Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
felora:)
tag
üdv!
mostanában tervezi a steam, hogy leértékeli ezt a játékot?
-
izomhod
őstag
http://www.konzolcenter.hu/xbox-360/1997-ingyenes-portal-2-dlc.html
ingyenes portal2 DLC!
-
albert8
veterán
válasz
Bjørgersson #191 üzenetére
MErt nem eredeti a játékod azért
-
Bjørgersson
félisten
Segítsetek légyszi! Már lassan agyfaszt kapok a játéktól, hogy folyton minden előzetes jel nélkül kilép magától és nem tudom miért csinálja.
-
albert8
veterán
Hali nektek
megvettem a gamet
majd ha valakinek lenne kedve coopozni akkor irjon rám
xandercage612 -
-
izomhod
őstag
így kell betenni az újakat:
1) Download the map file from ThinkingWithPortals.com.
2) Open up the .ZIP file after it has downloaded.
3) Find the location of your Portal 2 installation on Steam. This is most typically found under:
Windows PC users: C:\Program Files\Valve\Steam\steamapps\common\portal 2\maps.
Mac users: ~/Library/Application Support/Steam/SteamApps/common/Portal 2/portal2/maps
Note that your installation location may vary, depending on your initial install directory.
4) Copy the .BSP file located in the downloaded file to the directory above.
5) Start Portal 2
6) In the game's main menu, select "Options->Keyboard and Mouse"
7) Set Allow Developer Console to Enabled
8) Press the tilde (~) key to access the console
9) Type map "mapname here"
10) Solve the puzzle! -
izomhod
őstag
nincs mit
írj, hogy sikerült-e, kíváncsi vagyokitt van egy map loader, ezt is kipróbálom majd
http://forums.thinkingwithportals.com/portal-two/portal-2-custom-map-loader-t3688.html
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
hali!
multiban tolja valaki innen? -
Carline
őstag
Nos úgy is ugyanazt a hibaüzit adta.
Újratelepítettem a játékot és most működik. -
Carline
őstag
válasz
whisperity #175 üzenetére
Hát amikor a hibaüzit dobta én az MS oldaláról a legfrissebbet tettem fel és azzal is ugyanazt a hibát jelezte. De megpróbálom a te általad javasoltat is.
-
Carline
őstag
A játék indítása után ezzel a hibaüzivel lép ki (XP):
Microsoft Virtual C++
R6025
Pure virtual function callMásik gépre feltelepítve tökéletesen működik.
Mi lehet a gond? -
Sonja
nagyúr
Elusive PC Portal 2 DLC arrives
There are 10 new levels available for Portal 2, but only if you have a Razer Hydra PC controller.
-
nepszter1
addikt
mennyi fejezet van pontosan?
-
Scholes9
nagyúr
Én csak most értem a végére, de eddig év játéka nálam, mondjuk a 2. félév igen erős lesz
-
sti10p
senior tag
Végre végigvittem, nem volt semmi.
A vége nagyon poén, de sajnálom hogy ennyi volt.
Spoiler
GLaDOS él, Chel is, tehát nincs akadálya a folytatásnak, de a vége jelenet nagyon lezárós szagú volt, szinte 100% hogy lessz folytatás, de most csak nézek, hogy akkor hogyan.Amúgy végig azon töprengtem, hogy Chel mit mit keres még az Aperture-nál, mikor az első rész végén kijutott, aztán most gugliztam ki, hogy egy update-el kitoldották az első rész befejezését (én még az eredetivel játszottam), közben meg végig vártam, hogy el lessz magyarázva 2-ben is...
A másik dolog meg, hogy itt végig embernek szólítják Chel-t, mígy ez az elsőben nem volt nyilvánvaló, sőt 1x GLaDOS azt mondta neki "Please proceed to android hell", és ott van az is, hogy adoptálva volt, tehát ez sem zárná ki.
Sok dolgot nem magyarázott el a második rész, nekem legalábbis nem jött le még minden, ami az első végén a legizgalmasabb kérdések voltak. Úgyhogy most töprengek.
U.i.: A bossfight utolsó mozzanata EPIC!
-
Findzs
addikt
szerintem könnyebb volt mint az első rész
egyszer sem akadtam el, az elsőben voltak nehezebb pályák
de így pont jó volt mert nem ment a játékélmény rovására a túl nehéz páyaspoiler
van többféle befejezés ?
mi van akkor ha nem megyek el w -vel hanem folytatom a tesztet gladosal ?
mindjárt kipróbálom -
multiplikato
tag
válasz
DerStauner #158 üzenetére
A youtube-on találsz "oktató" videókat hozzá.
SPOILER!
És egy kis meglepi: Turret song, titkos hely! -
válasz
DerStauner #160 üzenetére
A topic lényege, hogy ha valahova spoiler-t akar beszúrni az ember, akkor a spoiler-t oda írja, az adott játék topic-jába meg csak egy linket tesz, nem lesz ott a spoiler. Szerintem elég jó, életképes dolog!
-
válasz
DerStauner #158 üzenetére
-
DerStauner
senior tag
itt mi a titok nyitja?
szerintem valahogy meg kellene akadályozni, hogy a két kocka megsemmisüljön. de hogyan?
http://kepfeltoltes.hu/view/110518/hogyan_tov_bb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Elrood
őstag
válasz
DerStauner #156 üzenetére
SPOILER
Ha jól emlékszem, a másik hurkot a mélységbe kell nyitni. Ott a kép, ahol állsz, onnan az egyiket oda, ahol most van a kék, a másikat pedig le a mélybe, és onnan magasról ugorj a mélybe a másik megnyitott kapuba.
-
DerStauner
senior tag
elakadtam itt:
http://kepfeltoltes.hu/view/110517/elakadtam_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
valaki?
ha a jobb oldalira lövöm a sárgát, és a másikra a kéket (vagy talán fordítva), akkor ugrok egy nagyot, de nem elég nagyot ahhoz, hogy felkerüljek a kijárathoz.
-
Elrood
őstag
Valaki co-op délután? (eredeti játékom van)
-
whatever
aktív tag
elérhető a pályaszerkesztő.
-
whitezo88
nagyúr
a "nem hivatalos" verzió pc/mac? csak azért, mert feleslegesen nem akarom átrángatni wlanon MBP-re.
-
sti10p
senior tag
Ezt csekkoljátok le: [link]
Nem reklámozni akarok amúgy, mert marha drága a kezdő ára, de a DLC miatt mindenképp érdekes, elbíernám viselni. -
Imádom, csak a történetrész aaaaaaannyira tele van utalásokkal, hogy falra mászok.. portál nyitás nélkül
( 10 óra játékidő benne van a single-ben, ha szereted hallgatni a gépek baromságait
)
-
Dany007
veterán
Izé, nemtom hol kérdezzem meg, de olyan gondom akadt a játék legelején, hogy a figura folyton hátrafele megy.
Olyan, mintha beragadt volna valamelyik billentyű de nem. Próbáltam átrakni másik konfigra de semmi. Folyamatosan tolat hátrafelé...
Valami ötlet esetleg? -
Jakesz
addikt
-
Tehát ebben az esetben vagy csak a PS3-on vagy csak a PC-n lehet futtatni - a steam sajátosságaiból adódóan. Bár ha PS3-on másik ACC-ot használunk...
A lényeg: Asszonnyal ki akarjuk próbálni a co-op módot, és ha ez így működik, akkor inkább nem venném meg a PC verziót külön - ha nem muszáj! -
Enton
addikt
válasz
PhoenixK #141 üzenetére
Steam-et letöltve be tudsz jelentkezni PSN-es accouttal és hozzá tudod rendelni egy rendes steam-es acc-hoz amiben utána megjelenik mint letölthető tartalom, miután aktiváltad.
(#142) kexksz:
El, eltudod adni, csak az illető nem fogja tudni használni már a steam-es részét, de neki még ps3-on működnie kell.
-
Ha valakinek megvan a PS3 verzió, akkor kérdésem lenne:
- Tényleg jár hozzá a PC/Steam verzió is?
- Hogyan lehet azt aktiválni? -
Enton
addikt
Akinek nem lett volna elég kihívás az alap story féle fejtörő azok itt:
Találnak szép számmal saját készítésű pályákat.
A pályákat letöltve a xy:\...\portal2\portal2\maps
könyvtárba másolás után a consol-ból lehet előhívni, a map xy parancsal.Jó szórakozást, plusz ha van valami jó fejtörő azt osszátok meg.
-
JSaN
addikt
Na en is vegig toltam a portal 2-t. Hat ilyen epic single jatekot sem toltam mostanaban ami enyire lekotott volna. A vege is nagyon tetszett, remelem lesz portal 3. (de persze elotte a HL3-t csinaljak meg.
)
-
Telegdy
aktív tag
Mi öcsémmel toltuk párhuzamosan két gépen
Mikor elakadtam, lementem kértem egy kis rávezetést, mikor ő akadt el, akkor fordítvaA játék pedig lenyűgöző. Remélem lesz folytatása. Nem hittem volna, hogy lesz ilyen, hogy 3 nap alatt kijátszok egy játékot, mivel nem vagyok túl nagy gamer. De ez szinte vonzott magához
Most a Portal 1 van soron, aztán talán a 2 újra
-
sti10p
senior tag
Affene... már vagy 3x-ra futok egy Spoiler-es hozzászólásba...
Légyszi vegyétek a fáradtságot és ha Spoilereztek írjátok ki az elejére, szerintem másnak is jól jön, magaztán egy ilyen játéknál ahol ennyire építkezik meg érdekes a story ez alap (tényleg "Spoiler" kód miért nincs a PH-ban?
).
Sajna még egy darabig nem lessz alkalmam végigtolni (a felénél vagyok), és vannak még egy páran, köszi... -
deicide
veterán
Én úgy látszik, nagyon öregszem, a chapter 4-ben már voltak olyan pályák, ahol forgolódtam 10 perceket, mire rájöttem...
-
sti10p
senior tag
válasz
Killberk #121 üzenetére
Én már az első részben selytettem, hogy GLaDOS személyiségének hátterében egy emberi személyiség állhat, ott még nem derült ki hogy hogy de szerintem ez adta magát. Meg a fórumokon is olvastam találgatásokat erre vonatkozóan, meg azért nem nehéz erre asszicoálni abból, hogy GL=Genetic Lifeform...
-
zH.
senior tag
Első portal-om, egyenlőre tetszik. Végre találtam egy játékot, ami jobban leköt. Történetnek van jelentősége játékélmény szempontjából? Még az elején járok, eddig nem sok story volt. Nem tudok angolul, ezért kérdezem.
-
Killberk
aktív tag
válasz
fonix232 #120 üzenetére
Hát én továbbra is úgy vélem, hogy GlaDOS alapvetően nem egyenlő Caroline-nal, csak tartalmazza Ő személyiségének egy részét, vagy akár egészét is, de semmiképpen se Ő a domináns. Ha mégis, akkor az esetben őrült egy p*csa lehetett, hogy így rákattant emberek gyilkolására.
Amikor Valve megalkotta Half-Life 1-et meg Portal 1-et, nem mondhatnánk, hogy ilyen szinten ki lettek volna dolgozva háttértörténetek, mint ahogy arra mindkét játék folytatásában példa volt. Portal 2 készítők által kommentált módjában is mondják elején, hogy mindenképp szerették volna visszahozni GlaDOS-t és Chell-t a folytatásban. Ehhez kezdtek el mindenféle háttérsztorit kiagyalni, ami nem mondom hogy izzadtságszagú lett, de első részben aligha volt még bármiféle Cave Johnson meg Caroline a fejükben. GlaDOS-ban se volt nyoma semmiféle háttérben elnyomott személyiségnek. Arra mindenképp jól jött nekik Caroline, hogy így tudtak a legtöbb játékosnak tetsző befejezést kreálni, miszerint Chell is és GlaDOS is életben marad végén. Igazi win-win szituáció.
Továbbra is tartom, hogy tök sok minden dolgot ki lehet hozni, hogy mi miért történt, de tényként kezelni elég kevés dolgot lehet. Valve egy-két plusz infóval teljesen más dolgokat ki tudna még hozni Half-Life világából meg Portal-ból is, pont azért, mert a tény nagyon kevés, az utalgatás annál több. -
fonix232
aktív tag
válasz
Killberk #119 üzenetére
Szerintem meg teljesen logikus.
Több rejtett dolog is volt:
- Chell krumplija is ott van a sok kolompér-elem között (az a nagyra nőtt darab, zoomolj rá a mögötte lévő kartonra, fő lap jobb alsó sarka, ott van).
- A krumplit valami növesztőszerrel kezelhette, amihez csakis a fő-fő-fő főnöknek volt hozzáférése (Cave bácsi)
- Caroline Cave Johnson felesége volt, ezt igazolja több kép is az elhagyatott Aperture Science Innovators tesztgömbök közötti szakaszokon
- A képregényben Chell utóneve titkosított, és Doug Rattman úgy beszél róla, mint ha valami nagyon fontos ember lenne - nem csak GLaDOS/Caroline megsemmisítése miatt!Ebből eredően Chell:
- Cave Johnson lánya, akit nem sokkal a GLaDOS neurotoxin incidens előtt (talán 9-10 évvel) fogadhattak örökbe
- Caroline lánya (a Caroline-ról készült képeken és Chell arcképén EGYÉRTELMŰ a hasonlóság, habár a kislány apuci orrát örökölte)A GLaDOS/Caroline ügy:
- Cave elmondja egy felvételében, mikor is a holdkő okozta betegségét taglalja, hogy a tudatszkennelési technológiát, ha nem élne addig, alkalmazzák Caroline-on. Akár akarja akár nem. És valószínűleg nem fogja. Ebből eredően érthető GLaDOS dühe minden ember iránt (és hogy miért nem ölte meg Chell-t)
- Caroline dühének elnyomására telepítették rá a kiegészítő Core-okat, amik így a személyiségét is elnyomták, elfelejtve ki is ő
- Caroline nem volt túl okos ("Say goodbye, Caroline!" "Goodbye, Caroline!" "She IS a gem"), de érezhetően mindent megtett férjének kérésére, innen eredhet GLaDOS tesztelési mániájaChell öregedése:
- Valószínűleg ugyanazt az anyagot használták mint Chell krumpliján, ugyanis a képregényben, Chell első cryokamrába zárásakor, ott van egy maci. Ergó kislány volt
- A neurotoxin kiengedése a Vidd a lányodat munkába napon történt, közvetlenül GLaDOS bekapcsolása után. Ergó: Caroline ezen a napon szűnt meg létezni emberi formájában, így érthető miért csak Chell menekült meg, miért halt meg mindenki más, kivéve persze a Relaxation Vault-okban lévő embereket.
- Rattman lekapcsolta Chell kamráját a központi energiaellátó rendszerről, és egy másodlagos hálózatra kötötte. A rendszer már akkor majd összeomlott (köszönhetően GLaDOS megsemmisülésének), de lekapcsolta a relax vaultokat, így a reaktormag nem terhelődött túl
- 50 nap múlva Chell felébred, elvégzi a rutinszerű feladatokat (álljon fel nézzen körbe hallgasson zenét, aludjon)
- Ismeretlen idő múlva (egyesek 20-30 évet mások 200-300 évet mondanak, az előbbi reálisabbnak tűnik) a reaktor megint kritikus lesz, Wheatley aktiválásra kerül, megtalálja az egyetlen aktív szobát, felébreszti Chell-t. Itt kezdődik a Portal 2
- GLaDOS aktiválása során helyreállítja a reaktort, elkezdi a létesítmény helyreállításátÉs innentől nem spoilerezek tovább
-
Killberk
aktív tag
SPOILER!
Amúgy nem értem, miért veszik olyan sokan egyértelműnek, hogy Caroline = GlaDOS.
Tény, hogy GlaDOS-ban van Caroline-nak teljes vagy valamennyi része (ezt se lehet tudni pontosan, hogy mennyi is), de attól még csomó mindenki más is lehet GlaDOS-ban. Szóval aligha egyenlő GlaDOS Caroline-nal. -
Killberk
aktív tag
Jól belelovalják magukat emberek az elméletgyártásba a steampowered-es topikban. Igazából megcáfolhatatlan bizonyíték szinte semmire sincs itt se, bármi lehet, kb. mint G-Man esetében. "Kedvenc" elméletem, hogy Cave Johnson = G-Man, és valahogy visszahozta múltba tesztelni, Chell-t, aki Gordon és Alyx közös gyermeke.
Úgy látszik Valve-nál szeretik ilyen "játékokba" belevinni embereket. -
Doki16
addikt
Hát akkor neked csak az volt a lényeg, hogy gyorsan végigszáguldj rajta. Én megálltam végighallgattam, hogy mit mond GLaDOS, benéztem minden kis zugba, elgondolkodtam és gyönyörködtem a régi Aperture-ban. Bele szoktam élni magam a játékokba.
És igen nem azért tartott sokáig mert debil vagyok, egyszerűek voltak a feladványok.
-
Sonja
nagyúr
-
GuruZone
őstag
a "Krumplis" eset után mekkora Half Life 2 Deja Vu-m volt... Mint amikor a citadellához tartva dzsesszeltünk a mocsokban, törmelékben, ködben...
-
kexksz
addikt
SPOILER
Nem tudom, hogy volt-e már, de ha nem akkor tudtátok, hogy Chell (nagyon valószínű, hogy) GLaDOS (Caroline) és Cave kislánya?
-
edward2
addikt
Nagyon jó lett a story, jó hangulata van rég nem volt ilyen, hogy játék elől nem tudtam felállni ennek ellenére a maga 3 órájával nem volt épp sok ráadásul 60$ért.
-
törölt tag
SPOILER!
"Vákuum" ellen maximum szkafanderrel lehet beinjekciózni...
A nagy eséses téma azért más. Elég érdekesen nézne ki a játék, ha normál túlélhető esési magasságnál nagyobbat nem lehetne esni. Eleve része a játékmenetnek a nagy esés, szóval arra valamit ki kellett találni. mondjuk a szerveinek így is le kellene szakadnia. Lehet a benzin csillapítja ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Buds3 Pro új 2év samsung garancia SM-R630 Buds 3 Pro
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 8 45MM
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest