-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korn
aktív tag
válasz smarci2000 #1443 üzenetére
Jónak néz ki. Akkor ez ilyen hűvös fajta, vagy a szenzorok környékén van valami. Nem foglalkoznék vele.
-
firstman3333
tag
válasz smarci2000 #1443 üzenetére
A művelet közben nézned kéne hogy mennyire mennek a magok külön külön mondjuk a feladatkezelőben,vagy az aidában alaplap/cpu fül alatt cpu kihasználtságnál,és a stabilitás teszt ablakát is nyisd meg előtte,de ne startold le,ez mutatni fogja az átlag értékeket meg a többit.
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz smarci2000 #1435 üzenetére
-
korn
aktív tag
válasz smarci2000 #1435 üzenetére
egy linx-et kellene indítani, mellette egy cpu-z-t meg egy aidát, mindezt egy képernyőn, hogy lássuk mi a helyzet, megy-e ez a proci rendesen
-
M3lakH
tag
válasz smarci2000 #1433 üzenetére
igen, de neked az alapjárati 2 GHz ről "csak" 2,83 ra megy fel, nekem meg a tuning miatt az alap is magasabb, 2,4 ről 3,6 ra. gondolom ezért jobban is melegszik
nemsokára kitakarítom, megnézem úgy is..
[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz smarci2000 #1423 üzenetére
-
M3lakH
tag
Próbáld úgy nézni hogy csak AIDA, és speed fan menjen. a real temp nem írja jól beállítás nélkül, és lehet belezavar a többi programba. De ez egy erős TALÁN..
-
kenand
veterán
válasz smarci2000 #1425 üzenetére
Cikkben az is le van írva hogyan történik a CPU hőmérséklet mérés, és miért nem jól mutat a programok nagy része (AIDA jó), csak el kell olvasni....az egyes 771-es Xeonokhoz tartozó TJmax is le van írva
(#1427) firstman3333
Moddolt BIOS nélkül Win 10 telepítés is elhasalhat
[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
válasz smarci2000 #1425 üzenetére
HWINFO64 progit is belőttem tj85-re,és az eredmények megegyeznek az aidáéval,tehát annak jónak kell lennie.
A moddolt bios nem árt,igaz hogy nem leszel sokkal előrébb,de hozhat néhány apróbb változást,és meglesznek az energiatakarékossági tulajdonságai is a procinak. Asszem ennyi.
Ajánlom ezt az oldalt: [link][ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
Ez érdekes,mondjuk én az aidának szoktam hinni,mert az beállítja magának a Tj maxot 85 fokra,ezt pedig az alaplap/cpuid fül alatt tudod ellenőrizni.
-
M3lakH
tag
válasz smarci2000 #1421 üzenetére
Igen, ezek már normálisabb hőfokok. Viszont speed fan elvileg jól szokta mutatni...
A hőmérséklet difi chrome nál adódhat szerintem abból is hogy nem egyformán terheli a magokat, nekem is az elsőt dolgoztatja jobban.. Indíts egy rendes stabilitás tesztet, ami mind a 4 magot megküldi 100% ra, és úgy nézd, pár fok difi szerintem nekem is előfordulhat ilyenkor. Ha jól tudom nem szimmetrikusan, középen helyezkednek el a magok a kupak alatt, így amik közelebb vannak a széléhez melegebbek kicsit.[ Szerkesztve ]
-
M3lakH
tag
válasz smarci2000 #1419 üzenetére
Jó kérdés, a szobahőmérséklet alatti hőfok elég gyanús, feltéve ha abban van..
-
korn
aktív tag
válasz smarci2000 #1404 üzenetére
g41-es lapok 340-345 FSB-nél kifulladnak, éppen elviszi alapfrekin a xeon quadot, de tuningot ne nagyon várjál tőle. -Esetleg ha növeled a pci-e frekit akkor tud feljebb menni, de a magas pci-e frekit meg marhára nem komálja a többi hardver. Ha tuningolni próbálsz, akkor ne hagyd auto-n a pci-e frekit mert az egekbe húzhatja a lap. 105Mhz pci-e még elfogadható, 110 felett már gondok lehetnek.
-
firstman3333
tag
válasz smarci2000 #1398 üzenetére
Ha tényleg nem nagyon akarod húzni,akkor elég egy alap 3 csöves cooler,pl:Hyper TX3 EVO,vagy ami nekem volt Freezer 7 PRO Rev.2.Én e5450-et használok 3,6-on,így viszont lecseréltem a freezer 7-et egy Freezer Xtreme Rev.2 hűtőre,és így bármilyen tesztprogi alatt 60 fok a max.
---------Fényképezhetnél mondjuk egy 15-ös szorzót -------[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Szia!
A CPU speedstepjében megadott határokon belül lehet állítani a szorzót, de a max a max órajel, feljebb csak FSB emelésével lehet minden 775 Coreduo-t/771-es Xeont.
De kis tuning nem reménytelen a lapodban, úgy látom lehet fixálni a PCIe frekvenciát, az fsb-t meg lehet emelni és a DRAM-ot is lehet állítani. -
korn
aktív tag
Abban a lapban nem lenne ildomos a tuning. Csak a pci-e emelésével menne, vagy lehet, hogy úgy se.
-
kenand
veterán
válasz smarci2000 #1253 üzenetére
Nehéz a tanárok dolga.. tény belgyógyászatot sem volt könnyű oktatnom az egyetemen, de azt gondoltam a részletes leírás után az emberek 90%-a meg tudja csinálni maga a szükséges módosítást...
Vagy naív voltam, vagy nem jó a leírás, vagy nem olvassátok el a témaindító cikket...Ráadásul a ismételten ide beírt linkek a cikkben is benn vannak...
[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
válasz smarci2000 #1253 üzenetére
itt megtalálod a moddolt biost:
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest