Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Gubek-Einste #43531 üzenetére
Rendben
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Gubek-Einste #43529 üzenetére
Értem, nagyon köszönöm a gyors válaszod
Akkor az itthoni gigás hálózat elvileg rendben van...
Viszont még amit észre vettem hogy hogy a mostani Toshiba x300 6tb hdd nincs a zxyel nas542 kompatibilitás listán.
Ez okozhat akadozast?
Van három NAS326osom, azon nincs ilyen jelenség.[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Urak, üdvözlet , jelenleg egy asus ac58u routerem van...
4k filmek, remuxok, lejátszásához szükség van e nagyobb routerre?
A routeren jelenleg 4 db nas lóg, és mostanában ezt tapasztalom.
[link]
Az az érdekes hogy sima fullhd film lejatszasanal már alkalom szerűen a cpu használat a routerben felugrik 50%fölé. (és itt is hajlamos megakadni a film)
Ezért gondoltam hogy cseréljem, mert van rajta még egy telekom 500as net is.
Persze nem töltök mindig, de szeretnék egy stabilabb, már ha szerintetek is indokolt lenne a router csere.
Van a hálózaton is két tenda gigás Switch, ezt kell egy cserélnem?Szóval bocsánat a sok rizsaert, de gondoltam leirom az okot hogy miért gondoltam cserélni.
Elore is köszönöm a választ"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Nah, az azért eddig is nyilvánvaló volt számomra is
rekop: köszönöm a válaszod
Akkor nem bántom a dolgot, szerintem a hddk nem tudnak egy időben kiszolgálni két gigás kapcsolatot..
Erre nem is gondoltam[ Szerkesztve ]
-
Üdvözlet urak.
Remélem jó helyre írok.
Veszek egy ilyen nast, van már NAS326, és azok mellé menne a NAS542.
Ezen már dupla gigabites lan port van.
Ezt egy otthoni gigabites belső hálón hogy tudom használni?
Gondolom nem azt jelenti a dupla lan port hogy két kábellel kötöm rá a switchre?
Hogyan értelmezzem a dupla lant?
Előre is köszönöm a választ"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Borisz76 #39967 üzenetére
+1 a team wiewernek, az a 'legegyszerubb'
Mondjuk a team wiewer akkor célszerű ha gyors a net feltoltese, mert ha nem akkor nagyon lassú lesz...
Vagy lehet a team wiewert belső hálón működtetni?[ Szerkesztve ]
-
-
válasz pinnacle #39931 üzenetére
Lehet hogy volt már kérdés, de egy munkacsoportban vannak a gépek, ugye?
Esetleg erdemes egyik gépen létre hozni egy otthoni csoportot saját jelszóval, és a többi csatlakozzon hozzá a megadott saját jelszóval.
Én igy használom és minden pc, popi, latja egymást..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
válasz Core2duo6600 #39405 üzenetére
mondjuk lehet igazad van, bár előtte ugyan ezen jelenség kapcsán cseréltem le az itt vagyis a router topikban ajánlott ilyen Asus-om
[link]
teljesen tanácstalan vagyok"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Lacielvtárs #39150 üzenetére
Uraim, jó reggelt.
hátha most kapok választ
ez volt a jelenségem előzménye
[link]
azóta próbálgattam hogy letiltom az egyik asus routeren a wifit és csak a másikon használom, letiltottam a telekomost is.
a jelenség továbbra is fenn áll.
mit tudok tenni?
tuti hogy valami bezavarja a könyezetben
azóta már teszteltem wifi analizerrel is, itt a képek
már teljesen tanácstalan vagyokesetleg ha másik márkát is kipróbálnék, mondjuk Tp-Link routerre?
mert már teljesen feladtam a reményt, és azért gondoltam másik gyártóra, mert mi van akkor ha a körülöttem lévő házakban is mondjuk mindenkinek asusa van.
vagy nem tudom, de kezd elegem lenni a wifi problémábólelőre is köszönöm ha foglalkoztok a gondommal
-
-
-
Nekem az egyik kollégám vett ilyet, es nagyon dicséri.
Igaz o a garázsba továbbítja a jelet, nyilt téren, légvonalban, és csak egy beton falon keresztül megy a jel, kozel 50 méteren.
Neki bevallt[ Szerkesztve ]
-
Szép jó estét az uraknak.
Az lenne a kérdésem hogy adott egy Asus RT-AC52U B1 AC750 ami wan porton keresztül csatlakozik egy telekom hgwhez.
Majd ehhez csatlakozik egy másik Asus RT-N56U Black Diamond 600Mbps kétsávos gigabites wifi switch modban (fix ipvel, dhcp tartomanyon kívül) padawan firmware-el.
Az az érdekes hogy ami eszköz, mobil, tablet, az utóbbihoz csatlakozik wifin, mondjuk az 5ghes hálózathoz, az elég sűrűn netezes kozben neha nem jön be az oldal, karikazik, karikazik, majd a mobil hálózatot vált, es át csatlakozik a sima 2,4gh hálózatra, majd ez a jelenség ezen a hálózaton is jelentkezik.
Vezetékes nen tapasztalok ilyet, egy laptop van rajta kabelen valamint egy popcorn a500 plyer egy avr erősítő.
A popcorn folyamatosan hálózatban játszik le tartalmat nasrol, es nem akadozik, csak a wifinel van ez a jelenség.
A Wifi a mobiltol kb két háram meterre van, nincs fal, egy helyiségben van.
Mi lehet az oka?
Próbáltam vissza rakni a gyari firmwaret, azzal is csinálja.
Az akadozasnal lehet az is gond hogy a Wifi a közelben?
Mondjuk ezért használnám az 5ghest,de ott is akadozik.
A router egy éves, rendszeren újra van indítva.
Remélem van valami ötlet, tanács, amit előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz Gubek-Einste #37026 üzenetére
Értem, nagyon köszönöm a választ
Ki fogom próbálni[ Szerkesztve ]
-
válasz Gubek-Einste #37024 üzenetére
Értem, köszönöm a pontosítást
Nekem asus routerem van, lasd adatlapom.
Akkor ezzel fel tudnék szabadítani egy lan portot?
Ha jól értelmezem amit írtál..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Gubek-Einste #37021 üzenetére
jogos...
rosszul fogalmaztam, mert az AP -t ha jól tudom nem mindegyik router tudja alapból és akkor kell a switch mód. remélem jól mondom[ Szerkesztve ]
-
válasz arnocost #37015 üzenetére
A tp link router switch módban van?
Mindkettőn megy a dhcp?
Ha igen, akkor szerintem az a baj.
A hgwn menjen a dhcp, a tp link router meg menjen swith modban, vagy ap módban.[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
-
válasz Gubek-Einste #34637 üzenetére
és azzal mit kell csinálni? simán bekapcsolom és menni kell úgy ahogy én szeretném?
mert én így szeretném...
net-router- ebből kijön kettő IPTV kábel boxba-másik kettő két külön routerbe.
az egyik egy tp-link, switch módban, a másik meg ez az asus lenne ugyan csak dhcp nélküli módban
mindkét routernél kell a wi-fi, és kell a kábeles kapcsolat is (laptop, média playert, web os tv)mondjuk ez a videó jó lehet segítségként nekem?
[link][ Szerkesztve ]
-
-
-
jó reggelt Uraim.
kellene nekem egy kis segítség...
vettem egy ilyen router
[link]
ezek alapján akartam bekonfigolni, hogy switch módban menjen.
[link]
az az érdekes hogy a wi-fin adta a netet, mobilon tudtam tesztelni de egy erre az asus routerre kötött laptopnál nem volt kábeles netem.
a laptop azt írta, hogy korlátozott a kapcsolat, majd ott volt a kis sárga háromszög
tud e valaki segíteni hogy ennél a típusnál mit csinálhattam rosszul.
előre is köszönöm a tippeket[ Szerkesztve ]
-
válasz Borisz76 #33803 üzenetére
Ez pontosan így van ahogy írod
Igazából az a durva hogy a t-s wifit akarom kivaltani vele mert a gyerek tableten akadozik a net.
Ha masik szoba routerei csatlakozik a tablet akkor nem akadozik.
A tableten mar csináltam rendszert vissza allitast is, meg rendszeresen ujra inditom a t eszkozt is.
Kábelen rendben van a net. De a t eszközről hiányolom az antenna lehetőségetSzerk, van hogy napokig nincs gond, de van hogy naponta többször is elojon a jelenség
[ Szerkesztve ]
-
válasz Borisz76 #33801 üzenetére
Értem, köszönöm a válaszod
Vegulis igazad van.
De amit nem irtam, azert fontos a router mert kell a WiFi, mert a három router harom külön szobába lenne használva es minden szobában fontos a wifi. Vályog falak[ Szerkesztve ]
-
Urak, szép jó napot
lenne egy kérdésem. jól gondolom e hálózat üzemeltetését?
adott egy T-s router modem wifi egyben.
ezen van négy egyenértékű utp aljzat. kettőből jön a ip tv közvetlen a boxba.
a másik kettőre rá van kötve két tp-link router, fix ip-n, swich módban. be tudok e közé rakni egy harmadikat?
ugyebár a T-s eszközön nincsen több utp aljzat, így az lenne a tervem hogy a harmadik ugyancsak switch módba állított routernek a LAN aljzatába rádugnám a T-s eszközből jövő lan kábelt, majd ugyanennek a routernek a lan alzatából jönne egy utp kábel ami menne egy másik szoba switch módban működő router lan alzatába az utp kábel.
mivel switch módba menne az össze router, így arra gondoltam hogy ez esetben egy hálózat lenne mind a három router, látnák egymást a gépek, úgy mint eddig a jelenlegi rét routerrel, ami itteni Gézengúz Mester állított be nekem időt, energiát nem kímélve, telefonos távsegítséggel, majd két óra alatt
jól gondolom, vagy nem működne és marhaságokat írok
előre is köszönöm a tanácsot és a válaszokat[ Szerkesztve ]
-
válasz valenteen12 #33212 üzenetére
+1 az újra indításnak... engem is sokszor vezetett már meg
és a restart megoldotta a láCCólag nem működő beállításokat"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
-
ejjj de jó hogy betévedtem ide és olvastam amit írtál.
nekünk három szobás lakásban van kettő tp-link routerünk és egy T-s router és modem egyben.
Kábelen csatlakozik a két router a modemes routerhez
majd egy egy szobába adja le a wi-fi jelet az eszközöknek, mobil tablet, stb.
érdemes akkor a leírtak alapján a csatornát változtatni, hogy minél "távolabb" legyenek egymástól?
bár nem tapasztalok bezavaró tényezőt, de azért érdemes állítani? vagy ha rendben van, akkor nem bolygassam szerinted?
válaszod előre is köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Gubek-Einste #32361 üzenetére
értem és köszönöm a válaszod...
Gézengúz Úrnak, aki önszántából átadott nekem az életéből majd két órát és segített telefonon megcsinálni mindent
számomra ő lett a LAN kábelek és roueterek koronázatlan királyanagyon úgy tünik itteni HV hiba lesz a vége, mert sikerült mindent beállítani és az egyik porton nem megy az IPTV...
csatlakozik a hálózathoz, de nem tudja fogadni az IP-t.
de ez már a telekom szakijainak a feladata megoldanimindent köszönök, és BUÉK, megyek és hívom is őket
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacielvtárs #32358 üzenetére
és még annyi hogy tök érdekes de DHCP módban működik wi-fin a net, vagyis mobilon megy a net, de az asztali gépem azt írja nincsen internet kapcsolat
a router felületen a DHCP listában benne van a mobil is meg az asztali gép is, de net az nincsen...
Erről a routerről lenne szó"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Lacielvtárs #32356 üzenetére
egyébként ezen leírásodra gondoltam, csak az én esetemben kettő router lenne beüzemelve switch módban
[ Szerkesztve ]
-
válasz Gubek-Einste #32352 üzenetére
nagyon köszönöm a tippet, de nálam ez így sajnos nem megy
végig csináltam mindent, de nem megy.
bár a leírás szerint úgy értelmezem mintha kettő router lenne.
én nálam viszont most három lenne.
van a gyári T-s modem ami egyben router, valamint van egy most is működő tp-link router, a linkelt leírások alapján beállítva és működik.
és most kötvék be egy plusz tp-lint router, amit közvetlen a t-s modem-routerre kötnék, és ha lehetne akkor úgy hogy egy hálózat legyen...
ezért gondoltam a switch módra.
érdekes megpróbáltam nem switch módba az új routert, és az asztali gépre kábelen nem ad ki netet de wi-fin már működött...
ki érti eztbár mi ötlet kiigazítás jöhetne, és előre is köszönöm
-
Uraim.
Élőszőr is BUÉK!
annyi kérdésem lenne hogy adott egy telekomos kábeles netem.
arról a modemről jön le a net egy tp-link wi-fi-s routerbe, amin ki van kapcsolva ha jól tudom a DHCP, így switch módban megy és egy másik szobában továbbítja wi-fi-n és kábelen a netet.
ezt anno a T-s szerelő lőtte így be, és ennek a tp-linknek elvileg az ip címe vagy milyen a 192.168.1.255 vagy afölötti.
annyi kérdésem lenne ha én egy másik szobába ugyan ezen az elven bekötnék még egy mésik ilyen router, és mondjuk a 192.168.1.259 tartományt adom neki, akkor működhetne az elképzelésem szerint még egy wi-fi-s switch-ként a másik szobában a net?
annyira nem vagyok ebben jártam, értek a bekonfigolásához, meg alapvető dolgokhoz, de ennyire soha nem mélyedtem bele a hálózatba.
szeretném ha lenne itt olyan hozzáértő aki megerősít az elképzelésemben és/vagy megcáfol
előre is köszönöm a válaszokat és segítségeketha valami nem egyértelmű vagy marhaságot írtam, akkor természetesen az elnézéseket kérném
[ Szerkesztve ]
-
No drága Uraim.
kinn volt a T-home-os szerelő, mindent megcsinált, és úgy tűnik rendben van a hálózat
cserélt modemet is. viszont ezért ismét passzív a torrentem
ismét forwardolni kéne de mivel swich mode-ba rakta a router így most nem tudok belépni a router felületre sem hogy.
viszon az lenne a kérdésem hogy az alábbiakban csatolt képen mit kell beállítanom a hogy torrent ismét aktív legyen?
mint írtam a routerbe nem tudok belépni
bár mivel változtak az Ip címek így annak a beállítása gondolom lényegtelen, és az új mondemben kellene forwardonom, ha jól következtetek...
előre is köszönöm ha tudtok olyan szájba rágósan segíteni mint eddig"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
szia, csak még egy kérdés...
a routeren is aktív a tűzfal meg a d-linken is...
most egy hirtelen ötlettől vezérelve kilőttem a tp-linken a tűzfalat és így tesztelem...
nem lehet hogy valamelyik tűzfal bekavarhat?
kipróbálom így is jelentkezik e a jelenség.
szerinted?
semmi, ugyan úgy eljön a hiba jelenség[ Szerkesztve ]
-
még annyi hogy az az érdekes ez a jelenség csak azóta van amióta beüzemelték a jelenlegi D-Linket...
előtte nem volt ilyen nemű gond.
erzért merem logikusan azt gondolni hogy ezzel nem kóser valami"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
válasz Shingen #29058 üzenetére
hát igen a net és a T az életemre tőr
persze újra raktam a gépet, minden kipróbáltam de a jelenség megmaradt...
az az érdekes hogy amikor a gépen kimarad a ping akkor a mobilokon is lemegy a net
szal, tuti hogy nálam van a hiba hanem a T-nél.
ki fogom bugázni hogy cseréljék le ezt a modemet"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Intruder2k5 #29053 üzenetére
szia, neked is jó reggelt
érdekes amúgy én is sok panaszt hallottam a T-re, de eddig, kb 5 éve nem nagyon volt velük gondolom.
Talán ez az első komoly gond, már ha nem én gépemben van a hiba...
de neked is köszönöm a tanácsokat, tippeket.
remélem rájövök hol a hiba"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
szia, jó reggelt... a gyári realtek driver van fenn, ez valami plusz driver, ez a turbo lan cuc...
az az érdekes hogy a jelenlegi hálókártyám nem is ismeri fel a win telepítéskor
a fenti képen látható milyen hálókártya van most a gépemben.
a frissítéseket nem csináltam még, vagyis 2013 decemberi win van fenn, de ma akkor felrakom mert találtam olyat ami 2015 januári.
hátha majd az segít, ki fog derülni
de az ötleteid köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Intruder2k5 #29049 üzenetére
értem, köszönöm a leírásod... viszont akkor lehet ennek a hétvégén futok neki, mert ha elakadok - és tuti el fogok - akkor is legyen időm gyakorolni kísérletezni
de az ötlet nagyon tetszik, és nincs köze a winhez...
bár eddig nem volt gondom a winnel.
de ha itt is jelentkezne ez a hiba akkor van esély arra hogy a T volt felületes?mezis: igen minden a legfrissebb
nincs is nagyon több féle driver, mivel a lap alapvetően fél éves széria
link
ez a turbo lan mi a szösz lehet? ez ha minden igaz nincsen fenn...
Verzió 1.04.00
Leírás Turbo LAN V1.04.00 for Windows Win7 32bit & Win7 64bit & Win8 32bit & Win8 64bit & Win8.1 32bit & Win8.1 64bit.[ Szerkesztve ]
-
szia, köszi a tippet...
linuxot nem bántom vagyis addig nem amíg utálna nem olvasok
ASUS Sabertooth Z97 MARK 1 ez a lapom, ezen van a két integrált hálókártya
külön nincsen hálókártya a gépemben...
a wifi is csak mint előd van még megés érdekes de a torrent nem szakad meg, viszont mintha egy pár pillanatra ilyen esetben megfagyna a mozilla
ez alatt mit értesz?
(És a legközelebbi újrainstallnál hagyj neki 20 - 30 GByte-ot....)
a rendszer partíciónál hagyjak ennyi helyet?[ Szerkesztve ]
-
válasz Intruder2k5 #29044 üzenetére
Szia
letiltottam biosban az Intel kártyát, de a drivere fenn van még...
linuxhoz sajnos nem igazán értek
ezért is akarom őjra rakni és csak egy hálókártyát használatban hagyni a többi deriverét fel sem raknám
jah és az Intel kártyával is ezt csinálja...
már pingelem a router is, hátha az a ludás, bár az is vadiúj, eddig nem produkált ilyet...
az usb wifi driver nem lehet ludas a kérdésben?[ Szerkesztve ]
-
válasz Doky586 #29030 üzenetére
Uraim...
volna egy kis gondom ami nem is olyan kicsi...
szakadozik a netem, folyamatosan.
eddig a wifi-re gyanakodtam, mert eddig azzal volt összekötve a gépem, de a múlt pénteken lett kihúzva utp kábel és ugyan az a jelenség megmaradt, lásd kép
ez a jelenség ismétlődik néhány percenként.
a torrent letöltés érdekes módon nem szakad meg, de amikor a webes böngészést elindítom akkor sokkal sűrűbben jön a jelenség, szinte percenként.
két hete a T-home szervizesei kicserélték a modemet ami egyben router és wifi is.
hosszú a történet, mert az eszköz csere előtt, a kábeles net tökéletesen ment, IP tévé is tökéletesen üzemelt, viszon a wi-fi napi szinten megfagyott és csak újra indítás segített rajta.
bejelentettem hibára, jöttek és hozták a D-Link rouert.
nah most a csere óta ez a jelenség folyamatosan fenn áll.
hétfőn ismét voltak mert bejelentettem ismét hibára.
bemérték és náluk a teszt laptopunkon nincs ez a jelenség, amit tapasztaltak az belefér az otthoni net problémába - ezt mondták.
azt is mondták ez a jelenség akkor jön elő ha a gépem a netre van csatlakoztatva.
a gépem két hete lett újra telepítve, de holnap ismét újra fogom rakni.
az lenne a kérdésem hogy létezhet az hogy a mozilla firefox (azon belűl is valami vírus vagy valami) okoz esetleg ilyen hibát.
teszteltem torrent nélkül, de akkor is megvan a jelenség.
bármelyik böngészővel csinálja ezt a jelenséget.
a konfigom az adatlapomnál. létezhet az hogy mivel két hálókártya van a gépemben a két driver ütheti egymást?
valamint az hogy előtte egy TP-Link usb wifi eszköz volt fenn és fenn maradt a drivere?
vagy valakinek volna ötlete hogy mi lehet a gondom
már totál kész vagyok, mert a T nem hajlandó cserélni a d-linket a másik Ciscora (nem tudom hogy kell írni), csak akkor ha hibát tapasztalna ennél
vélemények, ötletek előre is köszönöm, valamint hogy időt szenteltek nekem.[ Szerkesztve ]
-
válasz Doky586 #29030 üzenetére
beírtam
Hát Uram, szerény kis világomban most Önt, téged is Istennek neveztem ki
majd figyelem az IP változást, de most úgy tűnik beaktivizálódtam
nagyon nagyon szépen köszönöm[ Szerkesztve ]
-
válasz Doky586 #29028 üzenetére
értelek, de annyi még a kérdésem hogy ezzel marad mindegy úgy ahogy van tehát a T-s dlinken is menni fog a net valamint a dlink wifi-je is marad, csak annyi fog változni hogy aktív lesz a a virágbolt kapcsolatom ugye?
bocsánat ha hülyeségeket kérdezek és tényleg köszönöm a segítséged"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
válasz Doky586 #29024 üzenetére
igazából kettő routerem van
itt az előzmény
innen gondolom hogy passzív vagyok
a T-modem egyben router...
D-Link típusú
gondolom itt is állítanom kéne valamit, de ezt nem tudom pontosan itt mit kelleneszerk: jelenleg a kollega által leírt, ezen módon van bekötve a második router:
TP-LINK router módban
- WAN IP cím marad dinamikus, alapbeállításon.
- LAN IP cím 192.168.1.1
- T-s eszközből jövő kábel a TP-LINK WAN portba megy.
- El lesz különítve a két hálózat.[ Szerkesztve ]
-
jó reggelt ismét
találtam egy leírást ehhez:
" Port forwarding TP-Link routereken
• Nyiss egy böngészőablakot, a címsorba írd be a router IP címét (ha nem lett megváltoztatva, akkor ez 192.168.1.1).
• Felugrik egy bejelentkezőablak. Írd be a bejelentkezéshez szükséges adatokat (alapértelmezetten admin:admin - ezt ajánlott később megváltoztatni).
• Állíts be egy állandó IP-t a gépnek: Advanced -> DHCP -> Address Reservation -> Add new
• MAC address: a hálókártya MAC címe (ha nem tudod a MAC címet, így kérheted le: Win+R -> cmd -> ipconfig /all -> a routerhez csatlakozó hálózati kártya neve alatti fizikai cím)
• Reserved IP address: lefoglalandó IP cím. Egy, DHCP Settingsnél megadott Start és End IP address közötti IP cím.
• Status: Enabled (engedélyezett)
• Csatlakozz újra, hogy a géped megkapja az új belső IP-t
• Most pedig állítsuk be a megfelelő portot: Forwarding -> Virtual Servers -> Add new
• Service port: kliensben beállított port (uTorrent esetén ezt így nézheted meg: Ctrl+P -> Kapcsolat -> Bejövő kapcsolatoknál használt port)
• IP address: előzőleg kiválasztott IP
• Protocol: All (összes)
• Status: Enabled (engedélyezett) "no ezeket beállítottam, de még mindig passzívnak ír egy adott oldal.
valamit nem jól csináltam volna?jó lenne aktívnak lenni a virágbolt teraszán
-
válasz Shingen #28997 üzenetére
köszi neked is, tökéletes, eddig nem tapasztalom az eddigi hibát...
már azon agyalok hogy a tévét is lehet felkötöm a hálózatra
amivel egy két hete görcsöltem, lehet a hétvégén megpróbálom"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Intruder2k5 #28954 üzenetére
Hát Uram, Ön egy Isten, a leírásodnak köszönhetően, elsőre sikerült a router is bekonfigurálni és reméljük a LAN is tökéletes lesz, eddig minden tökéletes
-
válasz Intruder2k5 #28954 üzenetére
nagyon köszönöm a szájba rágós leírást, ISTEN VAGY, ez kellett nekem
így fogok tenni, a hétvégén, mert akkor lesz türelmem hozzá no meg időm
és tényleg nagyra értékelem a segítséged"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Intruder2k5 #28952 üzenetére
szia, értem és köszönöm a választ...
akkor ha jól értem amit írsz - igaz egyértelműen le is írtad - a WAN port üresen marad...
nem akarom hogy a két hálózat lássa egymást, csak hogy legyen net, max az LG tévén is rákötném a routerre és azon üzemelnem be hogy a pc-m tartalma látható, olvasható legyen a tévé számára, vagyis filmet tudja lejátszani a pc-ről, de ez a tv és a pc a linkelt routerre lenne kötve.
tehát a t-s eszközhöz semmi köze nem lenne.
de ha már van wi-fi lehetőség, akkor már a lakrészünkben is szeretnék wi-fit és hagynám a T wi-fijét, használaton kívül.
de akkor az elméletem hejt fog állni és a segítségednek köszönhetően így be is tudom üzemelni amit szeretnékjajj, még egyszer elolvastam amit írtál...
ha nem swich mode-ozok, akkor a utp kábel megy a wan portba, úgy mint álap beállítás esetén és a router egyszerű beállításán végig megyek és beállítok mindent, csak más tartományban teszem a routerem ahogy írtad is, ugye?
remélem nem össze vissza írogatok[ Szerkesztve ]
-
jó napot ismét az Uraknak...
otthon hálózat kiépítésén dolgozom.
van egy ilyen routerem...
link
a terv a következő. T home szerelővel már egyeztettem és elvileg működnie kell.
a T modem egyben router is, amit ad wi-fit is.
na most én kábelt akarok kihúzni a mi lakrészünkbe, mert vályog falaink vannak és köztudott mennyire tudnak árnyékolni
nah most kihúzok egy utp kábelt, és a mi lakrészünk végére menne a linkelt router.
elvileg ezt swich mode-ban kellene állítanom és akkor ez a router tudja a kapott netet tovább osztani wi-fin keresztül is.
jól gondolom?
de a kérdésem az lenne hogy hol kell állítani a switch mode-t a routeren? (az odáig tiszta hogy admin felületen )
valamint akkor ezzel a routerrel kettő wi-fi érhető majd el? (a T-s wi-fi meg az amit ezzel a routerremmel hozok létre)
válaszaitok előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
válasz Intruder2k5 #28493 üzenetére
szia, ez elég jól hangzik...
ezek a cuccaim vannak:
"ASUS Sabertooth Z97 MARK 1 ● Intel Core i7-4790 ● 32 GB Kingston HyperX Beast KIT ● Sapphire Dual-X R9 280X 3GB GDDR5 OC... 7 TB WD EZRX SATA 3 ●... ● Wayteq HD95CX ● LG 42LB650V 3D ● Onkyo TX-SR508 ● Front: CAV DP-288 ● Center: Acoustic Research Status SC2 ● Háttér: Magnat ● Eltax Sub"
nem reklámként írom
tehát ezek fényében lehet sima utp kábellal is menne a dolog direkt kapcsolatban?[ Szerkesztve ]
-
jó napot a hálózatlakó Uraknak
ez lenne a kérdésem...
"a LG 42LB650V tévémen vagy egy lan csatlakozó.
azt össze tudom e kötni akár dierkt módon a gépemmel, amin kettő lan csatlakozó van akár egy crosslink lan kábellel hogy a tartalom elérhető legyen ami a gépemen van?
előre is köszi a választ...
wi-fi-n nem akarom összekötni mert sajnos a wi-fi jel erősség elég gyenge a tévé környéként modem ami egyben wi-fi router is, azon jön a net...
és azt inkább kihagynám a képletből..."
ötleteteket, tanácsokat előre is köszönöm"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Kuponkunyeráló
- Mobil flották
- Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Digitális Állampolgárság Program
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Facebook és Messenger
- Autós topik
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest