- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz Dragon3000 #21 üzenetére
A technológia "bekorlátolja" őket (lényegében ezek monolitikus laptop cpu-k "asztalra lehozva", nem véletlen a cache is fele). Nem hiszem, hogy ne gondolkodtak volna nagyobbon, de úgy ítélhették meg, hogy "kicsi a piaca" a nagy teljesítmény igényű CPU-knak amiknek elég lenne IGP).
De elvileg pletyka szinten beszélnek 16magos zen4 CPU-król integrált GPUkkal. (de nem tudni, hogy monolitikus vagy chiplet design-e, de mivel már most beszélnek róla, esélyes, hogy nem monolitikus lesz, így nagyobb teljesítményű chip is elképzelhető).The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
ElEvEn11
senior tag
Nagyon bíztató ezt olvasni. Remélem érdemes lesz majd egy Zen4-es konfig építésében gondolkozni.
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
Dragon3000
veterán
válasz E.Kaufmann #12 üzenetére
Nem tudom mit vártál, ott volt a 2xxxG majd a 3xxxG egyik se volt hú de olcsó és mindkettőnél megállt a tudomány 4 magnál. Innen kezdve lehetett tudni, hogy ha lesz 6-8 magos megoldás, akkor elszállt áron lesznek, lefelé meg nem igazán gondolkoznak. Nem tudom mikor vetted, de volt időszak, amikor ugyanezt a teljesítményt megkaptad intel oldalról is hasonló ár mellett. Ha ennyire nem tetszik, akkor add el az alaplap+cpu-t és válts intelre.
-
DraXoN
addikt
válasz E.Kaufmann #18 üzenetére
Ha a jelenlegi áron is elmennek a termékeik miért adnák olcsóbban?
De olyan sokkal nem olcsóbb az intel, ha azt nézzük főleg, hogy alaplapot is cserélni kellene.A "teljesebb platform csere" memóriával is, az meg már abszolút mindegy melyik gyártótól fog jönni (bár én még azt mondom minimum 2 év amíg a DDR5 felára minimális lehet a DDR4hez képest).
Joci10:
nem tudom a pontos igényeit, 5600G kicsit erősebb egy magon, de 4700G kicsit jobb több szálon (mert 8 magos), utóbbi ráadásul 45W-os CPU (ha az számít, bár elvileg 5600G-is skálázható lefelé... bár sokan azt mondják jó pár alaplapon nem működik jól ezen kapcsoló, bár az én MSI alaplapomon rendben működik Zen+ CPU esetén)..
Részemről csak azért nem veszek 4700G-t mert letépnék a fejem ha költözés előtt erre költenék (komoly indok nélkül) ...The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
E.Kaufmann
veterán
Váltani kellett, olyat vettem, amit épp tudtam és úgy tűnt időt állóbb alap, és ha más is fujjolhat itt gyártóra, én miért ne tehetném érvek mentén?
Nagyon úgy néz ki, nem csak a chiphiany miatt nincs, hanem nem is akarnak olcsó APU-t adni.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
őstag
Szóval. Az a gondod, hogy vettél egy olyan hardvert, amire nincs is szükséged, és a gyártót hibáztatod. Nem lehet, hogy te választottál rosszul? Csak költői kérdés...
Az AMD maradni fog ez után is annál a stratégiánál, amit eddig is használtak: hogy az APU-inál erősebb a GPU rész, mint az Intel-nél (ezen kívül, mivel felnőttek az Intel megoldásai mellé, így már az áraik is ezen a szinten vannak; és nem is fognak ebből visszavenni). Vagyis ha olyan procit keresel, aminek nem számít ez a része (már az iGPU sebessége, teljesítménye), akkor ne tervezz AMD-vel. Felesleges itt fenyegetned őket, hogy nem veszel tőlük semmit, mert egyrészt úgysem olvassák, másrészt meg rétegigény az, amit te keresel (a csak processzorba épített minimális videomegjelenítés). Erre jelenleg az Intel ad megoldást, válaszd azt.
#16 Draxon: neki nem lesz jó megoldás a 4700G (5600G is van már ilyen (80-85ezres) áron, de ez még mindig magas neki). Talán, ha kapható lenne a 4600G, akkor az alternatíva lehetne, de nem kapható. Vagyis szerintem olcsón akar olyan procit, amiben nincs GPU erő, mert nincs rá szüksége, viszont azért legyen minél több magos megoldás (egy 10-es vagy 11-es generációs olcsó i5-re gondolhatott, mint alternatíva a kék oldalról). Jelenleg ebben a szegmensben az Intel megoldások vannak, amik labdába is rúghatnak, és a Zen4-es megoldásoknál sem valószínű, hogy lenne valami 6 magos 'olcsó' (60 ezer körüli/alatti) APU.
-
DraXoN
addikt
igaz 8 magos, de ez eléggé jó deal most: [link]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
bobalazs
nagyúr
Nem örökké ez volt AMDnél? Kisérletezések, alfa funkciók, újítások, ami aztán gyorsan feledésbe merült, meg sose lett kihasználva. Tucatszámra vannak ilyenek.
-
-
E.Kaufmann
veterán
Na igen, a hála nem politikai és nem is üzleti kategória
K... olcsón kell majd adniuk a ddr5-ös belépő APU-ikat, hogy ne vegyek intelt...
Megvettem a 3200G-t, a GPU rész hiába jobb, ha nem használom ki, és a youtube videók lejátszásánál pl nem is veszem észre (sőt, driver gondok ), valamint itt ragadtam, mert 60 alatt az inteltől kapnék már 6 mag 12 szálat GPU-val, AMD-től meg fityiszt, és nem izgat a fogyasztás, mert idle-ben nem rosszabb, amikor meg kell a CPU, nem olyan fájdalmas a többlet.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
DraXoN
addikt
el tudom képzelni, hogy azért lesz ez még kihasználva, csak nem egyből, hanem a zen4 mellett a "kisebb modellek esetén" ha nem teljes palettát cserélnek (ami nem feltétlen szükséges ... lehet kapunk majd mondjuk valami belépőszintű Athlont ilyen B2 generációs maggal V-cache nélkül)
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
törölt tag
Ez nekem 1:1-ben jó is lenne, mert szándékom áll valahol alap órajel és all core turbó közé belőni fixált órajelre, hőcsöves passzív bordával elvonva a keletkezett hulladék hőt.
Annyi lenne talán a problémám vagy inkább fenntartásom ezzel a túl “éheztetett” üzemmóddal, hogy 1,35v-os memória mellé nem szívesen engedném le a cpu nyers feszültségét 1,28-1,3v alá, mert tudtommal még mindig erről megy a memóriavezérlő.[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
Viszont szvsz ez előrevetít egy döbbenetesen hatékony, és közben kellemes előrelépésnek ígérkező Zen4-et is. Pláne, hogy az már 5nm-en készül.
Én kérek elnézést!
-
hokuszpk
nagyúr
szoval elmegy a cucc allcore 4.5G sacc 1.25V mellett is.
akkor van ter felfele, szoval ebbol kerunk egy 5Ghz -s verziot, utana johet az AM5Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
PuMbA
titán
"At 1V, Shaun states that he started seeing performance regression but one interesting aspect was that the performance itself didn't take a huge hit. The power and temperatures saw a huge fall. It was stated that at 1V (4.4 GHz all-core), the CPU peaked at 43C in Cinebench whereas it peaked at 80C in the same benchmark when running at stock The power consumption was rated at 73W."
"Now Shaun kept on testing the chip below the 1.0V barrier and the lowest stable voltage that he reached was at 0.844V. At this limit, the CPU consumed a maximum power of 57W in Cinebench & ran at an all-core frequency of 4.4 GHz. The CPU also operated at just 40-41C which is super cool."
40 fokos procit tessék
[ Szerkesztve ]
-
Alogonomus
őstag
Ezzel a 10-15% megemlítésével valószínűleg azt próbálja sugallni Abu, hogy mivel az 5800X3D is átlagosan 15%-kal gyorsabb a régi 5800X modellnél, így az új steppinggel akár már 35 wattból is elérhetné az AMD a régebbi 5800X teljesítményét.
Ez pedig főleg a laptopok területén jelenthetne sokat, ahol a szintén 35 wattos PL1, de már 106 wattos PL2 paraméterű 12900T teljesítményét hozhatná a 35 wattos TDP-hez kalkulálható mondjuk 50 wattos PPT esetén. -
biscuit
aktív tag
" Ez a működés alapvetően átmenthető lenne asztali szintre is, vagyis némi teljesítmény beáldozása árán akár kihozható egy 35 wattos TDP-kerettel működő nyolcmagos, 3D V-Cache dizájnt használó Ryzen is, miközben a teljesítmény tekintetében nem kellene 10-15%-nál többet beáldozni.
Ebből ugyanakkor nem lesz semmi. "
Remélem segítettem!Mióta Scarlett Johansson sztár lett jól alszom!
-
Petykemano
veterán
Ez az összes B2 steppingre érvényes?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Yutani
nagyúr
Ez a működés alapvetően átmenthető lenne asztali szintre is, vagyis némi teljesítmény beáldozása árán akár kihozható egy 35 wattos TDP-kerettel működő nyolcmagos, 3D V-Cache dizájnt használó Ryzen is, miközben a teljesítmény tekintetében nem kellene 10-15%-nál többet beáldozni.
Ebből ugyanakkor nem lesz semmi.
De hát van ilyen, ez az 5800X3D, nem? Tehát lett belőle valami. Vagy én nem értem a cikket?
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen NAS-t vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11
- Canon MILC: EOS R és M topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- League of Legends
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest