Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pojzon

tag

Sziasztok!

Szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni a dilemmám eldöntésében.

Gondoltam, hogy kicsit fejlesztem a gépem jelenlegi háttértár-rendszerét, ami jelenleg van az 3db WD 320-as vinyókollekció raid0-ban használva. Két partíciót alakítottam ki az egyiken a rendszer és a telepített programok helyezkednek el, a másikon adatokat tárolok. (filmek, zenék játékok, stb)

Azon méláztam, hogy milyen új kombinációt alakítsak ki. Első körben arra gondoltam, hogy veszek 3 640-es WD caviar blak-et és ugyan így használom a dolgokat mint eddig. Másik alternatíva, hogy 3db WD velociraptort veszek és szintén raid 0-ban használom, de ugye ez mind anyagilag, mint tárhelyileg nem annyira nyerő..Aztán azon is felmerült, hogy veszek egy 150-es raptor rendszervinyónak meg programoknak és 2db caviar black vinyó az adattárnak. (ha raid 1-be raknám a tároló vinyókat, akkor nagyobbakat, ha raid 0-ba akkor elegendő kisebb méretűek is)

Szóval a lényegi kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi konfigurációhoz képest melyik milyen sebességbeli lülönbséget jelentene? Természetesen ha új rendszer épülne fel, akkor már biztonsági szempontok is előtérbe kerülnének. Ami jó lenne, hogy ha a jelenlegi sebességből nem kellene sokat áldozni, vagy akár gyorsabb is lenne a mostaninál. :)

Segítségeteket előre is köszönöm! :R

szerk.: azt elfelejtettem írni, hogy Intel-féle sw raidvezérlőm van.

Új hozzászólás Aktív témák