Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz dualcore #10153 üzenetére
Mondjuk a PC csatlakozásnál is sokszor azt írja a HDMI hangkimenetre, hogy nincs csatlakoztatva(holott de, mert kép meg van is), ilyenkor én is a TV-ből szoktam ki-be húzni, és akkor jó lesz. Ezután akkor nem fogom, jobb a tuti.
De mondjuk akkor mi a helyzet a laptop HDMI kimenetével? Nehogy már kapcsoljam ki mindig a laptopot, ha rá akarok kötni valamit..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Skacok!
A 7109 tud SD->HD konvertálást, ha igen, akkor ez milyen beállítási néven fut? Illetve ha egy HTPC van rákötve HDMI kábellal úgy is megy, vagy csak TV/saját médialejátszó esetén?
Everybody lies.
-
-
MODERÁTOR
21-25. között érdemes az edigitalt is nézegetni, mert vannak kedvezmények egy csomó mindenre, ma is van több Philips TV is, pl a 42PFS7109 is 150k-ért van épp(de jó, hogy egy hete vettem..).
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz dualcore #9863 üzenetére
Nem vagy vele egyedül. Forma 1 és Foci VB/EB-n kívül(más focit se nézek) én se nagyon kapcsolom be a beltérit. Persze ízlések és pofonok, a családban is mindenki más néz, csak én nem. Inkább nézek meg 5x egy filmet, mint a TV-ben valamit 25 reklámmal. Ezen felesleges vitázni, kinek mi
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz dualcore #9859 üzenetére
Egy 32-es még van itthon, de perpill van rajt cucc, majd azt lehet megpróbálom. A két külső merevlemezt viszont nemigazán akarom formáztatni. Akartam venni egy harmadikat, de az is a HTPC mellé menne, így akkor azt hiszem ez a project egy darabig félre lesz téve. Hacsak nem tudok valahol egy olcsó 2,5"-es 250-es winyót szerezni.
Mondjuk nem mintha túl sok mindent fel akarnék venni, TV-t meg alig nézek, így a timeshift se érdekes, de egy próbát megérne, meg esetleg néha az F1-et lehetne rögzíteni.
Amúgy a felvett anyagot tényleg nem engedi PC-re másolni? Miben vesz fel? Vagy a fájlrendszer maga olyan?
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz dualcore #9857 üzenetére
Ha már rögzítés, tényleg nem tud 250Gb-os cucc alatt felvenni semmire?
Felesleges merevlemezem most nincs, így egy 8Gb-os pendrive-al akartam kipróbálni, de formázásnál azt írja, hogy "elégtelen írási sebesség". WTF Egy flash pendrive? Majd egy merevlemez biztos gyorsabb..PFS7109
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a Philips 42PFH6309/88 hiába PMR 200Hz, valójában csak 50-es panel van benne?
Új TV-t nézegetek, és ez minden szempontból tetszene(bár a TV-s topikban nem ezt ajánlották, de az ambilight érdekel, plusz most is tőlük van TV-m), de félek, hogy az PFL5605H után ha nincs 100Hz, nagyon fog zavarni..
Everybody lies.
-
-
MODERÁTOR
válasz Monya78 #6476 üzenetére
Oh, 60k körül gondoltam, és akkor szerencsére beletaláltam
Tudom, hogy az input lag a lényeg, csak gondoltam hátha valaki rögtön tud mondani egy valós 100Hz-es, alacsony input lag-os, 40-46"-os Philips-et.
Az a baj a boltokat hiába nézem, mert ilyen 2-3-4-5-600Hz-es PMR sokat nem mond a valós frissítési képességeiről..
Vagy az 5-6-os szériát nézhetem nyugodtan, az már mind tudja?
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy 32PFL5605H TV-t mennyiért lehetne most eladni?
Illetve milyen utódja lehetne? Képminőség(valós 100Hz pl) és PC mód számít, 3D meg smart marhaságok nem kellenek. 112-117cm környékén.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz nightshadow #3988 üzenetére
Jó, nekem meg 5605 van, de így ez még sokat nem mond, tekintve ebből így még van pár
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz nightshadow #3986 üzenetére
Fogalmam nincs. De ha adnál egy pontos TV típust, talán könnyebben segíthetnénk.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz nightshadow #3983 üzenetére
A PMR, az a Perfect Motion Rate. Elvileg ez nem a valós érték. Nemrég beszéltük fentebb.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Valahogy tartani kell a kijelzőt, plusz ahogy a többiek is írják, merevítésnek sem árt. Ha edge to edge lenne, akkor ha felemeled/cipeled, gyakorlatilag a kijelzőt markolásznád, ami nem lenne túl jó, plusz ha nincs keret, akkor mi tartja? Ragasztják a hátuljához, vagy esetleg középen megfogatják egy 10-es anyával?
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy 32 PFL5605 H típusú készüléket használok PC-vel való összeköttetésben.
Ezzel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy mikor esténként filmet nézek mondjuk, amin sikeresen elalszok, a film végeztével a PC képes lenne az elalvásra, viszont ilyen esetekben a TV a "Nincs videó jel" felirattal üdvözli a folyamatot.
Nos, eddig sosem vártam meg, mert inkább kikapcsoltam előre, de ilyen esetben inaktivitás miatt lekapcsolna a TV egy idő után, vagy bambán mutatná tovább a feliratot, míg valaki közbe nem avatkozik?
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz gab.gergely #1610 üzenetére
A második részére tudok válaszolni.
A PC-t ha rákötöd, ne PC-nek válaszd mikor konfigolod, hanem valami másnak. Így aktív lesz a menüben a PC üzemmód kapcsoló, amit ha bekapcsolsz, tiltja, ha ki, akkor pedig engedélyezi a képjavítókat.Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz balzslaci #1556 üzenetére
Kicsit fogalomzavarban szenvedsz.. A rendes BluRay, az egy lemez. Ha gépen van meg, akkor vagy iso(képfájl), vagy valamilyen BR ripp, ami lehet mkv konténerben is.
Mivel te szedted le, és te tudod, mit szedtél, mi innen nehezen fogjuk kitalálni, miért nem viszi a TV, pláne, ha normálisan meg sem tudod mondani, milyen formátumEverybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz -=RelakS=- #1490 üzenetére
Nálam is ez van.. Van, mikor van kép, van mikor nincs a boot alatt.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz sebgutkopf #1411 üzenetére
Ezt úgy is megoldható, hogy a koax kimenetről nyert jelet analog 5.1-re osztom? Ha igen mivel? Egy linket pls..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Hát a TV digitális koax kimenetét nehezen kötöd rá egy analog bemenettel rendelkező eszközre. Nem tudom, van-e lehetőség digital koax-analog átalakításra, de teljesen felesleges is, mert ugyan ott vagyunk, ahol a part szakad, és akkor már egyszerűbb az eleve analog jack-ről kivezetni a jelet.
Nekem is analog 5.1 van PC-hez, és ugyan erre kötöttem rá a TV-t is jack-rca kábellel.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz propery #1309 üzenetére
Megnyugodhatsz, otthon, beállítva, 100x jobb lesz, mint ott volt.
Alapbeállításokon túlszaturáltak a színek, a plafont veri a fényerő és a kontraszt, az összes képjavító cucc be van kapcsolva, aminek fele inkább csak ront rajta.De szerintem nyugodtan menj be, és állítgasd át magad, úgy a biztos, hogy megtudd, megfelel-e neked.
De ne a gyári sémákat váltogasd, egyik sem az igazi.
Az LCD TV topicban volt linkelve egy teszt, ott meg voltak adva kalibrált beállítások hozzá, azt állítsd be.(ha nem találod, leírhatom majd, de most sietek, így nincs rá időm, hogy végigpötyögjem..)Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz Daffni2 #1263 üzenetére
A médialejátszási képesség nem lehet szempont egy TV vásárlásánál.
Már mért ne lehetne..
Valakinek nincs kedve ezerféle cuccot megvenni, vagy épp egy 200k-s TV mellé nincs pénze még egy 50k-s lejátszóra is(#1262) Azur76: Hát nekem eszembe nem jutott még náluk alkudozni, de most akkor már erről is tudok, hogy van értelme
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Teljesen mindegy, melyiket használja, mert az MPC-HC is dettó ugyan azt csinálja, mint az XBMC, azaz a beállított frissítési frekire vált az adott film framerate-jének megfelelően. A váltás lassúsága meg, mint fentebb írják, nem a program hibája, hanem a vga/driver hibája. Innentől kezdve meg tökmindegy mi a váltás elindítója..
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
Ráadásul még skinelhető is
Egyébként korábban én sem ismertem. Mikor vettem a TV-t, és monitor helyett is csatasorba állítottam, akkor jött elő nekem is, hogy 100Hz fücsűrökkel "laggolt" a kép, és akkor akadtam rá erre a progira. Előtte nekem is MPC volt, és ugyan abban is belőhető, hogy váltson képfrissítést az fps értékeknek megfelelően, de néha bugos.Ez meg egy jó kis media center progi, tud rss-t, van youtube, időjárás, meg minden ami kell Most már csak egy jó kis távvezérlőt kéne beszereznem a géphez, és minden megvan
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz -=RelakS=- #1210 üzenetére
Szereti az számítógépről is, csak tudni kell használni.
Azért akadozik be a kép, ha gépről nézel valamit, és be van kapcsolva a HD Motion, mert a film FPS értéke, és a gépen beállított frissítési frekvencia eltérő. Monitorként ugye 1920x1080@60Hz-en fut, a TV ehhez igazítja a képfrissítését, aztán erre bedobsz egy 24p(23.976fps) filmet, és nincs az a technika, ami összeigazítja az értékeket.
Javaslom próbáld ki az XBMC-t. Az minden filmnél automatikusan beállítja a VGA kimeneti frekvenciáját az adott film fps értékéhez, és már nem is fog akadozniVagy állítod manuálisan filmek előtt(24p->23Hz driverben), de az macerásabb.
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz Mr Paris #1185 üzenetére
Nem, nem erre gondoltam, amire te.
Na szóval, az igaz, hogy a 21:9-el kevesebbet kapunk, mint 1080p, felbontásilag. De ennek nem kellene azt jelenteni, hogy tartalmilag is kevesebbet kellene kapjunk.
Amit fent említettem képekben, így talán egyszerűbb:Tehát ne az legyen, hogy a 4:3-as képhez viszonyítva, kevesebbet kapunk, vagy netán többet ugyan, de semmitmondón hozzácsapva valamit két oldalra, hanem az, hogy ha már szélesítünk, akkor tartalommal töltsük ki azt.
Na de ez már nagyon OFF..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz sebgutkopf #1180 üzenetére
A nadrágszíj kijelzőkkel szemben az imax-ben pedig felfedezték a spanyol viaszt, hogy az emberi látómező minél jobb betöltésére a négyzeteshez közelebb álló téglalap forma ideálisabb mint az agyon nyújtott kép, amin vertikálisan nem fér el egy ember arca, ha mégis a kép 2/3-a haszontalan információt tartalmaz
Csakhogy az emberi szem horizontálisan nagyobb látómezővel bír, mint vertikálisan, tehát nem véletlen a képarányok nyújtása sem. Az más kérdés, hogy ezt mennyire használják ki.
De ha beülsz moziba, és egy 16:9-es szélességű, de 4:3-as(tehát vertikálisan nagyobb) képet nézel, fel-le már simán "nézegetned" kell, míg jobb esetben ugyan ezt 16:9-ben teljesen belátod.
Az viszont tényleg bosszantó, mikor az adott 4:3-as képet "kicsinyítik" 16:9-re, és az oldalát megtoldják teljesen lényegtelen dolgokkal. Viszont érzésem szerint ehhez meg köze lehet a 4:3-as készülékeknek/TV adóknak, hogy hozzáigazítva a képet, ne vesszen el fontos részlet, de ez lehet csak az én elmeszüleményem..[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz Debilon #1159 üzenetére
kivéve az, hogy hdmi-s eszközt használva néha el-el ment a hang, és ha előbb kapcsoltam be a beltérit és másodiknak a tv-t akkor nem volt hang..
Ez nem feltétlen a TV hibája. Nekem a T-s sat beltéri olyan, hogy ha előbb bekapcsolom, mint a TV-t, akkor egy feliratot tol a képembe, miszerint a készülékem nem HDCP kompatibilis, csatlakoztassam más kábellel.
Ennek azon egyszerű oka van, hogy a készülék a kikapcsolt TV-től nem kap semmi jelet, csak azt érzékeli, hogy valami rá van kötve HDMI-n, amit így nem vesz HDCP kompatibilisnek, ezért tiltja a kimenetet.Everybody lies.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Igen, betekintési szög terén nem a legjobb a Philips(legalább is az 5605), viszont cserébe szemből a szüleim LG-jénél jobbak a színei, és jóval mélyebb a fekete. Nameg ha PC-hez kell, az input lag sem utolsó dolog, amiben szintén a Philips a jobb. Szóval nyílván nem tökéletes egyik sem, ezért is kell vásárlás előtt rendesen utánanézni, mit, és mire veszünk, pláne ilyen tételnél. Azt hiszem, legközelebb már te is körültekintőbb leszel
Most meg ha még teheted, vidd vissza akkor, és cseréltesd be. Az a legjobb, amit tehetsz.[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
MODERÁTOR
válasz sebgutkopf #1072 üzenetére
Azért megnézném egy komolyabb 32"-os monitor árát is..
Mellesleg én azért használom a monitor helyett a TV-t:
1, Nem kell két külön cucc
2, A filmek nagy részét gépről nézem, így sokszor feleslegben menne monitor+tv kombó is.
3, Ha gépen játszom, nagyban jobb
4, Szerintem teljesen megfelel monitornak, egy 32"-es TV.Everybody lies.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- CNC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest