Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
panada
tag
válasz Gyulus76 #76778 üzenetére
Valóban ahogy nézzük a TV-t és a (közel) hibátlan képet, egyre nagyobb képátlóban is elfogadnánk, hogy ezzel a technikával közelítsünk a mozi élmény felé. Igazából nem összemegy a 65”, hanem annyira természetes lesz néhány nap alatt, hogy még nagyobb ilyen képet néznél legszívesebben. De azért az 55” és a 65” között nem a +10” képátló mondja meg a tényleges méretnövekedést, hanem a +40%-kal nagyobb tökéletes képterület (ugyanez az 50" és a 65" között +70%!). Lehet, hogy megszokja a szem ezt a méretet, de onnantól kezdve ezt a méretet nézed és nem a kisebbet, az pedig nem mindegy, ez megéri a nagyobb ráfordítást.
Az megint más kérdés, hogy az 55ST60 450-ért nem semmi, mert kicsit drágább volt a kifutó ára az 55VT60-nak, és 600 körül volt a 65ST60 vége, illetve a 850 a 65VT50-ért sem kis pálya, mivel ennél olcsóbban lehetett megvenni a 65VT60-at. De ha valaki nem foglalkozott 2014. közepéig TV vásárlással, mert nem volt rá szüksége és most vált aktuálissá, az most szembesül a kialakult plazma(hiány) helyzettel. Tehát ahogy DM-Fan is mondja, ezek a „régi” árak már csak tájékoztató jelleggel érhetnek valamit, de aki jó tévét szeretne venni (venni és nem csak gondolkodni rajta), az jobb ha inkább nem idegesíti magát ezekkel a számokkal és kénytelen kifizetni egy közel új TV-ért a kifutónál magasabb árat - és nincs is ezzel semmi baj, mert még így is jobban jár! Jelenleg. Néhány év múlva egy esetleges kiforrott OLED jövőben a mi plazmáink ára is lefele fog menni, de egyelőre felfele megy. Kereslet-kínálat.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Ha érdekel valakit, Örs Vezér téri MM-ban van 1 db LG 60"-os plazma 215-ért.
Egy telefont megér szerintem.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
panada
tag
Kicsit visszaolvastam meg máshol is keresgéltem, de azért gyorsan rákérdezek, mert nem teljesen egyértelmű: most pc-ről kellene adattároláshoz külső HDD, de később esetleg (ha ezek az adatok már nem kellenek) összekötném a VT60-al műsorrögzítéshez is (ami megformázza és onnantól arra használnám).
1. Meghajtja a TV a 2,5”-os külső táp nélküli HDD-ket? Olvastam talán Dudee írását, hogy neki igen, de a használati meg külső táposat ír, DM-Fan is ilyet ajánlott valakinek (utóbbiak a 3,5”-osak).
2. 2,5”-ból láttam Samsungot és Toshibát, 3,5”-ból meg WD. Javaslat? (Mind 1TB, kb. egy árban vannak.)
3. A 2,5”-osak tudják a 3.0 USB-t, de a VT60 használatijában nem találtam arra utalást, hogy az USB portok vagy az erre javasolt 3-as USB port 2.0 v. 3.0 szabványú e.
Köszi!
-
Bossi
őstag
Sziasztok,
erről a TV-ről esetleg véleményt tudnátok mondani? Szemüveget hol lehet venni hozzá ill. melyik típus jó hozzá?
Azt is szeretném tudni, hogy van értelme ezt a 3D-s Plazmát megvenni vagy jobban járok az ár miatt egy sima nem 3D-s készülékkel ami olcsóbb?(mert esetleg ennek gyenge a 3D része..)köszönöm.
-
nederlanden
senior tag
Helo.
1.5éves panasonic 42" plazmánk elkezdett zúgni/sípolni hátúl a bal fölső sarkában de csak ha világos a kép!mi lenne a baja?
Köszi"nem alszik sem éjjel sem nappal,folyton gomolyog a füstje.Nemzedékeken át pusztán marad.SOHA SENKI NEM JÁR ARRA ""
-
yankoo
tag
válasz panada #76804 üzenetére
Az általában, hogy milyen márka mindegy szokott lenni, mert a benne lévőn HDD-nek más a márkája. A WD-vel elég sokan megvannak barátkozva, a samsungban talán a HDD is samsung, de lehet hogy WD bár kicsit érdekes lenne . A toshibában ugyanez a helyzet. Nekem az LG-ben annó WD HDD volt. A tv szerintem csak 2.0-s usb-t tud, de adatrögzítésre bőven elég, nekem samsung ps51d550 van azon fel is van tüntetve, hogy melyik usb-be lehet dugni külső HDD-t ami tápot is ad neki.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
Ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor külső táposat választasz. Az a tuti. A 2,5"-osakat is meghajtják általában a TV-k, de nem mindet, korábban pl. megfigyelhető volt, hogy bizonyos méret alatt (pl. 320 GB) simán meghajtották a HDD-ket a TV-k, afölött meg vagy igen, vagy nem. Pedig elvileg nincs különbség teljesítményfelvételben, gyaníthatóan valami hardveres eltérés okozta a különbséget. Szóval ez lutri, ezért inkább terelnélek a külső tápos HDD-k felé, sőt, méginkább a NAS felé, mert az minden szempontból előnyösebb megoldás (igaz, drágább is). Mondjuk az is igaz, hogy NAS-ra nem tudsz műsort rögzíteni a TV-ből, de ha PC-s háttértárban gondolkodsz, ami adott esetben a PC bekapcsolása nélkül is jó, ha rendelkezésére áll a többi eszközödnek (pl. telefon, tablet, médialejátszó, TV, stb.), akkor egyértelműen NAS.
A VT60 harmadik USB-portja egyébként USB 3.0 szabványú, ezt a kék színű aljzat is jelzi.
Get Moded!
-
Gyulus76
aktív tag
-
Dudee
senior tag
Nem túl rég kezdtem játszani VT60-on, PS4-gyel.
Két FPS/TPS játékot is kipróbáltam (Alien Isolation, Assassin's Creed Black Flag), mindkettőnél azt vettem észre, hogy közepes/gyors mozgásoknál (pl körbeforgáskor) minden függőleges él megduplázódik, meglehetősen csúnyán, tulképp forgás közben dupla képet látok a tv-n.
Nem tudom mekkora frame rate-et mondanak ezekre a játékokra, de ez okozza ezt a jelenséget, vagy valami más?
Tapasztaltatok-e ilyesmit?
(game mód bekapcsolva, ennél fogva IFC természetesen off)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
sinick
senior tag
Nekem egy 250GB-os Samsung S2 van rajta kezdetektől fogva, de az egy 1TB-s WD Element-sel sem volt gondom (ld. 57498)
Pontosabban egy pici gond van. Néha - ha a a tévé saokat megy és a vinyót lekapcsolja - akkor hajlamos nem visszakapcsolni a vinyót. Ilyenkor a tévét ki kell kapcsolni ,várni kell a relézésre, majd visszakapcsolni és megint van vinyó. Lehet, hogy nem lenne ilyen gond, ha az USB töltés be lenne kapcsolva (???).
-
dszabi
tag
A Prohardver TV- tesztjeivel kapcsolatban lenne kerdesem, remelem ez a megfelelo hely ennek a megbeszelesere!
A legtobb prohardveres tesztben sor kerul a tevek muszeres bemeresere i1 display-jel es Lacie Blue Eye Proval. Nehany napja en is rendelkezem ilyen muszerrel es erdekelne hogy pontosan hogyan vegzitek a kalibraciot?
Konkretan: a teszt elvegzesehez a Blue Eye Prot futtato laptopot ossze kell kotni a tevevel, ez oke. De a mert ertekeket nem csak a TV beallitasai fogjak meghatarozni, hanem a laptop beallitasai is! (Pl. szinprofil a windowsban). Hogyan tudtok biztosak lenni abban, hogy ezt a hatast kikuszobolitek?
Es milyen modon kotitek ossze a laptopot es a tevet? Fontos pl. hogy mindenkeppen HDMI legyen a kapcsolat vagy egyeb osszekottetes is elfogadhato? Van kulonbseg ilyen szempontbol?
-
Dudee
senior tag
válasz dszabi #76817 üzenetére
azthiszem a 'hogyan kalibráljam be a tv-met műszerrel' kérdésre nem fogsz egyszerű, pár sorban leírható választ találni.
Műszerem nekem is van, G20-as panámat magam kalibráltam, de elképesztő mennyiségű óra ráment, mire elkezdtem a témát kapisgálni.
A VT60-am kalibrálását már én is olyan emberre bízom, aki évek óta ezt csinálja. Nem azt mondom ne állj neki, de készülj fel rá, hogy rendes munkához sok tudás kell.Amúgy meg nem értem a laptopod beállításai miért határoznák meg a mérési eredményt. Nyílván nem olyan tesztábrával kell a TVt etetni, amit a forrás önkényesen összevissza módosítgat.
Én pl anno teszt lemezről, vagy AVS HD 709-cel végeztem:
[link]És milyen más módon kötnéd össze, mint HDMIvel?
[ Szerkesztve ]
-
Balic
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Panasonic UT50-es plazma és egy Western Digital My Passport külső merevlemez. A hétvége folyamán egy olyan hibára lettem figyelmes, ami megrémisztett. A plazma médialejátszója minimális várakozást követően nem töltötte be a merevlemezen tárolt filmeket, melynek hatására a tv kikapcsolt. Második próbálkozásra szintén hasonlót tapasztaltan, ezt követően a tv másik usb csatlakozójába helyeztem a merevlemezt, ami megoldást jelentett és működött minden a megszokott módon.
Találkozott már valaki hasonló jelenséggel? Segítséget kérek, hogy mi lehet a probléma forrása, hiszen nem szeretném, ha valamelyik készülékem meghibásodna!
Köszönöm!
♪ "A földi lét 2 alapeleme a tánc és a gépzene!" by Luciano ♪
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Mivel úgy látom a külső HDD-ket vesézitek, nekem is lenne érdekességem.
A hétvégén rádugtam egy Logilink 2.5" házban egy 500GB HDD-t az USB3 portra.
Elkezdtünk nézni egy filmet külső médialejátszóval és kb 20-30perc után a tv újra indult. Mondanom sem kell az ütő állt meg bennem. Ezt megismételte többször, majd kihúztam a tvből és a hiba megszűnt. Azt hiszem megy vissza egy régi mobil rack, amivel semmi ilyen gond nem volt. -
Gabor970
addikt
válasz dszabi #76817 üzenetére
ahogy a testvérbátyám mondani szokta: "tudod, ez is egy szakma."
Találtam odahaza néhány gerendát, cserepet és tetőlécet, hogy álljak neki tetőt ácsolni belőle?
Ha vettem egy fűrészt, még nem lettem asztalos.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Balic
csendes tag
válasz MasterMark #76820 üzenetére
A 2. csatlakozóba tapasztaltam a problémát. Viszont, pont azért váltottam mert meglehetős lassulást tapasztaltam a mappák betöltésekor az 1. csatlakozóban.
[ Szerkesztve ]
♪ "A földi lét 2 alapeleme a tánc és a gépzene!" by Luciano ♪
-
dszabi
tag
Szerintem mi nem ertjuk egymast.
Miert szamitanak a laptop beallitasai? Csak menj bele a vezerlopult kepernyo beallitasaiba, es jo alaposan allits felre valamit, meglatod!Osszekotni meg rengeteg fele modon lehet, hdmi, dvi, vga, komponens, hogy csak a leggyakoribb eseteket emlitsem..
-
Dudee
senior tag
válasz dszabi #76827 üzenetére
Tökéletesen értelek. Ezért mondtam, hogy neutrális videójelet kell neki küldeni, nem valami SW által 'vivid'-re felturbózott sz*rságot.
De a legegyszerűbb ennek elkerülésére normális tesztlemezzel dolgozni (Spears&Munsil, vagy AVS HD 709, amit linkeltem is) és a mediplayerről vagy bluray/DVD lejátszóról küldeni az anyagot.
Továbbra is azt mondom, ne becsüld alá egy tisztességes kalibráláshoz szükséges tudás- és időszükségletet. Megtanulható, kitapasztalható, de véleményem szerint kemény fa...
(csak egy egyszerű példa ami csak úgy eszembe jutott: tudod-e, hogy milyen méretű szürke ablakokkal kalibrálj a plazmás ABL miatt?, de van sok más buktató is) -
Kernel
nagyúr
-
adodaniel
őstag
Én ahogy figyeltem úgy gondolom, hogy TV bemenetre kalibrál. Nálam a Dune-ön állított valamit, gondolom a színteret és utána rádugta a laptopot a tv-re (ugyanarra a bemenetre, ahol a Dune is van), kiterjesztette az asztalt és a tesztábrák a tv-n jelentek meg. Az alapján meg bekalibrálta.
[ Szerkesztve ]
-
Bossi
őstag
sziasztok,
valaki tudja, hogy LG Plazma esetében hol lehet megnézni az üzemórát?
köszönöm.
-
panada
tag
Köszönöm mindenkinek a HDD-s válaszokat, tippeket, tanácsokat!
-
fi:zi'k
nagyúr
50ST60-at szeretném feltenni fali konzolra. A szokásos Hama-n kívül mit javasolnátok?
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz fi:zi'k #76837 üzenetére
Harmantrade, Stell, Vogel's konzolok ajánlottak. Azokból is azok, amelyek masszívak, legalább 40-50 kg a teherbírásuk és mondjuk el is tartják a készüléket legalább 5-8 cm-re a faltól. Ha rám hallgatsz, olyat veszel, ami fogad legalább 65"-os készüléket. Anno én is ezt tettem 8 éve, azóta járt rajta 42"-os, 50"-os és most egy 65VT60 pihen rajta. Jobb most megvenni, sosem tudhatod mikor lépsz előre méretben és olcsóbban megúszod, ha most veszel nagyobb konzolt, mint ha majd azt is cserélgetned kell a TV-vel együtt.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #76839 üzenetére
Nem hiszem, hogy egyhamar cserélném a TV-t, pláne hogy nincs mire még. De egy 40 kg teherbírásúra gondoltam én is első körben.
Sajnos elég szerencsétlen helyen van bizonyos szempontból a TV. A szobába belépve épp a fal síkjában vagyunk, ezért nem szeretnék olyat, ami nagyon kitartja. 5 cm még talán belefér, de fölötte már soknak érzem.
A Harmantrade jobb mint a Hama?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz fi:zi'k #76840 üzenetére
Szerintem akkor is mérlegeld a nagyobb konzolt, ha még nincs kilátásban nagyobb TV: nem szignifikánsan drágább (4-5 eFt-tal max.), viszont ha új konzolt kell majd venned, az többe lesz (tizeniksz-ezer) és dolgozhatsz újra, mert úgyis máshova esnek majd a tiplik, csak gyengíted a falat az újabb fúrásokkal, koszolsz, szenvedsz, stb. Nem lesz csúnya a nagyobb konzol sem, mert a TV-d úgyis eltakarja azt is teljes egészében, szóval különbséget ilyen téren nem fogsz tapasztalni, csak ott lesz a lehetőség, hogy később kötetlenül bármit aggathatsz majd rá, még ha előre is lépsz méretben.
A faltól való eltartás nem esztétikai, hanem praktikussági, TV-kímélési/élettartam növelési megfontolásból fontos. Lényeges ugyanis, hogy a TV mögött is tudjon járni, cserélődni a levegő, ne szoruljon meg, megfelelő legyen a hőleadás. Nem azon a pár centin fog múlni, hogy mennyire néz ki jól. Nekem a Harmantrade 8 cm-re tartja el a TV hátsó síkját a faltól és egyáltalán nem csúnya, még a TV mellett közvetlenül megállva sem. Viszont kellően hűvös a hátlap, mert nem reked meg ott a levegő.
A Harmantrade konzoljai lényegesen masszívabbak, mint az átlag Hama-k, de szüleimnek pl. Stell-t vettem, az is teljesen vállalható.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #76841 üzenetére
Természetesen értem, hogy a szellőzés miatt kell a nagyobb távolság.
Amúgy sokkal melegebbre számítottam, ami a TV hátulját illeti. 2-3 óra üzem után is inkább langyos, mint meleg. Bezzeg a monitorjaim.
Köszi a segítséget, azt hiszem Harmankardontrade lesz nekem is.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
42G20hoz, és 42S30-hoz keresnék WiFi adaptert. Írtátok, hogy mivel kompatibilis, de sehol nem találom. Azt, hogy hol lehet kapni, azt meg végkép nem.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Bossi
őstag
sziasztok,
valaki tudja, hogy LG Plazma esetében hol lehet megnézni az üzemórát?köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest