Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
eron009
tag
Sziasztok
Még black fridayen vettem egy 50PUS6503 TV-t. Eddig tetszik, de érezni, hogy hangban és képben is lehetne jobb csak sajnos nem értek hozzá
Tudna valaki segíteni, hogy milyen beállítások volnának a legjobbak? Vagy esetleg egy leírás ami alapján be tudom állítani? LG-hez képest másabbak a lehetőségek pl nincs külön fényerősség állításIlletve, most csatorna váltáskor csak a csatorna logóját, számát és a csatorna nevét írja ki. Van arra valami lehetőség, hogy az aktuális műsort is kiírja?
[ Szerkesztve ]
-
FJC
aktív tag
válasz #99499520 #21990 üzenetére
A valóságban a szürke csíkok nem láthatók ...
Fehér videót játszottam le és a képfrissítés különbségből (telefon/TV) adódik a csíkozás."A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
válasz pr1muska #21989 üzenetére
Én nem nyúltam a csavarokhoz és nem is masszíroztam...
Először a beállításokkal próbálkozz. Minden extra funkció kikapcsolva, esetleg a HDR felkonvertálás lehet be.
Háttér világítás (kontraszt): 70
Fényesség : 50
Szín: 50
Video kontraszt: 95
A bemutató mód (vagy mi a fene, be van kapcsolva gyárilag): ki
Dinamikus kontraszt: ki"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
FJC
aktív tag
válasz pr1muska #21969 üzenetére
Nem lehet, hogy bemutató módban van a TV?
Kontraszt (háttér világítás) milyen értéken van?
Fényerő milyen értéken van?
Ha sötétben fényképezed az is többnek mutatja mint a valóságban...[ Szerkesztve ]
"A tudományban az ellentétes bizonyítékok megkérdőjelezik az elméletet. A vallásban az ellenkező bizonyítékok megkérdőjelezik a bizonyítékokat."
-
pr1muska
csendes tag
válasz #99499520 #21970 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Amint hazaértem kipróbálom. Olvastam, hogy típushiba, számítottam is rá, hogy valamilyen mértékben látszódni fog. Igazából már azzal is elégedett lennék, ha olyan mértékűre csökkenne, ami a bal alsó sarokban látható, az szerencsére észrevehetetlen.
Sajnos félek hogyha cseréltetem, azzal csak rosszabb lesz, néhányótoknál elég bizarr képeket láttam, azokhoz képest ez szinte semmi, pedig ez is zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
pr1muska
csendes tag
Sziasztok!
Tegnapi napon leszállították a Telekomtól rendelt 65PUS7304-et. Kibontás, összeszerelés után vártam 2 órát, hogy szobahőmérsékletre melegedjen, viszont rögtön szembetűnt, hogy a képernyő felhős. Sajnos Netflix közben már-már zavaróan.
Szerintetek ez okot adhat a cserére? Esetleg idővel enyhül a probléma/valahogy tudom orvosolni szervíz nélkül? Telekomnál van valami tapasztalatotok hibás TV-vel kapcsolatban? Vagy ez nem számít garanciális hibának?
Válaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz junior11 #21931 üzenetére
Jahh, 2017 decemberében vettem meg a Samsung UE50MU6122-es tévém, most januárban tönkre is ment 1 hónappal a garancia lejárta után, de a haláltusája már tavaly januárban megkezdődött (Samsung Magyarországgal össze is vesztem) így ők nem is voltak alternatíva számomra.
Megvettem ezt a 50PUS6504-es tévét 2+2 év garanciával, ez eddig jó választásnak tűnik.
Apropó: Olyan fórumtársat keresnék akinek szintén PUS6500 szériás (esetleg konkrétan ugyanez az 50PUS6504-es tévéje van) és konzolon is használja. Törekednék a legjobb beállításokra és nem tudom hogy a Játék / HDR játék módnál létezik-e jobb alternatíva vagy esetleg van saját kalibrálás utáni setup hozzá?
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
oszy
veterán
A 6501-re van frissítés, de nem tudom érdemes-e, mert utána a visszaállítás elég macerás lenne. Most egész jól működik egyébként.
Tegnap a guide-nál megmaradt alatta az adás hangja. Tehát a tv tuti bírja, de valamiért filipszék nem akarják így megcsinálni. Arról nem is beszélve, hogy a guide átlátszóságát is jó lenne megoldani...
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
TIT
veterán
válasz ntomka #21942 üzenetére
Aha tudom melyik mert az enyém is 5,5 éves és ezt a 2-őt néztem 140 körül volt az lg és ezüst.
A szerviz azt mondta természetes elavulás,csak az,hogy elavul vagy tönkremegy nem mindegy,amúgy nincs elavulva mert most is van saphi rendszerű tv és még csak nem is 3d,úgyhogy nekem a mai tv-k elavultak mert visszalépés,az sd adás szemcsésségéről nem beszélve.
Használom amíg bírja az alaplap,2-3 restartot kibírok. -
Sinu
senior tag
Az ügyfélszolgálat sem látott még ilyet, azt javasolták állítsam vissza gyári beállításokra. Erre van más opció az általános beállítások/gyári visszaállítás menün kívül? Itt azt írja mindent visszaállít, de igazán nem szeretném újra hangolni a dolgokat. Nekem elég lenne csak az Android visszaállítás. Van ilyen opció?
Pus7304
egyenlőre ≠ egyelőre
-
Toth_Jani
őstag
De nagy rá az esély hogy a mostani 50-70"-os tévéket pár éven belül kidobjuk, mert kizártnak tartom hogy, az embereket nem fogja meg az újdonság varázsa az Ultra Short Throw tévéknél, ahol a borzalmas minőségű kábeles SD adást akár 3 méteres képátlón is lehet nézni 4K felbontásban.
Szerintem ha lemegy az ára 1 millióról 2-300 ezerre akkor sokan cserélni fognak.[ Szerkesztve ]
-
-
Alien!
senior tag
válasz junior11 #21938 üzenetére
szvsz nincs ma már olyan, hogy megbízható márka. Nálam minden nagy cég leírta magát megbízhatóságból: konkrétan minden cuccommal (legyen az Sony, LG, Philips, Samsung) volt már problémám, soknál dühítő tipushibák sokasága, rengeteg bosszúságot és anyagi buktát okozva. Ebből a Sony volt fájó igazán, az elején méregdrága ps3 fat gépek tömegesen haltak el 1,5-2 évesen javíthatatlanul (YLOD), a haveri körben is.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
Nekem a Samsung monitor most 11 év után kezdett rakoncátlankodni, meg lehetne még javíttatni gondolom, de már elégé el volt használódva, sokat ment, amit vettem helyette, az eladó mondta, örüljek ha felét megéli hiba nélküli működéssel, mint a régi.
Azért a Sony és Panasonic még elég jól tartják magukat, én még azért bízom bennük, de természetesen már ők sem azok, akik réges régen. Na és én azt mondom, szerencse is kell, milyen darabot kapunk.The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
dualcore
őstag
Most próbáltam USB-n lejátszási vele 4K tartalmat, csúnyán szaggat a kicsike.
-
Alien!
senior tag
válasz luikay #21929 üzenetére
hát valóban az, bár már a tavalyi modelleknél is a 9es volt csak az, ami egyébként Oled árban volt...
de lesz "filmmaker mode".. én úgy vagyok vele, ha sz*r képet akarok bambulni, akkor elmegyek moziba. De mostantól lesz rá a tévénél opció is
ellenben az ai módra kiváncsi leszek élesben:
-
-
Toth_Jani
őstag
Milyen szép is volt amikor bejöttek a LED tévék és a szemetesek mellett ott voltak párosával a régi képcsövesek, többnyire szétverve a rézért.
Kíváncsi leszek a tájképre amikor a mai 50-60"-os tévék mennek a kukába, hiszen némelyik egy kisebb autóba be sem fér hogy elvigyük egy szinte alig találtató szelektív hulladéklerakóba. -
TIT
veterán
válasz ntomka #21927 üzenetére
De jó,melyik tipus mennyi idősen?
A szerviz csak azt mondta természetes elavulás hw/sw szinten,ami nem igaz mert most is van ugyanaz a szutyok saphi rendszer és semmivel se jobb.
hw.meg gyenge mindbe.
Megszoktam,hogy a tv min 11 évig elmegy vagy 16,de azok képcsövesek voltak. -
Alien!
senior tag
válasz junior11 #21916 üzenetére
dolby atmos 2.1.2 kiépítésben konrétan a nap vicce. Ezt most minek, de őszintén?!? Ahelyett, hogy mondjuk beraknák a Dolby Atmos Headphone-t a tévékbe, ami jobb fülesekkel meglepően jó mozihatást tud csinálni...Plusz azért a top idei oledbe illett volna berakni egy hdmi 2.1-et is, ha már csúcs vagy mi...
-
TIT
veterán
Kösz philips,hogy dobhatom ki az 5,5 éves tv-t mert ssb hibás,a 9603 szintén 2 év után úgy döntött néha bekapcsnál nem ad képet csak hangot.
A többi gyártó is ilyen szutyok? -
ntomka
nagyúr
-
oszy
veterán
A toengel oldalon mik azok a jelölések a firmaware előtt? Pl. a sárga pont.
-
ntomka
nagyúr
válasz junior11 #21916 üzenetére
Ez a távirányító még szarabbul néz ki, mint az eddigiek. De legalább kapott LED világítást az egész, ez is valami.
ツ Headphones on - World off
-
junior11
veterán
Még nem sok [infó] van, de úgy néz ki a TP Vision ismét játszott a számokkal, az idei 9000-es széria lesz a tavalyi 8000 helyett és az idei 8505 pedig a tavalyi 7000-nek felelne meg. Majd többet tudunk, ha bemutatják az európai piacra szánt termékeket, ami kb tavasz tájékán szokott lenni.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
mzso
veterán
Helló!
A 2020-as TV szériáról vannak információk? Lesznek amik tuti VA panelesek? (leginkább max 43 collig.)
-
Gijon
senior tag
válasz frankdelgado #21908 üzenetére
Az Audio Return Channel-nek (arc) semmi köze ahhoz, hogy HDR jelet kapsz vagy sem, de ha elolvastad rendesen a hozzászólásom, akkor pont azt írtam, hogy a 7304-en támogatott mind a 4 HDMI bemeneten a HDR megjelenítés. A fekete beállításhoz használd AVS HD 709 Brightness Calibration -t, de ajánlott beállítani Contrast Calibration White Clipping -et is.
-
oszy
veterán
válasz frankdelgado #21908 üzenetére
Sötét az egész film (It) nem?
[ Szerkesztve ]
-
frankdelgado
őstag
7304 csatlakozóihoz, mindegyikhez oda van biggyesztve, h arc. Nekem a 3-asra és 4-esre van kötve a ps és az xbox és mindíg kiiírja, hogy HDR.
Egy hete ismerkedem a tv-vel, rcuppantam a dolby vision-os filmekre. Nem sok van belőlük khhhm... egy bizonyos helyen, de ezek rendre 60-80 gigát nyomnak. A belső lejátszó rendre elhasal tőle és a kodi is, bár ott lehet, h csak beállítás kérdése. Érdekes, hogy mx player esetén ki is írja, hogy dolby vision, viszont egy film alatt 2-3 alkalommal is egyszerűen megállt a kép, ha kiléptem, majd vissza folytatta rendesen. Próbáltam a VLC-it, ugyanazzal a filmmel itt csak HDR10+ ot írt ki, viszont röccenésmentesen vitte a filmet. Tegnap pont az It chapter two-t néztem, az MX-en produkálta a lefagyást, viszont a sötét részek rendben voltak. A VLC itt is folyamatos volt, viszont a sötét részek nagyon sötétek voltak, alig lehetett látni valamit. Nem lesz egyszerű ezt belőni, h jó legyen.....
-
Ukraan
aktív tag
Üdv!
HDMI ARC-on keresztül szeretnék egy Yamaha Yas 107 soundbar-t csatlakoztatni PUS 7363 TV-hez.
Ilyen esetben a TV-n milyen beállításokat kell eszközölni, hogy a készülék távirányítója kapcsolja ki/be, hangosítsa/halkítsa/némítsa a soundbar-t (van esély rá egyáltalán, hogy megfelelően működjön)?
Ha a TV távirányítóval szabályozom a soundbar hangerejét, a képernyőn mutatja a hangerő sávot, mint a TV hangszórói esetében?
Valakinek esetleg személyes tapasztalata van ezzel a TV + Soundbar kombóval?
Vagy esetleg emellé a TV mellé tudtok ajánlani soundbar-t, amivel a fenti funkciók működnek?
Köszönöm ![ Szerkesztve ]
BÚÉK!
-
Gaboman
nagyúr
Újból köszönöm a segítségeket, próbálkozom hátha sikerül valami.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gijon
senior tag
válasz Gaboman #21901 üzenetére
Nem., én a 7303-ról írtam, de 7304-en mind a 4 HDMI bemenet támogatja az "optimális" beállítást. Minden bemenetet külön lehet konfigurálni, lehet, hogy a 3-4 benetnél nem az optimális van kiválasztva. Monitor módba kapcsolva elméletileg minden felesleges képjavítót kikapcsol a tv, ha esetleg még nem próbáltad. Más ötletem nincs.
-
Gaboman
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest