Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• erdoke

titán

válasz Gabor970 #7906 üzenetére

Tányéros vs. kábel, két nagyon eltérő technológia, ehhez hozzjön a két különböző cég. Nem igazán értem, miért lepődtél meg, hogy a kábel jobb. Ha vettél volna nagyobb tányért, bizonyára a műholdas is jobb lett volna valamivel.

Valaki írta itt a 400 ezres, minőségi 50" tévét, illetve a 42GT30-at. Az 50G30 280e körül volt az ősszel 5 év garanciával, én biztos, hogy nem vettem volna helyette se 42G30-at 200-ért, se 42GT30-at 260-ért. Egy családi 3D-s mozizáshoz a 42-es méret kifejezetten kicsi, még az 50" is az, 2D minőségben pedig (szerintem) nincs annyival a G30 fölött, amivel a 20 centivel nagyobb képátlót kompenzálhatná.

A legjobb aláírás a héten

• DM-Fan

Topikgazda

válasz Gabor970 #7906 üzenetére

"Nem gondolnám, hogy 5év múlva ezen mosolygunk, mert nem fogják másra cserélni ennyi idő alatt. Mi másra? Szemüveg nélkülire? Max ha manók táncolnak élőben a dobozban."

Pedig hidd el, hogy 5 év múlva merőben más 3D-t fogsz nézni, mint jelenleg. Nem hiszed, hogy 5 év alatt ennyit lépnének? Azért nézd meg, hogy 5 évvel ezelőtt gondoltad-e azt, hogy 2012-ben egy alap, 50"-os fullHD plazma is tudni fog valamilyen 3D-megjelenítést, mindezt akár 200 eFt alatt. Na, ha ezt valaki akkor mondta volna, azon röhögtem volna - tekintve, hogy egy 42"-os HD-Ready plazma is 300 eFt fölötti árban mozgott akkoriban, képminőségben jóval elmaradva a maiaktól, a 3D-ről meg nem is tudtuk, hogy mi az. De ugyanígy a jelenlegi 3D-technológián is röhögni fogunk 5 év múlva, ahogy most is röhögünk azon, hogy 5 évvel ezelőtt milyen szintű plazmákat tudtál csak venni, viszont milyen horror áron. Már vannak nagyon jónak ígérkező elgondolások (továbbmegyek: fejlesztés alatt levő készülékek) a szemüveg nélküli 3D-re is, amelyek ráadásul olyan szinten állnak, hogy 2-3 éven belül akár sorozatgyártásba is tudnak kerülni. Többek között egy magyar fejlesztőcsapat is benne van az egyik team-ben és aki látja, az azt mondja, hogy nagyon látványos a dolog, és nem Nintendo 3DS szintű kijelzőre kell gondolni!

A képméret-képminőség fontosságának/elsődlegességének vitájához: mindenkinek más a fontos. Van, akinek az orbitális képméret, van, akinek a képminőség. Több olyan ismerősöm is van, aki őszintén megmondja, hogy nem tudja élvezni a nagy képméretet, amíg az nem olyan minőségű, hogy ne találjon benne kivetnivalót. Van példa az ellenkezőjére, akit utóbbi hidegen hagy és inkább a méretre koncentrál. Ezen felül van olyan (magamat is ide sorolnám), aki a kettőt egyszerre szereti látni.
    Egy U30-G30 közötti különbség vitathatatlanul látszik egy SD-anyag esetében is. Természetesen egy G30 szintű TV-t ettől függetlenül csakugyan magas minőségű anyaggal ildomos etetni, de ez igazából szerintem az U30-ra (és minden fullHD) megjelenítőre egyaránt igaz. Nem egy kategória a két készülék. Az, hogy valaki előtérbe helyezi a képminőséget a képmérettel szemben, az ő dolga, látom az igazát, engem is zavar, ha nem olyan minőségű képet látok, mint szeretnék, hiába 65"-os, ha nincs olyan szintű fekete, zajosabb a képalkotás, kevésbé precízek a színek, amit elvárnék. Egyszerűen idegesítene és ebben nem tudna kompenzálni a nagy képméret sem. Ugyanakkor elismerem a nagy képernyő által nyújtott többlet-előnyt is. Szerintem ha választanom kéne, akkor mindig azt tartanám szem előtt, hogy adott pénzből a lehető legjobb képminőséget kapjam és a méret nálam is másodlagos lenne. Ettől függetlenül 50" alá én sem adnám már soha, mivel számomra az is visszalépés lenne, márpedig a visszalépés képminőség esetében és méret esetében is rosszul esik, ahogy minden más esetében is.

[ Szerkesztve ]

Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák