Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym1s
őstag
válasz soulf03 #24995 üzenetére
Hali.
Hagyd a 42"-eseket, egy honap mulva meg fogod banni hogy nem 50"-est vettel.
Ezt vedd meg: TX-P50X50.
Nekem ilyen van, jobb mkint az lcd tevem.
Igaz hogy a felbontasa csak 1024 x 768, de masfel meterrol mar nem lehet megmondani hogy nem full hd, es tuti nem 1 meterrol fogod nezni.
Fogyasztasa a keptartalomtol fuggoen 80-200 watt, filmnezes kozben atlagosan 140. Ugyanazzal a tartalommal a 47"-es lcd tevem 110 watt. Tehat a kulonbseg 30 watt orankent, de szamoljunk 50-el.1 KW (1000 W) aram kb. 60ft lehet orankent.
1000 W osztva 50 W = 20
60ft/ora osztva 20 = 3ft/oraTehat a kulonbseg 3ft orankent. Ha napi 5 orat tevezel akkor 5 x 3ft = 15ft/nap es 30 nap x 15ft = 450ft havonta a tobblet fogyaszta amit az 50"-es plazmam csinal a 47"-es lcd-vel szemben.
Egy ket gombos fagyi ara es ezert kapok plusz 3" meretet, szebb kepet, jobb nezesi szoget, tovabba fele annyiba kerult mint az lcd tevem..
Szerintem megeri -
mayday00
őstag
Nekem Samu ES6710 van, szóval elvileg jobb mint a tied.
De nyugodtan feljöhetsz hozzám tesztelni a tv-t..
BD ről nézünk filmet.Majd mikor látod a után húzásokat, felhősödést, aurát a emberek körül, nem tudom mi lesz a véleményed..
Nézd meg a hozzászólásaimat, mennyit sírok, hogy s.r a LCD,s abból a pénzből amit LCD re költöttem, nagyobb, s jobb plazmát vehettem volna."A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
-HajTömeg-
őstag
válasz soulf03 #25000 üzenetére
Nekem egy alap plazmám van (Pana42X50)
Tény,hogy a fogyasztástól én is félek,de tegnap volt szerencsém összehasonlítani egy LG smart tévével.
Az enyém most újonnan 120e, az az LG 250e volt, óriási különbség van a plazma javára,sokkal szebb az enyém képe.
Ha a hibái (lehetséges ghost,beégés) annyira nem zavarnak,akkor inkább plazma.[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
nagyúr
A 42UT50-re 131W az átlagos fogyasztás-adat, ez szerintem meg is állja a helyét, a 42U20-am 110-130W körül fogyasztott átlagban. Nehéz ezt pontosabban megmondani plazmánál, hiszen képtartalom függvénye a fogyasztás, és a beállításoktól is függ. Az biztos, hogy nem olyan drámai a mai plazmák fogyasztása, mint ami a városi legendákban szerepel. A ledes elcédéknek tény, hogy kevesebb, de a plazmák képminősége bőven kárpótol a havi kb. 400 Ft. különbségért. (42-es képmérettel, napi 4 óra tévézéssel számolva.)
Szerk.: na, mire leírtam, már vagy 8 válasz érkezett, hasonló tartalommal. Gyorsak vagytok!.....Vagy inkább én vagyok lassú...
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
válasz soulf03 #25002 üzenetére
Azt javaslom idei modellt vegyél, mert a tavalyiak közül valószínűleg kiállított, vagy visszaküldött darabot fogsz kapni. Amúgy használd a keresőt, vagy ctrl+f, plusz a modell neve ami érdekel, elég sok minden le van írva ezekről, még ha csak egy kicsit is lapozol vissza.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz soulf03 #25002 üzenetére
Ott van a válasz az #1. HSZ táblázataiban (2011. évi modellek, illetve 2012. évi modellek)! Igen, a két panel sokban eltér! A 2011-es modelleket felejtsd is el, mert már nem talász belőlük bontatlan újat!
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kovadika
őstag
válasz soulf03 #24998 üzenetére
A 42st50 jobb készülék, neked kell eldöntened, hogy megéri a plusz 35 ezer forintot, én tökéletesen meg vagyok elégedve az ut-vel. Amúgy itt van egy táblázat az idei modellekről, itt láthatod a különbségeket: [link] És ha még nem olvastad, mindenképp olvasd el itt az első hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
-
kovadika
őstag
A plazma fogyasztása a nézett anyagtól függ(sötétebb kevesebb, világosabb több), az egyik fórumtárs lemérte, hogy mennyi a különbség egy 42 colos plazma és led tévé esetén, azt hiszem napi 5 órás tévézéssel kb. 500/hó lett a különbség(lehet még ennyi se, nem emlékszem már pontosan), ami elég nevetséges összeg a képminőségért cserébe. Amúgy nekem is 42ut50-em, előtte egy hétig volt nálam egy lg 42lm3400-as. Hát össze se lehet hasonlítani a két készüléket, mind anyaghasználatban, mind képminőségben. Az st még jobb vétel, mint az ut, de nálam már nem ért meg +35 ezer forintot, mert lejátszóra is kellett a pénz. A 6100 úgy tudom felhősödik mint az állat, nem is beszélve arról, hogy 2 collal kevesebb, ami igenis sokat számít. Én a plazmát javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
repült a pü!
A fogyasztás mindig gond volt a két alternatíva közt.A LED a technológiájából eredően nagyon keveset eszik.
Nekem a monitor UE32D5000-em 22 W-os fogyasztást sikerült belőnöm.Ezzel ellentétben a PS50C6500-as már 160-170 W alá nem ment soha.Inkább felfele ment viszont a max. fogyasztás megállt 240-255 W közt.A régi modellek amik mellé aggregátorok kellettek azokat már elfelejthetjük.(hála az égnek) a 2011-es évtől megjelenő slim modellek már sokkal jobbak fogyasztás téren.Nincs el szaladva velük a paci.Ami igaz az igaz,hogy annak idején aki plazmát vett nem érdekelte a villany számla,mert horror áruk volt és ráadásul gagyik is.Az első plazma amit javítottam egy Samsung 63"-os plazmája volt (Rose).Ez a LCD generáció M86-os Tulip plazma megfelelője.Na most ez a modell több mint 600 W-ot evett.Igaz az ára is magas volt.
Egy szóval a 2011-től kezdve elég jókat találsz.Abban az árban csak szerencsével kapol 2012-es modellt.Az 51"-os és a 59"-os generációból a D6xxx-et ajánlom.Igaz ezek magasabb ár kategóriában vannak,de elég strappabírok.[ Szerkesztve ]
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Spl decibelmérő eladó és egy 6darabos lifepo4 akku pakk
- Egy pár gránit hangfal alátét lap eladó, 34x30x2 cm, csiszolt, leélezve, gyönyörűek
- Google Pixel Buds Pro 2 - Bontatlan
- Sennheiser G4ME ONE minőségi Gamer fejhallgató minden tartozékával, kifogástalan állapotban.
- Édes kis semmiség dvd eladó (Cameron Diaz)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest