Tempest 3D nem tokeletes Sztereo tevekkel, de meg igy is nagysagrendekkel jobb, mint az Atmos ugyanazon az atlag sztereo teven,"
Véletlenül sem. Onnét indult, hogy Abu szerint azért nincs Atmos, mert a Tempest jobb térhatást tud biztosítani. És itt nem volt de/akkor/ha, hanem itt pont volt.
Fura, hogy mi lett aztán a topik eleji félkomoly élcelődésemből.
szerk: Közben opr írt hosszabban is.
#108 GoldhandRent
Nem muszáj egyébként tévét használni hozzá, csak a menüben kell tévére állítani a kimenetet, mert úgy lesz választható a Tempest. Persze, az erősítőt aztán (ha az van valakinél) érdemes Direct/Pure módban hagyni, hogy ne kezdjen el fölmixelni az x darab hangfalra.[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
válasz #72042496 #103 üzenetére
"minden frekvencián ugyan úgy verődik vissza egy-egy objektumról" -> nem minden anyagról és felületről ugyan úgy, hanem adott felületről és anyagról (ami itt a fal) frekifüggetlen a visszaverődés iránya
"A PS5-ön a Tempest egy helyről, egyenfrekvencián szóló csipogást mér be néhány másodpec alatt a kontroller mikrofonjával."
hát célszerű lenne több frekvenciatartományon mérni, de amennyire kezdetleges még a rendszer, és amennyire egyszerű egy-egy tv hangszórója, ez így - gondolom én - csak a visszhangot és a szoba két oldalának (hozzád képest jobb és bal) eltérését méri meg-
-
opr
nagyúr
Abszolut nem, ne csavard ki teljesen. b. kollega arrol beszelt, hogy a Tempest 3D jobb-e egy par fostalicska TV-hangszoron, vagy az Atmos egy full kiepitett 5.x.y Atmos hangrendszeren.
Itt a vita arrol szolt, hogy sokan annyira benyaltak a marketinget, hogy azt hiszik, hogy az amugy hallgathatatlan fos minoseget is kinlodva produkalo borzaszto TV-hangszorojuk (igen, a dragabb TV-kben levo hangszorora is igaz ez az allitas meg egy also-kozepes rendszerhez kepest is) majd kepes lesz jobb terhangot biztositani Tempest 3D-vel, mint egy full kiepitett Atmos hangrendszer Atmos-al. Ami nyilvanvalo akkora okorseg, hogy arra szavak nincsenek.
Meg hogy majd a TV hangszoroja kepes lesz megoldani, hogy celzottan kioltson kozben mindenfele anyagrol igy-ugy visszaverodott es interferalt hanghullamokat, hogy kozel tokeletes terhangot adjon. Mindezt ugy, hogy a DS mikrofonjaval meri be a szobat. Igen, ugyannak a TV-nek a hangszorojarol beszelunk, ami egy hirado hangsavjat nem kepes magabol kifacsarni ugy, hogy ne karistolja szet a dobhartyajat mindenkinek, aki picit is igenyesebb a hangminosegre.Majd biztos kap a PS5 egy szoftverfrissitest, es ettol hirtelen minden TV kepes lesz torzitas nelkul, isteni hangokat kiadni magabol, mindezt ugy idozitve, hogy a nemkivanatos hangok (amiknek a fele amugy a sajat hangszorojanak a torzitasabol kovetkezik) ki legyenek oltva, a maradek meg szep tisztan szoljon. Hat persze, valoszinu.
Vaaaagy, az lesz a vege, hogy szegeny PS kiszamolja, elkuldi a TV-nek, hogy mit szeretne, a vegeredmeny meg (tobbek kozott) a fostalicska HW miatt egy borzalmas, elvezhetetlen, osszemosodott kakofonia lesz, meg ahhoz kepest is, amikor nem volt Tempest.
Szerinted melyik lesz? Fogadjunk?
Amugy reszemrol imadom a tempest-et, zsenialis, fejhallgatoval hasznalom es el vagyok tole ajulva minden teren. De a fizikat attol meg nem fogja tudni megeroszakolni, csak a marketingesek szerint (meg azok szerint, akik beveszik ezt a marhasagot).
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Abu azért nem ezt mondta, csak hogy kinek nagyobb az egója.
-
Carlos Padre
veterán
Az a baj B. kollegaval, hogy ha hulyeseget mond, mint most is, nem tudja elengedni a kis beteg egoja es addig csuri-csavarja a dolgokat amig ki nem hozza, hogy neki volt igaza, vagy mindenki ra nem hagyja. Most is arrol van szo, hogy a Tempest 3D nem tokeletes Sztereo tevekkel, de meg igy is nagysagrendekkel jobb, mint az Atmos ugyanazon az atlag sztereo teven, de nem, mert neki full kiepitett Atmos hangrendszere van es mindenki mas hulye.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
Joshi
titán
válasz GoldhandRent #100 üzenetére
"és -javítsatok ki ha tévedek- minden frekvencián ugyan úgy verődik vissza egy-egy objektumról (pl fal )"
Ha így lenne mit sem érnének a hangcsillapító kiegészítők.Egyébként ez eléggé összetett dolog, kár ezen rugózni. Azt én elhiszem, hogy fejhallgatóval jól tud működni a Sony által fejlesztett Tempest 3D technológia. Viszont én nem mosnám össze a rendes házimozi rendszerekkel. Eleve az se mind1 hogy mire készítették az adott hangzást stb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GoldhandRent #100 üzenetére
Már hogy verődne vissza minden anyagról frekvenciától függetlenül ugyanúgy a hang? Az akusztikai anyagokra meg is adják, hogy melyik frekvenciát mennyire csillapítják, az erősítők is okkal mérnek egy széles frekvenciatartományt.
Az egyik legünnepeltebb újítás az erősítőkben akusztikai korrekció volt, pár éve az Onkyót majdnem keresztre is feszítették az ortodox Audyssey-hívők, amiért saját algoritmusra váltottak.
A PS5-ön a Tempest egy helyről, egyenfrekvencián szóló csipogást mér be néhány másodpec alatt a kontroller mikrofonjával.
Amúgy láttál/hallottál te már élőben házimozit, illetve PS5-öt?
[ Szerkesztve ]
-
GoldhandRent
őstag
értem.
de pont ezt fogja elérni a tempest 2 sima egyszerű hangszóróval (ami fix helyen van, meg te is) matematikai számítások segítségével !
itt ezen van a hangsúlyazért van sok.pont.sok hangrendszer, mert eddig nem volt megfelelő számítási kapacitás annak eléréséhez, hogy 2 (.1 - mert a mély azért kellene, ezt mindenki látja) ugyan azt a hatást érje el, mint a sok.pont.sok
-> mit csinálsz ha 2 lábon nem tudsz megállni ? leereszkedsz 4 kéz-lábra. ~brute force
a sok.pont.sok nem játszik a hangok torzításával, (annyira) egyszerűen az oldalnak és a pozíciónak megfelelő kimenetre küldi az adott jelet.
ezt egy pár hanszoróval úgy tudod elérni, hogy az előről érkező hangot hátsónak torzítod !a füled rohadtul nem tudja, hogy honnan verődnek bele a hanghullámok, fentebb leírtam hogyan alakult ki az érzet.
kamionkürt megvan ? állsz az autópálya fölötti hídon, jön a Jhonny és kürtöl neked.. te 2 féle hangot fogsz hallani, magasat, amíg jön feléd, és mélyet, mikor megy el tőled. Jhonny pedig csak egyet. A hang ugyan az, csak más a két szituáció.
Mintahogy a TV vagy bármi más is tudja imitálni a mozgó kamion kürtjének hangját egy álló hangforrásból, úgy azt is imitálni tudja, hogy az előtted lévő hangszóróból hátulról érkező hangot hallj.
és ehhez még hozzá tudják dobni azokat apróságokat hogy felülről, alulról, vagy random szögből érkezzen a hang (vagyis onnan érezd).de még egy kérdés: a te rendszered, a hátul felül felszerelt hangszórókból el tudja érni azt a hatást, hogy alulról érkezőnek érezd a hangot ?
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz GoldhandRent #98 üzenetére
Na most ezt úgy képzeld el, hogy a Netflix és Atmos hangzasa leggyengebb minőséget képviseli. Hallgass meg egy valódi Atmos hangzást, mondjuk az új Mortal Kombat filmben amiben a TrueHD audio hangsav van az Atmos mellé és egy valódi 5.1.4 rendszeren mint az enyém. Itt nem arról van szó, hogy hallasz némi térérzetet, hanem arról, hogy a hang konkrétan felülről-hatulról - felülről-előről a mennyezetről és közben szeparálva jobbról balról és a centernek köszönhető középről jön.. egybefuggően miközben a frontokból szól a zene a mély meg tolja a 30 Hz körüli hangokat. Az az érzésem nem hallottál még egy valódi ilyen rendszert milyen térérzetet kelt akár egy sima de jól beállított 5.1 Atmos nélkül is és így nehéz erről vitatkozni.
Aláírom hogy jó dolog és biztos jobb lesz a sima tv sztereó nál de itt a ló másik oldala veri ki A biztosítékot ami szerint mindent is lealáz térérzetben ami házimozi...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- World of Tanks - MMO
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ZOTAC GAMING GeForce GTX 1660 SUPER Twin Fan 3 hónap garancia, számla!
- Gameboy Advance SP töltők
- Vezeték nélküli billentyűzet és egér (Dell Premier KM7321W)
- Értékcsökkent Hp nagyon gyors laptop LCD :15.6 CPU:6200U RAM: Új 8GB DDR SSD: 256 GB SSD Videókárt
- Hyperx alloy fps origin 60 + keycaps (átlátszó bill szett , fényesebb )