Ingyenessé válhat a The Old Republic című MMO

Hamarosan akár teljesen ingyenessé is várhat az EA és BioWare által jegyzett Star Wars: The Old Republic című MMO játék. Ennek első jelét vélték többen felfedezni az E3 2012 rendezvényen, ahol is bejelentették hogy júliusban kibővítik az ingyenes próbalehetőséget. Ráadásul az egyik fejlesztő is úgy nyilatkozott, hogy tervezik az ingyenes mód bevezetését.

Ezután nem csak próbaidőt kapunk, hanem egészen a 15. szintig fejlődhetünk korlátok nélkül, azaz bárhová eljuthatunk, nem lesznek megkötések. A The Old Republic vezető dizájnere, Emmanuel Lusinchi szerint azonban ez még csak a kezdete a játék teljesen ingyenessé válásához vezető útnak. Elmondása szerint egyre nagyobb konkurenciát jelentenek a folyamatosan javuló minőségű, ingyenesen hozzáférhető MMO-játékok az előfizetéses online játékok piacára.

A multi játékok fejlesztői egyre dinamikusabbak, így nekik is követniük kell ezt a trendet. Amíg nincsenek teljesen megelégedve azzal amit kaptak, a játékosok folyton új tartalmakat, játékmódokat és egyéb fejlesztéseket várnak el. Ezért gondolkodnak most ők is az ingyenes játékmód bevezetésének lehetőségén, de erről jelenleg nem tud részleteket mondani. Igyekeznek rugalmasan kezelni a dolgokat és alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

Azóta történt

Előzmények