Ősszel free to play lesz az SWTOR

A Bioware nemrégiben már megtette az első lépést az f2p modell felé, amelyet követett az executive producer Rich Vogel távozása is, és amely a tényleges f2p-re való átállásban csúcsosodik ki - kicsit hamarabb, mint gondoltuk volna.

 

Amikor bejelentették, hogy július elsejétől a játék ingyenesen játszható lesz tartalmi korlátozás nélkül egészen a 15. szintig, nem gondoltuk volna, hogy annak hatását meg sem várva ilyen hamar sor kerül erre a lépésre. Valamiért azonban a Biowarenél nem akarták tovább halogatni az elkerülhetetlent, így a játék már idén ősztől, szintkorlátozás nélkül teljesen ingyenesen lesz játszható.

 

A Bioware ugyanakkor nem akar lemondani a játékra ráfüggő játékosok pénzéről sem, ezért a további tartalmak egy tekintélyes része kizárólag valódi pénzért, illetve Cartel Coinokért, amely annak játékbéli megfelelője lesz elérhető. Elmondásuk szerint nagyon fognak arra vigyázni, hogy a free to play ne forduljon át pay to win-be, ezért az RMT-t komolyan fogják monitorozni, hogy az a megengedett kereteket ne lépje át. CC-ért tehát vehetünk majd contentet, vanity tárgyakat (öltözékek, speederek, stb, amelyek nincsenek hatással a játékegyensúlyra), és különböző kényelmi szolgáltatásokat (invertory slotok, karakter slotok, bank slotok, stb.). Arra a kérdésre, hogy a nemrég bejelentett companion, név szerint HK-51 a publikus, vagy az exkluzív tartalomhoz fog-e tartozni, még nem tudtak választ adni. Arra, hogy az F2P és az előfizetés mellett maradó accoutnok között mi lesz a különbség, ez a táblázat ad választ. Végigböngészve kitűnik, hogy aki az eddig megszokott, normál játékmódot szeretné továbbra is folytatni, az nem fog tudni lemondani a játék előfizetéséről.

A dolgok ilyetén alakulása az előző események függvényében várható, várt, és elvárt volt, lévén a játék hiányosságai miatt a kezdeti lendület alaposan alábbhagyott. Remélhetőleg ez a lépés segít új életet lehelni belé, és újra tömegek fogják ellepni azt a messzi-messzi galaxist.

Azóta történt

Előzmények