Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz Cathfaern #36 üzenetére
Nem-nem, az a két link is arról szól, hogy a pc-re kötött iPhone-on is csak az látszik amit a sandbox enged.
A készítők videójával kapcsolatban igazából nem csak neked válaszoltam ( ), hanem ahogy végignéztem, úgy emeltem ki az érdekesebb részeket, mert szerintem sokan nem ismerik, hogy valójában miről van szó. Lehet, hogy az itt megjelent hírek sem pontosan mutatták be / elferdítették, hogy milyen aggályokat vetett fel az adatbázis.
Azt is idéztem, hogy tört telefon kell ahhoz, hogy direktben elérhető legyen az adat, egyébként pedig csak backup fájlokból lehet megszerezni. Azt viszont nem tudom, hogy a backup készítéséhez mi szükséges... kell-e engedélyezni a készüléken. Arra gondolok, hogy ha egy elveszett (ellopott) készüléket valaki át akar nézni, akkor mennyire nehéz hozzáférni a bizalmasabb adatokhoz. Ilyen szempontból szerintem más készülékek sem állhatnak jobban (ha jól emlékszem az n900-zom esetén simán menthetek, turkálhatok az adatok közt, ha gépre kötöm és ovi suite-tal megnézem).
Egyébként itt úgy látom, hogy lehet kódolt backupot is készíteni (2011 februári, előtte nem tudom volt -e ilyen... és csak kódolt backup tartalmazza a jelszavakat) [link]
"With iOS 4 and later, if you encrypt the backup it can transfer the keychain items (passwords, credentials) to a new device."
Ezen kívül:
"If you protect your iPhone or iPod touch with a passcode, you will be prompted to enter the passcode when you connect to iTunes. Once you successfully enter the passcode, iTunes will recognize that device as authorized and you will not need your passcode to back up or sync."Ezzel a kör be is zárult:
- a backup lehet kódolt (bár lenet nem ez az alapértelmezett)
- jelszóval védett telefon esetén a backuphoz is jelszó kell
- jailbreak kell a fájlrendszer közvetlen eléréséhezViszont régebbi os verziónál / sebezhetőségekkel elképzelhető, hogy kinyerhető az adat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- Milyen videókártyát?
- Filmvilág
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- További aktív témák...
- HP OMEN 15-ek0007nh - i7-10750H, RTX 2070 8GB Max-Q, 16GB DDR4 RAM, 256GB M.2 SSD - WIN 11 - 1ÉV GAR
- MSI Gamer PC: i7-6700K // RTX 2060 // 16Ram // 512Gb SSD
- ASUS VIVOBOOK S14 S433EA - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 PRO - MAGYAR
- Nikon SB-900 professzionális vaku
- HP ProBook 640 G8 - 14.0"FHD IPS - i7-1165G7 - 32GB - 512GB - Win10 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest