Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
Nagyobb kezed vastagabb ujjaid vannak amúgy lehet állítani jóval nagyobb gomb méretet amúgy gyakorlás kérdése, de tény, nekem kisebb kezem van.
Amúgy asztali gépen szeretek én is gépelni főleg ahogy írtam megy a vakon gépelés (még iskolában tanultam: ASDF JKLÉ gombokon a hüvelykujjak melletti négy ujj és mehet a menet.) -
szebe
addikt
válasz kelly416 #108389 üzenetére
Van viszont hibád, amit következetesen elkövetsz.
A "vasutas KRESZ-t" egy időben olvasgattam, mert érdekelt a dolog. Aztán elég hamar meguntam, és innen is kalaplengetés annak, aki ezt bevágja. Mert állítólag a vizsga se sétagalopp.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
kelly416
veterán
válasz frescho #108382 üzenetére
Ugyanez megy nálunk is az előbb linket tananyaggal. Nem kíváncsi senki arra, hogy érti az ember az összefüggéseket, csak szó szerint vissza tud mondani vagy írni ami az utasításban van. Pont azt látjuk a "szakembereken" amit te is írtál. Akit érdekel és utána olvas, az szakember lesz, A többi csak tekergeti a kontrollert is viszi a vonatot.
Ilyen mélységében nem tudom, hogy mennyire hibásak a tanárok, De azt látom hogy ennyi pénzért én sem mennék el tanárnak, pedig a tudásom is édeskevés ahhoz képest amit az iskolában le kell adni. Nincs semmi szabályozó és fegyelmező eszköz a kezünkben, A technikai háttér sincs meg az hogy A fiatalság figyelmét felhívják egy esetleges vizuális bemutatásal. Lehet, hogy valamikor ennél sokkal többet tudtak volna tenni az ügy érdekében, de most marhára meg van kötve a kezük és nincsenek lehetőségeik. Ki sem zavarhatják a gyereket hogy ne zavarja a többit, gyakorlatilag ha megbuktatják sem jutnak előrébb sokkal mert ugyanúgy fogja rombolni a következő osztályközösséget, plusz a szülők is bemennek fenyegetőzni. És ezt szerintem valahol a k*vanagy PC-ség övetkezménye mind, mindenkinek jogai vannak csak kötelessége hogy nincsenek. Illetve a rettentő rohanó világunké, ahol egy BKV-n bliccelő embert sem tudunk megfogni a jegy ellenőrnek segíteni, hanem csak félre állunk előre hogy hadd fusson. És ha nem is olyan rendben mint a Pókemberben, de ugyanazt az eseménysorozatot indítjuk el. Még akkor is hogyha holnap csak ami pénztárcánkat lopja el, magunk alatt vágjuk a fát.
-
opr
nagyúr
válasz Trailblazer #108387 üzenetére
Tudom, csak akkora magas labda volt, hogy nem lehetett kihagyni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
kelly416
veterán
Mondjuk lehet benne valami, mert én magam is szép hosszú körmondatokban szoktam fogalmazni, amit elkűldés előtt átolvasok, hogy biztosan érthető legyen, javítom a helyesírási hibáimat is és ennek következtében több helyen eltagolom, biztos ami biztos. Mondjuk ezt évek óta alkalmazom, de még nem fogalmaztam meg magamnak, hogy miért is.
Mondjuk lehet az is a félrevezetésem oka, hogy munkámból kifolyólag elég sokat olvasok jogászok által túlbonyolított szöveget és ez nekem így alapvetés lett.
Érdemes beleolvasni itt-ott, hogy milyen tudásanyagot várnak el egy régebb vasupari végzettségű, mostanra már érettségizett mozdonyvezetőtől. "Akkor és csak akkor", "ha és amennyiben" és még sok ilyen gyöngyszem. Főleg úgy 15. fejezet vagy utána, de már a fogalommeghatározások is nyakatekertek sok helyen. -
opr
nagyúr
válasz aprokaroka87 #108385 üzenetére
Eszembe nem jutott AI-zni a dolgokat. Lassan ven pocsnek szamitok en is, uj dolgok nem ragadnak meg ugy vagy nem tudom."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Cs1csó #108381 üzenetére
Nagyon nem szeretek mobilrol sokat irni. Egy fasza billentyuzet nagyon mas, ugy gyorsabban irok, mint beszelek, az sima ugy. De mobilrol szenvedni. Ah, nem nekem valo. Ha te tudsz mobilrol vakon gepelni, vagy legalabb mar van olyan szintu szotarad, hogy megold mindent faszan, akkor most rendesen irigyellek. De akkor se nekem valo.
Pedig fold-om van, szoval annal nagyobb billentyuzet biztos nem lesz mobilon, mint ami most van.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Trailblazer #108380 üzenetére
Na, tessek, szovegertes...
-
frescho
addikt
válasz kelly416 #108367 üzenetére
Megint más amikor valamit le akarsz másolni és más amikor el akarod sajátítani. Ez a tanulás folyamatának más szintjét jelenti. A baj az, hogy mintha a bio droid képzés felé mennénk itthon, ismételd, magold, megértened nem kell. Pedig mindenkinek a maga szintjén meg kéne érteni, nem csak ismételni jól-rosszul. Így nem lesznek szakemberek és főként fejlődés, mert nem tanulnak meg tanulni. Az önálló problémamegoldás meg főként hiú ábránd.
"Nagyon sokat silányult az oktatás, és határozottan merem állítani, nem a tanárokat kell okolni ezért."
A tanárok is hibásak részben. Hagyják, hogy megtörténjen az egész és nem rugták fel a moslékos vödröt sok-sok évvel korábban. Évtizedekkel ezelőtt kezdett látszani fény az alagút végén, differenciált oktatás meg mifenék, de sose akart ideérni. Aztán egyszercsak jött egy brigád és reform címszó alatt ellopta a vasúti síneket is. A gondolkodásra nevelés helyett funkcionális analfabéta előállítás zajlik akik 1-1 évszámot tudnak a témazáró erejéig, de az összefüggést mondjuk a a Francia-Spanyol háborúk és a Rákóczi között már nem értik. Na ezt tényleg számon kellene kérni a bölcsészeken, meg az őket ellenőrzőkön... A tanárokra visszakanyarodva: iskolákat, osztályokat szüntetnek meg, hogy meglegyen a gazdaságos 3 körüli létszám akkor amikor a figyelemhiányos gyerekek oktatásánál pont az ellenkezője kellene. 1 tanárra még a 15 gyerek is sok ilyen körülmények között. Ráadásul így pénzt spórolnak, nem fordítják a felszabaduló keretet modernizálásra, tanárok oktatására vagy bármilyen más fejlesztésre. A tanári fizu is megér egy misét, mert sikerrel elintézi a kontraszelekciót annyira alacsony.
https://frescho.hu
-
opr
nagyúr
válasz Cs1csó #108378 üzenetére
Ez sajnos ilyen.
Olyan reg irtam mar magyar kiosztason, hogy nem is emlekszem ra, hol van melyik ekezetes betu. Es mivel a win valami borzaszto otromba dolgokat kepes muvelni, ha tobb billentyuzetkiosztas is be van allitva, marad ez sajnos.
Mobilrol van swipe meg szotar, ugyhogy ott vannak ekezetek, ha arrol irok, de arrol meg hosszu hsz-t biztos nem fogok irni, szenvedjen vele, akinek hat anyja van."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz kelly416 #108376 üzenetére
Meglepodnel... Meg itt a PH!-n is a legtobb forumos vitam abbol alakult ki, hogy en barom szep, hosszu, osszetett mondatokat irtam, hogy rendesen ki tudjam fejteni az allaspontom. Aztan jon a nep, felfogja -jobb esetben- az elso vesszoig amit leirtam es tamad. Olyan szinten van ez igy, hogy igazabol a szakmai reszen a forumnak mar nem is nagyon vagyok aktiv, mert nincs ertelme barmi komolyabb temarol ugy beszelgetni, hogy nem irhatod le rendesen kifejtve azt, hogy "igen, de", mert azonnal lesz 3 hulye, aki ebbol annyit fog fel, hogy "igen".
Es ismet, ez egy (elvileg, valaha volt) szakmai forumon, olyan tarsasagban, akinek az erdeklodesi koreben erosen jelenik meg az informatika valamilyen formaja, elvileg hosszu teszteket olvas es ertelmez, illetve kepes ezek alapjan egy tajekozott es megalapozott velemenyt formalni. Es katasztrofalis a helyzet. Na, ennel az altalanosabb ertelemben vett, tagabb populacioban konkretan azonnal erezhetoen rosszabb a helyzet.
-
Pikari
addikt
bonyolultabb szövegeket értelmezni
Ez nem generációtól függ. Nagy kincs az olyan ember, aki az összetett mondatokban a ha, és, vagy, akkor szavakat értelmezni tudja.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
válasz kelly416 #108373 üzenetére
"Csak jelenleg gyakorlatilag visszaegyszerűsödik az írás tudása, használata ősemberi szintre."
Igen, ez nekem is bajom, de ettől függetlenül tapasztalom, hogy a millenial, gen z, és korábbi generációk nagy része sem tudja kifejezni magát, meg bonyolultabb szövegeket értelmezni; biztos hogy rossz a túlzott videósodás, de ettől függetlenül is gáz volt már. Illetve, soha nem volt ez a dolog jó, mármint régebben sem termelt az oktatás olyan szintű írástudást, amit vártunk volnaMutogatni való hater díszpinty
-
kelly416
veterán
Azt vágom, hogy nem biztos, hogy rossz az amit nem értek. Sőt, jelkommunikáciot tanulnak, valamilyen szintű rejtjelezést használnak. Ez alapvetően jó is lehet. Csak jelenleg gyakorlatilag visszaegyszerűsödik az írás tudása, használata ősemberi szintre. És ez azért gáz, mert alig használnak "hagyományos" írást, olvasást. A nagyobbik fiam képes ülni a Lidl vagy akarmilyen ujság előtt, rámutat a képre és megkérdezi, hogy "mi ez?" Holott ott írja a kép mellett a nevét a terméknek, de annyit nem olvas el, hogy "konyhai robotgép" mert hosszú. Egyszerűbb megkérdezni.
Jelzem, nem analfabéta, nem kűzd orvosi értelemben vett olvasási nehézségekkel, csak lusta. 14 évesen úgy olvas hangosan, mint annak idején mi alsóban. Bár már ott sokan sokkal szebben olvastak ismeretlen szöveget. És nem lóg ki a sorból saját bevallása szerint. A lányom sokkal jobban olvas, holott csak két évvel nagyobb. De az iskolarendszernek mindketten bőségesen megfelelnek. Szerintem ott is van gond, nem kevés. Nagyon sokat silányult az oktatás, és határozottan merem állítani, nem a tanárokat kell okolni ezért. -
-
válasz kelly416 #108367 üzenetére
"ott honnan hová melyik furaton és milyen csapágygolyók mágneses elmozdításával engedi a vezérlő olajat a rendszer, azt talán 2-3 hét bogarászás után meg lehetne érteni. "
Már jobb, mint amit sok helyen mondanak, hogy jaaaaj azt nem is lehet, stb.
És igen, ez az, amivel szembesül egy csomó ember, hogy egy probléma normális megoldása az ennyi idő szokott lenni. Sokan hiszik azt, hogy minden pár mozdulattal megoldható" mind attól függetlenül hogy én ebből nem értek semmit,"
Amit nem értesz, az nem biztos, hogy hülyeség, vagy rosszMutogatni való hater díszpinty
-
kelly416
veterán
válasz frescho #108356 üzenetére
Attól függ, mi az elvárás. Most az autóm automata váltóját akarjuk felújítani egy ismerőssel, akinek szintén 4R70W váltója van és a sajátját felújította már. Youtuberól csinálta, bár egyebkent is autószerelő, szóval nagyjából meg volt az alap. Csak a szétszedéshez, összerakáshoz a jó dokumentácioban sincsenek leírva a megfelelő mozdulatok, technikák sokszor. Az pont a videón jól látható, amennyiben normális videót csinálnak.
Neki is sokat segített a videó, már tisztán látja az általa "egyébként nem bonyolult váltó"-nak minősitett szerkezet működését. A váltó vezérlőegységét is felújította, de önbevallásosan elmondta, azt, hogy ott honnan hová melyik furaton és milyen csapágygolyók mágneses elmozdításával engedi a vezérlő olajat a rendszer, azt talán 2-3 hét bogarászás után meg lehetne érteni. Szóval ott saját magával szemben is csak a felújítás volt az elvárás, a megértést jelenleg feladta, holott szakmájában elég jó tudassal és tudasszomjjal felvértezett emberről beszélünk.Van amire a doku jó, és van amire a vide-jó.
-
kelly416
veterán
válasz Pikari #108348 üzenetére
Na ez meg már megint mekkora baromság? Mintha 72 óra alatt kitaposta a füvet magad alatt örökre. Sőt, egy normális hétvégi kempingezés nincs is 72 óra. De ki a halálnak van hajlandósága másnaposan átrakni a sátrat öt méterrel arrébb? Vagy hanem jós buliról beszélünk hanem kirándulósról, akkor kinek van kedve kirándulás rövidíteni azért hogy költözzön is?
-
kelly416
veterán
Minden arról szól hogy fizess. Akár a kemping ér akár a vendégházért, de tejeljél vastagon.
Én is már csak maximum motoros találkozókra sátorozok, De ilyen se voltam már vagy öt éve.
Megvolt a környékben egy kis helyünk, ahol marha jókat sátoroztunk a srácokkal egy egy hétvégén. Odatalál most is ki lehetne menni, elég messze van a világ legtöbb civilizált részétől ahhoz hogy ne hívják rád a rendőröket, de már nem lehet összehozni egyetlen hétvégét sem. Mindig szül valakinek a kis macskája, vagy csak annyira kényelmes már, hogy egy satorozást nem bír ki. -
kelly416
veterán
Ne is mondd. Én is látom a lányomat, hogy sokszor emoji és gif halmazokat küldenek csak egymásnak. Semmi normális írásos kommunikáció nincs benne. Szerintem ez egészen konkrétan az emberek vissza butítására szolgál.
De ha letiltom róla, én vagyok a legszemetebb ember a földön. Ráadásul tényleg kapcsolatot tart így az ismerőseivel, mind attól függetlenül hogy én ebből nem értek semmit, szóval még az a kicsi kapcsolata is megszűnne a külvilággal. -
válasz frescho #108356 üzenetére
" csak ugye sokkal többet vesznek fel kisebb merítésből, ezért sokkal hígabb a leves..."
Bingó. 2003 körül jártam mérnökire, de már akkor is ez ment, hogy felveszünk pár száz embert, végezni majd fog ha 50, de fejpénz jön."kelly416: Youtube-ot max akkor nézek, ha nincs más. Egy rendes dokumentációt egyre nehezebb találni. ... Onnan nem lehet megérteni, "
Meg lehet akár, de nekem meg pl. kép kell arról, hogy hogy kéne kinézzen valaminek a belseje, stb., és az egy videóban nem lesz jó Szóval ugyanaz a probléma pepitában."és mondjuk 2/3 megértette első magyarázatra, hogy amit matekon szinuszként tanultak az itt is szinusz, "
Már az is nagyon rossz arány@opr : Hát nem tudom, de amilyen erdőket én látok Somogyban, nehezen hihető, hogy ha mész pár km-t, akkor bárkivel találkoznál egy éjjeli sátrazás során... Balaton körül meg jóhogy megfognak, ott rengetegen vannak nyáron, meg már majdnem az egész tó körbe van építve.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
szebe
addikt
Mi a Bakonyba szoktunk járni egy tanyára. Elég puritán hely (a honlapon az árlistában az angolwc feláras extra ) , de amire kell, megteszi.
Sajnos az erdészeti út már elér odáig, előtte a tulaj puttonyos UAZának rakterében zötyögtünk fel
Fényszennyezés tuti nincs, a helyi csillagász szakkör szokott tábort szervezni oda. Zaj meg annyi, amennyit mi csapunk."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Cs1csó
félisten
válasz Astroboy #108322 üzenetére
A "Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő" (Hard Way) (1991) Michael J. Fox, James Woods főszereplésével készült filmben van egy jelenet ahol ha jól emlékszem "DÖGBURGER"-t eszik a Woods karaktere. Na az a jelenet zseniális.
(bár lehet rosszul emlékszem) Jól emlékszem a Port.hu-s linken a hozzászólások között említik a dögburgert.[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
A népesség körében? Semmivel nem volt jobb, de legalább a szakirányos tanulóknál kb. 3x jobb volt az arány. 2-os (ma 11-ben tanulják ugyanazt) technikusi osztályban a 10% minimum a triplája és mondjuk 2/3 megértette első magyarázatra, hogy amit matekon szinuszként tanultak az itt is szinusz, csak van egy feszültsége. Ha meg már 3 van belőle és egymástól 120 fokra el vannak tolva, akkor meg is van a 3 fázis és a vektorokat felrajzolva a 220V-ból máris ott a 380V. Most ott tartunk, hogy próbálkozhatsz vektorokra, derékszögű háromszögekre bontásra vagy bármire másra hivatkozni, de felesleges. Az eredmény ugyanaz: csak ülnek és bámul a nagy része. Ez feljebb sem jobb, még nem jár az első évfolyam a szorgalmi időszak végén, de már látható, hogy harmada az első szemeszterben el fog vérezni. A felső 10% viszont nem lesz gyengébb, mint a régebbi évfolyamok, csak ugye sokkal többet vesznek fel kisebb merítésből, ezért sokkal hígabb a leves...
kelly416: Youtube-ot max akkor nézek, ha nincs más. Egy rendes dokumentációt egyre nehezebb találni. Mindenre csak youtube. Onnan nem lehet megérteni, max másolni a lépéseket, mint egy droid.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz koby11h #108351 üzenetére
Anno mi panelt béreltünk, ott ez az akció necces lett volna. Gyerek koromban volt kertesház, ott nagyon sokszor aludtam a kertben sátorban, imádtam.
-
opr
nagyúr
válasz Pikari #108348 üzenetére
Hát, ez így jól hangzik. Csak baszhatom, ha a teljes Balaton, meg a teljes Velencei tó környéke a zsaruk szerint az.
Plusz ha nem tó, hol van olyan hely, ami nem magántulajdon, lehetőleg semmi közepén, hogy ne legyen zaj és fényszennyezés, és nem természetvédelmi terület?
Sehol."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
válasz homerhamm #108342 üzenetére
How about no
@homerhamm : Máshol se tudnak
@opr : "Emellett ingyenes parkolok gyakorlatilag megszuntek letezni, ha akar egy teljes napig akarsz parkolni valahol, arany arban van, szoval szivas lett az egesz."
Már ahol, itt többet is tudok...Illetve hát a szabályok nagy része (nem mind) azért van, mert valakinek nem felelt meg, ami volt. "Ezt akartad, hát nesze."
Én is nagyon megfontolom, hova megyek fotózni, bár elsősorban nem azért, mert valakinek a területe
-
homerhamm
addikt
válasz Trailblazer #108350 üzenetére
Ez így van.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
koby11h
őstag
Mi itthon az udvaron vertük fel a lányomnak és a barátnőjének a sátramat, hagy aludjanak már egyszer házon kívül... hatalmas élmény volt nekik, mind a kétszer!
Én ezzel a sátorral sátoroztam Riminiben, Nápoly mellett a Solfatara kempingben, Görögországban Kamena Vourla mellett, Szanticskán, a Szigeten többször is, Róma külvárosában, a Dunakanyarban, Balatonnál, Tisza tónál többször is.
De 10 éve már csak itt porosodik, mert nincs hová menni vele, meg már én sem úgy alszom egy matracon... most így legalább évente egyszer volt használva
Ezért mondjuk sajnálom, hogy ilyen későn születtek a gyerekek, mert így már pár közös élmény kimarad.[ Szerkesztve ]
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Pikari
addikt
Mehetsz sátrazni nem természetvédelmi területre, de 24 óránál hoszabb időre nem telepedhetsz le egy helyen.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
opr
nagyúr
válasz kelly416 #108334 üzenetére
Valtozott a vilag. Agyon-szarra van szabalyozva minden.
Regen akartal kempingezni/satorozni haverokkal? Kimentel az akarmelyik tohoz/folyohoz, felverted a satrat egy megfeleloen felreeso helyen, es mehetett a menet. Ma? Jobb esetben elzavarnak mindenhonnan, roszabb esetben meg is buntetnek es/vagy rendort hivnak rad. Aztan ott meg attol fugg, eppen mekkora seggfej jon ki.Fizetos kempinghely meg nagyon nem ugyanaz az erzes meg sokszor draga is. Szoval szamomra ezzel meg is oltek a satrazast, kamaszkent voltam utoljara (illetve nem, fiatal felnottkent probaltam ketszer, a fenti eredmenyekkel - azota satram sincs).
Emellett ingyenes parkolok gyakorlatilag megszuntek letezni, ha akar egy teljes napig akarsz parkolni valahol, arany arban van, szoval szivas lett az egesz.
Egy nyomorult barati retro lan-partyt nem sikerult leszervezni mar evek ota, mert mindenhol csalad van, valami helyet kiberelni meg annyiba kerul, hogy a legtobb embernek azonnal elmegy a kedve az egesztol.
-
-
Alusky
aktív tag
válasz kelly416 #108334 üzenetére
Ha meg el mersz menni valahova nyakadnak ugranak, hogy csak terjeszted a koronát, ha autóval mész környezetszennyő vagy meg mekkora felelőtlen, hogy egyáltalán mersz létezni.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
kelly416
veterán
válasz Astroboy #108328 üzenetére
Igen. De a saját korosztályomról is elmondható sajnos. Pont tegnap beszéltük egy ismerőssel, hogy a szüleink minden hétvégén mentek sátorozni, sielni stb... Nem az Alpokba, csak a város széli dombokhoz, de csapatostól. Ha valakinél valamit csinálni kellett, ott gyűlt össze a csapat. Épitettek, festettek, autót szereltek, fát vágtak, gyümölcsöt szedtek, de csapatban, mert az úgy jó buli. Most nem mehetek el haverhoz falat rakni ingyen, mert kijönnek és megbirságolják, hogy feketén dolgoztat. (Mert jó szomszédja mindenkinek akad.) De igazából nem is nagyon megy senki sehová, mindenki csak meló, max. edzés és becsicskul otthon. Az is, akinek nincs gyereke.
Iden teszteltem, ha én nem csinálok kerti partit, akkor családias a hangulat mert más nem csinál. Vagy csak nem hív minket. Nyár elején mondták a srácok, hogy menjünk el valamerre egy hétvégére csak mi fiúk, kapcsolódjunk ki. Azóta is szervezik...
Szóval magunkban is keresni kell a hibát, nem csak az utódokban. Sőt. Talán mi magunk rontjuk el, mert tőlünk is ezt az otthonülést látják. -
gozso
őstag
-
Nebacc, én is rengeteget kockultam gyerekként, de mégis tudok olvasni (szeretek is), és rühellem a silány tartalmakat...
@Trailblazer : És banyek onnan tájékozódnak Nem véletlenül tolják a kínaiak, a dezinformáció legjobb eszköze.
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz Trailblazer #108330 üzenetére
Tizenéveseknél nem, de 20-tól felfele már masszívan. Továbbra is az elsődleges kommunikációs csatorna itthon. Amivel nem is lenne baj, hogy mindenki egy helyen van, nem kell legalább 10 fiók mindenre, csak épp pont az egyik leghitványabb platform.
Ha nem akarja a porszívó használati utasítása, hogy lábbal nyomjam le a vezeték feltekerő gombot, miért tervezik úgy lábbal legyen kényelmes használni?
-
Pikari
addikt
4 évesen a youtube-ot pörgetik
Nem ők pörgetik. A youtube pörgeti őket. Ők pedig ritmikusan előre hátra himbálódzva artikulálatlanul üvöltenek az anyjuknak, hogy mit indítson el nekik.A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
Astroboy
őstag
válasz kelly416 #108324 üzenetére
Nem akarok a szokásos #régenmindenjobbvót' szöveggel jönni, de lássuk be a mai állapotokat elnézve azért megállja helyét a mondás.
Túl sok az elektronikai szir-sz@r már gyerekkorban, 4 évesen a youtube-ot pörgetik de Legóból egy kockát se tudnak megépíteni.
Tik-tok meg kisf@szom az kell, zenékben is minél beszédhibásabb valaki annál menőbb, rendesen kommunikálni meg majd a macskák fognak.
Faszbúk pörög mivel a képmutatás a trendi, szuper, így még az se szocializálódik akire ráférne, aki "reménytelenebb" volt ezen a téren régen, az most így meg pláne nem fog.Összességében szerintem kijelenthető, hogy ez a sok modern biszbasz valóban távolabb viszi az embereket egymástól, a személyességet háttérbe szorítva pedig magát az egyént gyengíti mint szerep a társadalomban.
Igaz nekünk nem volt anno játékkonzolunk, mobilunk, FB profilunk, se több száz fős követőtáborunk ha segget borotváltunk.
Ellenben volt könyv esténként a kezünkben, a fantáziánk és az intellektusunk is fejlődött, hiszen igazán komoly feladat volt esténként előadni a szülőknek, hogy az az újabb horzsolás a képünkön a csúszda miatt van, és nem verekedtünk. -
kelly416
veterán
válasz fatpingvin #108306 üzenetére
Legyen úgy, bár még látszata nincs.
Motorozni akarnak. Mondtam, ha normálisan viselkednek, motorozhatnak. 2 napot nem bírtak normálisak lenni.
De amég élek, remélek. -
kelly416
veterán
válasz koby11h #108305 üzenetére
Értem én, nincs is ezzel baj, ha néha kell. De amikor semmi nem megy nélküle és másnap az sem megy, amit előző nap megcsinált youtuberól, akkor az azért túlzás.
Elképesztő, hogy mennyire sikerül elbutítani az embereket tudományosan. Nem is a kicsik tehetnek róla, ráépítették a teljes médiát, gémeket, mindent, hogy ne is ragadjanak meg a fontos dolgok csak a csilli-villi pörgés. És mi sem sokat teszünk, meg sokszor nem is tudunk tenni ez ellen.
Ahogy Te is írtad, ha nincs telefonja, kiközösítik. Ha van de nem játszik vagy pörget, ugyanúgy nem tud részt venni abban a kevés társalgásban sem. Bár mostanában nézem, hogy ülnek egymás mellett és közösségin beszélnek élő szó helyett. Szóval nagy a feladat, hogy normál egyensúly legyen. -
Astroboy
őstag
válasz szebe #108318 üzenetére
"A talponállós csalamádés fagyasztott "húspogácsás" szendókat nem nevezném annak, azok voltak akkor a konkurencia."
...
Nem volt azokban semmi fagyasztott húspogácsa, a környékbeli kóbor állatokból készítették frissen. Én mondjuk imádtam, édesbuci-csalamádé-saláta-ketchup-mustár oszt' bódottá.
Miután láttuk A Pusztító című remekművet, onanntól okkurátusan mi is patkányburger-nek hívtuk, mint minden jó érzésű ember.Szerk: Most az tegye fel a kezét, aki csorgatott nyálat a forgó grillcsirkék előtt.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
-
Csupingo
veterán
válasz szebe #108318 üzenetére
Nálunk előbb city grill volt. Sokkal jobban szerettem a nagy puha zsemléjét. Lógott ki belőle a hagyma, meg a salátalevél. Aztán idővel szemben megnyitott az első meki és rövid időn belül bezárt a city grill.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
szebe
addikt
válasz blp85 #108311 üzenetére
Azért volt egy időszak, amikor a hamburger=meki volt. A talponállós csalamádés fagyasztott "húspogácsás" szendókat nem nevezném annak, azok voltak akkor a konkurencia.
Ja, és ezeken a helyeken ki tudja mit kaptál el. A meki legalább szénné van szabályozva.Szerencsére azóta divatba jött a normális hamburger, néha már kicsit túl is lőnek a célon.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
senior tag
válasz fatpingvin #108316 üzenetére
ez lehet az előtte letolt alkoholmennyiség függvénye is.
tel: 7o-373-oo29 *** NO SMS!!! *** brit tudósok szerint 10 fogorvosból 8 az 2. ------- Idiocracy: 8 éve abszurd film volt, hamarosan valóság lesz??
-
cidalain
veterán
válasz koko52 #108307 üzenetére
Szombaton éjjel, koncert után asszonnyal beugrottunk a mekibe egy menüre. Lehet, hogy szemét, de rohadt jól esett. Ok, 5 évente egyszer, ha bemegyek.
Egyébként a hambi jó, de sokszor itthon csinálunk, az nem szemétből van.[ Szerkesztve ]
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
fatpingvin
addikt
válasz koby11h #108312 üzenetére
kölyökként én sem (mondjuk ez nem is változott érdemben). pont ugyanezzel az indoklással amúgy, nem eszem ilyesmit. nekem se örültek a tanítónénik, na
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
Alusky
aktív tag
Nincs gyerekem szerencsére a magasságos Szenteknek, úgyhogy nem tudok mit hozzátenni.
-
-
koko52
nagyúr
Osztálykiránduláson a gyerekeket bevitték a mekibe. Az én két fiam nem kért semmit, mert ez "műanyag méreg". További 5 gyerkőc nem ette meg, kaptam egy kis fejmosást tanciktól. 😂
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
fatpingvin
addikt
válasz kelly416 #108304 üzenetére
ami viszont, lássuk be problémamegoldás szinntjén 2023-ban teljesen adekvát.
elérhető, alkalmazható. mit vársz ezen kívül? ha van rá affinitása akkor majd úgyis elkezdi magában szintetizálni a látottakat.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
-
frescho
addikt
válasz kelly416 #108275 üzenetére
Azt tanultuk, már ha jók az emlékeim, hogy 3-4 éves gyermek 5-10, az 5-6 éves kb. 15-20 percig képes figyelni. Ma 17év körüli tanulók nem képesek megugrani egy óvodás szintjét. Még ha tütü ruhában, káromkodva, obszcén poénokkal fűszerezve hangzik el az óra elején, akkor hiába van rögtön alkalmazva számítási feladatokban a végére már el is felejtették. Ami legalább ekkora gáz, hogy absztrakcióra kb. 10% képes. Például a matekból tanult szinuszt már képtelenek alkalmazni hullámjelenségekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Sennheiser IE600 (Garanciális)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest