Új hozzászólás Aktív témák
-
Zigur
senior tag
válasz Meglivorn #35 üzenetére
Üzletileg lehet hogy bukta 1.3m előfizetővel (ami most ki tudja mennyi, vszínű kevesebb). Biztos te is hallottad hogy valami 2-300millió dollárról beszélnek amibe belekerült a játék kifejlesztése, és ki tudja mennyit kell fizetni Lucasnak a jogokért.
Ami igazán érdekes lesz szerintem hogy mondjuk jövő januárban mennyien játszanak az swtorral, az akkori szám már a stabilizált felhasználóbázis lesz. -
Derrewyn
senior tag
Ha ingyenessé is válik, az nem holnap vagy holnapután lesz. Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy az lesz.
Elég durva milyen károkat tudnak okozni az ilyen és ehhez hasonló cikkekkel a sajtóorgánumok és a hozzászólásokkal olyanok, akik még csak a közelébe sem szagoltak soha a játéknak.
Ezek a féligazságok és a gyakran légből kapott "vélemények" is igen nagy szerepet játszottak abban, hogy az SWTOR hol van most. -
Max_218
tag
Érdemes most befizetnem ? ,mert ha nem akkor félbeszakitom az útalásomat. Béta alatt nyomtamcsak ,demost szívesen csatlakoznék.
-
Kotomicuki
senior tag
válasz Raysen623 #33 üzenetére
Azért pár dolgot tegyünk hozzá:
- ingyenesnél a felhasználó dönt, hogy fizet-e az előnyökért, vagy sem; míg a havidíjas verzióban kénytelen a "semmiért"(a játékért) fizetni
- f2p-t lehet ép eszűen is csinálni - hoztak rá példákat föntebb (nincsenek hatalmas előnyök, meg azok inkább (játék)időben spórolnak az egyénnek); és lehet kezdő "Bugatti-gyűjtőként" is csinálni a bizniszt - pl. WoT (ha egyedüli a piacon a játék - bármilyen színvonalú is legyen az - , akkor a lyukas gombért is pénzt kérhetnek benne, amíg lesznek ezért fizetni hajlandó egyének - akiket nem sajnálok, csak azokat, akiktől elveszik ehhez a "pénzt", hogy erre áldozhassanak)Sz'al: inkább az üzemeltetőkön múlik, hogy a "faszságot" mennyire taksálják és mennyire nézik fejőstehénnek a "Tisztelt" felhasználót; ill. ki mennyire hagyja magát megkopasztani az user-ektől...
Amíg lesznek még gondolkodni is tudó emberek, addig a SWTOR-hoz hasonló lehúzási kísérletek nem lesznek sikeresek - persze, a "játékkiadók" is visszatérhetnek az olajkályhához és kezdhetjük együtt a(z általuk tönkretett) PC-s játékipar feltámasztását..A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
-kdM-
senior tag
válasz Wolverine #41 üzenetére
nem tudom, legutóbb azzal dobálóztak, hogy 10 millió alatt az előfizetők száma, de hivatalos link sehol nem volt
(#40) Meglivorn: az áprilisi adat és azt követően volt ennyi, hogy minden 50-es karakternek adtak 30 ingyen napot (szvsz ezt az ingyen karakter transzfer dolgot nagyon az utolsó pillanatban lépték meg). Eve-vel kapcsolatban pedig csak annyit szerettem volna érzékeltetni, hogy a bevételük (ilyen "alacsony" előfizetővel is) sem a teljes játékos bázison oszlik el, ami azért nem semmi ahhoz képest, hogy lassan 10 éve megy.
[ Szerkesztve ]
-
Wolverine
félisten
-
Meglivorn
aktív tag
Az 1,3 millió április vagy májusi adat, most nem emlékszem. Annyira nem régi. Az meg, hogy ki fizeti ki ténylegesen a pénzt az accounttért teljesen mindegy. A bevétel része a dolognak ugyanannyi, a különbség hogy adnak lehetőséget arra, hogy a játékon belül intézd el. Neked lehet hogy ingyenes (bár az ingame munka se annyira "ingyen" van ), de a CCP megkapja érte ugyanazt az összeget, mintha te fizetnéd be. Szóval a bevételek és fizetett előfizetések szempontjából ez lényegtelen.
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az alapszintű eü. ellátás nem ingyenes. Erre fizeti a munkáltatód az eü. hozzájárulást az eü. pénztárba.. Már ha van. Ha nincs munkád/államilag finanszírozott sulid, akkor neked kell fizetni. Különben a körzeti orvos is számláz, mert érvénytelen lesz a TB-kártyád.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
big-J
őstag
A f2p rossz esetben p2w-t jelent, de nem csak azért néznek rá csúnyán.
Hanem azért mert a f2p általában a következőket jelenti:
- Kevés support felhasználóra levetítve(így az időigényesebb tevékenységektől mint az item recovery servicek-ről álmodni se lehet)
- Fiatalabb felhasználói korosztály
- Több haxxor, botter, flémer és mocsokódó(mivel ha kibannolják, csinál újat, nem a pénzével játszik)
- Több goldfarmer(ugyanezért)
- Több goldbuyer
- Az előző kettőből következőleg magasabb item árak, infláció, ezért bot és goldbuy nélkül sokkal több munka lesz ugyanaz a set megszerzése.Szóval nem(csak) a p2win-ről van itt szó..
[ Szerkesztve ]
-
Kanczy
veterán
válasz Raysen623 #33 üzenetére
Amíg nem pay to win, addig egy szót nem szólhat senki, úgyhogy megint rendkívül nagy butaságokat beszélsz. Nézd csak meg a League of Legends-et. Több száz órám van benne úgy, hogy egy Forintomba nem került
Az alapszintű eü. ellátás pedig bizony ingyenes... ha jobbat, gyorsabbat akarsz, akkor mehetsz magánklinikára, na az már fizetős
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
-kdM-
senior tag
ez így szerintem nem teljesen igaz, ha egy MMO F2P lesz az annyit jelent, hogy az eddigi havidíjért "premium" fiókod lesz amiért ugyan azt kapod mint előtte + pár dollárért vehetsz csilli-villi cuccokat
aki meg ingyen játszik szokjon hozzá a kompromisszumokhoz...nem tudom, hogy miért fáj az embereknek, hogy van aki ingyen játszik mellette
(#35) Meglivorn: ez az 1.3 millió (SWTOR) és 10+ millió (WoW) nagyon régi számok...az Eve Online-t pedig pár hónap után lehet teljesen ingyen játszani az in-game 30 napos előfizetés miatt, ők a fanatikus (leginkább orosz) játékosokból élnek akik képesek 100-1000 dollárokat fizetni hajókért
[ Szerkesztve ]
-
Meglivorn
aktív tag
http://www.mmodata.net/
Érdekes nézegetni (még ha nem is 100% megbízható az adat, de elég jó).
Vicces hogy mindenhol a buktát emlegetik, miközben jelenleg kb a második legnagyobb előfizetői táborral bíró játékról beszélünk (1,3 millió).
Nem a wow 10+ millióját kell nézni, ezt már ezerszer átrágta mindenki, aki kicsit is konyít a dolgokhoz.
Az EVE tökéletesen boldog a 3-500K accounttal (ami kb a fele játékost jelenti, mivel mindenki, aki kicsit is komolyabban játszik, legalább két accountja van). A Rifts csúcson volt boldog az egymilliós eladástól, most valahol 300K körül állnak előfizetővel.
A Lineage2 csúcson volt 1 millió. A LotRO félmillió. Az Aion tudott 3,5 milliót elérni, de az is globális adat, a nyugati ennek a töredéke (koreában még mindig előfizetős usa/eu ingyenes lett). Sajna a Guild Wars nincs benne, arra kiváncsi lennék, pláne hogy az lesz a Messiás Legújabb Eljövetele.
De persze az 1,3 milla bukta. És én vagyok az agyatlan swtor/bioware fanboy aki nem lát ki a fejéből -
Wolverine
félisten
válasz Kotomicuki #29 üzenetére
Na igen, az a fejtegetés is tetszett, hogy a f2p a lehúzásra megy és így nem tesznek bele értelmes tartalmat az ingyen játszóknak... Tökéletes ellenpélda a Star Trek Online, amelyben érdekes kis cuccok vannak a C-Store-ban, de azok nélkül is vidáman és nagyszerűen lehet játszani.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Raysen623
addikt
Pontosan erről van szó! F2P=gatyád is rámegy és többet fizetsz mint 3600Ft/hó. Mekkora biznisz nem? Emberek tömegei el is hiszik ezt a faszságot.....de mit várjunk egy olyan országban ahol emberek százezrei elhiszik hogy az egészségügy ingyenes........nevetséges.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Kotomicuki
senior tag
Szerintem még mindig nem lesz ingyenes, legfeljebb a havidíjak fizetésétől kegyeskednek eltekinteni, amíg eléri a játékos a 15. szintet - de ez még terv és addig el is kéne jutni ebben a "masszív " MMO-ban...
Ingyen hétvégéket, sőt: ingyen 30 napot is tartottak már, de mégsem jönnek (vissza) a delikvensek, az elvárt arányban.
Nem reklám célzattal, csak bizonyításként...Miközben a pl. a CoH is - aminek tényleg nem lehet normális single (ellentétben a SW:TOR-l) tartalma, ezért kizárólag multiban játszható "jól" - , még évek után is, több játékossal rendelkezik, mint ez a játék... és csak megvenni kellett, 1x, és a mostohán kezelt support-tolása ellenére is stabil tábora van.
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
Kassh
csendes tag
válasz Kotomicuki #29 üzenetére
Igen, mert pl a WoWban tényleg nem ingyenes az első x szint, akkor a wow is biztos free lesz
-
Kotomicuki
senior tag
A játék "hivatalos" magyar (fun?)site-ján érdemes az ezt a "hírt" elemző cikket elolvasni: már rég röhögtem ilyen jót, ahogy próbálják menteni a mundér, már rég nem létező, becsületét.
Pl. "Abbahagyná, mert ingyenes lett!" - "nyomós" indok egy agyhalottól...
[link]A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
Meglivorn
aktív tag
Valahol ez már kezd szórakoztató lenni.
Valahol... -
vidaila
senior tag
DC UNIVERS 500%-al növelte bevételeit az ingyenessé válás után.
http://steamcommunity.com/id/juhaszjani1988/
-
Wolverine
félisten
A freemium modellben van egy item store, ahol különböző cuccokat vehetsz; játéktól függ, pontosan miket (pár példa: egyedi companionok, űrhajók, nagyobb bank/táska, több slot az AH-ban stb.).
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
gyuszaa
őstag
Várható volt, mikor 20 ember online egy szerveren.
-
leviske
veterán
Gyors kérdés: az ingyenes alatt ugye havidíjmenteset értenek, nem totálisan ingyen letölthető, és játszható valamit? És egyébként ilyen esetben miből jön majd nekik a pénz? Lesznek reklámok? Vagy a hajszíntől kezdve a companion-okig minden külön kis fizetős kiegészítő lesz?
-
Gergosz2
veterán
-
Kotomicuki
senior tag
A kapzsi kiadók...
Hiába a jó fejlesztő team, hiába a jó SINGLE játék(menet), ha az, amiért az extra-, havidíjat elkérik - a multi - egy rakás ... .
Nem biztos, hogy a loot-on való marakodásért, vagy akár a síkhül'ékkel együtt való kalandozásért - ha teljesen kiszeretné használni a játék által nyújtott lehetőségeket - , oly sokan hajlandóak fél év alatt egy rendes játék árát kifizetni...
Ráadásul, ahhoz, hogy félév múlva elővegye és játsszon vele, vki már fizetnie kell, és net-kapcsolattal rendelkeznie: kicsit sok, a felhasználóra nézve hátrányos megkötés...Meg merem kockáztatni, hogy KOTOR 3-ként többet hozott volna a konyhára - persze, jóval kevesebb - amúgy is, fölösleges - reklám mellett. Megér pár kiegészítőt (szintkorlát kitolás, új helyszínek és tárgyak) és biztos a nyereség.
Ehelyett a magukat a pénztárcájukra verőkre építettek - az antikalózkodás gyöngyszemei - és lám, ők mégsem tudják eltartani a kuplerájt, mégis csak kellenének az "ingyenélők" is hozzá...Nagy kár a KOTOR 3-ért - és a haszonlesők által tönkretett PC-s játékokért (is)!
A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!
-
wikings2
őstag
Sok lúd disznót győz
Szerintem is várható volt. Túl nagy volt a hype ahhoz hogy igaz legyen az hogy egy csodát kapunkTalán én is Pest vagyok... Pest a pestiségem. Pest,hogy rég Pesten lakok, s nem lettem pesti mégsem.
-
-
Djuree
félisten
megvettem, 2 hét alatt meguntam. ahogy a játékosok többsége is. a kutya nem fizet érte, az ingyenessé tétel az egyetlen módja hogy maradjanak játékosok.
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Kanczy
veterán
válasz Raysen623 #13 üzenetére
"Viszont a GW2-nél nem havidíj van hanem kiegészítők újabb díjai.....valamit valamiért."
Mintha a havidíjas játékok kiegjei nem fizetősek lennének túlnyomórészt
Olyan szintű demagóg hülyeséget nyomsz, hogy félelmetes.
[ Szerkesztve ]
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
Raysen623
addikt
válasz TESCO-Zsömle #14 üzenetére
"Így igaz, de a többi pontban, ahol nem volt igazad, derogál ezt beismerni."
Ez egy Kazinczy díjas mondat volt részedről De elég volt, megyek játszani...pihenni akarok.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Raysen623 #13 üzenetére
Így igaz, de a többi pontban, ahol nem volt igazad, derogál ezt beismerni.
A tények tények. Olvashatod bárhonnan, de ha egy játék nem hoz elég pénzt, az nem a felhasználók hibája... Mindenki kifizeti, amiről úgy gondolja, hogy megéri az árát. Mindenki.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Raysen623
addikt
A GW2 esetében akkor dől el mekkora játék lesz amikor majd kijön és eltelik fél év....addig lehet róla ódákat zengeni, ugyanezt megtették mással is.
Viszont a GW2-nél nem havidíj van hanem kiegészítők újabb díjai.....valamit valamiért.
A WoW a pandáival pedig egyértelműen Kína felé akar nyitni piacot. Menjenek nyugodtan...A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Balazs_
senior tag
Sablon? Leírtam a véleményem. Elhiszem, hogy nagy SWTOR fan vagy, de az a gáz, hogy valljuk be, előfizetők számában nem lett egy eget rengető játék, így az EA, ""jó"" szokásához híven szépen leépíti a csapatot (elkezdődött), aztán bedobják F2P-be.
Mellesleg hidd el, ha kijön a WoW, azért valamennyien visszamennek. (Abba ne menjünk bele, hogy a WoW szintje is romlik, de erre van igény, úgy tűnik.)
A GW2-vel azért pedáloztam, mert az tulajdonképpen freetoplay, csak egyszer meg kell venni. Ha egy játék jobb élményt nyújt, vagy akár ugyanolyat, akkor melyiket választanád? Amelyik havi 2-3k-ba kerül, vagy amelyiket egyszer kifizeted és kész?
Nem véletlenül félnek a konkurenciától. A SW-fanok nem fogják otthagyni a játékot, de ha így folytatják, elkezdődik a lemorzsolódás.
De előnye is lenne, ha F2P lenne, akkor talán visszanéznék.Amíg nincsenek teljesen megelégedve azzal amit kaptak, a játékosok folyton új tartalmakat, játékmódokat és egyéb fejlesztéseket várnak el.=>Gáz van az SWTOR háza táján.
G A M E R: Szerintem nem kell havidíjhoz kötni a frissítéseket. Runes of Magic is hány ingyenes kiegészítőt megélt már.
[ Szerkesztve ]
-
G A M E R
csendes tag
Nem kell hogy ingyenes legyen. Szüntessék meg a havidíjat, és máris rohanok megvenni. 13k-t bőven megérne nekem, ha csak egyszer kellene fizetni érte (mint mondjuk a Guild Wars esetében). Nincs mindig időm játszani, és így nem lennék "kényszerítve" arra, hogy azt lessem, mikor jár le a hónap. Illetve hogy kihasználjam az időt, ha már fizettem érte. Tudom, hogy kapunk frissítéseket a pénzünkért, meg új küldetés, meg minden. De a hozzám hasonlókkal szemben, akik nagy rajongói a KotoR 1-2-nek, szemét húzás volt az MMO-sítás és a havidíj. De hát szerintük ez az üzlet...pedig a WoW-ot csak a következő Blizzard MMO fogja letaszítani a "trónjáról".
Amúgy ha valaki komoly Free to Play MMO-val szeretne játszani, hamarosan jön a Planetside 2. Amit eddig láttam, megvett kilóra, sok AAA-s cím nem néz ki ilyen jól. Meg nincs bennük 2000 játékost támogató szerver.
-
Raysen623
addikt
Asablon szövegedre senki nem kiváncsi...endgame-el meg ne is gyere mert mind egy követ fújtok.....ez szintén szubjektív megitélés.....ugyanezt el lehet mondani a többinél is.
A Tera biztosan nem fogja lemosni, mivel ott azok vannak akik anno Lineage-eztek.
WoW: Pandaria? Na ne nevettess!
GW2? Eleinte ot is sokan lesznek mint mindenhol aztán jön a lemorzsolódás....
F2P? Engem speciel nem érdekel mennyien vannak ott. Amióta az AION ingyenes lett nem is játszom vele....ennyi.A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Wolverine
félisten
A forrás nem volt kétes; az más kérdés, hogy nem a teljes interjút jelentették meg, hanem csak egy összefoglalót. (sokéves tapasztalattal azért meg tudom ítélni, hogy egy adott megfogalmazás mögött mi is lehet... és ebből nekem az jött le, hogy gyakorlatilag csak idő kérdése a freemium modellre váltás)
-
Raysen623
addikt
Szerintem se menjünk bel! Az elején azért ment a rinyálás mert sorba kellett állni, utána meg azért mert kevés az ember a feleslegesen kirakott szerókon....
A tesódnak meg üzenem: nézzen be most a transzferek után és csodálkozzon, mert minden főszeró tele van......Ennyi....
Az EA-t meg ne keverjük bele mert külön ódákat lehetne írni mekkora f@szok...A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
Balazs_
senior tag
Végül is csak endgame tartalom nem volt az elején, amire a fejlesztők azt nyilatkozták, hogy "bocs, de ti fejlődtetek gyorsan". Lehet, hogy igényes, teljesen szinkronizált a játék, de nem sikerült eltalálni tökéletesen. Lehet, hogy kétes helyről van a hír, de ha az EA-nak van esze, ingyenessé teszi a játékot. Gw2, Tera, WoW: Pandaria... + F2P játékok le fogják (sajnos vagy nem sajnos) mosni ilyen támogatással. Valóban köszöni szépen, jól van, ha 400 embert küldtek el a francba?
Milyen lejárató kampány? Meg merték szólni a játékot jogosan a hibái alapján. Persze, nem kell WoW-szintű content, de normális endgame csak legyen már ha havidíjat elkérnek érte.
[ Szerkesztve ]
-
havasa
aktív tag
Ne menjünk bele, hogy a játék jó e, az szubjektív. A "support" amit az EA (Bioware) művel az hatalmas fail. Tesóm 1 hónapig olyan kihalt szerveren játszott, ahol volt mikor 30 ember volt online, csúcsidőben is 500. És ezért fizetett eddig 20+k-t.
Szvsz a játék egy casual bullshit, de mint mondtam ez szubjektív vélemény.[ Szerkesztve ]
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
Raysen623
addikt
El kell keserítsek minden kedves trollt: a játék nem lesz ingyenes! Bocs.....
A hír egy erősen kétes forrástól származik.......
Viccnek tartom hogy mióta kijött a játék óriási lejárató kampány folyik ellene....A játék amúgy nagyon jó és köszöni szépen jól megvan az ingyenélők nélkül is....
-
peterszky
őstag
Ennyire nem megy?
Inkább csinálták volna meg a KotOR 3-at
What else you gonna do on a Saturday?
-
félisten
Várható volt.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Napelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- New Game Blitz - 2024
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- OHH ! Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB RADEON PRO 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest