Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Lehet venni olyan procit ami aapból jobb hűvezető pasztát tartalmaz és meg is van huzva kicsit persze garanciás és picit drágább ,minél jobban megvan húzva annél drágábbak.
Viszont ezek bevizsgált 100% garanciális procik ergo ha így használod és tönkremegy bevizsgálják és cserélik.
magyarba aszem nem árúlnak ilyeneket. -
kisbalázs
tag
a procihúzás veszélyekkel járhat!
[ Szerkesztve ]
Johnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!
-
DudeHUN
senior tag
-
DudeHUN
senior tag
-
Dr. Romano
veterán
válasz Walter_White #125 üzenetére
Gondolom neki az is mindegy hogy a gyári cpu hűtő van rajta a gyári pasztával. Valakinek ezt jelenti a normál működés.
Nekem E5430 volt 3,2GHz-n 60 fok fölé nem ment. Persze nem is a gyári hűtést használtam pláne nem a gyári pasztával.
Nekem ezt jelentette a normál működés. Oké nem csak a fécbúk, passziánsz és film ment a gépen.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Reggie0
félisten
válasz Walter_White #125 üzenetére
Ha ugyanaz a paszta...
-
Medocsabi
addikt
válasz Lacika112 #120 üzenetére
Hát fene tudja. Feleségem gépében még vígan eldöcög a kis q9400-as kicsit húzva, és a mai napig 80fok a max nyári kánikulában. (igaz nem egy liga az i9-cel, de igencsak forrófejú proci) Szóval szerintem túl van a téma misztifikálva, mert - szerintem - normál felhasználás mellet tök mindegy hogy paszta vagy forrasztanyag van a procin, élettartam szempontjából annyit tesz, hogy nem 30, hanem "csak" 10 évig szolgál majd.
-
Tidus
addikt
válasz AxBattler #44 üzenetére
Igen, a téma címe szerint is elképesztő fejlesztésről van szó.
Az USD veszteség is komoly lehet, de ne hogy pénzügyin válságot okozzon a fejlesztés.
Szóval bele sem szabad gondolni a lehetséges végkifejletekre.De komolyra fordítva a szót, nálam a pasztázott i9 is hasít rendesen. Úgy ahogy kell, sőt...
-
Reggie0
félisten
válasz balogh.tibor #114 üzenetére
Ha forrasztjak, akkor nem paszta van ott, hanem forraszanyag, ami meglepo modon, femotvozet.
-
csongi
veterán
Ha jol emlekszem, volt mar ilyen. .
Az elso peldanyok forrasztottak voltak aztan megis pasztazott lett.
Ha meg forrasztott lesz, akkor gondolom lesznek ott eleg komoly feszultseg nevekedesek is. -
Dr. Romano
veterán
What? A kupakot á szokták forrasztani a széleken a pcb-re?
[ Szerkesztve ]
-
JColee
őstag
Te tudod rosszul.
-
balogh.tibor
újonc
Rosszul tudod. A tok - amire teszed a processzor hűtőt - alatt van a processzor, a tok és a processzor között van egy hővezető paszta. Ha ragasztják a tokot, akkor fentebb kerül, és vastagabb paszta van a tok és a processzor között. Ha forrasztják, akkor kisebb a rés, kevesebb hővezető paszta kell.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, extrem tuning az mas kategoria, viszont erdekes lenne ugyanez a teszt 35-85os korokkel, mert az viszont egy nagyobb hutovel akar meg realis is lehet egy tuningolt procinal.
nekem egyebkent nem kell mondani, az intel 20 ev utan sikeresen meggyozott, hogy socket2011rol ne az utod socket2066ra valtsak. mondjuk ez inkabb azon mult, hogy m2 SSDknel nem mindegy, hogy min log, aztan a 600USDs 7820X is 28pciEvel ment, nekem meg nem volt kedvem az osszes letezo lap manualjat vegigbujni, hogy megis mivel megy 6 vinyo, ket m2 pciEx4en es ket videokartya, szigoruan egyszerre, legalabb 8 USB porttal a hatlapon. a paszta az csak a bonusz volt.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Đusty
addikt
válasz Dr. Romano #110 üzenetére
Már tudom, egy tegnap olvasott cikk címe volt valahol megtévesztő amit elsőre nem értettem.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Forrasztott proci esetében a paszta nem a kupak és a mag közé került felvitelre hanem a fogkrém tubusának belső falára. Ezért nem érzékelsz különbséget.
Ha a krém a mag és a kupak közé kerül akkor könnyen úgy járhatsz mint az az X2 5000+-os AMD proci (intel fanboy agyfasz? lol), amit a minap deliddeltem és a Colgate már sziklaszilárd állapotban kandikált ki belőle.
Eredmény? Friss túró felkenése után már nem ugrott ki terhelés hatására 70 fok fölé 2,6GHz-n, hanem tuningolva (2,9)! 52fok max.
-
Lacika112
aktív tag
tudom gonosz vagyok
Az intel éltetők anno azzal magyarázták a cipőpasztát hogy "az azért jó mert tartós hisz nem leszek mikrorepedések" most HA!!! tényleg visszatérnek a forrasztásra? nem féltek a nemlétező mikrorepedésektől?
Persze hogy nem szeretnek forrasztani, cipőpaszta fillérekért van, a forrasztáson pedig eddig sem a paszta vs forrasztás közti árkülönbözet volt a meghatározó.
Ha cipőpasztázták a procit 1000 ből 1? lett selejt, forrasztásnál pedig 1000 ből 100? az ostya ára megmunkálása stb volt az igazi veszteség nem az a pár cent ami a forrasztás kivitelezését jelentette.ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
bunfi
őstag
válasz proci985 #100 üzenetére
A derbauer féle thermal cycle az -55 és +125 °C közötti hőmérsékletváltozás által okozott terhelést jelentia "fórumos köznyelvben". Elhiszem, hogy a nitrogéntartályt csapolgatva ez probléma, de a többségnek sokkal nagyobb probléma a rossz minőségű TIM. És igen, nem fogok 130+ ezer forintos ár mellett még mászkálni a delid és az újrapasztázás miatt, ami persze nincs ingyen. Tuningolható proci, csak ne tuningold... mondjuk ez már kiderült a 7700K-s hiszti kapcsán is.
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
füles_
őstag
Ha már odáig jut a lapka hőmérsékletben, hogy őrülten elkezd szivárogni akkor lehetséges, hogy több hőt fog termelni, ahogy proci fórumtárs említette. De ha ugyanaz a lapka forrasztott kupakkal 50 fokos, pasztással meg 60, akkor az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a processzorod több hőt generál, mert ilyen értékeknél nem valószínű a nagy mértékű szivárgás. A pasztással még az is lehet, hogy a hűtőd valamivel hidegebb levegőt fog kifújni magából, mint a forrasztott kupakos esetében.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
es minel melegebb a chip, annal jobban szivarog. es minel jobban szivarog, annal tobb hot termel.
nemlinearis jelensegrol beszelunk, de en anno merheto (10%+) fogyasztasbeli kulonbseget lattam 60 es 80 fok kozott egy huzott q6600nal. azt bencheltem vegig es arrol volt biztos a tudasunk, hogy az alaplap a fogyasztast eleg pontosan meri, hogy kovetkezteteseket lehessen levonni.
meg a gyakorlatban is eleg gyakori, hogy az emberek delidelik a processzort, mert a gyari pasztaval huthetetlenek a procik, mig ujrapasztazassal nincs ilyen problema.
az intel oldalarol evek ota megy a marketing porhintes, hogy:
- zoldebb ha nem kell forrasztani! (igaz, csak kiszaradhat a paszta par ev utan)
- gyakorlatban nem jelent kulonbseget (de, mindenkeppen noveli a fogyasztast)
- a forrasztas kinyirja a procit mikrorepedesekkel thermal cycle miatt (ha ez tenyleg akkora problema lenne, akkor a C2Q / first-second-third gen I7nel ennek elo kellett volna jonnie, egy D14 / silver arrow eseten siman lehetett 50fok kulonbseg a terhelt es ures hofokok kozott huzott prociknal)
- ... (forrasztas rontja a kihozatali aranyt es picit dragabb, e.g. nem eri meg nekik)az intelnel is igazuk van persze, reszben koltsegcsokkentes, reszben laptopoknal a power cycle sokkal rosszabb, mint mondjuk egy nagyobb tehetetlensegu rendesen meretezett asztali hutovel (kulonosen vizzel). viszont asztali vonalon az, hogy a socket2066os HEDTt se forrasztjak, az problema.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
carl18
addikt
válasz cyberkind #98 üzenetére
Sandy Bridge óta ennyi időnek kellet eltelnie hogy újra legye forasztásos cpu ?
2012 óta Ivy Bridge ez a olcsó trugyi paszta szerű cucc kerül a cpu-k közéBár mindennek fellé a profit
Talán egy Nonk cpu-nak nem muszáj a forrasztás, de szerintem minden szorzózár mentes cpu megkaphatna ezt.
I5-9600K is beleértve
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
cyberkind
félisten
Nem kell aggódni sokat, ha ez a széria kijön így, a későbbiekben tuti kitalálnak valamit amivel ezt lespórolják, hogy nekünk szar legyen.
-
törölt tag
Prémium...vagy a kényszer szülte az innovációt, hogy az apró mag bírja a dinamikus turbó órajelet-feszültséget hőmegfutás nélkül, amit a pasztával nem lehetett kézben tartani.
Ha alapon forrasztással is meglesz a 85-90C° árnyékban, AIO-val, akkor az utóbbi.[ Szerkesztve ]
-
-
Depression
veterán
Nem fogod elhinni, hogy milyen fenomenális újítást vezetett be az intel...
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
troviko
senior tag
A cím alapján azt hittem, hogy valami MI lesz a chipben, esetleg big LITTLE architektúra. Erre benyögik, hogy az "elképesztő fejlesztés" az az, hogy végre úgy adja ki ez a szutyok, feketelábú tolvaj banda a chippeket, ahogy mindig is kellett volna.
Szánalom. Az Intel is meg a PH is...Szerk: Megfordítva: nem ez az elképesztő fejlesztés, hanem az volt elképesztő pofátlanság, hogy a csúcs, tuningolható chippeket eddig ki merték adni pasztázva. Abból is valami legalja szutykot használva.
[ Szerkesztve ]
https://www.oldtech.hu/
-
schwartz
addikt
A jol bevalt fillerb#$%szo pasztazassal nem ment a kijelolt orajel igy muszaj volt forrasztani. Gondolom, Intel tokon is szurta magat emiatt...
If he dies, he dies.
-
dergander
addikt
válasz FollowTheORI #83 üzenetére
Ez pedig mennyi plusz költség lenne a gyárnak?
Nem olcsóbb a gagyi minőségű kínai paszta és olcsó ragasztó?
Ez a sok kicsi mind-mind egy gyárnak plusz, és sok kicsi plusz év végére már nagy lesz. A gyár ígyis nyereségesen termel,de még ha a nagyfőnök zsebéből kiveszel évi 1 millió dollárt.
-
TeeJay
félisten
válasz FollowTheORI #83 üzenetére
Szimplán csak kenjenek alá normális fém pasztát aztán csá
Nem kell ezt túl bonyolítaniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Mr. Spock
csendes tag
Egy teljesen logikus lépés az Inteltől. Páran pedig még ezt is fikázzák, meg kételkednek... tipikus emberi viselkedés. Érthetetlen.
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #48 üzenetére
Egyébként nem lenne hülyeség ezeket úgy szállítani hogy tényleg kupak helyett egy "lesarkazásvédő" keret lenne csak a mag körül... aztán mindenki olyan hűtőt meg pasztát ken rá amilyet akar, mint a notebookok és GPU-k esetén is.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Baryka007
őstag
Én ezt nem hiszem, talán ezek a "mintapéldányok" forrasztva voltak... De hogy nem állnak át rá, arra majdnem hogy mérget is vennék !
-
Psychopeti
senior tag
Az új processzorok mellé új sebezhetőségek is járnak majd?
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
wsanyi
aktív tag
Miért i9?
Mert intel. Notebook-ban pl. az i3 turbóval az i5 a 7. genig, azaz 2 mag, 4 szál, nem 4 fizikai mag, és az i7 3 helyett 4 MB L3-mal már i7 2mag/4 szállal. Csak a Q-s 4/8as. És már oda is van i9, a 6/12-es CPU. Asztaliben úgy gondolták, hogy így oldják meg, hogy a celeron 2 magos, a pentium 2 mag+HT, az i3 4 mag, i5 6 mag, i7 8 mag, i9 pedig 8 mag+HT + nyilvánvalóan a cache méret is eltérő.
A HEDT nem pont ugyanaz a mag, mint a mainstream desktop, főleg, hogy SKylake-X vs Coffee lake, sőt már coffee lake 2 lesz... Ez gyűrű topológiás, HEDT pedig hálóra váltott, dedikált L2, és részben osztott L3. Teljesen más a felépítése, és a XEON is arra épül már. A gyűrű topológia láthatóan jobb a játékoknál, viszont bizonyos munkaalkalmazások esetében bejött a háló topológia nekik. HEDT-n az i9 a 10 mag HT-vel , és fölötte (7900X-7980XE), és 44 PCI-E lane a HEDT i7 28-cal szemben (6/12 - 7800, és 8/16 - 7820).
A fogyasztás pedig nem nő a paszta miatt, csak a hőtermelés, ami miatt a TDP keret leszabályozza, így forrasztásnál kevésébé melegszik, viszont emiatt jobban turbózik, így hiába megy kevesebbet a CPU ventije, a CPU többet fogyaszt, tehát kb. ugyanannyit fog fogyasztani a rendszer, ha nem többet. (Egy hűtőventillátor nem fogyaszt túl sokat általában.)
[ Szerkesztve ]
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
komi77
senior tag
Basszus. Kíváncsiságból elolvastam a cikket, hogy mi lehet ez az "elképesztő" újítás. Inkább nem fűzök hozzá semmit, örülünk az új forrasztott kupaknak
Szegény ember kézzel nőz.
-
hemaka
nagyúr
useless af
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
NKing
tag
Akkor álljon itt is der8auer személyes véleménye a forrasztás VS paszta vitában
The Truth about CPU Soldering -
RobbyJr
őstag
válasz Aprósólyom #69 üzenetére
Játékokra kell leginkább, meg néha renderelésre is, de 6 évig használtam egy 3770K-s procit és nagyon megvoltam vele elégedve. Játékokban nyilván alacsony felbontáson a 8700K jóval jobban teljesít, de FHD alatt nem sokkal gyorsabb a régi procimtól, tény hogy az erősebb VGA-t jobban kihasználja a 8700K, még is csak 6 mag, 6 szál. De nyilván a hír hallatán nem fogok gondolkodni egy újabb cpu vásárlásán.
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Gdi
senior tag
Na akkor most mehet azon a sírás, hogy nem lehet delidelni...
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Necc
addikt
válasz DiamondBack #12 üzenetére
Alaplapfüggő, nem processzor!
HEDT-s alaplapok más socketet használnak (pl. LGA1366 illetve LGA2066), és bár a processzor mag ugyanaz, a körítés körülötte már jelentősen eltér:
4csatornás memóriavezérlő (szemben az asztali dual-channelével), ennek megfelelően max. 8 memóriaslot van az alaplapon is, a támogatott max. memória több;
teljesen más az L1, L2 és L3 cache kiosztása, és általában több;
eltér a közvetlenül a processzorba futó PCI-E csatornák száma is, asztali procin tudtommal fix 16+4 (ami tipikusan a VGA-nak van fenntartva míg a +4 a déli híd dedikált csatornája); míg HEDT-n a PCI-E csatornák száma jóval több (pl. 28-44 közötti, de ez processzoronként eltér);
teljesen más a HEDT processzorok TDP-je, és úgy általánosságban jóval nagyobb fogyasztásra vannak felkészítve, mint az asztali processzorok;
HEDT processzor (jelenleg) nem tartalmaz IGP-t; míg az asztali igen;
illetve az UEFI alapbeállításokban is eltér: szinte az összes energiatakarékossági beállítás ki van kapcsolva alapértelmezetten.
Ami pedig a marketinget illeti, a jövőbeli asztali i9 processzorok HEDT vonalon a jelenleg kapható i7 processzor szintjén van, ha a mag/szálakat nézzük (8mag/16szál); míg a HEDT-s legkisebb i9-nek jelenleg nincs asztali megfelelője (min. 10mag/20szál).
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Aprósólyom
addikt
Azért tisztességes az lenne, hogy az összes K-s procit így csinálnák és nem csak az i9-t. Lévén hivatalosan is a K-s procik OC-zhatóak... A pasztázással, meg ráerőszakolják a vevőre, hogy mérlegelje a garanciavesztést...
Jevons paradox
-
Fred23
nagyúr
Irónia level-up!
-
menthix
tag
Wombath-ot 1 hétig tiltólistára a cikkírástól. 'elképesztő'
-
RobbyJr
őstag
Végre az Intel meglépte ezt. Tesztekre kíváncsi leszek, mik lesznek a hőfokok, de egyenlőre elég a 8700K
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Mamuska
őstag
válasz Vitamincsiga #58 üzenetére
De átlag Józsinak lehet jobb lesz az Intel csak 8, de erősebb maggal. Zen2 16 mag/32 szál erősen munka processzornak tűnik számomra, még.
-
Vitamincsiga
tag
Jövő ilyenkorra ez a "csúcsforassztásosvalami" a középmezőnyben fog játszani
Zen2 16 mag/32 szál
Ennyit a "tuningmesterek" egójárólJó lenne egy varázsgömb ;-)
-
dergander
addikt
Tényleg nem lesz HT a 9xxx szériában vagy ez csak kacsa?
Sok helyen azt írták csak 8 magos lesz és annyi, nem mintha a HT annyira számítani Játékok alatt.
-
HaZsolt
őstag
Nehogy az legyen, hogy csak az ES példányok forraszott kupakosak és a többinél marad a régi megoldás.
-
NorbixD
tag
Régebben jól emlékszem hogy kupak se volt ugye? Most miért raknak kupakot egy processzorra? Nem lenne jobb hűtés szempontjából ha a borda minél közelebb kerülne a hő keletkezési helyéhez?
-
Medocsabi
addikt
Ilyen procinál már minimum kellene hogy legyen, nem is a hosszú távú melegedés miatt, ahogy páran írtátok, hanem az ingadozás elkerülése végett.Nagyon nem mindegy a lapka élettartamát nézve hogy a nyugis 30 fokról egyből felugrik terhelés miatt 60-70-re, vagy csak 40-re, és onnan szép egyenletesen melegedik.
A címből azért egyből leesett hogy nem Abu írta, az valahogy így hangzott volna:
" A hanyatló Intel egy már régen feltalált dologgal veri át vevőit, szemben a hibátlan, jobb és fantasztikusabb AMD-vel!...' -
Habugi
addikt
Legyen meleg.., a magam részéről azon szűk táborhoz tartozom akik használtak 8/9-es Visherákat éveken keresztül 5Ghz magasságában, amit azok fogyasztás/hőtermelés szempontból gurítottak az gyak. reprodukálhatatlan, ezekből az újabb AMD/Intel processzorokból kettő kéne ahhoz hogy el lehessen kezdeni egy "összehasonlítást"..
Semmilyen "trottying" (lenyúltam! ) nem lesz.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Bezzeg a jó öreg athlonos idők amikor réz lesarkazásgátlót vettem a Titán Cu5TB hűtőhöz hogy ne sarkazzam le a pocit. Persze egyiknél sikerült mégis működött kissé anyaghiányosan.
Ha Intel spórolni szeretne ne is rakjon rá kupakot elég kicsit megvastagítani a széleit a hűtő rögzítéséhez. -
Bolobi
tag
""A forrasztás esetén elvileg majd az Intel jobban oda figyel arra,hogy milyen pasztával kenje meg belülről.""
Miii? tudod miért is kell a forrasztás? a pasztát váltja ki tehát az nincs, nem a rögzítés a cél hanem a hőátadási felület növelése és elosztása. A forrasztás ilyen szempontból sokkal jobb"Jó pár embernek tök mindegy mivel van rögzítve,magától úgysem esik le a fedőlap."
ezen jót nevettem, ha irónia akart lenni tetszetti5 3570k@4,5Ghz 1,08v, Noctua D14, AsRock Fatal1ty z77, EVGA GTX980 FTW, G.Skill Ares 2x4Gb CL9 2133, Corsair CX500, Corsair 550D, Razer Deathadder 2013
-
TeeJay
félisten
-
félisten
Hány USD-t veszíthetnek így procinként? Bele sem merek gondolni...
Csak azt sajnálom, hogy cikkekbe nem lehet -t beszúrni; ahogy nézem, elkéne...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Habugi
addikt
Amikor Premierebe behajítok egy 3-4órás anyagot akkor bizony jól jönne a HT, szóval ennek nem futok alá mégegyszer.
Csábító a 9700K, nem is számítottam rá h ezekből is lesz nonHT példány, ha kizárólag játszanék a gépen akkor nem is lenne kérdés.
(#32) Gyuri27:
Copfos uram, nem tartom valószínűnek h pusztán az eng.sample példányok kedvéért mini gyártósorokat húztak volna fel, esetleg ha meglévőt is használtak volna akkor sem látom értelmét egy ilyen manővernek.
A hőátadást maguk is le tudják tesztelni, nem kell ahhoz egyetlen "neves" OC guru sem (ők a marketing sarokban mulatják át a bulit). Csúnyán a nyakukra ült az AMD, az egyetlen előnyük az erősebb IPC mellé társuló magasabb órajel maradt, szóval ezt facsarják és vélhetően most jutottak el oda hogy forrasztani kell, valszeg már a 8700K is határeset volt.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
worxland
addikt
válasz MasterDeeJay #38 üzenetére
Játékra bőven elég a NEM húzott 4770 (nem K). Csak szólok.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
törölt tag
Ebben a cikkben azt írják, hogy kb. 2-5 USD processzoronként a forrasztáshoz használt Indium ára.
Megjegyzem, tömegtermelésben a korábban említett darabonkénti plusz 0.05 USD is soknak számít. Gyártás oldalon egészen más szemmel nézik a terméket, mint felhasználói oldalról.
-
nubreed
veterán
Én azt hittem a címet olvasva, hogy valami egetrengető technológiai újításról lesz szó, hogy mondjuk 50% -al megveri a jelenlegi Intel és AMD Ryzen generációt vagy ilyesmi, nem jött le egyből, hogy erősen irónikus a cím.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Igen, nekem is CLU van a kupak és a mag között. A hűtő-kupak pedig Gelid OC.
Most indult be igazán valami fejlődés cpu fronton. De így is sokaknak elég játékra is a mára már jópár éves húzott 2600K, 3770K 4770K/90K. Ezekről már érdemes lehet a mai 8/9-es szériás i7/i9-re váltani ha kevésnek hat a kraft.[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
Micsoda fejlesztés! Le a kalappal!
Így még vagy 50 dollár felárat el lehet kérni....Ha egy delidnél olcsóbb lesz a felár, akkor miért ne.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz MasterDeeJay #28 üzenetére
most ha jól tudom a tuningosok már nem pasztát hanem ezüst fémfolyadékkal kenik meg vagyis
Thermal Grizzly Conductonaut folyékony fém hőpaszta amit alkalmaznak
pedig megvoltam győződve arról,hogy az egyenetlenségek miatt a forrasztásnál is alkalmaznak némi pasztát a kupak alatt.
normál használata alatt nálam teljesen mindegy mi is van alatta.
nem kétséges a game alatt eszi a CPU a rákent pasztát vagyis kiszárítja rövidebb hosszabb idő alatt.
de szerintem előbb fogják az userek eladni a cuccaikat mintha a gyári paszták kikeményednének használatuk alatt. -
TeeJay
félisten
Mennyibe kerül egy csepp CLU?
27% áfával 3ezer egy fecskendő és csomó procira elég.
Intel ha 10 literes bödönben venne raklap számra és azt kenné a kupak alá akkor mennyi kb. 50 forinttal kerülne többe egy proci?
Ez nem fér bele egy i7 K-s proci árába...
Szánalmas amit műveltekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
arn
félisten
A tuningmesterek procijai gondolom teljesen hetkoznapi peldanyok
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Törzsúr
senior tag
0,05? Ez, hogy jött ki? Hasadra csaptál vagy van valami alapja is? Remélem nem azt számoltad ki, hogy mennyibe kerül a forrasztás anyagára négyzetméterre lebontva. A számítás ennél enyhén bonyolultabb. Nem hiszem, hogy 0,05 valamiből (Dollár) meglenne.
[ Szerkesztve ]
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
Gyuri27
félisten
-
Picco
addikt
azon kivul amit a kollegak irtak, hozza jon meg hogy egy kb $0.05-rol beszelunk...
ha pasztat hasznalsz az meg ha jo hatasfoku is, kiszarad idovel es tulmelegedo gepeink lesznek, mert az intelnek nem fert bele a 2 kib*szott forint....dolgodo AMDnek meg igen...
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Pasztázásnál ha beszárad pár év alatt akkor meg még jó hűtővel is throtlingolni fog. Én pont így jártam a 4790K-val, épphogy ment és 90-95 fokon ment. 4 magos turbóra rakva nem is volt használható. Nevezhetjük tervezett avulásnak. User annyit lát hogy lassabb, hangosabb a gép mint pár éve. Idővel vissza fog ütni.
Forrasztottnál meg nincs ilyen, nem öregszik a forrasztás.
Bár már látom megelőztek. -
Ivy.4.Ever
őstag
Vérforraló már megint egy clickbait cím a ph-n!!!44!négy!!
-
Robi BALBOA
őstag
válasz Walter_White #11 üzenetére
Ez a memória mizéria nem egy lefutott dolog, még most is gondok vannak, vagy mindenki a megjelenéskori döcögésre tud emlékezni?
A Ryzen nyomására csak tudnak pakolni a mainstream procikba is 8 magot, meg újra megtanulnak forrasztani is, hajrá AMD(ATI).
Tuning mindenek felett! Legjobb a Legrosszabb! by Karesz:) , Én: és mivel iszod a Vodkát Karesz? Karesz: Hát,Ö?!?> Haverokkal!:) , Nem az a lényeg honnan jössz, hanem, hogy mit ISZOL!!! by-Bekő Lacika- /Abit és Fatal1ty alaplapokat Keresek!/
-
Habugi
addikt
8 bivaly mag, HT Off, 16MB cache, forrasztott.., az ára miatt valószínűleg utálni fogjuk de részemről a 9900K a kövi processzor, várós.
-
MSI.Navi
tag
Megcsapta őket a Ryzen 2 szele.
-
Tyrel
őstag
Te valamit nagyon keversz, a forrasztott proci kupakja alatt k...vára semmilyen paszta nincsen, csak a forraszanyag. Konkrétan egybeforrasztják a kupakot a processzorral. Ez jobban vezeti a hőt mint a paszta, és nem tud kiszáradni sem.
A pasztázott processzorokkal pedig elsősorban nem az a baj, hogy nem lehet őket 5GHz-re húzni, hanem az hogy nem jó a hőelvezetésük már gyárilag sem, és ez az idő előrehaladtával csak tovább romlik. Nagyobb hűtő kell rájuk tök feleslegesen, vagy a kisebb hűtő folyamat ordít mert túl meleg a proci és e miatt a vezérlés felhúzza a fordulatszámát. E mellett még a saját gyári Turbo órajeleit is csak rövid ideig tudja megtartani, aztán kezdődik a thermal throttling.
Ezekről mind a paszta tehet. Ha szerencsés vagy és újonnan még épp nem, akkor majd 2 év múlva.És mielőtt jönnének a DEMERHOGYÚGYNEM Intel fanboyok, most szólok hogy éveket sz*ptam egy gyárilag hibásan pasztázott 3570K miatt, míg végül egy delid meggyógyította, szóval köszi de nem érdekelnek a mesék...
Turenkarn
-
senior tag
...én már várom (valójában nem), a kifkadásokat, hogy minek forrasztották, ez sem jó, de legalább nem lehet leszedni!
Bocs'..."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Duck663
őstag
Elképesztő fejlesztés a Prohardveren!
Hogyan készítsünk clickbait cikket, minimális tartalommal, egy kósza híresztelésből.
Elég lett volna egy update az előző cikkhez. "A kiküldött mintapéldányok tesztelőitől származó információ alapján lehetséges, hogy az érkező új Intel processzorok kupakjait újra forrasztással fogják rögzíteni." Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
-
Lacok
őstag
A fejlesztések non plus ultrája.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
jeni
félisten
Nem értem a cikkírót!
Miért jó ha forrasztva van és miért ha pasztázva?
Jó pár embernek tök mindegy mivel van rögzítve,magától úgysem esik le a fedőlap.
Ha pedig pasztázva van akkor is ha akarják úgyis ugrik a gari. A forrasztás esetén elvileg majd az Intel jobban oda figyel arra,hogy milyen pasztával kenje meg belülről. Nem mintha a másiknál oda figyeltek volna.
Most az i7-9xxx procin nem azon fog múlni,hogy belülről mivel van kenve,hanem alapból mit tud majd a proci és mennyivel lesz jobb az AMD Ryzennel szemben? Ha pedig jelentős előnyre fog szert tenni,akkor kevés embernek jut eszébe majd,hogy miért kéne szétszedni?
Az AMD procit sem szedik szét. -
GodGamer5
addikt
Ez a minimum, végre.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Segal
veterán
válasz DiamondBack #12 üzenetére
Ez lesz az elso asztali i9.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Yany
addikt
Tetszik vagy sem, de ennek a savazós iróniának önmagában is van hírértéke a clickbait hatásokon túl is ez esetben, úgyhogy azt gondolom a ph egyáltalán nem céltalan, már-már álhír-gyanús módon használja a figyelemfelketés ilyen eszközét. Jogos az irónia és újságíróként igenis ez a dolguk: feltűnő cím. Fura, hogy még mindig ennyire felháborít egyeseket. A ph-t nem ez minősíti, hanem a létrehozott anyagaik tartalma, az a fontos.
Valószínű, hogy ez lépés is inkább csak marketing, semmint egy jó termék létrehozásának céljával történik Intel részéről. Mondhatnánk, hogy nekünk ez mindegy, de valószínűleg emiatt csak a cpu-k szűk körét fogja érinteni ez a változás a jövőre nézve is.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
DiamondBack
senior tag
válasz Walter_White #11 üzenetére
Tudatlan kérdés nem az én világom de érdekel:
Az i9 az már nem HEDT? Vagy van common meg HEDT is belőle? Vagy mitől függ? -
Walter_White
senior tag
Érdekes, hogy a HEDT-ben nincs forrasztás, de itt állítólag lesz, kiváncsian várom\várjuk. Most is gondolkodok hogy AMD vagy Intel köré építkezzek, AMD oldalon a memóriamizéria ami visszatart, Intelnél a Delid...de ha ezt meglépik akkor megvan az új procim.
-
R.Woodoo
tag
Hatásvadász vagy sem, de nevetséges, hogy erről "kell" egyáltalán beszélnünk egy ilyen termék kapcsán! Sőt, elkeserítő szvsz!
-
TTomax
félisten
Jajj,ez a hatásvadász cím...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
Bíztam benne, hogy nem a forrasztásra vonatkozó pletykát hozzátok le ilyen címmel, hát, csalódnom kellett.
"Core i9-9900K és 9700K"
A 9700K-t szerintem érdemes i7-9700K-ra módosítani. Emiatt értelemszerűen a cím se pontos, már ha valakinek ez még számít.
Forrasztva egyébként egész szimpatikus processzorok lennének. Engem az i5-ösök érdekelnek inkább, szívesen venném, ha azokat is forrasztanák.
[ Szerkesztve ]
-
wsanyi
aktív tag
válasz DiamondBack #4 üzenetére
Csak a csúcsmodellekről szólt a pletyka...
Az éltető nap mindig süt, még akkor is, ha néha nem látjuk, mert eltakarják a felhők, vagy mert éppen éjszaka van.
-
freemanone
addikt
válasz DiamondBack #4 üzenetére
ha itt nem is..... majd a következő generációnál hasznosak lesznek újra!
-
DiamondBack
senior tag
válasz pelgrim_v1 #3 üzenetére
Lehet kidobálni a delid tool-okat
-
zsolt320i
senior tag
-
Tian66
senior tag
Vége az Intel takony kornak...
Reméljük...
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile 2
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- JavaScript topic
- Windows 10
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Hibátlan Ryzen 5 3600 hűtőjével dobozában
- Garanciális Intel Core i5-10400F
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest