Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Philips TV 2023: Neue Fernbedienung der OLED908 Serie im Detail
Nekem bejön az új távirányító, a numerikus gombokat amúgy is ritkán használom![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
válasz pixta78 #36995 üzenetére
Youtube Premiumnak hívják, havi 1790Ft ért osztogatja Google.
Az ilyen kérdésekkel vigyázz, minden hasonló tiltott itt PH-n.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
pixta78
senior tag
Reklám mentes YT alkalmazás létezik Android tvre? Mert a régi smarttube már nem frissül.
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
rainman72
nagyúr
válasz RVR400 #36992 üzenetére
Igazából a Philipsnek se lehet rám panasza a megvett 20+ és a segítségemmel eladott ettől jóval több tv alapján(közben volt 1db TCL mini led)
Itt egyszerűen az a gond hogy esélyt se látok arra hogy egy kicsit feljebb lépjek minőségben az itthoni fizetésekhez mérten rossz árazás miatt.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Degeczi
nagyúr
válasz AxBattler #36988 üzenetére
Nem csak a streaming számít, pl. az is nagyon kényelmes Android TV-n, h lokális lejátszáshoz sem kell külső médiabox, mert telepíthető a Kodi. Gyors keresés alapján "Saphi"-ra az sem elérhető.
De lehet szó bármilyen más segédletről is (pl. távvezérlőhöz gombkiosztás átmappelő), vagy driverről pl. USB3-ethernet adapterhez (hiszen gondolom továbbra is marad a 100 Mbites interface a TV-kben), stb, szóval mindenképpen egy fontos szempont, h ne vmi egyedi platform, hanem Android TV vagy Google TV legyen
-
Degeczi
nagyúr
válasz rainman72 #36985 üzenetére
Tartok tőle, h így, vessző nélkül írtad helyesen...
Philips PML9308 és PML9008: a MiniLED LCD TV-k (Frissítve) - HaziMozi (hazi-mozi.hu)"nem Google TV kezelőfelület működik majd, hanem egy a „TP Vision által fejlesztett Smart TV” platform, aminek egyelőre nincs még neve, de a korábbi belépőszintű Philips TV-k Linux alapú Saphi platformjára épül. Ugyanazokat az alkalmazásokat fogja kínálni, mint a Saphi, valamint további alkalmazásokat, amelyek az év végén jelennek meg. A platform valamilyen cast funkciót is kínál majd, amivel a felhasználók tartalmat küldjenek át okostelefonról vagy táblagépről a TV-re, de egyelőre még nem világos hogyan. A Philips a további részleteket későbbre ígér"
-
félisten
válasz rainman72 #36979 üzenetére
Hiába a félár, ha a szoftveres gányságokat inkább kihagynám... aztán meg a TCL-ben nincs Ambilight.
Egyébként ja, az európai összeszerelésnek megvan az ára, már a 880X is büdzsén kívül van."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
Philips TV 2023: Erste Benchmarks der neuen Hardware-Plattform mit Mediatek Pentronic 1000
Bár igazából nem ez a lényeges, hanem a 2023-as TV-k specjei... úgy tűnik, az 58" és 70" kijelzőknek végképp búcsút inthetünk!
Mondjuk ha VA panelt kapunk a 55-65-75" méretben, akkor ez nem olyan nagy baj.Érdekes a miniLED TV-k esetében az új, TP-vision által fejlesztett OS, erről még nem hallottam. Szerintem jobban járnának Google TV-vel (a Saphi sem volt rossz, csak appok nem voltak rá (frissítve)), vagy liszenszeljék a Roku OS-t!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
nagyúr
válasz Martók #36971 üzenetére
Tavaly már nem jött 70" ambival ez 2021s model,és ha idén se lesz akkor nincs más lehetőség.Lassan ez is el fog tünni.
VA WGC panel támogatja a széles színskálat jók a színek és jó a fekete is rajta,próbáltam.
70PUS8506 vagy 70PUS8546
A tiedhez képest egy sokkal jobb model androiddal
Ha szereted a kicsit túlszaturált színeket azt is be lehet állítani de nem kötelező.[ Szerkesztve ]
-
Martók
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a philips 70pus7505/12 tv-met lecserélni.
Ami fontos, hogy a fekete illetve a sötét jelenetek ne legyenek szürkék. A mostani tvn a fényes/nappali jelenetek gyönyörűek, de a sötét jelenetek szürkések, olyanok mint ha szellemképes lenne. Xbox játék közben is ugyan ez. A hatá nem a csillagos ég. Ja és 70" a méret. Köszi előre is. -
karmaresz
senior tag
válasz Weyoun_aliga #36965 üzenetére
Mikor jelentkezik? Minden módban látod, ha bekapcsolod?
Tölts fel róla egy fotót.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Weyoun_aliga
csendes tag
Sziasztok.
Éppen most indítottam el az új 8807-est és pixelhibásnak tűnik .
Kék csík húz markáns függőleges vonalat a képernyőn.
Pedig úgy beleéltem magamat, meg amúgy fantasztikusan jól néz ki meg az anyagminőség is büntet. Cserét fogok kérni most. -
erzol
őstag
Ezen ajánlat elindította bennem a vezérhangyát.
Átgondoltam a tanácsaitokat, olvastam a fórumot és beszereztem egy 58pus7304-et.
Ámulok, bámulok és nagyon örülök a 13 éves samu tévém cseréje után.
Minden szuper, de a rádugott samsung soundbarral nem boldogulok.
Hogyan állítsam, hogy ne szóljon a tv is párhuzamosan? -
Kbali
nagyúr
válasz Boost3er #36960 üzenetére
Esetleg itt? A lényeg, hogy tudd, milyen panel van a TVdben, mert azonos típusszám mellett lehet IPS vagy VA és akkor más beállítás kell.
Mindenképpen típusazonosat keress és az "egyéni" profilra tedd a beállításokat, ne a gyári profilok kalibráld el. Persze érdemes azokat is végignézni, hogy melyik tetszik neked legjobban. Egyáltalán nem biztos, hogy az akár színhelyesre belőtt képpel te pont boldog leszel -
Pistakiss
őstag
válasz Boost3er #36957 üzenetére
Szia!
Le lehet tölteni a használati útmutatót"Háát-tal nem kezdünk hozzászólást", meg nem ülünk lóra sem ;) GT P7500 (VODAFONE), Motorola Defy, hTC one x, Samsung Galaxy Tab 3 8.0 (SM-T311), LG G3; LG G4; LG G6, Huawei Mate 20 Pro, Huawei P 40 Pro, Samsung Galaxy S 22 Ultra, Olympus E3, 14-54 és 50-200 mm-es obival, mindkettő 2,8-3,5 fényerős
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy oldalt, ahol találok beállításokat Philips 58PUS8507-es tv-hez? Úgy néz ki, hogy holnap érkezik es Rtingsen nem találtam róla semmit, illetve úgy általában Philips tv-ről sem nagyon.
Köszönöm előre is! -
karmaresz
senior tag
válasz Weyoun_aliga #36951 üzenetére
Örülök, ha segíthettem.
- remélem, nem csuklok majd, miután birtokba veszed.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
hunaqua
addikt
válasz Weyoun_aliga #36952 üzenetére
Szerintem a világ megváltozott. Én már rég nem hiszek a 10+ éves működésnek,de legyen igazad.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Zsadi
őstag
Források között nálam ott van a Skyshowtime. Hogy lehet onnan kipucolni? Egyáltalán hogy kerül az oda, mi alapján? (55oled806)
-
félisten
válasz Weyoun_aliga #36952 üzenetére
Ilyen hosszú távra (10+ év) jól tetted, hogy a drágább verziót vetted!
-
Weyoun_aliga
csendes tag
Sziasztok.
Ma megvásároltam a philips 43PUS8807/12 tv-t.
A 8507-es nem fért volna fel az asztalra. Így karmaresz alapos beszámolója után meghoztam a döntést a vásárlásra. Valamint rendeltem még egy Polk Signa S4 hangprojektort is hozzá.
A másik tévét jövőhéten tervezem megrendelni, ami a 50PUS8507/12 lesz.
Már nagyon várom, hogy saját szememmel is láthassak végre Ambilight televíziót.
Sokáig, legalább 10 évig, (szerencsés esetben még tovább és tovább) tervezek a készülékekkel. -
anrab
addikt
válasz Dr_Senkihazi #36946 üzenetére
Kb. négy-öt éve vettem mert az akkori tv-hez adott, hátul is gombos táv szart se ért.
Most is tökéletes. Minden funkciót ugyan úgy lehet használni/elérni. Egyszerű, kényelmes, jó fogású. Erre lett kitalálva.
Az unokám is vagy 2 éve nyúzza. Öt éves. Csak azért hagytam ott a tv-vel együtt mert az oled 65/805 távja nekem abszolút bevált.
Most lehet 1200 Ft. Ha ennyit nem ér meg, legalább kipróbálni hát ne vedd meg. Hülyeséget nem fogok ajánlani-mondani. Tapasztalat.[ Szerkesztve ]
-
rainman72
nagyúr
válasz Alien! #36947 üzenetére
Nincs igazad
Mert a Q60A-n meg a Nano763-on botrányosan nézett ki.
Az Lg-nél bele tudtam hogy IPS de a Samu VA-nál már nem hogy tenyérnyi szürkes/fehér foltok voltak benne több.
A Philips 65PUS7906 is IPS volt mégha nem is volt fekete de legalább egyenletes volt.
És igen lényegesek ezek a videók is mert ha ez rossz,akkor egy sötétben játszódó film mint például Kate Netflix nézhetetlen leszPhilips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
Alien!
senior tag
válasz rainman72 #36930 üzenetére
az a baj, hogy ezek a demóvideók minden tévén jól néznek ki (még az én pocsék 7304-emen is annó). ami igazán megmutatja a feketét, az egy szélesvásznú film sötét jelenete, jó lenne ha mindenki azt szúrna be, reálisabb képet kapnánk!
Grat hozzá! Úgynézki, akkor a Philips tényleg csinált egy minőségi lcd-t végre.
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
Azert ez kizart hogy 1000ft-ert (meg az eredeti 6ezres arert sem) azt nyujtja amire kitalaltak
Maradnék a hagyomanyos taviranyitoknal.....i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
anrab
addikt
válasz Dr_Senkihazi #36943 üzenetére
-
Dr_Senkihazi
aktív tag
Üdv!
Van egy 65pus7304 tv-m,és ehhez szeretnék távirányitot,ami nem a gyári 30-40ezres,hanem valami amivel ugyanazokat a funkciokat tudom kezelni,de nem zavar ha 2 év alatt megint leamortizálja a gyerek+kutya kombó,tehát gazdaságosabb...pl ilyesmit találtam több helyen , vagy ezt de vagy nem szerepel a tvm a kompatibilitási listán,vagy ha igen akkor meg nincs raktáron
mit vegyek helyette,esetleg valami tipp?köszönöm!
...i need a [̲̅$̲̅(̲̅1)̲̅$̲̅] ____http://steamcommunity.com/id/drsenkihazi...WoT/Uplay:Dr_Senkihazi origin:x_Dr_Senkihazi_x https://www.twitch.tv/dr_senkihazi
-
karmaresz
senior tag
válasz bajoros #36939 üzenetére
Pár kommenttel fentebb írtam részletesen a 43PUS8807-ről. A különbség az, hogy az 55'-es modell IPS, ez pedig VA paneles. Előbbi jobb betekintési szöggel rendelkezik, utóbbi kontrasztosabb, jobbak a sötét árnyalatok.
.
Viszont ha nem lesz next gen konzol, vagy komolyabb PC gaming, akkor elég lehet az olcsóbb 8507-es, 60Hz-es modell is.Tudtommal minden másban ugyanolyan a két típus.
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
bajoros
csendes tag
Sziasztok!
Erősen szemezek egy 55PUS8807 Tv-vel.
Leggyakrabban Popcorn lejátszón át kapna forrást de megesne, hogy normál TV adás is futna rajta. /Digi mint szolgáltató/
Full HD tv-hez szokott szemem mennyire lesz elégedett normál TV adás nézésekor eme 4K-n? Médialejátszón érkező filmektől nem félekBármi egyéb tapasztalatot szívesen meghallgatok a típussal kapcsolatban...
Bajoros®
-
rainman72
nagyúr
Ez a model amiben nem P5 van hanem én szerintem egy régebbi nem dedikált proci vagy annak egy frissebb változata.Ezen a néven futott a 2019s 6704 is.[Pixel Precise UHD]
Emiatt a menü is más,nincs benne mozgás beállítás például,lehet ez az oka a Hue támogatás hiányának is[ Szerkesztve ]
-
anrab
addikt
-
chris-v
senior tag
válasz rainman72 #36930 üzenetére
A médiában még van belőle elvileg
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
karmaresz
senior tag
Philips 43PUS8807 mint általános célú TV, konzol, valamint PC munka monitor
Akkor itt az átlagnál hosszabbra nyúló, mindenképp szubjektív beszámoló a tévéről:
Próbáltam spolierbe rakni, hogy ne foglaljon majd nagy helyet görgetésnél, de nem találtam ebben a topikban opciót, úgyhogy elnézést érte.
Röviden a lényeg: olyan kijelzőt kerestem, ami, mint egy „tökéletes” négyévszakos gumi minden feltételnek átlagosan, vagy jól megfelel, és kiszolgál egy úrvezetőt, aki nem a versenypályára készül, de néha mosolyogni akar, ha odalép a gázpedálra egy kanyarból kifele jövet.Az OLED-et kilőttem, mert PC monitor esetében tartottam a beégés/image retention problémákról, de LG esetében eltántorított a statikus tartalmaknál alkalmazott agresszív dimming és az általam kevésbé kedvelt WebOS is. Ha ezek nincsenek, valószínűleg hozzáraktam volna még azt a 100-ast, hogy oledet vegyek. IPS pedig a másik véglet. Megvagyok éjfekete nélkül, de a legtöbb IPS által produkált középszürkétől már elszoktam a Sony XH90-nek hála, szóval maradt a VA panel, mert úgyis szemből nézem. A tapasztalatokat alig 4 nappal a készülék érkezése után, mindössze kb. 14-15 órányi használatot követően írom. Rengeteg szolgáltatást még én sem teszteltem, így a véleményem még változhat.
Ami számomra a keresésnél fontos volt:
· 40-43”, hogy még monitornak is használható legyen.
· 4K/120Hz, valamint a 2.1-es hdmi-vel járó szolgáltatások, hogy ha már elérhető, úgy idővel ki tudjam használni ezeket újgenerációs konzolon és PC-n is.
· korrekt kontraszt, jó fényerő HDR és esetleg Dolby Vision támogatás
· elfogadható színhűség és betekintési szög – gyakran fotózok és utómunkázok, néha munka miatt is. Bár van egy színhelyesre kalibrált 32”-es Philips monitorom egy másik szobában, de nem árt ha nem hányom el magam attól, amit az új kijelző produkál.
· 4:4:4 chroma subsampling, ha szöveget kell szerkeszteni, vagy apró szöveget olvasni a kijelzőn, ne folyjon ki a szemem. Néha megcsinálnék a segítségével pár prezentációt, vagy írnék egy rövidebb doksit és néhány levelet.
· Támogasson minden fontos streaming szolgáltatót
· Legyen elfogadható a TV minősége
· A dimminget olyan PWM frekvencián kezelje, amitől nem fáj a fejem.A méret miatt hamar óriási korlátokba ütköztem, mivel nagyon kevés az ekkora, nem belépőszintű modell. Nagyjából Sony, Samsung és Philips volt az, amiben gondolkodhattam. Végül az Android TV -máshonnan is letölthető alkalmazások- az Ambilight, Samsungnál a DV hiánya, valamint a kedvező ár alapján, továbbá a sok-sok órás netes keresés, érdeklődés és néhány hasznos visszajelzés után arra jutottam, a rendkívül kevés teszt és felhasználói vélemény ellenére megveszem a Philips 43PUS8807/12-t és ha gond van, legfeljebb 14 napon belül visszaküldöm.
Kicsomagolással most nem foglalkoznék, csak annyit, hogy teljesen korrekt. A fotók alapján a távirányítót kifejezettem ormótlannak, bumfordinak gondoltam, de a valóságban egész kecses és igényes darab, bár lehetne 4-5 centivel rövidebb és esetleg háttérvilágítással ellátott.
Összerakva elsőre az asztalon csak egy gondolatom volt: Mindent előre lemértem, elképzeltem, de „ez akkor is bazi nagy”! Meg tudom majd szokni? -Spoiler: három nap után már minden rendben volt )
Második, az alapbeállítások után: nézzük meg mit tud a TV monitor módban. Ha itt elvérzik, nincs értelme tovább próbálnom, mert erre is nagyon kell.
Először megijedtem, mert a PC-re váltva valami borzalmas minőség fogadott, de már tudtam, hogy mik lesznek a legfontosabb lépések:
HDR monitor módra váltani – bár nem sikerült teljesen tisztáznom, de HDR GAME módban szerintem half vertical resolution megy, ami másfél méterről játék közben nem gond, de desktop programokat használva a fontok nagyon elcseszettek.
AMD Adrenalin driverben és Windows Display settingsben szépen átállítottam mindent és voilá, ment a HDR, ment a 120Hz, a VRR, valamint a freesync is egyszerre, alacsony input laggal és a szöveg is 95 százalékosan hozta egy jó monitor megjelenítési képességét. Ami érdekes, hogy a beállítások után nem igazán látok komoly különbséget az AMD driverében RGB 4:4:4, YCbCr 4:4:4, de még 4:2:2, sőt 4:2:0 pixel kiosztás mellett. Az utóbbi kettő annyi előnnyel járna, hogy papíron megy a 12 bit-es színmélység a driver szerint, de ezt sem látom igazán. Az okát nem tudom, viszont érdekel, ha valaki meg tudja magyarázni. Na, de a lényeg, hogy lett egy teljesen jól használható HDR monitorom, amin az amúgy is teljesen használható olvashatóság még javult egy lépéssel a better cleartype tuner segédprogram telepítése és BGR/1200-as kontraszt beállítása után.
A Windows 11 beépített színkalibrációs eszközét egyelőre kihagytam. Indításkor sipítozott az alkalmazás, hogy ez egy WIDE-GAMUT monitor és ha használom a beépített kalibrációt, úgy az leronthatja a monitor képességeit. Így aztán beállítások során a szememre és az ideiglenesen mellé telepített, szakember által színhelyesre kalibrált Philips monitoromra hagyatkoztam minden mód színbeállításánál. Egyébként szerintem a gyári értékek sem voltak rosszak. Icipicit a pirosból és a zöldből kellett visszavennem, de ez függhet az összeszereléstől és a „panel lottery-től” is.
TV és Netflix alatt leirtottam mindenféle digitális rásegítést és szappanopera effektet, színhőmérsékletet természetesre állítottam. Gammával és kontraszttal játszottam még, hogy az alapból kicsit bebukó árnyékos részek is visszajöjjenek, de a kontraszt és a jó „feketék” is megmaradjanak. Egyébként mindkettő teljesen jól működik. Csatornaváltásnál pár tizedmásodperc gyorsaság még hiányzik a flowhoz, de az SD tartalmak megjelenítése is elfogadható minősgében megy.Most, a beállítások után van egy olyan monitor és TV kombóm ami előtt tegnap 6 órát dolgoztam, vasárnap 4 órát filmeztem, 2 órát játszottam és nem éreztem olyan hátrányát egy dedikált monitorhoz képest, amit ne ellensúlyozott volna a hatalmas felület, a kellemes fényerő és színek, a korrekt kontraszt valamint a rengeteg szolgáltatás.
Előnyök:1. Hatalmas, de három nap után már nehéz elképzelni, hogy ismét kisebben dolgozzak. A 32-es Philipsem is játéknak tűnik mellette.
2. Jól használható monitornak is.
3. a 120Hz csak addig nem hiányzik, amíg nem próbálta az ember. Az a ricogásmentes görgetés és scrollozás sokat megér akkor is, ha valaki nem játékos.
4. Jó kontraszt, szemből jó olvashatóság, tök elfogadhatók a betekintési szögek
5. Nincs zavaró PWM hosszabb munka után sem. Mérni ugyan nem tudtam, hány hertzen dimmel, de a szememnek és a fejfájásomnak hiszek.
6. Nincs zavaró backlight bleeding, pedig ezzel engem ki lehet kergetni a világból. Több TV-t küldtem már vissza ilyen miatt. Szerencsére nincs döglött pixel sem.
7. Elfogadható grey uniformity. Teszteltem egy csomó programmal. Nem mondom, hogy nem látszik, 20-40%-os szürke között, de csak ilyen extrém, homogén hátterű helyzetekben, akkor is odafigyelve.
8. Szinte semmi color banding. Nagyon szépek az átmenetek minden teszten. A YT tömörítő algoritmusáról ő sem tehet.
9. Jó színek már alapból is, de kis utánajárással még tovább javítható- Többen kérdezték az emberi bőr árnyalatait. Szerintem nagyon jól kezeli ezeket is. Nem látom se pirosabbnak, se narancsosabbnak ezeket az átlagnál, kivéve, ha a color gradinget végző szakembernek, vagy az őt irányító rendezőnek, producernek nem volt valami agymenése az utómunka során. Képeket rakok majd fel, de ez egy annyi konverzión (kijelző - kamera lencse - kamera CCD – fehéregyensúly és egyéb beállítások - jelfeldolgozás – konvertálás – saját képmegjelenítő szoftver és kijelző) átment anyag lesz a saját monitorodon, hogy köszönőviszonyban sincs azzal, amit én látok, így nem is alkalmas semmilyen konklúzió levonására.
screenshot:fotó telefonnal:
Ez pedig egy telefonos dng (balra: túl hideg és enyhén lilás, valamint alulszaturált és kontraszttalan) és lightroom finomhangolás, ami még mindig nem az, mint amit én látok, hiszen egy telefonos dng-ből nem tudok csodát tenni.
és amit én látok, az meg egy harmadik természetesebb, kevésbé sárga és narancsos. Nem vagyok profi, de nagygépen, jó felszereléssel fotózok 15 éve, így ismerem az alapokat. Ha valakinek nagyon kell, akkor előveszem a full frame Nikont valamelyik fix objektívvel és lövök jpeg-et meg dng-t, hogy össze tudja lőni a kalibrál monitorán. Nekem mindenesetre teljesen megfelel. (színhőmérséklet és egyéb képminőség beállításoknál minden profilban ugyanazokat az értékeket használtam)10. Ambilight YEEEE!!!! sosem volt, mindig is akartam és itt örülök, hogy nem egy újabb Sonyt vettem, mert kimaradtam volna ebből a nem nélkülözhetetlen, de felettébb élvezetes élményből.
11. Meglepő, de PC productivity esetén sem érzem komoly hátrányát -eddig Photoshop, Lightrooom, Blender, Word, Powerpoint és Excel vonatkozásban próbáltam) is egészen használható. Ahogy írtam, beraktam mellé a kalibrált monitoromat és manuálisan állítgatva is egészen jó értékeket kaptam. Mivel Wide Gamut és CALMAN ready a készülék, így nem elképzelhetetlen, hogy ezt is kalibráltatom majd.
12. Android TV és a szabadon telepíthető programok. Nálam egyből felmászott az HBO MAX mellett a KODI, a PLEX, a Send Files to TV, a távirányítót programozhatóvá tévő Button Mapper (rakuten gyorsgomb már HBO Max-ot indítja, de szeretném beállítani hogy valamelyik gomb hosszú megnyomására újrainduljon a TV és az Android) és a legnagyobb kincs, ha nincs premium tagságod: Smart Tube Next, a reklámmentes YT kliens. Ez még akkor is királyság, ha van előfizetés, mert a filmben elhelyezett reklámokat és szponzor blokkokat is képes kiszűrni és átugrani. Ezzel párhuzamosan le is tiltottam, töröltem minden olyan programot, amit soha nem fogok használni (igen, a gyári YT-ot is )
13. Játék: egyelőre PC-n próbáltam Witcher 3 és Nier: Automata címekkel. A PS5-öt majd később költöztetem. Egy rossz szavam nem lehet. Biztos nem hozza egy sokszázezres monitor paramétereit, válaszidőt, de 8-9ms, VRR, Freesync, 4K itt is megy. Talán mintha minimális szellemkép lenne gyors mozgásoknál, de engem egyáltalán nem zavar. Még azt próbálgatom, hogy lehet-e triggerelni az ALLM-et úgy, hogy monitor módból game módba váltson automatikusan a játék elindításakor.
14. GAME BAR: imádom, hogy látni az aktuális értékeket és gyorsan lehet eszközölni pár fontos beállítást -menu gomb hosszú megnyomására jön elő Monitor és Game módban-.
15. Kinézet: szerintem gyönyörű, elegáns, letisztult, stabil. Az összeszerelési minőségével is teljesen elégedett vagyok.
Semleges, bizonytalan:
· Hang. Komoly hifim van csöves erősítővel, ProAc hangfalakkal, így féltem az olvasott tesztek alapján a hangjától. Hmm, mit mondjak… senki nem ezen fog audiofil műveket elemezni, de vállalható, a beszédhangok érthetőek. Megfelelő beállításokkal még egy kis mélyet is ki tud csiholni magából. Szerintem egyáltalán nem rosszabb, mint a kétszer ennyiért vett Sony tévém beépített hangkeltői.
· HDR/Dolby Vision tök jó látszik, élvezhető. Egy sima SDR kijelzőről váltva így is nagy élmény, de a 450-500 nit azért nem ad akkora „Váó!” faktort, mint a mostani csúcs oledek és ledek.
· PiP van rajta? Mintha valamelyik tesztben olvastam volna, de egyelőre nem találtam ennek a módját?
· Hogyan kell bepattintani a műanyag kábelrendezőt a talp hátuljába??? Már vagy hat módon próbáltam, de félek, ha tovább erőltetem, egyszerűen eltörik.
Hátrányok:Amiből úgy tűnik, hogy egyik sem lesz deal breaker nálam:
1. A menü… végül is a célját eléri, de a Sony Android TV-m menüjéhez képest a kanyarban sincs. Felesleges teljes képernyős módok, sok-sok almenü, körülményes navigálás, érthető, de nehezen szokható logika. Kevés személyre szabhatóság. A Sonynál például nagyon teszik, hogy a forrás menüből törölhettem azokat a bemeneteket, amiket nem használok, illetve felvehetem a streaming szolgáltatókat, appokat amiket gyakran használok, valamint a sorrendet is magam szabhatom. Itt ilyet egyelőre nem találtam, így akkor is látom a „watch satellite” forrást, ha a büdös életben nem fogom használni. Ha erre esetleg van megoldás, úgy vendégem egy sörre az, aki megosztja velem.
2. Homogén háttérnél a sarkokban azért észrevehető vignettálás a technológiából adódóan
3. Teljesen elfogadhatóak a betekintési szögek mindaddig, amíg nagyjából szemből és több mint 90 centiről használom a TV-t. Ennél közelebb bizony a sarkokban és széleken jelentős a kontrasztvesztés a VA panel miatt. Monitorként használva én most pont azen a távolságon vagyok, de úgy tervezem, hogy egy kihúzható konzollal a falra fog kerülni a kis drága és akkor hátrébb tudom húzni az asztalt 10 centivel, ami megoldja majd ezt a gondot.
4. Gyaníthatóan a BGR pixelkiosztás miatt, de egy 60%-os szürke alapon lévő 40%-os szürke betű, bár olvasható, de itt azért marad egy kis kívánnivaló. Láttam már ennél jobbat, kontrasztosabbat is.
5. HDMI CEC wake on HDMI sajnos nem működik. Erről nem a Tv tehet, hanem a PC-s VGA-k hiányossága miatt miatt van így, ugyanis nincs megfelelő CEC implementáció a VGA-k HDMI portján egyik nagy gyártónál sem. Egy HDMI-USB CEC adapterrel kiváltható a probléma, de nem láttam egyelőre olyat, ami támogatja a 2.1-es HDMI szabványt is. Így, bár jel hiányában kikapcsol 5 perc után a TV, de a PC indításakor meg kell nyomnom a távon a bekapcsoló gombot. Kibírom.
6. Nem voltam elég gyors, így a TV beállításainál az letöltötte az új firmware-t, majd automatikusan és telepítette is azt. Nem tudom emiatt van-e, de a hangerőszabályzás most néha kifagy és csak a teljes újraindítás segít megoldani. Ez most eléggé bosszantó.
+1. a gyerekeim imádják, így akkor sem mindig férek hozzá, mikor dolgoznom kellene. Cserébe a nappaliban gyakrabban szabad a Sony.
20 éve nem volt Philips tévém és most sem igazán tudom hogyan keveredtem ide, de úgy tűnik, jó döntés volt hogy a 43PUS8807 mellett tettem le a voksot.Tökéletes? Nem! Ennyi funkcionalitással, ennyiért elvárom? Nem!
Az egyes felhasználási módokban mindenhol találunk nála jobbat, de ha valakinek egyszerre kell egy megfizethető árú TV, továbbá next gen és PC gaming gaming, valamint productivity monitor, a HDMI 2.1 által nyújtott minden szolgáltatással, akkor nagyon leszűkülnek a lehetőségek. Viszont ez a kis masina igazán komoly kompromisszum nélkül hozza azt, amit én elvártam tőle, szóval az én laikus értékrendem alapján így is erősen ajánlott.
Ha valamit kihagytam, arra persze szívesen válaszolok.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
rainman72
nagyúr
válasz malnabokor #36928 üzenetére
Nálam volt [65PUS7906] meg 70" is.Az adatlapon jelzik a +HUE funkciót,biztos hogy nincs???
Fura lenne,de most nem tudom meg se nézni.
Ha nincs tényleg benne akkor kifogtad a "the one"-t ami nem támogatja
(utód a 8007)[ Szerkesztve ]
-
malnabokor
senior tag
Ambilight-ot kerestem, mert korábban úgy volt, hogy ami Ambilight, az működött Hue-val is. Amit nem tudtam, hogy ennek van dedikált, "Ambilight+Hue" feature neve is, és ez valóban nem is volt feltüntetve a Philips oldalán, ahol a specifikációkat néztem. Most, hogy drágább kategóriásokat megnéztem, valóban, azoknál ott van, de az olcsóbbaknál nincs ott, hogy "hééé, ne ezt vedd, mert igaz, a tavalyiak tudták, de ebből kivettük, hogy a drágábbat vedd" - (vagy ennek a marketingesebb megfogalmazása, feltüntetése).
Ahogy utána jobban belemélyedtem, a Philips a XXX7-es sorozattól (2021-től) kezdve nemes egyszerűséggel nem teszi elérhetővé az Ambilight+Hue lehetőséget az olcsóbb kategóriás készülékeknél (link), annak ellenére, hogy hardveresen tudják, és a szoftveres oldal is létezik.
Volt, aki lefrissítette a sajátját, 7-es sorozatú TV-jét egy 8-assal, és már ment az Ambilight+Hue.Szóval értem, hogy üzlet, meg minden, de azért nekem nem annyira szimpatikus ez a húzás.
#36927Alien!
Sajnos ha jól tudom, az az app csak a 2011-2015-ös TV-kel megy, újabbakkal már nem igazán.Nem tudom, egy xxx7-es alsó kategóriás TV panelje mennyire előrelépés egy xxx6, vagy xxx5-össal szemben, de kb. úgy érzem, ha valaki nem akar többet költeni, jobban megéri a plusz feature-ök miatt a régebbit venni, ha valahol talál
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
Alien!
senior tag
válasz malnabokor #36917 üzenetére
van rá megoldás, annó én evvel szinkronizáltam a pfl7008K-t Hue lámpákkal, de nem tudom működik-e még: ambilight + hue
-
rainman72
nagyúr
válasz minilego #36925 üzenetére
Ma vettem egy ujracsomis 58PUS7805.
130e volt MM(32h volt benne)
Vissza a gyökerekhez.
Ezen a távon van pair felírat,illetve a 2.lépésnél írta is hogy a táv.párosodott.Táv.problema javaslat köszi,még nem jutottam el odáig
[ Szerkesztve ]
-
minilego
senior tag
válasz rainman72 #36901 üzenetére
Az a jobbra nyil lesz a pair gombod, csak hosszabban kell nyomni. Nalam is volt ilyen, hogy nem reagalt. Forumok olvasasa utan lattam,hogy van olyan,hogy statikusan feltoltodik a taviranyito. A megoldas... kiveszed az elemeket es egy drottal osszeerinted az osszes polust egyenkent. ++ +-
-
anrab
addikt
Android 10
Ambilight hue
[link] -
veterán
Meglepő hogy hiányzik a funkció.
Nálam 49PUS7503/12 ben is van Ambilight+HUE funkció. Csak HUE eszközöm nincs hozzá. 😅 Logika alapján úgy lenne ha a 7000-es széria közepe tudja akkor a jóval későbbi is
De ezek szerint kici kínai másképp gondolkodik.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Knight666
aktív tag
Hát nem tudom, azért ez kicsit már áldozathibáztatás . Nekem sem biztos, hogy eszembe jutott volna ezt lecsekkolni. Logikusnak tűnik, hogy ezt tudja az összes új Ambilight-os modell. Ráadásul a trükközős firmware lehetőség miatt alappal feltételezhetjük, hogy nem hardver limitációs okból nem rakták bele.
-
anrab
addikt
El kell olvasni a specifikációt mielőtt vásárosz. Benne van e ami neked kell.
A reklámok ne befolyásoljanak. -
malnabokor
senior tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Szerettem volna a 13” laptop kijelzője helyett egy nagyobb képernyőt a lakásba, es az alacsony igények, illetve helyhiány miatt egy 43PUS7906/12 lett a kiválasztott. Philipset szerettem volna, mert a nappaliban csak Hue lámpák vannak.
Otthon jött a fekete leves, hogy ez, és az alsóbb kategóriás Ambilight TV-k nem támogatják a az Ambilight+Hue funkciót, és ezt a Philips annyira nem reklámozta.
Több megoldást is látok, vagy elállok a vásárlástól 14 napon belül, és veszek egy drágább modellt csak ezért, de ennyit nem biztos, hogy érne nekem. Vagy egy 2-3 éves, hasonló kategóriás használt készüléket, olyan generációból, ahol még nem korlátozták le az olcsóbb modelleket.
Illetve neten keresve láttam olyan megoldást, hogy USB-n egy magasabb kategóriás készülék firmware-ét telepítették, és így elérhető lett az Ambilight+Hue. Nem tudom, ez utóbbi mennyire rizikós, illetve van-e még más megoldás?köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
gaben88
őstag
Ha veszek egy OLED807-es 55-os TV-t és később a nappaliban a mennyezeti lámpát lecserélem Philips HUE lámpára, akkor kell hue brigde hozzá, hogy tudja a TV vezérelni vagy az új TV-kben a bridge már be van építve?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Weyoun_aliga
csendes tag
-
Weyoun_aliga
csendes tag
válasz hallerlaller #36890 üzenetére
Köszi a véleményedet.
-
chris-v
senior tag
válasz rainman72 #36901 üzenetére
Nálam ez volt a gond amikor nem akarta az irányítást. Ugyan így csak a piros LED villogott de nem csinált semmit. Kerestem neten mi lehet baj és ott volt ez a párosítás téma. Meg is oldotta a gondot.
Igaz androidos a tv és ilyen a táv mit a kép részleten"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
-
echterion
nagyúr
Nekem 6xxx-es széria van még, ami még öregebb, mint a tiéd, de simán használható, csak kicsit lassú az android, főleg bekapcsolás után. De megy rajta a Youtube, Primevideo, Disney+ meg a Netflix is ment egy-két éve, mikor még volt rá előfizum. Szóval ha tényleg bagóért adja, megérheti.
Szerintem a 80k picit sok érte, ahhoz már túl öreg és azért olyan tudású TV-t nem Philips-ben nem sokkal többért lehet kifogni akcióban.******
-
Zola01
tag
válasz Zola01 #36323 üzenetére
Kb 2 hét múlva visszakaptam a tv-t a szervizből. Nem kaptam semmi papírt vagy jegyzőkönyvet, de szerintem csak panelt cseréltek benne. Nem nyertem most sem a panel lottón, de egy kicsit jobb a képe ennek, a hdr még mindig nem az igazi, de összességében elégedett vagyok.
(Oo\ SKYLINE /oO)
-
nexus6
aktív tag
válasz karmaresz #36899 üzenetére
én arra is kíváncsi lennék hogy észrevenni a különbséget, ha használod a 120Hz, Vrr funkciókat? még mindig úgy érzem elég lenne a sima 60 hz nekünk
Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest