Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szabolcs.sz
tag
Sziasztok!
Megvenném életem első plazmáját a hét végén. Kb. 250 kilométerre van, 50 collos, samsung B sorozat. A szállításon agyalok, egy ötajtós ford focus 1 lenne a jármű. Úgy nézem, hogy az ülőlapokat felhajtva a hátsó sorban, talp nélkül, mondjuk egy szivacsra téve pont beférne keresztben, doboz nélkül. Az üveg hátrafelé nézne, és elöl-hátul-oldalt plédek meg puha cuccok vennék körbe, hogy ne tudjon mozogni, illetve fékezéskor ne legyen rajta pontszerű nyomás még hátul se. Ez így vajon megfelelő ? a doboza megvan, tehát B terv még mindig lehet, ha ez necces, illetve talán egy magasított utánfutó, de azt kissé durvának tartom. Így a doboz üresen utazna az utánfutón, a tévé meg odabenn. második gazdás készülék, még nem pixelcsíkos, vagy pixelhibás, de már kissé öregecske.
Szerintetek ?
-
nagyúr
válasz szabolcs.sz #76054 üzenetére
Minden az árától és állapotától függ, lehet jó vagy rossz vétel is. A belső, állított szállítással semmi gond.
-
BBéci
legenda
válasz sinick #76031 üzenetére
"Persze nem közvetlenül a HDD-ről, hanem a tévé médiaszerver szolgáltatásán (DLNA-n) keresztül. Azon kersztül még a tuneren jött jelet is élőben nyomja bármire. "
Ebben a felállásban a TV játssza le a felvett műsort, csak a megjelenítés történik másik készüléken.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sinick
senior tag
válasz oil120 #76057 üzenetére
A GT60 úgy, ahogy leírtam, csak be kell kapcsolni valahol a hálózatokban. A média playeredet viszont nem tudom, mert nem tudom, hogy milyen média playered van. Az biztos, hogy a média playerednek tudnia kell a DLNA kliens funkciót. (Nekem a Mede8er tudja, csak még sosem próbáltam.)
-
sinick
senior tag
válasz oil120 #76060 üzenetére
OK, értem. Nálam Számítógép (ikon), majd balra lentebb Hálózat, majd fent Média eszközök részben VIERA GT60 Series-re duplaklikkre nyílik a Media Player. Azon belül balra lentebb szintén VIERA GT60 Series, majd azon belül Videók.
Ha minden oké, akkor azt látom, mint amit anonym1s linkelt, katt IDE.
A képen látható (hasonló) URL-t kell a VLC-ben megnyitni.
(Amúgy nem kéne a WMP, mert a VLC-nek is látnia kéne mindent a Nézet menüben lévő Lejátszólistában, azon belül HElyi hálózat elett lévő UNiversal Plug 'n' Play-ban. Állítólag egyszer csak előjön, de baromi lassan, én még sosem vártam ki!)
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz szabolcs.sz #76054 üzenetére
Már ott rosszul kezdődik, hogy Samsung B-sorozat. Durván 6 éves modell, alsó hangon 5 éves készülék lehet, amit megvennél (de lehet, hogy több). Gyanítom azért is adják el, mert valószínűleg 5 év garanciával vették, ami most járt le. Innentől kezdve időzített bomba a készülék, különösen akkor, ha ment is napi 4-5 órákat (tehát átlagosan használták). Ráadásul írod, hogy Te lennél a harmadik tulaj. Ezen túlmenően nem is volt igazán jó széria még a B-sorozat, mai szemmel nézve pedig már különösen nem számít jónak. Az már csak a hab a tortán, hogy még meg is utaztatnád 250 km-t, amikor nincs is igazán alkalmas járműved hozzá.
Szerintem ez a konstelláció nem sok jót ígér, én lebeszélnélek! Inkább keress a közeledben egy 30/50/60 szériás Panasonic-ot! A 30-as modellekből lehet korrekt áron találni.
Get Moded!
-
sinick
senior tag
válasz oil120 #76064 üzenetére
64 bites Win 7-esem van, a VLC 2.1.5 viszont 32 bites volt (alapból ez tölthető le). Leszedtem a 2.1.5-ösből a 64 bites verziót, azzal viszont nem homokórázik, azzal már látom a VIERA 60GT Series-t, viszont - ahogy írod - nem történik semmi. A PC-m UPNP tartalma is csak kb. 3-4 perc után jelenik meg, az viszont működik.
-
rayoliviero
veterán
El szeretném adni a TV-met, de fogalmam nincs mennyit kérjek érte. Típusa: Panasonic TXP42S10E. Karcmentes, hibátlan állapotban van, kb. egy hete volt 5 éves. És a másik kérdés, ha veszek egy smart tv-t, egy LG 42LB671V-t vagy SONY KDL-42W705B-t, akkor jelentős lesz az "előrelépés" a régi plazmámhoz képest? Igazából csak tv-t nézünk vele (UPC digitális adás) és full HD filmeket. A smart funkcióra annyira nincs igény, mert rá van kötve a számítógépem.
-
nagyúr
válasz rayoliviero #76070 üzenetére
"jelentős lesz az "előrelépés" a régi plazmámhoz képest?"
Attól függ, miben vársz előrelépést. Képminőségben visszalépés is lehet (képminőség-preferenciáidtól függ), szolgáltatásokban meg előrelépés.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz liszi70 #76071 üzenetére
Hát pedig pont a képminőség miatt vettem volna.
Ezt írja fentebb DM-Fan egy Samura: Durván 6 éves modell, alsó hangon 5 éves készülék lehet, amit megvennél (de lehet, hogy több). Gyanítom azért is adják el, mert valószínűleg 5 év garanciával vették, ami most járt le. Innentől kezdve időzített bomba a készülék, különösen akkor, ha ment is napi 4-5 órákat (tehát átlagosan használták).
Az én Panasonicom is 5 éves, akkor az is egy időzített bomba, esélyes, hogy elromlik? Én nem nézem napi 5 órát, kb. kettőt, de sokszor be sincs kapcsolva.
Árban amúgy mit kérdhetnék a Pansonicomért? 70 vagy 60?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rayoliviero #76072 üzenetére
Akár 10 évet is elmehet még, de lehet, hogy holnap elromlik. Senki nem mondja meg. Napi két óra az semmi egyébként, biztos, hogy nincs vészes állapotban. Fillérekért eladni nem éri meg, pláne, hogy azt írod, szmart szolgáltatásokra nincs is szükséged.
"Hát pedig pont a képminőség miatt vettem volna."
Mi a problémád az S10 képminőségével? Miben szeretnél mást?
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz liszi70 #76073 üzenetére
Igazából semmi problémám nincs a mostanival sem, de úgy gondoltam ezek az újak biztos jobbak ettől is képminőségben, de úgy látszik, tévedtem.
Azt, hogy tudom megnézni mennyit ment a Panasonicom? Van erre valami módszer esetleg?
Az újakban amúgy még a design tetszik, amiatt is akartam cserélni és hogy új. De a régit is sajnálnám eladni 60 000 Ft alatt. Lehet a régi akkor megbízhatóbb, mint egy új LG. Azokból nem nézek ki hosszú életkort, de lehet ezt is rosszul gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz liszi70 #76073 üzenetére
"Akár 10 évet is elmehet még, de lehet, hogy holnap elromlik."
Most 5 éves az S10-ese (inkább 6 lesz az már egyébként), így plusz 10 évet hótziher, hogy nem megy már el: életemben nem láttam olyan TV-t, ami 15 évet elment volna úgy mindennapos használat mellett, hogy ezen idő alatt ne kellett volna legalább egyszer szervizbe vinni - és ez még abban a korszakban sem volt másként, amikor minőségibb alkatrészekből raktak össze TV-ket, mint manapság, vagy akár 5-8 évvel ezelőtt. Állásában is tönkremegy az elektronika, még ha nincs is sokat használva: kiszáradnak a kondik, elfáradnak a relék, elöregszenek a FET-ek/IC-k és annyi. A mai TV-k esetében 6-8 évnél hosszabb élettartammal kár számolni, a javításuk pedig enyhén szólva sem gazdaságos (főként, ha a vezérlőpanelek adják meg magukat, amelyek moduláris javítása nem lehetséges, a kijelzőpanel-hibákat pedig már nem is említeném). Véleményem szerint ha egy készülék elér ebbe az életkorba és még hibátlan, akkor addig kell eladni, amíg ez így is marad, mert onnantól kezdve minden nap ajándék. Ha meg igény is van a jobb képminőségre, akkor még egy okkal több van a cserére.
Az S10 képminősége mai szemmel nézve enyhén szólva sem igazán fényes, tekintettel arra, hogy a 10-es széria esetében elég erősen jelen volt az emelkedő feketeszint problematikája. Ha normális áron el tudja adni, akkor kis ráfizetéssel könnyűszerrel találhat jobb képminőséget nyújtó TV-t, adott esetben még az LCD-k között is. Szerintem amúgy a 42S10-ért 60 eFt-nál többet nem igazán ildomos elkérni így 2015-ben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
tisn
addikt
-
robi222
senior tag
Szerintetek kb mennyi lehet egy képcső Samsung UE55HU6900-hoz?Érdemes eggyáltalán cserélni ?
Sajna a gyerek betörte jojoval.
Plazma párti vagyok de mostanában nem tudom ,hogy mennyire jött fel a led mínősége.
Tudnátok egy nagyon jó tv-t mondani ami minimum 60" és 300000-alat van? -
DM-Fan
Topikgazda
Ember tervez, isten végez. Ne ringasd magad abba a tévhitbe, hogy az a készülék megéri a 15. szülinapját. Illetve lehet, hogy megéri, de hogy addig bele kell majd nyúlni, az is biztos.
A szüleim '90-ben vett, Trinitron képcsöves Sony-ja is megy a mai napig (más kérdés, hogy ha lehetne megnézném egymás mellett az új és jelenlegi állapotának képét), de egyszer úgy 10-12 év után kellett egy komolyabb IC-t cserélni benne, aztán meg rá 5 évre volt megint valami szervizt igénylő problémája. Pedig emlékeim szerint az még ráadásul Japánban készült.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz robi222 #76078 üzenetére
"Szerintetek kb mennyi lehet egy képcső Samsung UE55HU6900-hoz?Érdemes eggyáltalán cserélni ?"
Megnézném, milyen képcsövet tennél abba a TV-be!
Szóval panel kell oda, nem képcső és véleményem szerint így utólag többe kerülne, mint a TV újonnan. Szóval nem, nem érdemes.
Ne rugaszkodj el a valóságtól: 60" körüli, minőségi TV-t 300 eFt alatt lehetetlen venni. Ennyiből tényleg csak az LG utolsó szériás plazmáit kapod meg, amelyek meg köszönőviszonyban sincsenek a minőségi képpel. LCD-fronton pedig még rosszabb a helyzet: minőségi 55"-os LCD inkább csak az 500 eFt fölötti szegmensben jellemző és még ott is nagyon mellé lehet nyúlni. A plazmák eltűnésével megszűnt a jó világ: volt idő 2-3 éve, amikor 500 eFt-ból a mai LCD-khez viszonyítva iszonyatosan durva képminőséget nyújtó 65"-os Panasonic plazmát tudtál hazavinni (pl. 65ST50 ment ennyiért akcióban), de ez ugye nem volt jó a népnek és bedőltek a gerillamarketingnek, meg az ívelt-smart-4k-ledtv bullshit-nek és jégre tették a technológiát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nagyúr
válasz DM-Fan #76076 üzenetére
"életemben nem láttam olyan TV-t, ami 15 évet elment volna úgy mindennapos használat mellett, hogy ezen idő alatt ne kellett volna legalább egyszer szervizbe vinni"
Fiatal vagy. Én láttam.
"plusz 10 évet hótziher hogy nem megy el"
Ja, hát ha hótziher, akkor hótziher. A 10 év egyébként nem jóslás volt részemről, csak jelezni próbáltam, hogy kiszámíthatatlan, mikor megy tönkre. Ismerem ebben a tárgykörben (is) a véleményedet, nem akarlak, nem is tudlak meggyőzni. Én nem vagyok olyan "hótziher" biztos benne mint te, de szerintem napi 2 órás használattal elmehet az a tévé akár még tíz évet is, de nem maga a szám a lényeg, hanem az, hogy szerintem nem érdemes fillérekért eladni, és egy belépő LCD-re váltani, úgy, hogy a plusz szolgáltatásokat nem is használja belőle.
"Az S10 képminősége mai szemmel nézve enyhén szólva sem igazán fényes"
És azt is láttad, hogy miket nézett ki helyette?
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz robi222 #76082 üzenetére
Ott már valamelyest jobb a helyzet, de nem plazmafronton, ugyanis abból már csak használt jöhet szóba. Használt készülékek között viszont ki lehet fogni jót 300 eFt alatt, így 50GT60 is beleakadhat akár a hálóba, de 50ST60 mindenképp. Ha nincsenek ennyire magas igények, akkor 50G30 meglehet már akár 200 eFt körüli (alatti) áron is.
liszi70: egyrészt magam sem vagyok már annyira fiatal, másrészt meg idősebbekkel konzultálva sem nagyon emlékszik senki 15 éven át hibamentesen működő TV-re. Gondolhatok itt akár nagyszüleim Orion vagy Videoton TV-ire, vagy a családban járt Videoton-okra is - mindegyiknél volt minimum sorkimenő vagy különböző biztosítékcsere.
És mint írtam: a mai készülékek sokkal kevésbé tartósak, kevésbé üzembiztosak, mint a '80-as, '90-es években készültek/használtak. Az avulási faktorról pedig ne is beszéljünk. Mondom: térjünk vissza 10 év múlva a témára, majdnem teljesen, közel 100%-osan biztos vagyok abban, hogy egyetlen, jelenleg 5-6 éves plazma sem lesz működőképes 10 év múlva szervizbeavatkozás nélkül.Az más kérdés, hogy érdemes-e fillérekért eladni. Fillérekért nyilván nem, de ha mondjuk 60 eFt környékén meg tud szabadulni az ember egy 6 éves, 42"-os, mai szemmel nézve már különösebben minőségi képet produkálni nem tudó készüléktől, akkor érdemes lehet meglépni, mert ugyanennyi, másfélszer ennyi összeg hozzárakásával már tud venni minőségibb, 2-3 éves készüléket is nagyobb méretben, ami igenis előrelépés.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #76080 üzenetére
A gerillamarketing kifejezés azért enyhe túlzás, az ívelt meg 4K-s tévék meg már nem osztottak-szoroztak a plazma sorsát illetően. Egyébként a Panasonic is próbálta egy időben a reklámjaiban lenyomni az emberek torkán a Smart okosságokat, látható milyen sikerrel.
Szerintem nem kell ebbe semmilyen nagy összeesküvést belelátni, az emberek többségének egyszerűen jobban megfelel az LCD tévé, nem kell azon rágódni nap mint nap, hogy "vajon el fog tűnni valaha az a ghost onnan?". Hidd el, hogy sok embert akkor is nagyon zavar ha megmondják neki, hogy el fog tűnni, ne idegeskedjen miatta.
Az meg már megint egy más kérdés, hogy a sok minden érdekli az átlagembert egy tévével kapcsolatban, de a képminőség általában nincs köztük. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #76085 üzenetére
"az ívelt meg 4K-s tévék meg már nem osztottak-szoroztak a plazma sorsát illetően."
Az speciel nagyon nem, de ugyanilyen módszerrel ölte meg a smart-ledtv vonal a technológiát - a többi már csak ennek folyománya.
"Egyébként a Panasonic is próbálta egy időben a reklámjaiban lenyomni az emberek torkán a Smart okosságokat, látható milyen sikerrel."
A Panasonic erre soha nem helyezett tizedakkora hangsúlyt sem, mint a vetélytársak, ezt sokan fel is rótták nekik és sokan pont emiatt fordultak el az életképesebb plazmatechnológiától is. Csak az utolsó 1-2 szériában húzott bele a Panasonic ilyen téren.
"Az emberek többségének egyszerűen jobban megfelel az LCD tévé, nem kell azon rágódni nap mint nap, hogy "vajon el fog tűnni valaha az a ghost onnan?""
Hidd el, hogy az emberek döntő többsége, aki az LCD mellett döntött, azt sem tudja, hogy létezik a ghost, vagy beégés, mint jelenség. El sem jutott idáig, mert az agymosás következtében csak azt tudja, hogy neki "3D-s szmártlettévé" kell.
"Az meg már megint egy más kérdés, hogy a sok minden érdekli az átlagembert egy tévével kapcsolatban, de a képminőség általában nincs köztük."
Ez meg számomra azért felfoghatatlan, mert a TV-nek ez az alapfunkciója (sőt, szerintem inkább az egyetlen): a kép megjelenítése. Ha ebben szar, akkor nem veszem meg, hiába tud egyébként kiválóan kávét főzni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
mp54
senior tag
válasz DM-Fan #76086 üzenetére
Hidd el, hogy az emberek döntő többsége, aki az LCD mellett döntött, azt sem tudja, hogy létezik a ghost, vagy beégés, mint jelenség. El sem jutott idáig, mert az agymosás következtében csak azt tudja, hogy neki "3D-s szmártlettévé" kell.
Nekem is egyértelműen ez a tapasztalatom... -
nagyúr
válasz DM-Fan #76084 üzenetére
"egyetlen, jelenleg 5-6 éves plazma sem lesz működőképes 10 év múlva szervizbeavatkozás nélkül"
Ebben sem vagyok biztos, függ a használattól is, de miért lenne tragédia, ha szervizbeavatkozás kell? Amíg van alkatrész, és nem fődarabot kell cserélni, addig simán megérheti javíttatni.
"a mai készülékek sokkal kevésbé tartósak, kevésbé üzembiztosak"
Ezzel általánosságban természetesen egyetértek, de akkor sem tartom megalapozottnak a hótziher bizonyosságot egy ilyen kérdésben. Bár most már csak "majdnem teljesen, közel 100%-osan" vagy benne biztos, ezt eredménynek könyvelem el.
"másfélszer ennyi összeg hozzárakásával már tud venni minőségibb, 2-3 éves készüléket is nagyobb méretben, ami igenis előrelépés."
Igen, de nem azt akar venni! Ugyanakkora méretű, és valószínűleg összességében rosszabb képminőségű LCD-t akar venni, aminek a szolgáltatásait nem is használná! Egy rakat pénzt rákölt, kínlódik a régi eladásával, és kap egy megkérdőjelezhető képminőségű, belépő valamit, aminek egy előnye lesz számára, hogy van rá valamennyi garancia. Ja, meg a design.
"térjünk vissza 10 év múlva a témára"
Rendben. Itt leszek.
-
M_AND_Ms
veterán
Az utolsó gondolatod annyira igaz, hogy érdemes beolvasgatni a különböző tévészolgáltatók topikjába.
Amikor, bevezetik az egyes emberkék a kérdésüket, problémájukat a tévéjükről csak annyit képesek mondani "van egy szmartledháromdétévém". Úgy, gondolják ez bőven jellemzi azt, még a típusszám sem fontos információ.[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
balisz
senior tag
"Hidd el, hogy az emberek döntő többsége, aki az LCD mellett döntött, azt sem tudja, hogy létezik a ghost, vagy beégés, mint jelenség. El sem jutott idáig, mert az agymosás következtében csak azt tudja, hogy neki "3D-s szmártlettévé" kell."
Akkor döntöttek az emberek ilyen indokokkal az LCD mellett amikor kb. még egyenlő volt a két technológia piaci részesedése, emellett az LCD tévék jóval szélesebb méretbeli skálán mozognak, ami évekkel ezelőtt még sokat számított.
Az LCD sokkal szélesebb körben használható ezt azért lássuk be, ha a plazmát is ilyen széles igénykörre tudták volna gyártani akkor talán a nép is jobban komálta volna.
Érdemes elgondolkozni például azon, hogy még mindig makacsul tartja magát az, hogy "a plazma rengeteget fogyaszt". A gyártók soha nem reklámozták az LCD fogyasztási előnyét olyan extrémen mint ahogy az emberek azt felnagyították. Gyakorlatilag meggyőzik magukat, hogy a plazma úgyis rossz választás lett volna. A plazma bukása legalább annyira a vevők hibája mint a gyártóké.Mindenkinek: a plazma már akkor komoly hátrányban volt az LCD-vel szemben mielőtt egyáltalán a gyártók elkezdhették volna az embereket bombázni a Smart és 3D feature-ökkel, nem emiatt bukott a plazma hosszútávon.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz balisz #76090 üzenetére
"Akkor döntöttek az emberek ilyen indokokkal az LCD mellett amikor kb. még egyenlő volt a két technológia piaci részesedése, emellett az LCD tévék jóval szélesebb méretbeli skálán mozognak, ami évekkel ezelőtt még sokat számított."
A plazma mindig is helyzeti hátrányban volt, mivel már a bevezetésekor agresszíven támadták a másik technológia képviselői, aminek a kezdeti szakaszban még volt is némi alapja, ugyanúgy, ahogy minden technológia indulása nehéz és nem problémamentes (mondjuk nem úgy, mint az OLED, ami már 10 éve küzd a gyermek-, - illetve mostmár inkább a kamaszkori - betegségeivel). Csakhogy a gyermekbetegségeit fokozatosan kinőtte a plazmatechnológia, de a sztereotípiákat tovább szajkózta a másik oldal, teljesen alaptalanul.
"Az LCD sokkal szélesebb körben használható ezt azért lássuk be, ha a plazmát is ilyen széles igénykörre tudták volna gyártani akkor talán a nép is jobban komálta volna."
Egyáltalán nem használható szélesebb körben az LCD, sőt, amire való a TV (mozgásmegjelenítés, filmnézés) konkrétan a plazma sokkal alkalmasabb. És mint mondtuk előbb: a ghost/beégés mibenlétéről a vásárlóknak kvázi nulla tudomása/tapasztalata van és ez is az egyik felnagyított sztereotípia a technológiával kapcsolatban.
"Érdemes elgondolkozni például azon, hogy még mindig makacsul tartja magát az, hogy "a plazma rengeteget fogyaszt". A gyártók soha nem reklámozták az LCD fogyasztási előnyét olyan extrémen mint ahogy az emberek azt felnagyították."
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Az egyik első érv mindig a fogyasztás szokott lenni a gyártók és a marketingesek részéről is a polcok mellett. Hogy mennyire zöld a termék.
"A plazma bukása legalább annyira a vevők hibája mint a gyártóké."
Persze, azoké a vevőké, akiket a gyártók megvezettek a gerillamarketinggel és a rég túlhaladottá vált problémák sztereotípiává alakításával.
"Mindenkinek: a plazma már akkor komoly hátrányban volt az LCD-vel szemben mielőtt egyáltalán a gyártók elkezdhették volna az embereket bombázni a Smart és 3D feature-ökkel, nem emiatt bukott a plazma hosszútávon."
Ebből is látszik, hogy az emberek többsége mennyire sötét a technikai dolgokhoz és hogy már akkor is mennyire megvezethetők voltak: ma sincs alkalmasabb technológia filmnézésre, mint a plazma. Tisztán emlékszem a 2000-es évek közepére, amikor még sehol nem volt a 3D és a smart, akkor is ugyanilyen ostoba, agresszív gerilla- és lejáratómarketinggel (akkor is ott volt, hogy a plazma milyen engergiazabáló, hogy elillan belőle a gáz, hogy veszélyes az egészségre, meg hogy nappal nem is használható, két perc alatt beég) nyomult az amúgy látványosan gyengébb LCD szegmens, mint ma és sokan csont nélkül be is nyelték már akkor is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
balisz
senior tag
válasz DM-Fan #76092 üzenetére
"Az egyik első érv mindig a fogyasztás szokott lenni a gyártók és a marketingesek részéről is a polcok mellett. Hogy mennyire zöld a termék."
Természetesen reklámozzák, hogy keveset fogyaszt a termék, de miért is ne tennék. Azt viszont, hogy emiatt egyesek nem hajlandóak plazmát venni már a vevő teszi hozzá.
"Egyáltalán nem használható szélesebb körben az LCD"
A szélesebb körben alatt azt értettem, hogy szinte bármilyen méretben bárhová el tudják helyezni, ami igaz is.
"Csakhogy a gyermekbetegségeit fokozatosan kinőtte a plazmatechnológia, de a sztereotípiákat tovább szajkózta a másik oldal, teljesen alaptalanul.
Persze, azoké a vevőké, akiket a gyártók megvezettek a gerillamarketinggel és a rég túlhaladottá vált problémák sztereotípiává alakításával."Az általad említett másik oldal nem a gyártók hanem az emberek. A gyártók sohasem reklámozták úgy az LCD tévéiket, hogy "ne vegyél plazmát mert beég és kifogyaszt a vagyonodból", ezeket a sztereotípiákat már főleg a nép szülte (nem alaptalanul). A legtöbb gyártónak volt olyan időszaka amikor LCD-t és plazmát is gyártott egyidőben, nem is volt lett volna érdekük régen ezt csinálni
"ma sincs alkalmasabb technológia filmnézésre"
Ezt senki nem vitatja, de felesleges a plazma halála miatt gyártókat okolni, ők csak azt teszik amit a piac diktál.(#76091) Gazsi00
Itt a plazma topic-ban úgyis plazmát ajánlunk, de abból már csak használt van. 150e-ből ki lehetne fogni UT50 vagy ST50-et, de ugye jelenleg ezekből nincs. Van most viszont eladó G30 120e-ért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rayoliviero #76091 üzenetére
Mivel te hozzászoktál az S10-es plazmád képminőségéhez, nagyon kockázatos a belépő LCD-k világa. Persze az is lehet, hogy pont az LCD-k természetellenesebb, élénkebb, túlszaturáltabb képe tetszik jobban, honnan tudnánk. (De csak hogy tudd, az nem jó, akkor sem, ha tetszik! ) Viszont lehet hogy hányingert kapsz, amikor szembesülsz a mindennapokban a szappanopera effekttel, vagy utánhúzással, vagy bevilágítással vagy felhősödéssel, amivel ugye eddig nem találkoztál. Próbálj megnézni egy hasonló árkategóriás LCD-t felhasználói körülmények között, hogy megfelel-e neked az a képminőség. Szomorú leszek, ha megfelel, de az élet kegyetlen!
Ha nem felel meg, akkor maradj a plazmánál, de mindenképp ugorj egy méretet, mert úgy lesz igazán érdemes váltani! 150 körül talán kifoghatóak a mostanitól nagyobb, jobb képminőségű, fiatalabb plazmák, de 200-at rászánva lehet, hogy megnyugtatóbban és hosszabb távon rendezhetnéd a kérdést. Bújd a használtpicot, ha találsz valamit ami felkeltette az érdeklődésedet, kérdezz róla nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
robi222
senior tag
Szerintetek ell lehet adni a samsung ps50c6500 repet képcsővel alkatrésznek?És ha igen mennyiért?
-
bogabi
senior tag
Nem plazma, csak egy megjegyzés a "meddig megy el egy TV hiba nélkül" témához: 2001-ben vásárolt 72cm-es 100Hz-es Pana Quintrix anyáméknál jelenleg is üzemel (kopp-kopp-kopp). Soha nem volt szervizbe - sem a szerviz nála. Szerintem napi 5-6 órát biztos megy. Szóval van ilyen is.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
nagyúr
Egyáltalán nem magasztaltam. Amikor szóba került a szubkábel-téma hónapokkal ezelőtt, akkoriban voltam még olyan meggondolatlan, hogy leírtam a személyes tapasztalatomat, miszerint én nem hallottam különbséget. Más kábeleket is kipróbáltam, nem csak a hydráról szólt a történet. Már akkor is megvolt a jelenleg használt Neotech kábelem is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 4
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Sorozatok
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.