Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
válasz envagyok #109210 üzenetére
Ültem eleve, de ez tényleg csak a hang? Na ez a része pont az, ami nem annyira mozgat meg. Sajnálom. Egyebként ilyen hangrendszerrel biztos nem a játék lett volna fontos nekem sem, mert aki a hangra költ ennyit annak az a hobbija, aki meg érti az értékeli is tuti. Nekem csak unalmas.
-
kelly416
veterán
A második lesz az. Ez nagyon sok embernek hozna kellemesebb, nyugodtabb életet. Mondjuk nem nézek tv-t, a messenger még elmegy de a face csak a gyerek miatt van megtartva. Ovis-sulis kommunikáció, bár így ez elég cink szerintem. Más közösségi sz@rokból is kimaradok, így valószínűleg ezért nem is érzek annyi kesztetést minden szutyok megvásárlására és villogásra. Sokan vannak, akiknek kell a legujabb szifon, de otthon nincs pénz enni normalisan. Na ezt én kerülöm nagy ívben.
-
kelly416
veterán
Igen, másból nem tudok leadni. Max a súlyomból, de annak ehhez nem sok köze van. Nem kell sok éttermi kajálás, nem kell a márkás ruha, nem kell a bitang pc meg az új konzol... megtanultam hegeszteni, autót szerelgetek itthon, építek, betonozok, burkolok, szépítek amit tudok (ezt mondjuk inkabb azért, mert nincs megbízható mester még drágán sem), nincs VN 800 Drifterem már csak egy 400-as Burgmanó, nem járunk találkozókra, inkabb családi programokat szervezünk. Nem kell a 23-24 fok télen, megesszük a tegnapi ebéd maradékát és nem a kutyak kapják, nincs csicsa világítás éjjel-nappal a házban...
Így valamennyire érthetőbb?Szerk.:
A Lodgy 5,2 misi volt aminek a felét a nagycsaládos fizette, de max 2,5 milláig. Így maradt nekünk a 2,7 amit.ki kellett csengessünk. Ebben még tetőbox, kutyarács meg minden finomság is benne foglaltatik, így nagyon megérte. Mai napig hibamentes, nemsokára 4 éves, így hálásak vagyunk érte.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz cidalain #109123 üzenetére
Mindig lerúgott öregekkel mászkáltam, Proton Persona, Mazda 626, Focus mk2, A Zafira, aztán jött a lehetőseg egy Lodgy-ra. 2,7 milláért el mertük hozni, egyébként én sem vettem volna újat kb. soha.
És ja, a gyerekek is alacsonyabb kategóriában vannak ajándékozva, de a szüksegesekből nincs nélkülözés. -
kelly416
veterán
válasz cidalain #109115 üzenetére
Szokták mondani, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog. Én évek óta úgy döntöttem, hogy lejjebb adom és nem fogok nyomorogni. El kell mondjam, jó érzés. Persze amikor.olvasom, hogy a másfél éves porkét eladjuk és jön az új csodajárgány, vagy amikor nézem a bountyflyer csatornáját a jutyúkon, akkor érzem, hogy nem egy szinten vagyunk, de nem panaszkodom, mert jól élünk a magunk szintjén.
-
kelly416
veterán
Jaja, ez az. Nem is mondtam, hogy egy kategória, de az asszony nem viking (165cm, 55kg), meg nem is konditermezik, mégis inkább ehhez ragadzkodik, minthogy valami mindennapibbat vegyünk. Pedig én ezt úgy tetveztem, hogy a két ház felújítása után ha még műköfik, majd a garázsban néha használom... Egyáltalán nem bánom hogy nem igy alakult, mert nem áll benne a pénzem hanem haszna van.
És emlékeim szerint rohadt mód nem volt drága kb. 10-11 évvel ez előtt. -
kelly416
veterán
Én lidl-ös száraz-nedveset (valami pnts b3 vagy ilyesmi) vettem sok évvel ez előtt, akkorát mint állat. Úgy is szív még most is, pedig 2 házat átépítettünk, meg kolléga is elkérte még egy házra. Az asszony le nem cserélné, mert ez legalább szív rendesen.
Morzsa is van, de kb. csak én használom apróságokra, minden másra ott a másik. Igaz, a morzsa is száraz-nedves akkus lidl-ös.
Szóval ja, semmire nem jók egy normál porszívó mellett. -
kelly416
veterán
válasz Csupingo #108982 üzenetére
Nekem van 2 éve legalább lidl-ös 4-in-1 vagy mi a tosz, akkus fűszegélynyíró (damil, kés), ágvágó kis láncfűrész és sövényvágó. Én szeretem. Az ujjnyivastag lilaakác ágakat viszi a sövényvágó is, a kis láncos arasznyi éllel a kétarasznál nagyobb átmérőjű gyümifa ágakkal is megkűzdött (saját súlyától tört ott, ahová már nem ért be a lánc), de a szegélynyíró is elég az 1300nm udvart körbenyesni fűnyírás után. Kacifántos az elrendezés sok-sok szegéllyel, több fa van amit körbenyírok vele, ház előtt árkot és járdát is ezzel gyalázom, bírja.
-
kelly416
veterán
válasz koby11h #108830 üzenetére
Úgy találtam eme topikra, hogy számlaszámot cseréltünk, cím volt, minden le volt zsírozva, aztán az eladó írta vasárnap este, hogy csak kedden jut postára feladni a csomagot. Erre bátorkodtam megirni, hogy én meg hétfőn beballagok a bankba és teszek be lóvét, utána utalok. Nem sokkal később írt, hogy jegelje-e mert mást is érdekel, de én a beteg kisfiamat altattam nyugodtan. Így mire telefonért nyúltam (kb. fél órával a jegelős privát után) már jött is, hogy ne utaljak, eladta másnak.
Megkárosítva nem vagyok, de mi nem volt egyértelmű a számlaszámcserében meg a többiben?
-
kelly416
veterán
válasz cidalain #108795 üzenetére
Csak az asszony kedvéért szoktam kávézni, vagy ha megkínálnaknés szomi a kínáló, hogy egyedül kávézna nélkülem. Ha 2 hónapig nem iszom, az sem baj. Van valami Krups gépünk ami frissen darál, tényleg finom az eredmény, de ha jót akarok, előveszem a régi kotyogóst. Ezért nem járok én olyan topikokba.
-
kelly416
veterán
válasz Astroboy #108705 üzenetére
A poloska még hagyján. Egyik régi haver címerező táborban kapott "kocka"sajtot a gumicsizmájába. Mivel nem egy koránkelő típus, a melóba viszont 6 körül indultunk, csipás szemmel beleugrott a gcs-be és irány a meló. Esős időt igértek, de hát elbatták, egesz nap felhő sem volt az égen, pokoli meleg volt.
Amikor a táborba vissza értünk, a csávó lehúzta a csizmát a csizmamosónál és 6 méteres tiszteletkör alakult ki 1mp alatt. Oda már a poloskát max. illatosítónak tudtuk volna elképzelni. -
kelly416
veterán
válasz szebe #108511 üzenetére
Fura, de nekem nincsenek olyan "haverjaim" akik eladnák a kölcsön kapott autót. Mindenki másnak meg legfeljebb szerződéssel. Egyszer festőnél hagytam az egyik régebbi autómat, amivel sikerült este gyorshajtania egy harmadik városban. Állítólag színt kevertetni ment be az autóval. Azóta még szakinál sem hagyom ott csak úgy.
-
kelly416
veterán
válasz Alusky #108501 üzenetére
Igen, sokkal egyszerűbb a Te javaslatid, ez igaz. De én nem férek hozzá olyan személyes adatokhoz amik az adásvételire kellenek, legalabbis nem olyan embereknél akiket így meg is "viccelnék". És ezzel hatalmas büntit helyeznék magamnak kilátásba okirathamisítással, hamis adatokkal való visszaéléssel megfűszerezve. Persze, nem mindenki gondolkodik így, van aki simán vissza élne ilyennel, ezt elismerem.
-
kelly416
veterán
-
kelly416
veterán
válasz kasza blanka #108444 üzenetére
Alacsony az a kerítés nagyon...
De vidékiként ne tudd meg, mennyi olyanba beleszaladok, hogy "gyere, persze rugalmasan megoldjuk, elviszem valameddig" aztán kiderül, hogy pl. 1-es vili vonalán aztán kuka a többi, de postázni sem akar, menjek érte. Hihetetlen emberek vannak.
-
kelly416
veterán
Ez amit.kiragadtál, tényleg nem azért van, csak hozzá tartozott a sztorihoz. De ha ő nem kapott, akkor hidd el, más sem nagyon, mivel nem a szakmabeliségen múlik, hanem ott is a jól fizetettség okán már csak azok vannak akik ezt akarják csinálni (ők vannak kevesen), ide vették fel és legalább meleg helyen vannak miközben fizu is jár érte, vagy belefásultak, de arra az 1-2 évre már nem váltanak. És így nevelik ki az utódokat is. Csak legfeljebb az kap, akinek a csaladjától félnek vagy ezért, vagy mert valamelyik dokinak rokona, barátja...
De mindegy is, ezt a fonalat engedjük el. -
kelly416
veterán
válasz Alusky #108411 üzenetére
Hát... ezek szerint eddig szerencsém volt, mert négy autót adtam el, ebből az elsőt gyanús külsejű fehérnek, a másodikat 150kg-os vastag fuxos c-k vitték, a fennmaradó kettőt normális emberek, azokkal semmi baj nem volt.
Az első kettőt a mai napig nem írták át. Gondolom bontották és alkatrész. Az elsőnél tanúltam meg, hogy azonnal lejelenteni, de szerencsére nem volt belőle bajom csak az ügyintéző ijesztgetett, a másodikkal ahogy elhajtottak, besétáltam az ocsmányirodába és azonnal lejelentettem. Jött levél gyorshajtásról, közlekedési kihágásról, bevittem a redőnységhez az adásvételivel és a yard elvette tőlem a két levelet és soha többet nem kaptam semmit. Ja? De, a polgármesteri küldte a súlyadót az első autó után két évig, aztán mondtam hogy feljelentem őket zaklatásért és befejezték, de az másik történet. -
kelly416
veterán
És sajnos nem itt lent (mármint az én szintemen) értik félre az emberek, hanem odafent a törvényhozásban és ítélethozásban. Ezért van az, hogy ha betörne hozzám valaki és meg akarná erőszakolni az asszonyt meg a lányomat, akkor vagy hagyom, vagy megyek a sittre bántalmazásért. Hiszen nem magamat védtem, innentől nem önvédelem és engem jobban elítélnek mint az illetéktelen behatolót.
Meg ezért van, hogy amikor Édesanyám lábát törte - és egyébként korházi ápolóként dolgozik - , akkor ha kolléganői nem mennek be a női elméről a balesetire, akkor nem hogy kávét, hanem fájdalomcsillapítót sem kap, viszont amikor haza engéedték, nem tolószéket, hanem trabantot meg mankót sem kapott, vagy bármi kedvezményt a megvásárlásukra. Persze a másnap behozott C típusú sorstárs, a kedves familiárisan hyperpigmentált kolóniával együtt úgy távozott, hogy a pereputty vitte a mankókat és a trabantot, a vénasszonyt meg tolószékkel együtt betolták a mokrobuszba és rácsukták az ajtót úgy, ahogy volt. Minden bizonnyal sokkal többet dolgozott egész életében és ez által sokkal több tébét is vontak tőle, mint Édesanyámtól, ezért történhetett ez meg.
Mert jogaik azok vannak, csak nekünk nincs jogunk megvédeni magunkat tőlük amikor este elkívánják a telefonunkat, tárcánkat, autónkat.Bocsánat, elkanyarodtam. Szóval mindenkivel olyan kedvesen bánnak, akik kilógnak a sorból, de aki termel, befogja és teljesít, viszi előrébb a
yachtotgazdaságot, azon csattan az ostor vastagon. -
kelly416
veterán
válasz frescho #108382 üzenetére
Ugyanez megy nálunk is az előbb linket tananyaggal. Nem kíváncsi senki arra, hogy érti az ember az összefüggéseket, csak szó szerint vissza tud mondani vagy írni ami az utasításban van. Pont azt látjuk a "szakembereken" amit te is írtál. Akit érdekel és utána olvas, az szakember lesz, A többi csak tekergeti a kontrollert is viszi a vonatot.
Ilyen mélységében nem tudom, hogy mennyire hibásak a tanárok, De azt látom hogy ennyi pénzért én sem mennék el tanárnak, pedig a tudásom is édeskevés ahhoz képest amit az iskolában le kell adni. Nincs semmi szabályozó és fegyelmező eszköz a kezünkben, A technikai háttér sincs meg az hogy A fiatalság figyelmét felhívják egy esetleges vizuális bemutatásal. Lehet, hogy valamikor ennél sokkal többet tudtak volna tenni az ügy érdekében, de most marhára meg van kötve a kezük és nincsenek lehetőségeik. Ki sem zavarhatják a gyereket hogy ne zavarja a többit, gyakorlatilag ha megbuktatják sem jutnak előrébb sokkal mert ugyanúgy fogja rombolni a következő osztályközösséget, plusz a szülők is bemennek fenyegetőzni. És ezt szerintem valahol a k*vanagy PC-ség övetkezménye mind, mindenkinek jogai vannak csak kötelessége hogy nincsenek. Illetve a rettentő rohanó világunké, ahol egy BKV-n bliccelő embert sem tudunk megfogni a jegy ellenőrnek segíteni, hanem csak félre állunk előre hogy hadd fusson. És ha nem is olyan rendben mint a Pókemberben, de ugyanazt az eseménysorozatot indítjuk el. Még akkor is hogyha holnap csak ami pénztárcánkat lopja el, magunk alatt vágjuk a fát.
-
kelly416
veterán
Mondjuk lehet benne valami, mert én magam is szép hosszú körmondatokban szoktam fogalmazni, amit elkűldés előtt átolvasok, hogy biztosan érthető legyen, javítom a helyesírási hibáimat is és ennek következtében több helyen eltagolom, biztos ami biztos. Mondjuk ezt évek óta alkalmazom, de még nem fogalmaztam meg magamnak, hogy miért is.
Mondjuk lehet az is a félrevezetésem oka, hogy munkámból kifolyólag elég sokat olvasok jogászok által túlbonyolított szöveget és ez nekem így alapvetés lett.
Érdemes beleolvasni itt-ott, hogy milyen tudásanyagot várnak el egy régebb vasupari végzettségű, mostanra már érettségizett mozdonyvezetőtől. "Akkor és csak akkor", "ha és amennyiben" és még sok ilyen gyöngyszem. Főleg úgy 15. fejezet vagy utána, de már a fogalommeghatározások is nyakatekertek sok helyen. -
kelly416
veterán
Azt vágom, hogy nem biztos, hogy rossz az amit nem értek. Sőt, jelkommunikáciot tanulnak, valamilyen szintű rejtjelezést használnak. Ez alapvetően jó is lehet. Csak jelenleg gyakorlatilag visszaegyszerűsödik az írás tudása, használata ősemberi szintre. És ez azért gáz, mert alig használnak "hagyományos" írást, olvasást. A nagyobbik fiam képes ülni a Lidl vagy akarmilyen ujság előtt, rámutat a képre és megkérdezi, hogy "mi ez?" Holott ott írja a kép mellett a nevét a terméknek, de annyit nem olvas el, hogy "konyhai robotgép" mert hosszú. Egyszerűbb megkérdezni.
Jelzem, nem analfabéta, nem kűzd orvosi értelemben vett olvasási nehézségekkel, csak lusta. 14 évesen úgy olvas hangosan, mint annak idején mi alsóban. Bár már ott sokan sokkal szebben olvastak ismeretlen szöveget. És nem lóg ki a sorból saját bevallása szerint. A lányom sokkal jobban olvas, holott csak két évvel nagyobb. De az iskolarendszernek mindketten bőségesen megfelelnek. Szerintem ott is van gond, nem kevés. Nagyon sokat silányult az oktatás, és határozottan merem állítani, nem a tanárokat kell okolni ezért. -
kelly416
veterán
válasz frescho #108356 üzenetére
Attól függ, mi az elvárás. Most az autóm automata váltóját akarjuk felújítani egy ismerőssel, akinek szintén 4R70W váltója van és a sajátját felújította már. Youtuberól csinálta, bár egyebkent is autószerelő, szóval nagyjából meg volt az alap. Csak a szétszedéshez, összerakáshoz a jó dokumentácioban sincsenek leírva a megfelelő mozdulatok, technikák sokszor. Az pont a videón jól látható, amennyiben normális videót csinálnak.
Neki is sokat segített a videó, már tisztán látja az általa "egyébként nem bonyolult váltó"-nak minősitett szerkezet működését. A váltó vezérlőegységét is felújította, de önbevallásosan elmondta, azt, hogy ott honnan hová melyik furaton és milyen csapágygolyók mágneses elmozdításával engedi a vezérlő olajat a rendszer, azt talán 2-3 hét bogarászás után meg lehetne érteni. Szóval ott saját magával szemben is csak a felújítás volt az elvárás, a megértést jelenleg feladta, holott szakmájában elég jó tudassal és tudasszomjjal felvértezett emberről beszélünk.Van amire a doku jó, és van amire a vide-jó.
-
kelly416
veterán
válasz Pikari #108348 üzenetére
Na ez meg már megint mekkora baromság? Mintha 72 óra alatt kitaposta a füvet magad alatt örökre. Sőt, egy normális hétvégi kempingezés nincs is 72 óra. De ki a halálnak van hajlandósága másnaposan átrakni a sátrat öt méterrel arrébb? Vagy hanem jós buliról beszélünk hanem kirándulósról, akkor kinek van kedve kirándulás rövidíteni azért hogy költözzön is?
-
kelly416
veterán
Minden arról szól hogy fizess. Akár a kemping ér akár a vendégházért, de tejeljél vastagon.
Én is már csak maximum motoros találkozókra sátorozok, De ilyen se voltam már vagy öt éve.
Megvolt a környékben egy kis helyünk, ahol marha jókat sátoroztunk a srácokkal egy egy hétvégén. Odatalál most is ki lehetne menni, elég messze van a világ legtöbb civilizált részétől ahhoz hogy ne hívják rád a rendőröket, de már nem lehet összehozni egyetlen hétvégét sem. Mindig szül valakinek a kis macskája, vagy csak annyira kényelmes már, hogy egy satorozást nem bír ki. -
kelly416
veterán
Ne is mondd. Én is látom a lányomat, hogy sokszor emoji és gif halmazokat küldenek csak egymásnak. Semmi normális írásos kommunikáció nincs benne. Szerintem ez egészen konkrétan az emberek vissza butítására szolgál.
De ha letiltom róla, én vagyok a legszemetebb ember a földön. Ráadásul tényleg kapcsolatot tart így az ismerőseivel, mind attól függetlenül hogy én ebből nem értek semmit, szóval még az a kicsi kapcsolata is megszűnne a külvilággal. -
kelly416
veterán
válasz Astroboy #108328 üzenetére
Igen. De a saját korosztályomról is elmondható sajnos. Pont tegnap beszéltük egy ismerőssel, hogy a szüleink minden hétvégén mentek sátorozni, sielni stb... Nem az Alpokba, csak a város széli dombokhoz, de csapatostól. Ha valakinél valamit csinálni kellett, ott gyűlt össze a csapat. Épitettek, festettek, autót szereltek, fát vágtak, gyümölcsöt szedtek, de csapatban, mert az úgy jó buli. Most nem mehetek el haverhoz falat rakni ingyen, mert kijönnek és megbirságolják, hogy feketén dolgoztat. (Mert jó szomszédja mindenkinek akad.) De igazából nem is nagyon megy senki sehová, mindenki csak meló, max. edzés és becsicskul otthon. Az is, akinek nincs gyereke.
Iden teszteltem, ha én nem csinálok kerti partit, akkor családias a hangulat mert más nem csinál. Vagy csak nem hív minket. Nyár elején mondták a srácok, hogy menjünk el valamerre egy hétvégére csak mi fiúk, kapcsolódjunk ki. Azóta is szervezik...
Szóval magunkban is keresni kell a hibát, nem csak az utódokban. Sőt. Talán mi magunk rontjuk el, mert tőlünk is ezt az otthonülést látják. -
kelly416
veterán
válasz fatpingvin #108306 üzenetére
Legyen úgy, bár még látszata nincs.
Motorozni akarnak. Mondtam, ha normálisan viselkednek, motorozhatnak. 2 napot nem bírtak normálisak lenni.
De amég élek, remélek. -
kelly416
veterán
válasz koby11h #108305 üzenetére
Értem én, nincs is ezzel baj, ha néha kell. De amikor semmi nem megy nélküle és másnap az sem megy, amit előző nap megcsinált youtuberól, akkor az azért túlzás.
Elképesztő, hogy mennyire sikerül elbutítani az embereket tudományosan. Nem is a kicsik tehetnek róla, ráépítették a teljes médiát, gémeket, mindent, hogy ne is ragadjanak meg a fontos dolgok csak a csilli-villi pörgés. És mi sem sokat teszünk, meg sokszor nem is tudunk tenni ez ellen.
Ahogy Te is írtad, ha nincs telefonja, kiközösítik. Ha van de nem játszik vagy pörget, ugyanúgy nem tud részt venni abban a kevés társalgásban sem. Bár mostanában nézem, hogy ülnek egymás mellett és közösségin beszélnek élő szó helyett. Szóval nagy a feladat, hogy normál egyensúly legyen. -
kelly416
veterán
válasz koby11h #108277 üzenetére
Ja? Félre értesz. Ha elküldöm egy kenyérért valamelyiket, inkább nem eszünk vagy elmegy anya. De ha kitalálják, hogy chips kell, hiába mondom, hogy adok oda pénzt, válogassanak, nem mennek el a boltig, pedig 10 percre van Lidl, 2x Coop meg kisboltok is. Akkor inkább a chips sem kell.
Jó, én is listával jártam vásárolni 3+ tételt, és volt amikor a bicaj felejtődött a bolt előtt , de ha megkértek, mentem és megcsináltam. Nekem ez a legfurcsább, hogy nem kérhetem meg kb. semmire őket. Bár ez lehet, nevelt gyerekeseknél természetes.
-
kelly416
veterán
válasz frescho #108274 üzenetére
Persze, mert nem villogott, nem dudás cicababák vagy kockahasú srácok tartották a keretet (bár a fiatalja már erre sem gerjed, csak akkor mire?), nem volt benne krétafestéket nem tűrő szöveg vagy szaftos pletyka...
Látom az enyémeimen, hogy egy küszöb átlépése reseteli a memóriájukat sokszor. Megy rágcsáért, kérek egy zsepit közben, nyugtázza, végül bejön rágcsával zsepi nélkül. Ha megkérdezem, "Ja? Azt elfelejtettem.", jobb esetben "Bocsi.". Ha csak kimegyek, fel sem tűnik, hogy nem hozta.Szerk.
Nem fikázás, mind ilyenek. Több szülővel beszélgetve sem lett jobb az összkép.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz koby11h #108261 üzenetére
Na, nálunk az ilyen kötelező foglalkozások maradnak el. Se mozgás se elme pallérozás nincs kötelezőben. A srácom mindenbe bele kezdett, foci, kosár, úszás, tudomisén, minden max. egy hónap volt. Évek óta csak a tesióra van mint mozgás és a suliban a bohóckodás. Egy kenyérért nem tudom elküldeni a boltba, a ruháit nem rakja be a szekrénybe. Suliból haza ér, kaja, kockulás, szemétkivitel és kockulás. Hétvégén ugyanez a program tv nézessel megfűszerezve.
A lányom ugyanennyit kockul, csak ő legalább beszélget is másokkal (messenger meg ki tudja mi...), nem csak játszik vagy pörgeti a közösségit. Viszont még a saját igényeiért sem hajlandó boltba menni sokszor még az anyjával sem.Itt döntöttem el, hogy az én fiam nem lesz ilyen, és ez gondolom érthető is.
-
kelly416
veterán
válasz Armagedown #108254 üzenetére
Dehogynem. Tik-tok-ot pörgetik ezerrel, az érdekli őket. A hátamon feláll a szőr. A két nagyobb (14 és 16) az asszonyé és nehezen viseli ha bele szólok, így azt csinálnak amit akarnak. Legalábbis részemről. A saját fiamat viszont nem engedem még most beszippantódni. Megy a legó, könyvolvasás, autózás, jobb időben udvari tevékenységek, aztán ki tudja mi lesz kesőbb. Még nincs 4 éves, de a nyomtatott nagy ABC-t több mint egy éve ismeri, több mint egy éve aggodalom nélkül engedem legózni (max a kis körmét töri szétszedéskor, de szájába nem veszi), bízom benne hogy nem a tesóktól vesz minden mintát.
-
kelly416
veterán
válasz cidalain #108251 üzenetére
Ilyen szakszerű helyettesítés régen is volt, amikor én jártam általánosba, középsuliba, fősulira. 82-es vagyok, nem mostanában voltak ezek, de tanítottak így. 1-2 órát csak, az igaz.
De olyan, hogy egy fizikus bejöjjön tanári végzettség nélkül fizikát tanítani, olyan nem volt.Elég furák ezek a törvények. Nem igazán a kerítés lebontásával kellene megoldani a problémát, inkább fizetést és fegyelmező eszközt kellene a kezükbe adni. De hát az kinek erdeke, hogy okos utódok legyenek? Minél butábbak, annál könnyebb vezetni őket az orruknál fogva és elvenni a pénzüket.
-
kelly416
veterán
válasz koby11h #108236 üzenetére
A minap a nyolcadikos fiam emailben kellett elküldje a beadandó ppt-t a tanarnőnek. Én kellett megmutassam, hogy küldjön levelet. Azt sem tudta, hogy nyílik meg a levelező pc-n, pedig sima gmail. Meg azt sem, hogy nem PowerPointból "megosztani" kell, mert úgy sehogysem ment el a levél, hanem levelet írni és csatolni a mellékletet. Sőt, azt sem vagta, hogy ellenőrizze, hogy elindult a levél, nem vágta az "elküldött levelek" mappát.
Egyébként négyes-ötöa tanuló, úgyhogy nem hiszem, hogy csak simán nem tanulta meg vagy nem figyelt. Azt mondja, word-öt, powerpointot, ilyeneket tanulnak csak.
RAM, ROM, CPU, stb... mind értelmezhetetlen mozaikszó számára, de a mega-giga közötti váltószámot sem tudta, meg azt sem, melyik a nagyobb. Szerintem van baj az iskolai oktatással is bőven. -
kelly416
veterán
válasz koby11h #108222 üzenetére
Így van. Nekem is can asztali, filmezni jó lenne, ha nem lenne D+ és tásai, így csak néha benyomjuk, nyomunk egy worms partit és off. A virágbolti bevásárlásin kívül, de az itt nem téma.
Most toltam végig rajta a DeathSpank-et, mert az elmegy rajta, meg játszottam GTA VC-t is mert az is fut, de a monitor kicsi, a gép messze van a TV-től, stb...
Ha ebből akarnék gamer pc-t, akkor a LP ház miatt vagy drága lenne, vagy még a házat is cserélhetem, meg mindent ami benne van. Plusz egy jó minitor, plusz akkor már asztal és szék is mert most csak egy régi fotel van egy régi irodai asztallal ami most is kicsi...
A konzolt meg berakom a TV alá, beülök a kanapéra és kész vagyok. Lustaság, fél egészség.Na, inkább megyek legózni a kisfiammal.
-
kelly416
veterán
Tegnap úgy jártam, hogy egy hozzám képest magasan pirospontozott (fekete egy sem volt) kollégával megbeszéltük, hová küldje a terméket, hová utaljam a pénzt, telefonszámot is adtam Neki 2x is. Azt is tisztáztuk, hogy nagy eséllyel csak kedden tudja feladni a csomagot. Mondtam is, hogy ne kapkodjon, egy napon nem múlik semmi. Aztán mondtam, hogy nincs elég pénz a számlámon az előre utaláshoz (ejnye-ejnye, ilyet egyébként sem szabad csinálni), de ma raggal lapátolok be kp-t a bankba és utalok is utána. Majd szolok, ha utaltam, tudjam, hogy megkapta-e. Mivel ez szerintem elég konkrét, néztem egy filmet ameddig a beteg kisfiam szunyókált, nem vettem észre, hogy írt még privátot.
Mint kiderült, azt kérdezte, jegelheti-e a terméket, mert még 3-an topirognak, majd 50 perccel később írt, ne utaljak mert eladta másnak.
Nem alkudoztam, konkrét voltam. Igaz, húztam a számat az előre utalás miatt, de ebbe is bele mentem végül.Jól van, égi jelnek vettem, nem veszek konzolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest