- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
"azt a 10+ év előnyt elég nehéz lesz az Epicnek ledolgoznia"
De nem 10 év előnyt kell ledolgozni. Az "egy embert se ismerek, akit valaha erdekeltek volna az achievement-ek" embereknek a régi Epic Launcher, meg a 2009-es EA Downloader is pont megfelelt volna, "lehúzza az ISO-t azt jóvanúgy" alapon. Ne hülyéskedjünk, GoG-on pont azért vannak oda a Grognardok, mert ezt már nem lehet a Galaxy kliens erőltetése miatt megcsinálni, ők pont a 2006-os világot látnák szívesen viszont. Nyilván más okból, hisz a tényleges és teljes DRM mentesség nem valósulhat meg semmi kliens és aktiválás szükségessége esetén. A minimálklienseseknek viszont pont kell a kliens, de elég ha csak letőti, de mást ne csináljon.
Szóval a totál igénytelenség az alap, ezt szolgálja ki az Epic. Mint írták feljebb (Trello Epic Games Store Roadmap) bő 2 év alatt a minimumot sem hozták a srácok, rendkívül látványos hogy nem is akarnak(!!) kliens képességekkel foglalkozni.
De ez nem az Epic hibája, igazából a vásárlóké. Meg lehet nézni hogy a most 10 éves EA Origin, és a 11 éves Uplay / Ubisoft Connect hogy áll fícsörök tekintetében. Nem, nem csak a tényleg évek alatt, temérdek pénz ráverésével előhozható saját fejlesztésű streaming (amire pl Remote Play Together épül), a szintén pénzszivattyú VR integráció (amiért a Facebook is megvette volna már a Volvot), vagy a mindenféle kontrollerek natív támogatása és a Big Picture mód (ami ugye a Steam Machines kontra Windows Store félelem miatt került be) amit a steam matyik hiányolnának.De bazz, nincs épkézláb chat, játékba hívás és barát mellé lépés, játékok címkézése/kategorizálása elrejtéssel hogy a 100 ingyen cuccot is ne egy nagy hányásban görgessük, nincs fórum felület, vagy valami user guide rész, hogy a játék nyomorát megvitassuk. Tök alap dolgok, amit a többi kliens is nagy magasról lefingott, és egy nagy rakás embernek pont jó volt így is, meg bárhogy is, lehúzták és kijátszották a stuffot, azt kijátszották a következőt is amit eléjük raktak.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
floatr
veterán
Az értékesítés, és az egyéb módon finanszírozott játékok nem ugyanaz a kategória, de ebben valószínűleg van némi fogalmazási vagy fordítási probléma. Az eladásokból származó jutalék működteti a store-t. Az ingyen adott játékok, és az exkluzív tartalmak finanszírozása okozza a "veszteséget". Utóbbival gyakorlatilag majdnem a teljes fejlesztési költséget finanszírozzák, aminek a megtérülését az eladásokból várják később. Ha jól emlékszem abban az esetben 50% a jutalék. Ha egy fejlesztő cég az UE-t használja, akkor ráadásul annak sincsen költsége, ha az epicen keresztül terjesztik, így több tételből jön össze a negatív mérleg.
-
ledgeri
nagyúr
2019-ben 181 millió dolláros, 2020-ban 273 millió dolláros veszteség
2021-ben 139 milliós veszteséggel számolnak
a játékok értékesítéséből származó bevételek 12%-a elég a Store működési költségeinek fedezésére
Csak nekem furi ez így?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Felesbandi
senior tag
Nekem az a furcsa, hogy sok embert hallottam panaszkodni az archivmentek hianya miatt online, de egy embert se ismerek, akit valaha erdekeltek volna az achievement-ek, pedig kocka vagyok, kocka haverokkal.
Kicsit olyan, mintha ez is egy meglovagolhato erv lett volna az epic launchere ellen, ezert azok a steam mellett kardoskodok is felhoztak ellenervnek, akiket a budos eletben nem erdekeltek ezek.Steam learazasok az evek alatt egyre kevesbe lettek vonzoak, PC-s vonalon nem artott mar az aruhazuknak egy epkezlab ellenfel. Most az Epic, meg a PC-s gamepass talan megszorongatja oket egy picit.
-
hunluki
senior tag
Persze, ahány user annyi szokás. Nekem minden szépen rendszerezve van mert utálom a papírokkal való b.szakodást, amint bejön valami egyből megy fel gépre, OCR-el felismertetve kereshetővé téve az utolsó betűig. Konkrétan egy ilyen "hol a fenébe van ez meg az" típusú dologból indult el ez a bepöccenés, először bitang sok idő ráment, azóta fél perc egy új papír és gond letudva, papír meg megy a többi közé a kupacba.
Azóta ez az összes családi médiára igaz, régi analóg fényképek, diafilmek, VHS-ről rögzített videók, ezek szépen NAS-on el vannak tárolva redundánsan ha a gépem feladná a játékot.
Ha én is úgy lennék vele ahogy írtam hogy csak játékok/filmek meg ilyesmi pótolható cucc lenne rajta amit újra le lehetne tölteni akkor tőlem aztán feltölthetné a teljes winyót is ha cserébe ingyen occsóé' van rajta játék. Csak nem ez van -
addikt
Én azt a tényt nem vitatom hogy at epic lop adatot, csak azt, hogy más ne csinálná. Ha a munkahely nem képes megfelelő eszközt biztosítani a munkavégzéshez, az meg legyen az ő gondja, a saját eszközödre ő nem mondhatja meg, hogy mit használsz meg mit nem.
Mondjuk én olyan szempontból biztos más vagyok, hogy én a gépen nem tárolok személyes adatot se, képet se. Bár már a kép elkészültekor lehet el van az lopva, ha wifis fényképező
-
hunluki
senior tag
Igen, ez is jogos. De nem csak meló, ott vannak pl a saját dolgaid, nekem pl be van scannelve összes adatom és kereshető az egyszerűség kedvéért, összes számla, szerződés, illetve családi képek és videók tonnaszámra. Ezeket se szívesen engedném ki, mondjuk ezeket még a win se látja nem hogy az EGS ha lenne
Illetve a mostani covid helyzet azért rendesen bekavart, nem egy ismerősnél futottak bele olyanba hogy hazaküldték HO-ba az embereket, de eszköz már nem volt elég, illetve a megrendelt eszközök azóta is állnak valahol félúton mert a beszállítót ugyanúgy tarkón vágta a korona mint mindenki mást, szóval jobb híjján a privát gépén dolgozik. És itt nem mancika és társa kft-ről beszélgetünk hanem bitang multikról és nem csak magyarországon hanem szerte európában.
De ez már erősen off, a lényeget mindenki leszűrte belőle. Az én "random guy a netről" szavam is pont ugyanannyit ér mint a tiéd, lehet egyikőnknek sincs igaza, lehet mindkettőnknek. Majd mindenki szépen mérlegel vérmérséklettől függően.
-
floatr
veterán
Feature-ök tekintetében nekem is jobb a steam, bár azt a 10+ év előnyt elég nehéz lesz az epicnek ledolgoznia. A többi meg valódi konkrétumok nélkül csak találgatás. Elvagyok a timed exclusive dolgokkal is, mivel ezzel a fejlesztők is jól járnak, és ehhez csak egy másik launcher kell, nem egy 200k-s konzol
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Lásd lenti kommentem, én azt az infót kaptam hogy az EGS elég komoly mennyiségű adatot küld kifele, sokszorosát mint a steam. Aztán hogy én is fals infót kaptam-e azt nem tudom, bár furcsa lenne mert elég komoly cégnél lévő elég komoly szakiktól jött közvetlenül akik közül egyik se nagy gémer és jóval idősebb generáció szóval meglepődnék ha elfogultak lennének bármelyik irányba.
De ahogy írtam aki csak játszik a gépén annak hajrá, olcsóbb játékok, juhúú. Engem nem érint, mindenki más meg azt kezd a gépével/adataival amit jónak lát.
Én csak a linux miatt vagyok steam mátyás, 90% konzolozok, maradék időben meg stratégiázok gépen (cities skylines, civ6 és társaik azok pedig csodaszépen elpörögnek mint alatt is).
-
floatr
veterán
Az EGS ellen a mai napig megy a FUD kampány, hogy adatokat lop kínának, mert a tencent bevásárolta magát ebbe a nagyon jól tejelő bizniszbe. Ha bármi kirívót csinált volna a többihez képest, akkor ez a cég már nem létezne, ismerve az amerikaiak hozzáállását.
Az adatok legtöbbször profilos reklámok miatt kellenek, senkit nem érdekel, hogy ki mit miért csinál. Az EGS egy korai elcseszett steam integrációval lett a steam matyik nemezise, de a hardcore fanoknál azóta is megy a mantra.[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Amúgy jópofa ez az adatlopós marhaság, mintha bárkit is érdekelnének az adataitok.
Azért ezzel illik vigyázni. Persze nem paranoid módon hogy a gyíkemberek elviszik és ez alapján állítják össze hogy mehetsz-e a megtisztulás űrhajóján ha jön a végzet szinten, de az információ ma a legnagyobb kincs. Nyilván egy olyan gépen amin csak játékok vannak meg torrentezett filmek a tört windózon ott a kiskutya fülét nem érdekli hogy mit visznek, az ilyen gépekért nem is kár, de nem is ilyenekről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Fun fact, az EGS korábban megevett 2-5% CPU-t, most kevesebb erőforrást eszik, mint a steam milliónyi web helpere becsukott állapotban. Amúgy jópofa ez az adatlopós marhaság, mintha bárkit is érdekelnének az adataitok.
-
addikt
válasz cskamacska #34 üzenetére
Mivel profitorientált cégekről beszélünk, szerintem senki se arra gondol, hogy jófejségből van így. Az ok mind1 is, hogy miért van jelenleg így, attól még sok jó játék született emiatt.
-
cskamacska
addikt
Azért nem mérhetetlen jófejségből van így, hanem mert erre kényszerültek.
Az ingyenes C&C Renegade felújítás, a Renegade-X azért készült a korlátozott képességekkel bíró Unreal Development Kit motorral, mert 2010 körül még igen drágán mérték az UE3 motort (Killing Floor is azért jött UE2-vel, és állítólag a Red Orchestra 2 is azért jött késve, mert Sweeney ceruzája régen igen vastagon fogott ), és a pluginjeit.
Amire a készítők rá is fáztak, mert az azóta Epic által kukázott UnrealScript-ben íródott játékot teljesen újra kellene írni, hogy UE4 alatt tovább folytathassák a fejlesztést.Mikor viszont az alsó térfélen az Unity gyakorlatilag teljesen kitúrta őket, és a Crytek is elkezdett keménykedni az ingyenességgel, konkrétan választásuk sem volt hogy színtiszta jó szándékból ingyenessé / olcsóvá teszik az UE4 motort, vagy marad a fejlesztők lerablása, mert egyébként teljesen elveszítették volna a piacukat.
És akkor még a Fortnite: Save the World is csak egy készülőben lévő DayZ és Minecraft után loholó, kraftoló-túlélő-tower defense játéknak készült, a durván népszerű Battle Royale mód gyakorlatilag a vegyes másolat játékuk, PUBG klón leágazásából durrant be oly módon, hogy az eredeti koncepcióra már ők sem emlékeznek. Akkoriban ha a Fortnite bebukik (ami eredeti koncepciójában meg is történt), a Paragon bebukik (megtörtént), az új Unreal Tournament bebukik (nem lehet tudni, leállították), és még a játékmotoruk is elértéktelenedik, akkor nem lenne itt az Epic Launcherből kinőtt Store-ról vita, mert a Tencent fillérekért megvette volna őket, és már a 10. pay to win mobil szemetüket adnák ki a PC-t messzire kerülve.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
hunluki
senior tag
Ízlések és pofonok. Ha olyan gépen van a kliens amit csak és kizárólag játékra használnék akkor én is rezzenéstelen arccal telepíteném, így viszont nem ér annyit.
Steames akciókkal várni kell, wishlist aztán ha beér a lélektani alá akkor lehet rámenni. Nekem a tropico 6 van megjelenése előtt óta wishlisten de még mindig nem tart ott hogy rányomtam volna.
-
addikt
Persze, ezt értem is. De az én esetemben nem sok game van a steamen, a workshop, archivment, fórum és ilyenek abszolút nem érdekelnek. Ellenben epicen volt jópár olyan singleplayer játék, amit pár ezerért be tudtam húzni, a steames akciók meg vicc kategória kb. A multikat én is steamen venném, de utoljára a pubg volt, amivel már vagy 1.5 éve nem játszok.
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Én inkább nem kockáztatok, sok secu vizsgával és papírral körülbélelt hálózatos van nálunk akik értik a dolgukat, ha ők azt mondják hogy nem kívánatos adatmozgás látható a tűzfalon/loadbalanceren az epic kliens hatására én hiszek nekik.
Persze ettől függetlenül semmi bajom az epic-el (mármint mások használják nyugodtan, lelkük rajta), nyomják csak magukat, a konkurencia sose árt. Ellenben a steam-epic kombó kb úgy hasonul egymáshoz mint a ferrari és a lada. Mindkettő elvisz A-ból B-be, de ha kicsit többet akarsz (workshop, fórumok, nagyságrendekkel nagyobb felhozatal, stb) akkor jön a kopp. És jelen esetben nekem már van egy ferrarim, akkor mi a francnak legyen mellé egy ladám is? Még ha ingyen is van csak a helyet foglalja. És akkor még ott az első pont hogy a lada tele van pakolva szép nagy mikrofonokkal
[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Nagyon jó leértékelések szoktak lenni, főleg kuponnal. A hiányzó Ubisoft-os játékaim (Crew2, Division 2,GR:Breakpoint) mind egy masszív Epic-es leárazásban vettem, úgyhogy nagyon örülök, hogy vannak.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
addikt
-
cskamacska
addikt
Ha a Steam felhasználói számokat nézed effektíve a PC játékos számokat nézed. Ha valaki nem monomániásan csak egy játékkal játszik (pl WoW 24/7 15 éve ), akkor minimum párszor elindítja a Steam klienst egy hónapban. Azon egyszerű oknál fogva, hogy kb 11-12 éve messze elhúzott a konkurenciától (akkor a Impulse, Direct2Drive, és a Gamersgate voltak ringben, EA-nak egy downloadere, Ubisoftnak semmilye nem volt a Digital River által üzemeltetett webshopjuk mellé, ami egyébként minimál forgalmat bonyolított), évtizedig ide jelent meg a játékok minimum fele.
Teszem hozzá nem, vagy nem csak az exkluzívjai miatt lett így, Steam erősen beelőzte képességekben a többi klienst. Mikor a Games for Windows Live! rendszert összecsinálta a Microsoftot, a kiadóknak esélye sem volt máshova konvertálni az érintett játékaikat mint a Steamworks rendszerbe, mert az Origin/Uplay azon túl hogy kiadói exkluzív volt, még ott sem tartott mint az ősöreg GfWL.
Ugyanígy Epic-en sem lenne hova dugni azokat a játékokat, Killing Floor 2 és Wargame Red Dragon is teljes saját fejlesztésű mindent kellett kapjon (igaz ezzel jött a crossplay is), mert Epicen semmi nem volt."Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
hunluki
senior tag
Nekem speckó azért nem játszik az epic mert:
1. Ha meg akarom venni a játékot akkor úgyis megveszem max várok egy leárazást
2. Steam multiplatform és nekem cakli egy darab windowsos gépem van, az se a legcombosabb, civ6 meg cities skylines így viszont gyönyörű szépen repül linux alatt is
3. Gépen egyre kevesebbett játszom, leginkább stratégiát vagy olyat amit előnyösebb egérbill kombóval irányítani, minden másra ott a konzolAmúgy nálunk elég komoly IT secu van és most HO miatt van pár irányelv kiadva, pl céges telón nem lehet tiktok (illetve privát eszközről is erősen ajánlott leszedni, nem kötelező, mondjuk engem nem érint), viszont azzal a géppel amivel fellépsz céges hálóra azon tiltott az epic store míg a steam/origin/ubi nem. Konkrétan a VPN kliens közli ha jelen van a store, ha csatlakozni akarsz akkor töröld.
A negyedik érv meg a "mi a francnak". Amit ingyen adnak vagy már megvan, vagy már ki lett játszva és tovább lett adva (konzol, lemezes), akkor meg minek még egyszer?
Ellenben unokaöcsémék gépén fent van és aktívan huzigálják be rajta az ingyen címeket, mondjuk azon a gépen max yt meg néha egy kis iskolai office van, semmi fontos. De ők is úgy vannak vele hogy kipróbálják aztán otthagyják. GTA V is két hétig volt sláger, utána törölve lett mert "sok helyet eszik", pedig 750 giga helyük van játékra (rendszer 120as ssd-n).
-
gejala
őstag
Steam nem kutakodik a gépeden mindenféle mappákban, míg az Epic rögtön rácuppant a Steam mappára, hogy mit csinálsz.
@ribizly:
"Azt gondolom (lehet hibás), hogy akik az EGS-t nem ismerik el, azok nem foglalkoztak az Epic Games múltjával és még nem fedezték fel, hogy a piac legalább annyit köszönet nekik, mint akár egy ID software-nek. "Ja, utoljára 15 éve csináltak értelmes játékot. Aztán ellopták egy másik cég ötletét a bukásra készülő Fortnite-hoz és azóta abból élnek, hogy a tinik lootboxra költött pénzéből lefizetnek fejlesztőket platform exkluzivitásért. Szégyen az egész.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ja mert gondolod, hogy más kliens nem az. Ugyan már...
Nem védeni akarom az epicet, mert nincs miért, csak ezek az indokok nagyon bagatel már. Azt megértem, ha valaki más platformon gyűjtött játékok / barátok / stb miatt nem akar még egy klienst. De hogy a steam ne lopna ugyanúgy adatot, azt erősen kétlem.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Én örülök, hogy van akinek nem számít, hogy valamit ingyen vagy 10+€-ért kap e meg.
Azt nem tudom megérteni, hogy ki milyen okból kifolyólag "utál" vagy "szeret" egy gaming platform/store-t.
Az egyetlen érv, amit értek az az achievement-ek megléte/hiánya, de én nem azokért játszom. Amióta meg minden játék már igényli a saját launcher-ét (uplay, ea desktop, rockstar, ...), mert a másik csak license-ként működik, már úgyis mindegy, hogy eggyel több vagy kevesebb.Azt gondolom (lehet hibás), hogy akik az EGS-t nem ismerik el, azok nem foglalkoztak az Epic Games múltjával és még nem fedezték fel, hogy a piac legalább annyit köszönet nekik, mint akár egy ID software-nek.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
gejala
őstag
Engem se érdekel, melyik platformra van a kulcs, csak ne Epic legyen.
Felőlem akár az összes játékukat adhatják ingyen, én akkor is inkább megveszem, ami kell másik platformra. Az egész cég egy szégyen Tim Sweeney-vel az élen. No meg ők maguk ismerték el, hogy spyware a kliensük... -
addikt
Engem meg az archivmentek nem hoznak lázba. Legyen jó a sztorija a játéknak, az hogy milyen platformon megy nem igazán érdekel. Ugyanúgy van steamen is játékom, de nekem meg az nem jön be annyira.
Én ezeket toltam ki:
Star wars fallen order
Control
Ac origins
Maneater
VampyrFélben van vga miatt az Ac odessey
Ha valami van epicen meg steamen is, akkor inkább epicen veszem meg, mert általában olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Én például nem egy játékot vettem már és játszottam rajta/rá:
Control
Far Cry 5
Metro Exodus
Star Wars Squadrons
The Division 2
The Outer Worlds
...
Az ingyenesek közül is nem egyet játszottam már, de nekem sem a fő platformom ettől még és valószíleg soha nem is lesz az.Van ismerősöm, akit még az ingyenes címek sem hatnak meg. Inkább megveszi máshol.
[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Thomks
csendes tag
Hogy öszinte legyek, én nagyon kiváncsi lennék arra hogy a havi 120millioból ( napi 62 mill) mennyi az a felhasználó aki igazából aktiv. Sokkan vannak akik azt se tudják hogy kell kikapcsolni az automata indulást.
[ Szerkesztve ]
It doesn't matter where we go, I just don't want to stay.
-
addikt
válasz BoneDragon #7 üzenetére
Ami érdekelt, annak a jó része már meg is volt és végig is vittem. Talán a mutant year zero volt amit kitoltam eddig az ingyenesek közül.
-
gabor7th
addikt
Én meg azt hittem, hogy a Steam a legnagyobb... Ezek az ingyen cuccok megtették a hatásukat.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
wjbhbdux
veterán
Sajnos eltelt 2+ év és a kliensük vállalhatatlan, pedig a Steam is csak egy összeeszkábált vacak amit nem lenne varázslat felülmúlni. Epicnél 6-7 másodperces töltögetés mindig amikor felnyitom a tálcáról és összevissza akad ha végighúzom a játékok listáját pedig csak a free shit van meg. Elköltöttek rengeteg pénzt a felhasználók beszerzésére de a fejlesztésre meg nem, ahogy elnézem a trellos changelogot kb 1 vagy 2 ember dolgozhat rajta..
/s
-
hogabesz
aktív tag
Szóval '23-ig megszűnnek az ingyen játékok
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nők, nőügyek (18+)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 11
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla