Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ispy

veterán

válasz Vision #17966 üzenetére

Persze sok mindent lehet, kérdés mire van lehetőség és idő, nem mindenki hobbiból készít programot, hanem mondjuk van 3 napja egy feladatra, ott te nem forgatsz semmit sehova, át meg pláne nem variálsz egy kiadott és működő db-t. Sajnos a legacy kód sokszor nagy úr.

De én spec inkább írok 1000 soros tárolt eljárást, mintsem szétszedjem az egészet 20részre, aztán 1 év múlva egy debuggolás egy rémálom lesz.

Persze ezek már sok tényezős dolgok, mekkora cég, mi a history, mennyi munkatárs, milyen policy stb, itt aztán már lehet minden is.

Mondjuk legutóbb kellett csinálnom egy excel exportot 1xx oszloposat, ami tényleg mindenhonnan szedett össze adatokat, különbőző számításokat végzett a különbőző adatrétegek között, szépen meg lehetett csinálni egy darab tárolt eljárással, pár temp táblával és sok tagolással, hogy később olvasható maradjon.

De ha olyan a feladat, hogy egy részfeladatot érdemes kiemelni, akkor arra inkább csinálok egy általános megoldást és kiszervezem a kódot, szóval elég speciális az, hogy mikor mi a jó megoldás.

Sqlben egyébként is a hasznos kód sokszor nagyon kevés, mert éppen én úgy szeretem formázni mondjuk az inserteket, hogy egy sor egy mező, hopp máris a fél kód insertekből áll.

[ Szerkesztve ]

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés